Být milencem? Ano či ne?


24.11.2011 - 01:56
(Blíženci) Karel26
Být milencem? Ano či ne?
Ahoj všem, nikdy bych neřekl, že budu hledat podporu někde na internetu,ale jak se říká.. víc hlav, víc ví. Můj problém je takový, že jsem se zamiloval do své původně dobré kamarádky, která však měla, tedy stále ještě má přítele o kterém původně tvrdila, že to není zrovna ideální vztah a víceméně mi dávala najevo, že plánuje změnu. V době, kdy jsem jí naznačil něco víc, uplynulo jen několik málo dní a došlo k asi přelomové situaci, že během jednoho večera jsme se sblížili víc než jen přátelsky a to z její strany. Problém však je v tom, že studuje školu v jiném městě a tráví tam většinu času, zde má i toho svého přítele. Tzn. když je tam, je s ním, když je doma, trávíme čas spolu. Bohužel ne vždy je to tak ideální, někdy tvrdí, že ho miluje, že už ho nechce podvádět, jindy zase, že jí štve a dojde i k něčemu víc, co se ale nemění je to, že když je s ním, pomalu se ani neozve, chová se jinak a spíš odtažitě. Mě to samozřejmě mrzí, ale nechci o ní přijít, protože vím, že pokud to budu muset udělat, nezůstanem ani přáteli a rozejdeme se napořád, na druhou stranu mě ten "vztah" víceméně trápí a pokud vezmu v úvahu dobré vs. špatné.. převažuje spíš to špatné. Dokud jsme byli jen přáteli, nikdy jsme se nepohádali, ted prakticky kdykoliv odjede se pohádáme pokaždé. Prosím o radu, kdo řešil podobný problém nebo má nějaký zajímavý názor na celou situaci at napíše. Díky Kája

Stránka: 3 2 1
Řazení:
29.11.2011 - 13:10 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » jana@
Balila mě sousedka, co měla manžela dlouhodobě mimo... Nešel jsem k ní tehdy do postele ze zásadního důvodu: byla vdaná... :22: Prostě, byl jsem tenkrát mladej uvědomělej debil... :19: :23: :4: :29:
29.11.2011 - 02:08 | Filtr
(Panna) KB galerie » Karel26
Moudré rozhodnutí. :15:
Držím palce. :17:
29.11.2011 - 00:07 | Filtr
(Blíženci) Karel26
Opět se nedá reagovat na vše, tak to spíš shrnu jak to nakonec udělám. Nějak jsem si v hlavě řek, že to není holka se kterou počítám do vztahu a prostě vztahové věci se budu snažit uplně vypustit.. aspon jejich řešení a poohlížet se jinde. Zatím to celkem funguje, otázka jak to dopadne až budeme zase spolu :))
28.11.2011 - 22:57 | Filtr
(Panna) KB galerie » Pithecanthropus erectus
Nikoho neznáš úplně, každý vztah je o vzájemném poznávání se.
Někdo se zamilovává pomalu a někdo rychle - to už jsou trochu ty geny (a taky stáří a zkušenosti) - a tvrdit, že jedno z toho není přirozené, mi přijde krapet smělé hodnocení.
Ale pokud ty sám se zamilováváš jen pomalu a jen do žen, které už dobře znáš, tak to se ti dá leda gratulovat, protože pravděpodobně neznáš, co je omyl v lásce.

"Přizpůsobování se druhému" pro mne není "nedobrovolná deformace", která se "vymstí", ale je to pro mne ten "kompromis, bez kterého se nikdo neobejde v žádném slušném soužití" - a který se vyplatí.
Trošku nechápu, jak někdo může zároveň mít povědomost o nutnosti činit ve vztahu kompromisy a zároveň brojit proti přizpůsobování se. :63:

A jestli má někdo pocit, že má vztah, v němž se svému protějšku nemusel vůbec nijak v ničem přizpůsobit, tak tam bych se asi ráda zeptala jeho protěšku mezi čtyřma očima na totéž, protože jsem přesvědčena, že s velkou pravděpodobností se v tomto vztahu musel tiše a nenápadně přizpůsobovat jen jeden - ten protějšek.
28.11.2011 - 19:00 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » KB galerie
no mně tahle posloupnost nepřijde přirozená.Myslím do někoho se bezhlavě zamilovat a pak dodatečně zjišťovat jaký je.....přirozeně někde v podvědomí ty jakési mantinely uloženy jsou, ale ty fungují bezděčně automaticky .... je to jakási suma projevů a vlastností protějšku v kontextu s těmi mými a máš pravdu v tom, že po překročení těchle hranic už protějšek šanci nemá, protže jakékoliv přizpůsobování se druhému - myslím v své přirozenosti- je scestné , je to vlastně jeho nedobrovolná deformace a v budoucnosti se vždycky vymstí, protže jak se říká- geny nevychčiješ.Proto jsem zprvu psal, že jedině vztah ,který vzniká přirozeně a spontánně z obou stran , na základě pomalého poznávání jednoho druhým,má největší šanci na dlouhodobě fungující vztah, potažmo soužití.Pochopitelně že se jedná o ty zásadní vlastnosti, protže dva identické protějšky se nenajdou a nemohou se krýt ani všechny potřeby.Tady se teprve otevírá prostor pro ty pragmatické kompromisy, bez kterých se nikdo neobejde v žádném slušném soužití.
28.11.2011 - 18:36 | Filtr
(Rak) jana@ » OldDog21
:3:..je to tak,není vždycky nutný zachovat glazuru jen,aby se za zády neřeklo,abych neublížil tomu druhýmu,abych neudělal čáru za něčím,co nemá dál pokračování,nebo naopak,abych udělal něco,co by pokračování mělo :1: :18:..
důležitý je,co cítíme,jak bychom chtěli žít a co pro nás to "něco" nebo "někdo" znamená :16:
28.11.2011 - 13:16 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » jana@
Já se tomu kdysi bránil a teď toho na starý kolena akorát lituju.... :3: :4: :15:
28.11.2011 - 10:16 | Filtr
(Panna) KB galerie » Pithecanthropus erectus
Nevěřím, že nemáš vymezeny hranice, co jsi i při samovolně vzniklém vztahu schopen vůči sobě od partnerky akceptovat a co ne.
Jen možná rozdíl je v tom, že možná ty při překročení těchto hranic už nedáš tomu druhému už šanci na to, aby se přizpůsobil Tvým potřebám - což je vlastně ono "ultimátum". Dostane prostě rovnou "padáka" bez odvolání...ale to už jsme u toho, jak to kdo má v sobě postavený...
28.11.2011 - 09:13 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » KB galerie
Tak tebe by to možná neuspokojilo. Nedivím se. Koneckonců, znám dost chlapů, pro které je představa víkendové souložnice, která se nevěší na krk jim, ale někomu třetímu, vyloženě jejich snem. :46: Že? :21:
................
…ano mami…já už budu hodnej…….. :63:

……přestože s tebou souhlasím, že život je řada ultimát a předsaných pravidel, tak vztahy , potažmo city, vznikají samovolně,neplánovaně a snad si ani neumím představit že by měly podléhat pragmatismu denního života……snad až když se člověk rozhoduje pro životního partnera, na základě vzniklého citového vztahu,bez pragmatického zhodnocení toho ,zdali svazek bude dlouhodobě funkční se to jistě neobejde.....ale to už jsme u toho, jak to kdo má v sobě postavený……….
28.11.2011 - 07:53 | Filtr
(Rak) jana@
:1:ahoj,
nechala bych tomu volný průběh,víc hlav sice ví a každý poradí,ale nakonec to budeš ty,kdo bude tahat za nitku :1:
nic se nemá lámat přes koleno a jednou si řekneš,že všechno,co ti přišlo v životě do cety,že to bylo proto,protože tě to posunulo někam jinam..dál a nakonec jsi mladý,nezadaný a užívej si života,co ti dává :15:..
držím ti pěstičky at se rozhodněš tak či tak,uděláš to,protože jsi to chtěl a cítil jsi to tak :27:
já to za špatné nepovažuju,proč se bránit lásce,když by byla oboustranná...ono se to vystříbří :16:
28.11.2011 - 05:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » KB galerie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele BARUŠKA.BÁRA, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15: :15:
28.11.2011 - 04:09 | Filtr
(Panna) KB galerie » Pithecanthropus erectus
Tak tebe by to možná neuspokojilo. Nedivím se. Koneckonců, znám dost chlapů, pro které je představa víkendové souložnice, která se nevěší na krk jim, ale někomu třetímu, vyloženě jejich snem. :46: Že? :21:

Mně by zase neuspokojovalo dělat někomu víkendovou atrakci.

Ale "nůž na krk" to pro mne není.
Za "nůž na krk" pokládám jednání, kdy druhému nenechávám svobodnou volbu, ale činím takové kroky, aby si vybrat nemohl a musel udělat jen to, co chci já, jinak mu bude způsobena nějaká újma. A ona si přeci vybrat může a jakápak újma je, že přijde o něco, co vlastně ani nechce?
Ultimátum? To možná ano. Ale pro mne život není nic jiného než řetězec ultimát. Jakékoliv rozhodnutí je ultimátum. Buďto udělám TO s takovými důsledky nebo TAMTO s jinými důsledky. Nevím jak ty, ale já žiju v ultimátech den co den. Když nezaplatím telefon, odpojí mi ho. Co jiného to je než ultimátum. Když neodvedu práci, nedostanu zaplaceno a nedostanu další práci, když budu hnusná na partnera, rozejde se se mnou, atd. atd.
Život se neobejde bez pravidel a co jiného jsou pravidla než ultimáta? Tedy požadavky podmíněné nějakými sankcemi?

Nevadí mi, že mne den co den někdo postaví před volbu - tedy před ultimátum.
Vadí mi, když mi na vybranou nedá.

Takže já to neberu jako Ty. Já to beru jako odmítnutí hrát roli, která mi nevyhovuje a nabídku jiného typu vztahu. A ten druhý ať se svobodně rozhodne.
Neshledávám na tom nic závadného. :17:

A co koho uspokojí, to už je individuální.

Viděno z druhé strany, tak mně jako ženu by třeba neuspokojoval partner, který dobrovolně a vědomě hraje druhé housle. A pokud by dokázal této roli říct "Ne!" tak by tím jedině stoupl v ceně. U mně. Jak u té slečny, to samozřejmě nevím.... :63:
27.11.2011 - 23:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jak můžeš chtít odpověď od lidí,kteří s tím nemají co společného,to je jako bych se tě zeptala jestli si mám koupit bílé nebo černé prádlo,ty bys mi poradil černé a já bych ti na to řekla,že mám ale ráda modrou barvu. :3:
27.11.2011 - 23:22 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » OldDog21
tak...snad mu tu nikdo nebrání, ale chce otevřít oči, no tak otvíráme.......ale stejně udělá jen to, co pro něj v danou chvíli bude možný......zásadní kroky se dělaj jen tehdy, když dostaneš po paštěce....... :61: :61: :61:
27.11.2011 - 23:06 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » Karel26
Jasně...ale když to chce, tak proč se tomu bránit...
27.11.2011 - 22:44 | Filtr
(Kozoroh) OldDog21 » Pithecanthropus erectus
Jo, netlačit na pilu... nechat tomu volnej průběh.... :3: :6:
27.11.2011 - 22:39 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » KB galerie
...no já teda nevím do jaký míry by mně uspokojovalo to, že dám někomu nůž na krk nějakým ultimátem.V danou chvíli to možná něco vyřeší, ale je to řešení do budoucnosti?.......buď mě někdo prostě chce a pak bude se mnou, nebo jen lavíruje a lavírovat bude celej život......o tohle bych rozhodně nestál.V jeho případě bych buď využil to málo :20:, co mu je momentálně ochotna poskytnout, nebo šel jinam, kde vztah bude spontánní z obou stran....... :63:
27.11.2011 - 22:51 | Filtr
(Kozoroh) Pithecanthropus erectus » OldDog21
nojo...to víme tý z vejšky, ale vykládej to zamilovanýmu :61:
27.11.2011 - 21:51 | Filtr
(Panna) KB galerie » mechac
Tak to taky nemusí být vždycky pravda.
Na některé slečny působí odmítnutí jako to největší afrodisiakum a snadno dojdou k závěru, že "změna je život".
A určitě má větší cenu chlap, co ukáže taky nějakou hrdost, než ten, co poslušně čeká až mně se uráčí.
Otázka spíš je, jestli se vůbec dá věřit slečně, co krizi řeší nevěrou. Aby si pak jen kluci neprohodili role...
27.11.2011 - 21:10 | Filtr
(Lev) mechac » KB galerie
Správně, souhlasím :15:
Ale v jeho neprospěch při tom jejím rozhodování hraje fakt, že jí zná mnohem kratší dobu než ten původní partner. A jak to tak bývá, vzpomínky, zvyk a "stará láska nerezaví" udělají při rozhodování svoje.
27.11.2011 - 21:06 | Filtr
(Beran) curry
no co no...dievca je stetinka :2:
27.11.2011 - 20:01 | Filtr
(Býk) fimfárum » KB galerie
Dle mého ten nejlepší názor a nejlépe napsaný jaký tu padl .
Byla jsem v podobné situaci a je fakt že to je a asi bude jak píšeš. :15:
27.11.2011 - 08:31 | Filtr
(Beran) pimon
I takovouto podobu může mít láska. Nechá se třena nazvat celovíkendová.

Karle, to co Tě potkalo, potkává v Tvém věku mnohé. Je to jedna z životních zkoušek, takový milník v Tvém životě. Je na Tobě jak se rozhodneš, kterou cestou se vydáš. Určí to jaký budeš žít partnerský život.

Ať se jakkoli rozhodneš, nebo to naopak necháš vyhnít, vždy to bude jen a jen Tvé rozhodnutí a věř, že na dlouhá léta určí jak se budeš ve vztazích chovat.
27.11.2011 - 07:27 | Filtr
(Lev) růžička
Bohužel srdce si nedá poroučet , at´děláš co děláš :15:!
Taková láska přináší kolikrát i bol ,ale i radost a vášeń,alespo´naše srdce to tak cítí! Ano je to jen pouhý klam a přesto do toho jdem opětovně :63:
Život umí být stejně někdy až moc velká svińa!
Být jen ten druhý , je hrozný.
Ale být v náručí milující osoby ,tomu se nic jiného nevyrovná!
Musíš si uklidit sám v sobě a pak můžeš jít dál a nebo až Tě odkopne, budeš se cítit jak zraněný kůń. Tomu se říká i láska!!
A PAK BUDEŠ KONEČNĚ VOLNÝ ................
26.11.2011 - 23:50 | Filtr
(Kozoroh) sentynka » Karel26
Když se holka takhle pouze "veze",nedivím se,že se jí z toho nechce,cítí se jako poponášená princezna,obletovaná,žádaná...no otázka je,
co kdybys ji přestal poponášet,kdyby "tahoun" nejevil až takový zájem,zkus to a uvidíš,
jak se zachová.
Nechej i na sebe působit ten čas bez ní,příště až přijede,měj prostě jiný,důůůležitější program,věř,funguje to... :3:
Příspěvky: 68-44 43-19 18-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »