Živé sny a pohled do očí


21.10.2011 - 21:17
(Býk) Jyotis
Živé sny a pohled do očí
V několika knížkách jsem si přečetla, že se při živém snu nemáme dívat přítomným lidem do očí.Dneska se mi poprvé zdálo o bývalém příteli, již 10 let mrtvém, poprvé a velmi živě.Ač já jsem se snažila, aby se mi podíval do očí, tak se naopak vyhýbal on. I v tom snu mě to zaujalo, že je to divné. Mluvil se mnou a přitom mne přejížděl očima a díval se jinam.Nejjednodušší vysvětlení je, že jsem si v hlavě uložila tuto informaci, že se to "nemá", že je to "nebezpečné", a pak jsem si to takto sama naprogramovala, jiná možnost je, že to byla nějaká transpersonální záležitost..Co Vaše zkušenosti?

Řazení:
25.10.2011 - 12:16 | Filtr
(Býk) Glimmer Man » Jyotis
Otázka je, jestli pak nechceš odvracet pohled od pravdy do svý fantazie...
25.10.2011 - 12:10 | Filtr
(Býk) Jyotis » Lairaku
Taky myslím, že je lepší si nechávat otevřený obzor pro více odpovědí, než jen jednu.
25.10.2011 - 01:39 | Filtr
(Býk) Lairaku » Glimmer Man
Na kazdy problem na svete existuje krasna, jednoducha a perfektne fungujici odpoved.
Obvykle je spatna.

I kdyz bych se taky mozna priklanela k jednodussim resenim, i tady, ale ten Occam si koneckoncu radsi nechaval zadni dvirka otevrena n_n

Osobne jsem ale o nedivani se do oci ve snech nikdy neslysela. Nenapada nekoho nejaky zdroj, ktery by to zminoval? Zajimalo by me oduvodneni :)
24.10.2011 - 08:29 | Filtr
(Býk) Glimmer Man
Ta možnost, jak říkáš nejjednodušší, že sis to uložila a stalo se to součástí tvýho myšlení a podvědomí, ta bude správná. Ale chápu, že hledat složitosti a nadpřirozeno, tam kde to není, je zábavnější, než realita.
22.10.2011 - 20:52 | Filtr
(Býk) Jyotis » exit
"zapamatovala dokonale", to je zajímavé. Přece jen je v živém snu jiné, že..
22.10.2011 - 18:00 | Filtr
(Lev) Eva
Mě se stává,že spím a mám pocit jako by se na mě někdo díval,vzbudím se a nikde nikdo..... :76:
22.10.2011 - 02:42 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j
Mnohokrát při živém snu jsem pohlédla do očí a nic se mi nestalo.
21.10.2011 - 23:27 | Filtr
(Kozoroh) Michaelli » Jyotis
Zustat v astralu..to je zajimave.
Ja jsem to s tema modryma ocima cetla, ze jedna
zemrela pani popisovala, jak se dostala na onen svet, popisovala svou kamaradku z detstvi, ktera pro ni prisla a mela zarive zvlastni modre oci. Pak popisovala ten zbytek, astral atd..popsala odchod, odesla s tou kamaradkou..
take nevim nikde jsem jeste neslysela ani necetla, ze to neni vhodne, atd.
Je to zajimave.
21.10.2011 - 22:56 | Filtr
(Býk) Jyotis » Michaelli
Nespecializuju se na to, ale pár lidí se tu sny zabývá docela intenzivně, myslím i těmi "živými", ne běžnými, kdy si mozek přerovnává šuplíky.
Pokud se pamatuji, tak delší kontakt očí obecně znamená určité "nebezpečí", že se dostaneme do vlivu dané osoby, a tím i celého jeho duchovního osvětí. U mrtvých pak prý proto, že bychom nějakou svou částí mohli zůstat v astrálu, že by se k nám mohl nějakým způsobem přivtělit atp.
Nebojím se, jen mě zaujalo, jak důsledně se vyhýbal očnímu kontaktu a přitom jak zřetelně a dobře jsem ho viděla, ač v běžném snu bývají právě lidské postavy různě nezřetelné, podivné apod. A taky, jak přesně jsem si pamatovala ten pocit nepatřičnosti, který mě upozornil, že něco nesedí, že nejsem v běžné realitě.
21.10.2011 - 22:24 | Filtr
(Býk) Artislove » Michaelli
hmm. to je zaujimave...ja moc snov s mrtvymi nemam ale mavam sny kde drzim v naruci dieta a ma tiez modre silno ziarive oci...co to moze znamenat :63:
21.10.2011 - 21:49 | Filtr
(Střelec) terere
..přišla za mnou moje babička s tatínkem,oba již byli zemřelí,nemluvili jen stáli a dívali se na mě,nemohla jsem se ani hnout a pak mi onemocněla maminka a jsou tam už všichni spolu...

většinou když mluví ,tak mám zkušenosti,že je všechno v klidu
v momentě kdy nepromluvili se vždycky něco u nás stalo...
21.10.2011 - 21:29 | Filtr
(Kozoroh) Michaelli
Nevim, ja jsem videla mrtvemu v zivem snu do oci
a byly tak zvlastni zarive modre..nekde jsem tez o tom cetla, ale ted nevim jestli pred tim nebo po tom, takze taky nevim zda nejaka sugesce..ale v jinem snu je mel zdeformovane, divne, velike roztekle, kalne, vypadal tak blbe, byl dokonce opily asi a protoze se asi celkove citil spatne..trasla jsem s nim, at se vzpamatuje. Vubec se nehybal, nemel silu, ale ani nespal. Byl jak v jinem stavu vedomi, jakoby stavkoval vubec existovat a se hybat. Jen tam lezel. Nikdy jsem tohle jeste nevidela.
jinak s tim zkusenosti nemam.
Memu mrtvemu kamosovi, kdyz se snazim divat do oci, (kdyz ho vubec najdu) tak je pak nekdo jiny..vypada jinak i kdyz vim, ze je to on a bud se mi stane tohle, nebo jim proste do oci nevidim nebo o tom ani nevim. Z toho jsem si vydedukovala, ze kamos se prede mnou skryva, abych ho nepoznala, asi se stydi za to ze spachal sebevrazdu.

Pokud se divam pri zivych snech lidem do oci, nevidim nic zvlastniho, nebo jsem si zatim neceho divneho nevsimla..proc je napsane, ze se jim nemame v zivem snu do nich divat?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »