Cekat, bojovat, nebo jit dal?


08.12.2011 - 22:07
(Váhy) bezradny
Cekat, bojovat, nebo jit dal?
Ahoj, chtel bych se zeptat na radu, co delat. Zhruba před tremi tydny se se mnou rozesla pritelkyne. Problem je ze ji stále miluju a no co dodat. No a ja ted premyslim jestli je ještě sance ji získat zpet.Abych dodal něco informaci: Je to slozite, zname se 6 let a byli jsme spolu 9 mesicu. Rozumime si ve všech ohledech, které me napadaji – mame stejne zajmy, stejny zebřiček hodnot i stejne zivotni cile. Nikdy jsme se nehadali a neprovedli jsme si nic zlého. Pote co se se mnou rozesla, rekla, ze chce abychom se vratili do doby nez jsme spolu zacali chodit a nutno rict, ze jsme dokazali spolu nemluvit jen asi dva dny po rozchodu, od te doby si aspoň piseme a na skype spolu když to jde dokážeme prokecat cele hodiny. No a proc se semnou rozesla – tady je to slozitejsi. Ona mela celou dobu našeho vztahu pritele. Pritele, se kterym byla cca 5 let, ale který na ni kaslal a netravili spolu v podstate zadny cas (1 max 2 krat tydne nejaka spolecna akce). To byl důvod proc jsem do toho vlastne sel, jejich vztah se zdal na konci a tim jsem si to omluvil, jakkoli vim ze to ode mne bylo hnusne. No a jakkoli jsem cekal, ze se s nim zahy rozejde, tak to pro ni po te době bylo velmi tezke a ja na ni nechtel tlacit, takze o tom ze to ukonci zacala mluvit az po peti mesicich. Ja jsem v te době ovšem musel odjet na pul roku pracovne do zahranici (vracim se az za tyden). První dva mesice se nam dařilo se videt skoro každý tyden aspoň na par dni. Ovšem po dvou mesicich jela dle jejich slov „na posledni“ dlouho plánovanou dovolenou s pritelem, po niz to chtěla ukoncit. No nestalo se, ale naopak to mezi nami zacalo ochladat – hodne omezila komunikaci… a ja do toho mohl prijet az po mesici. To mi rekla, ze ted nevim a požádala me o cas na rozmyslenou. Ten jsem ji dal a po dalším mesici mi rekla, ze je konec. Duvodem podle ni bylo to, ze jsem byl pryc a to ze na ni pusobi věci z vnejsku – matka pritele je vazne nemocna. (Krom toho vim z jinych zdroju, ze se pritel zacal najednou hodne snazit…). Myslim, ze uz mi to po prvotnim soku zacina zase myslet a ted nevim jak dal. Srdce i hlava mi rikaji, ze ona je ta prava, ze s ni chci byt. Nevim ale jestli ma smysl ji zkouset v tehle situaci získat zpet, a pokud ano co bych vlastne mel delat. No to je asi tak vse. Klidne me sudte, ale pokud poradite budu raci…

Stránka: 2 1
Řazení:
12.12.2011 - 08:23 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Nazdar...

Podle tvýho příspěvku si tak trochu myslím, že tvoje vysněná trpí retardofilií. To znamená, že ji přitahujou problémový jedinci, kteří na ni dlabou, burani, kurevníci, násilníci, alkáči, a kdoví co ještě. A zde je jádro problému, jako člověk, s kterým se nedostane do komfliktu, kdo s ní vychází, má stejný zájmy, stejný cíle a stejný životní hodnoty, pro ní nejsi zajímavej. Jí přitahujou jiný typy, než jsi ty. Ač je to sebesmutnější, s tím nic nenaděláš.

A víš proč jsi bezradný?? Protože jsi tohle nevěděl. A taky jsi se nedokázal pořádně koukat na realitu a používat k myšlení orgán, který se k tomu účelu hodí nejlíp. Ne, ne... penis to není. Je to mozek. Lidově řečeno hlava.

Teď zkus použít tu hlavu a zamyslet se nad pár věcma. Není ti divný, že holka je s někým 5 let, pořád mele o tom, jak je nespokojená, má najitou náhradu, ale přesto se k rozchodu nemá?? No a dovedeš si představit, že 5 let na tebe někdo dlabe, ty se chceš rozejít a tak kvůli tomu s ní pojedeš na dovolenou?? A těch divných věcí tam je a bude určitě ještě víc.

Zkrátka jsi se zapletl do něčí hry, ze který pro tebe nekouká nic dobrýho...

A to nejlepší pro tebe bude opět použít hlavu a dát si dohromady, že tato děva pro tebe není vhodná. Máš nějaký požadavky, jaká by měla partnerka být a pak se zamysli nad tím, jestli ona žena je splňuje. Když ne, tož se nedá nic dělat, musíš se porozhlídnout jinde. Klíč k úspěchu je najít si partnerku, která tě bude chtít, a ne snažit se dělat psí kusy proto, aby tě nějaká možná začla trochu chtít... Až tohle pochopíš, nebudeš bezradný a podumáš nad sebeúctou a sebevědomím.

Takže nečekat, nebojovat a jít dál...
09.12.2011 - 19:26 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » player
Tu môže nastať jedna situácia .. píšem z vlastnej skúsenosti..
Ked si on povie, že rok počká ako sa to vyvine, zostane free :5: :4: To znamená že bude normálne fungovat, vzdelávat sa, cestovat, stretať sa s priatelmi a tak, tak po roku sa lahko môže stať, že bude niekde úplne inde, celú situáciu bude vidieť z iného pohĺadu, to čo mu bolo dobré pred rokom už nebude platiť a nakoniec zistí, že ktorú nazýva dnes "osudová" láska je bohužial žena, ktorá mu už nič nehovorí a to, že ho pred rokom nechala je to
najlepšie :117: čo sa mu mohlo stať :30:
A ona s plačom bude lutovať, že pred rokom tápala v hmle a bulit bude pre istotu ona :42:
Ešte nikde nie je napísané, že ona s tým svojím dovolenkovým šamstrom bude šťastná do smrti a že vyhrala a že ten, čo teraz zúfa prehral. Byť free po nejakom blbom vzťahu je niekedy 100 krát prínosnejšie, než čokolvek iné :44:
09.12.2011 - 19:15 | Filtr
(Střelec) Brouk_ » player
Noooo, konečně názor CHLAPA :15: :75:, huráááá ještě nevymřeli a to je fajn :17: Dík Plájo
09.12.2011 - 14:14 | Filtr
(Býk) player
No , no , no...

Když to uvážím s využitím všech svých zkušeností,tak máš ještě docela slušné vyhlídky na comeback.Pokud jste si totiž nic neudělali,a celej ten trojúhelník:dialog-sex-společné zájmy je v pořádku,tak jsi první na forhontu.Jednak jí se po tobě logicky bude stýskat a druhak , její vztah dříve či později dost pravděpodobně vyhasne (na 75%).

Tvou šanci odhaduju tak na 1:3.Jde o to,zda máš dost trpělivosti čekat.A pak by jí to bylo dobré dát vědět.Třeba - rok zůstanu free,kdyby náhodou,protože mi za to stojíš.
09.12.2011 - 13:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iduš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím, že bys měl jít dál a nechat to být(i když tě to bolí).
Mám z tvého popisu pocit, že tě měla jako náhradu za vztah, který ji nefungoval. Aby si měla s kým povídat, aby nebyla sama. To, že jede s přítelem na dovolenou, po které to chtěla ukončit-to je hrozná oblbovačka. Když by se s ním chtěla rozejít, udělá to hned a je s tebou. A ne ještě nějaká "poslední dovolená". Opravdu to vypadá, že tě měla jen jako kamaráda a spřízněnou duši a ne jako partnera se vším všudy.
A jak tu psala Nuna: běž nějkam do přírody, kina...prostě se snaž relaxovat a zabavit se s přáteli :3:
09.12.2011 - 13:21 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » bezradny
"Ja vim a kdyby tam bylo neco negativniho tak nevaham, ale ono nebylo...A jak to rict - ty duvody k tozchodu, ktere tam byly mi prijdou jako pomijive, oproti tomu duvody, kvuli kterym jsme spolu byly jsou v zasade trvale"

Tohle jsou ovšem jen tvé subjektivní pocity. Nečekej, že to vnímá stejně. Hele zavřely se jedny dveře, někde jinde se zase otevřou. Nekoukej po těch starých, ať neprošvihneš svou novou šanci :17:
09.12.2011 - 13:13 | Filtr
(Beran) Ruby » bezradny
No tak to si nemyslím. Hledáš stále nějaké důvody a omluvy....
A zkus to vzít obráceně, odjel by její přítel a Ty bys zůstal. Jela by na dovolenou s Tebou a s ním se rozešla? Nebo by na něj věrně čekala? Co by vlastně dělala? A co bys chtěl, aby dělala?
Nezlob se, ale kdyby její vztah k Tobě měl opravdovou hloubku, žádná vzdálenost a odloučení by to nenarušily, nehledě na to, že by byla s Tebou a ne s ním.
09.12.2011 - 13:09 | Filtr
(Beran) Háňa*
Jít dál :3: Kdyby chtěla zůstat, zůstala by - ale ona odešla. Co chceš řešit ?

Jinak, můj názor je, že nešlo ani tak o o rozchod, ale spíš o ukončení mimopartnerského románku, který vznikl, když v tom "hlavním" partnerství něco haprovalo. Už nehapruje, takže ....
09.12.2011 - 13:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ruby
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele BARUŠKA.BÁRA, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já věděla,že půjdu proti větrnejm mlýnům,ale on chtěl názor a já ho dala,hádat se nechci :44:
09.12.2011 - 13:07 | Filtr
(Váhy) bezradny » hajounek
Ja vim a kdyby tam bylo neco negativniho tak nevaham, ale ono nebylo...A jak to rict - ty duvody k tozchodu, ktere tam byly mi prijdou jako pomijive, oproti tomu duvody, kvuli kterym jsme spolu byly jsou v zasade trvale, protoze podle me se lide nemeni... No abych se priznal, tak ve me hloda i to, ze vim ze vztahy na dalku nejsou nikdy jednoduche a ja jsem odjel v podstate na stejne dlouhou dobu co jsme spolu byli a to v situaci, kdy jsem tam asi mel byt... No nic, dekuju za nazor.
09.12.2011 - 12:14 | Filtr
(Kozoroh) hajounek
Pokud ji opravdu miluješ budeš rád, že je šťastná i bez tebe.

Vím jak to bolí, ale nemůžem nikoho vlastnit. Každý má svobou vůli a právo volby. I ty si můžeš vybrat, zda se budeš trápit, nebo půjdeš dál.

:27:
09.12.2011 - 12:06 | Filtr
(Beran) Ruby » BARUŠKA.BÁRA
Bojovat o co? Ztráta času.....
09.12.2011 - 11:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » OldDog21
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele BARUŠKA.BÁRA, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale on bude ten,co se bude cejtit blbě,že něco vzdal....Jak jsem psala,prohrát není dycky prohra,bojovat se musí a já mám pocit,že on je k boji připravenej,tak ať to zkusí...Z toho,co napsal necejtím ještě prohru totiž :44:
09.12.2011 - 11:20 | Filtr
(Býk) littlehoney1
Ahoj.Ja by som ti poradila kasli na to...ja viem ze sa to lahko hovori a tazko uskutocnuje ale podla mna je to to najlepsie co mozes spravit...Keby s tebou chcela byt uz davno je...Mozno to citis tak ze ona je pre teba ta prava ale v skutocnosti nie je pretoze keby bola ste spolu a ste stastni...to je moj nazor...A z jej strany mi to pride aj dost sebecke ze taha za nos dva chlapi len preto ze nevie co chce...a ze potrebuje nejaky cas na rozmyslanie?no neviem ked niekoho milujes a je pre teba ten pravy tak o tom rozmyslat nepotrebujes proste to vies...Porozmyslaj nad tym ci chces byt s takou babou ktora ani nevie ci to co citi k tebe je skutocne...ale clovek zas nikdy nevie...mozno sa to vsetko zmeni...cesty osudu su nevyspitatelne...len ti radim skus mysliet trochu na seba a zi svoj zivot bez zavislosti na inej osobe...si to prave ty kto bymal byt v tvojom zivote na prvom mieste...drzim palce nech sa to vyriesi :3:
09.12.2011 - 10:54 | Filtr
(Kozoroh) sentynka
Celkem by mi vadilo,že měla tolik času se rozhodnout pro jednoho z vás a stačilo jí pouze to,že se na čas vzdálíš a ona "přeskočí" na svého bývalého,vlastně ne bývalého,ale "souběžného".
Zřejmě TVÉ kvality nejsou pro ni tak kvalitní,jako ty jeho,tak proč se jí doprošovat,prostě si z vás dvou už vybrala.
Nejsi pro ni dost dobrý a lepší už být asi nemůžeš,tak hledej takovou,
která tvé kvality ocení,budeš pro ni NEJ na světě a nikdo lepší,než ty nebude...přeju ti,aby ti to netrvalo dlouho :3:
09.12.2011 - 10:34 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » Ruby
100 bodů! :15: :3: :1:
09.12.2011 - 10:33 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » BARUŠKA.BÁRA
Bude už jen trapnej, jeho řeči jí budou otravovat.. Už se rozhodla a je jinde... Myslím, že ten druhý, až jí bude mít zase jistou, tak jí to ještě spočítá... :24: :3:
09.12.2011 - 10:33 | Filtr
(Beran) Ruby
Je to nenaplněný vztah a ten mívají lidi často tendenci zaměňovat za "osudový", vnímat toho druhého jako tu "pravou", "pravého".
Časem to přejde, uvidíš. Přece tě nemůže bavit hrát dál druhé housle a čekat, až se drahá rozmyslí. Hledej tu, která Tě bude chtít na sto procent a ne zadanou. Ona si musí udělat pořádek ve vztahu a v životě sama. :17:
09.12.2011 - 10:31 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » Nuna
Jo, přesně! + rady holek ve všech příspěvcích před tím...
09.12.2011 - 10:30 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21
Ahoj, nečekat, nebojovat, jít dál... To, že je zrovna ona ta "pravá", je jen tvůj subjektivní dojem... a možná že časem najdeš jinou, která tě bude mít doopravdy a skutečně ráda a bude tě milovat... Vlastně můžež být rád, že "otočila" už teď.. Věř, že když udělá to samé po sedmiletém manželství, ve kterém jsou dvě malé děti, je to daleko horší.... Věnuj se zatím jiným aktivitám a koníčkům, přidej v práci, vyraž s cestovkou na pobyt pro nezadané, mrkni na netové seznamky..atd. Hodně štěstí, držím palce! :15: :30: :3: :29:
09.12.2011 - 10:24 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Přečetla jsem první odstavec a dál moje oči nedošly. V té druhé větě je totiž obsaženo vše.
Rozešla se s Tebou přítelkyně. Konec,tečka. Ona ukončila váš vztah a naprosto nemá smysl zkoumat proč to udělala,jediný co můžeš či dokonce musíš je to prostě vzít jako fakt.
Na spekulace typu " co mám udělat,aby se vrátila" se vykašli.
Běž do kina,do posilovny,do knihovny,do lesa..nebo kam běžně chodíš a jí popřej hezký život :15:
09.12.2011 - 10:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele BARUŠKA.BÁRA, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hihi,já zas musím vyčnívat,takže radím BOJUJ :44:
Fakt :15:.
Utýct z boje tě totiž jednou může mrzet.Dycky je lepší prohrát než se vzdát.
Můj názor ovšem :27:
09.12.2011 - 10:15 | Filtr
(Kozoroh) sentynka » bezradny
Jsi ve fázi,kdy je to pro tebe bolavé a čerstvé,cítíš jen zraněné srdce a to převažuje nad rozumem.
Máš pravdu,že jsi zde čekal pouze radu,
jak o ni dál bojovat,to je normální lidská reakce,něco si přeješ a chceš,aby ti to druzí potvrdili.
To,že ti nezaujatí radí pouze jít dál bez ní,
je logické,protože "ta pravá" by určitě měla ráda jen tebe a netáhla by to tak dlouho na dvě strany...ale na to musíš přijít sám.
TA,pro kterou TY budeš jedinečný a "ten pravý",někde určitě existuje,pak budeš šťastný a nebudeš mít důvod se trápit a psát si sem o radu.
08.12.2011 - 23:10 | Filtr
(Kozoroh) Zornička » bezradny
Ale však to je všetko čerstvé, tak emócie hrajú rolu ..aspoň u každého normálneho človeka..
Nikto ti nenapíše, že si naletel a máš používat mozek a ne spodek a že necháš sebou zametat a že máš co si zasloužíš :41:
alebo ..počkáme si na ráno :61: :29:
08.12.2011 - 23:04 | Filtr
(Váhy) bezradny
dekuju za odpovedi a rozumim tomu co pisete. Je pravda, ze to vlastne muze vypadat, ze jsem byl jen zabava na horsi dny, mel bych to hodit vsechno za hlavu a uz s ni nepromluvit ani slovo. Ja ovsem vim a to zkousim psat bez emoci, ze kdybych mel hledat nejakou jinou, ze by mela byt jako ona, a nemuzu se zbavit dojmu, ze az se vratim, tak za chvili bude vse jako ve chvili kdy jsme se dali dohromady, protoze jak rikam nic se nezmenilo. Asi to nedokazu popsat a vzhledem k situaci mi pride trosku klise psat, ze to je ta prava, jakkoli si to ted myslim. Zacinam se podezrivat, ze jsem to sem napsal v nadeji, ze mi nekdo rekne at to jeste zkusim - no emoce jsou svine :)No pokud ma jeste nekdo nazor, rad si ho prectu. Dik
Příspěvky: 30-6 5-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »