Robert Holdstock - odkud to všechno vzal?


13.09.2011 - 11:51
(Rak) nonFireresist
Robert Holdstock - odkud to všechno vzal?
Jak v jeho "lesní" sáze o Mytágách, tak v Merlinově kodexu používá hodně uvěřitelné legendy, původněji znějící jména, úplně jiná ale přesto vždy s atributy jednotlivých postav naprosto související rozuzlení i konce příběhů... Daurogové, Guiwenneth, Nikdo a další postavy...Existuje literatura, která by alespoň část z takto starých příběhů rozebírala? A kde se to kdyžtak dá sehnat?PS: Pokud jste Holdstockovy knihy nikdy nečetli, doporučuju. Číst jeho kihy, to je strhující výlet ke kořenům nevědomí. (Ne)hledě na to, že v knize popsaná magie doopravdy funguje... Vlastně se všechny ty knihy dají brát jako jedna magická kniha rozložená do mnoha částí a poté jemně vpředená do naprosto nevšedních příběhů.

Řazení:
14.09.2011 - 17:24 | Filtr
(Rak) nonFireresist » eXistence X
Není zač. Rozsáhlé dílo - to záleží. Pokud jsi fanda jediného dobře píšícího grafomana - Stephena Kinga - pak ti celé Holdstockovo dílo zabere tak max měsíc četby. Ale bude to měsíc strhující četby a troufám si tvrdit, že se k některým kapitolám budeš rád vracet ještě hodně dlouho. :1:
14.09.2011 - 15:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » nonFireresist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
díky za tip :15: pokud bych za dlouhých zimních večerů neměl co dělat nebo si chtěl líznout fantazie, sáhnu po tomto autorovi ... dílo to bude asi rozsáhlé, jak to tak vypadá :22:
13.09.2011 - 17:54 | Filtr
(Rak) nonFireresist » eXistence X
Na těch knížkách je skvělý, že jejich kvalitu oceňuješ postupně. Nejdřív to pro mě bylo "jen" skvěle napsaný fantasy, potom jsem si začal všímat obrovskýho množství přesně znějících detailů a potom jsem si uvědomil, že to je i skvěle zpracovanej výklad fungování magie. Navíc celkem mistrně kombinuje žánry. Takže ani forma příběhů není jednotvárná.
13.09.2011 - 13:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
neznám, ale zní to zajímavě :1: těžko říct u těch mytologických děl, jak moc se zakládají na skutečnosti - má to být jakože sci-fi/fantazy nebo pokus o dobrání se dějin mytologie ?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »