Žijete s Ajťákem? Pomozte...


06.12.2011 - 11:31
(Štír) Rút Inka
Žijete s Ajťákem? Pomozte...
Ahoj všem, chtěla bych poradit. Jsem ve vztahu pátým rokem, s přítelem spolu bydlíme, máme domácího mazlíčka, koupili jsme si byteček, ale taky k tomu přibilo hodně problémů, neshodů a hádek.Děti nemáme, ani nejsme svoji. Jeden by řekl, "tak to oni nemůžou mít starosti", ale opak je pravdou. Pravidelně jednou za týden se musíme pohádat. Naše hádky probíhají tím způsobem, že se partner naštve kvůli úplné volovině, začně křičet, bouchat dveřmi a já jen sedím, koukám a nechápu proč se rozčiluje když není vlastně proč? Proto chci poradit, nebo alespoň slyšet váš názor? Je to normální když utřete doma prach, váš partner přijde domů z práce a vynadávám za to, že jste mu pohnuli s monitorem, aby jste pod nimi mohli utřít prach? Připadá vám normální po tomto, aby si vzal váš partner metr a na milimetr přesně odměřovat pozici monitoru do prostřed stolu? Aby bedýnky byli přesně v pozici (opět odměřené metrem na milimetr přesně) na vás v poměru židle a monitoru? Nebo třeba hádka kdy řeknete příteli, že dnes chcete jet nakoupit, on vybuchne, vynadává vám, řekne ať si jdete nakoupit sama pěšky jen proto, že jeho plán byl, že bude pět hodin sedět u počítače a nesnese narušení plánu? Už nevím jak dál? Jsem nešťastná, mám ho ráda, ale jeho zlozvyky, výbuchy vzteku když ani není proč, nebo tehdy kdy normální člověk by jen mávl rukou a šel s úsměvem dál? Už jsem mu mnohokrát říkala, že by se takto neměl chovat, že se rozčiluje bezdůvodně, křičí na mě kvůli ničemu a že by se ke mě měl přestat chovat jako by mluvil s dítětem co neumí napočítat to deseti?Vím, že tohle je možná úděl všech žen, co mají doma "Ajťáky" a nejsou schopni přítele bez větších potíží odtrhnout od PC, online her a pod. Už několikrát jsme přemýšlela, že bych od něj odešla, ale kam? Rodiče jsou rozvedení, sourozence nemám a s přáteli se prakticky nestýkám? Nájmy jsou dnes drahé a my s přítelem pořád splácíme hypotéku? Jsem ve slepé uličce a nevím jak dál? :9:

Stránka: 2 1
Řazení:
06.12.2011 - 18:27 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
no to mi připomíná film Noci s nepřítelem. To byl tak děsný puntičkář, že když neměla pověšené rovně ručníky, tak ji ztřískal :47:. Aby k tomu časem hoch taky nedospěl, bála bych se ho. :43:
06.12.2011 - 17:19 | Filtr
(Lev) mechac » Buh je tlak
Asi myslí fakt mozkem a pak to tak dopadá:23: :4:
Máš pravdu, hodně holek bere kohokoliv, jen aby nebyly samotné. Vždyť ho pak vymění za lapšího
:61:
06.12.2011 - 17:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mechac
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
některý ani tak nemyslej, spíš berou to, co se zrovna nabízí. z různejch důvodů, z různejch potřeb.

tím nechci říct, že to je případ dámy co zakládala diskuzi. ono dokud s chlapem nežiješ tak ho nepoznáš. až v domácnosti se vidí.. :3:

hyn sa ukáže!
06.12.2011 - 17:14 | Filtr
(Lev) mechac
Vono se říká, že chlapi myslí šulinem, ale čím pak myslí ženské, když vybírají chlapa? :63:
06.12.2011 - 16:47 | Filtr
(Štír) Dr.Voštěp » Čmelucha
:15:..téda - tak za ty plechovky ke sportovnímu utkáni bys ode mne dostala do denníčku jedno velké plus s razítkem žirafy. :1:
06.12.2011 - 16:40 | Filtr
(Panna) Přívětivý Jack
To není tím že je Ajťák, to zní jakoby ještě nedospěl :1:
06.12.2011 - 16:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele manae, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
človeče, iný príklad by nebol? :4:
06.12.2011 - 16:35 | Filtr
(Blíženci) lesněnka
Všechno se dá vyřešit. Kde je vůle, tam je cesta. A opravdu mlčet, strkat hlavu do písku nebo to přetrpět vede nikam.A pokud mu dáš důrazně a opakovaně najevo svůj postoj a on nic, bude lepší si najít někoho jiného. Fakt to bude jen horší a děti.... ani nemyslet.Jen se to prohloubí a pak budeš řešit, kam jít s dětmi.Přece se nechceš celý život trápit.Chvíli bude hůř, ale pak jen lépe. A pozor na hypotéky s někým, který není ani manžel.
06.12.2011 - 16:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele manae, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... no a ak je ešte aj Ryba, tak je to úplne normálne ... od detstva :61:
06.12.2011 - 14:12 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Čmelucha
Pravda, pravda... :15: :15: :6:
06.12.2011 - 14:04 | Filtr
(Kozoroh) Čmelucha » Glimmer Man
jenomže...neznáme celý příběh...známe jen tento pohled....

Pokud budu já chtít - mohla bych tímto způsobem popsat i svého partnera a udělat tady z něho :49: a ze sebe "hadr" třeba na podlahu :25: :3:

Moje ségra se také kvůli partnerovi odstěhovala někam do odlehla, u našich se totiž žít moc nedá, vzala si hypotéku a staví si barák. On je truhlář, zalezlý v dílně, ona chtěla děti - má dvě děti. Místo aby čekala, že se partner změní, vyleze z dílny a promění se v pečlivého taťku, který ji vynáší do oblak za její šlechetnost, tak si prostě zařídila vlastní život. Vesnice čítá sotva 500lidí a ségra má aktivity, že jenom :22: mrkáme :44:

taky místo toho sem mohla napsat obdobný příběh :3:


06.12.2011 - 13:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Glimmer Man
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele rush6, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je samozrejme pravda. Návyk ale môže formovať budúce správanie. To aký ale návyk bude, ako si spomenul zas závisí od iných vecí. Myslím si že ale v niektorých prípadoch i napriek rozdielnosti charakteru sa môže istý človek prejaviť v podobnej situácii rovnako. Samozrejme pokiaľ je to diametrálne odlišná osobnosť tak je len veľmi malá pravdepodobnosť že sa bude chovať podobne...
06.12.2011 - 13:25 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » rush6
Návyk a charakter jsou dvě rozdílný věci. Návyk bude mít dle svýho charakteru. Vem si dva hasiče, který půjdou uklízet lopatičkou sebevraha na koleje, kterej "utrpěl zranění neslučitelný se životem". Jeden bude cynickej dříč a jeden bude depresivní hloubálek. Myslím, že si každej odnese z týhle profese jiný návyky...
06.12.2011 - 13:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pithecanthropus erectus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele rush6, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak profesia trocha ovplyvňuje charakter. Človek sa prispôsobuje situáciám v práci, a preberá si takisto určité návyky.
06.12.2011 - 13:19 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Glimmer Man
určitě souvisí v tom smyslu že charakter a potažmo vlastnosti v jistém smyslu předurčují výběr porfese.Jsou zase naopak případy, kdy se čkověk vlivem různých životních okolností dostane k nějaké profesi jaksi nedobrovolně a ta zpětně dokáže jedince deformovat.Ale tohle už je téma na samostanou diskuzi. :1:
06.12.2011 - 13:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele rush6, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ako ti už viacerý napísali, nie je to problém že je tej či onej profesia. Problém je vo vzťahu k tebe. Koho je aký podiel viny, nemá teraz zmysel rozpitvávať.

Dôležitá je náprava a riešenie, jasne dať najavo že to čo sa deje ti nevyhovuje a rázne to dať najavo, a dávať to najavo čo najčastejšie, pokiaľ zistíš že ťa neberie vážne treba hľadať riešenie ako vyjdeš z tejto situácie s najmenšími "odreninami", hľadať nový začiatok.
06.12.2011 - 13:13 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
No tak trochu profese taky souvisí s charakterem. Je profese a je charakter, který se k sobě moc nehoděj. Jako třeba mírumilovnej nekonfliktní člověk a prodavač zbraní. Ale to nevylučuje tvoje slova, že profese neučuje charakter.
06.12.2011 - 13:09 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Glimmer Man
to dá rozum..vlastnosti jedince se neodvíjejí od profese.Profese může přinýst u některých jedinců pouze špatný návyky, pokud jsou k tomu dispozice.... :3:
06.12.2011 - 13:09 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Čmelucha
Na tom něco taky je. Měla by se umět zabavit sama. To každopádně. Mít i svůj kolektiv lidí a ne jenom se upnout na partnera. A stejně tak partner ať si koná svoje koníčky se svojí partou. A není příslušno vybírat partnerům s kým se budou stýkat a co budou dělat se svým časem.

Nicméně tohle by byla dobrá rada pro případ, kdy partner jenom sedí, hraje a ona neví co by a on ji ignoruje. Jenže on se k ní začíná chovat jako k hadru, kterej si dovolil neposlechnout slovo pána. A to si myslím, že už je jinej level.
06.12.2011 - 13:06 | Filtr
(Kozoroh) Čmelucha
..i já si upřímně myslím, že nemáte starosti. Obdobné blbiny se v přechozelích vztazích asi řeší. On se nudí, tak sedí u PC a ty jen sleduješ co dělá dobře a co dělá špatně.

Možná by to chtělo vlastní život - všude se dá zajistit. Odevšad se dá dojíždět, jezdit na kole, sportovat...najít si přátele.Nevím.

Pokud budeš závislá pouze na svém příteli - je to skutečně past, kterou si na sebe líčíš sama.

Podívej, já s sebou svého partnera na nákupy neberu, protože mě tam prudí. Jednou přežil nákup v Globusu a to jsem ho nechala v elektru, protože zrovna běželo nějaké mistrovství a ještě jsem mu tam donesla dvě plechovky piva. A zapřísahala jsem se, že je se mnou na nákupech naposledy. Když jsem mu vyžehlila prádlo a on se dopotáce v noci z hospody a shodil ho na zem, velmi velmi velmi dlouho jsem na žehličku kvůli němu nesáhla.

Zkusila bych vlastní život, vlastní názor a vlastní akci.
06.12.2011 - 13:06 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Pithecanthropus erectus
Tak. Spíš bych slovo "technokrat" nahradil slovním spojením "sociální retard".
06.12.2011 - 13:06 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » AMOUR
:1: :62: :35:
06.12.2011 - 13:05 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » Robert Isfaháni
a tos vyčet v nějaký chytrý knížce?Nemyslím že by technokrat zákonitě nebyl schopen kvalitního vztahu a intimního soužití....... :22:
06.12.2011 - 13:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AMOUR, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To nie je o tom, že je Ajťák, ale že je to hulvát...
ja mám v rodine ajťáka a chová sa úplne normálne, je to slušný človek, a v živote som ho nepočula zvýšiť hlas :25:
06.12.2011 - 12:58 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » *Kitinka*
Naději a víře v lepší zítřky se říká "naivita".
Příspěvky: 44-20 19-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »