Kto vibruje láskou....


02.09.2011 - 11:47
(Rak) Saly
Kto vibruje láskou....
"Kto vibruje láskou, nepodlieha zákonu príčiny a následku"(z knihy: "Vztahy v zrcadle aury" od Manuely Oetingerovej)

Stránka: 3 2 1
Řazení:
06.09.2011 - 11:31 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » pimon
Ostatně připomínám nadpis této diskuse:

"Kto vibruje láskou, nepodlieha zákonu príčiny a následku"
(z knihy: "Vztahy v zrcadle aury" od Manuely Oetingerovej)

Takže by podle Vás měla být Oetingerová zbavena svéprávnosti. :44:
06.09.2011 - 11:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » pimon
Budiž Vám vaše jistota o uspořádání současného společenského systému jakožto jediné kosmicky platné "právotvorné" instance ponechána.
:3:
:29:
06.09.2011 - 07:53 | Filtr
(Býk) balboa » Janíčko Skútrista
A tohle pises z vlastnich zkusenosti nebo to nekde slysels? Ja mam totiz zkusenosti s timhle stavem a vim, hodnekrat jsem to pocitil, vzpomenul si ze jsem buddha, jezis... a jak je to jednoduche...uz to beru jako fakt. Je to jak rikas, ta netecnost je naprosto bomba, pritom sama o sobe je soucitem. Ale nemyslim si, ze by bylo neco mezitim, bud mas v sobe zbytky ega nebo ne, kdyz ne tak jsi buddha a prijmes to. Zivotama putujes takjako tak, ikdyz dosahnes osviceni... proste to nejde neexistovat v nejake forme, neni to tak udelane. Pokud jsi mimo zivot, kdyz jsi mrtvy a zivy zaroven, nesmrtelny, tak vis, ze jsi neco co je zakladni platformou pro vsechno - co je a proto bytosti existuji v tobe a ty v nich. I kdyz dosahnes osviceni, stane se ti, ze zase budes tapat v nejakem zivote jako bytost a nevedet vocogo a zjistovat to, resit minule zivoty, karmy a jine chujoviny, dokud se zase nerozpomenes a neprobudis... je to furt dokola
ja to vubec neberu takhle linearne jako vetsina lidi, proste jsme to stejne vedomi, ktere hraje ruzne role, nicvic nicmin :)

Zda se, ze jsou jen 2 moznosti - byt ci nebyt. U kazde si vytvarime koncepty
jenze ve skutecnosti je jen jedna moznost :) a my ji nevidime, v tom je to kouzlo a proto existujeme
06.09.2011 - 06:14 | Filtr
(Beran) pimon » Bosch
To ano, jenže to jsou nesvéprávní a ti se dělí na dvě skupiny.
1. zbaveni svéprávnosti lékařem.
2. zbaveni svéprávnosti ústavou.
06.09.2011 - 00:47 | Filtr
(Váhy) Aika. » balboa
hezky řečeno :) :15: :15: :15:
05.09.2011 - 09:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balboa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bozska karma sa tvorí prave vtedy,ked zaniká pocit individuality,ale nie je este prekonana pohlavnost vo vsetkych formách,takze bytosť pokracuje putovaním životmi.

Buddha je charakterizovany skôr takto : KLUD stojaci nad protikladmi vsetkych javov,prestupeny jemnym nadychom neosobneho sucitu zo vsetkym co je (na urcitom stupni ale i sucit zaniká,pretoze aj ten je nakoniec poznavany ako prekážka k Vyslobodeniu).Vskutku ale prevláda stav naprosteho indiferentizmu,ktory je poznávany ako netečnosť.Tym sa prestava tvorit akykolvek druh karmy.Zanika teda sudržnost zloziek,tvoriacich bytosť a tá preto v okamihu smrti prechadza do stavu parinirvány,co je nebytie.

:1:
05.09.2011 - 08:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pěkně řečeno :74:
05.09.2011 - 08:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » pimon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To jo, svým způsobem žiju jinde... uniká ti spousta jemných věcí, když pominu to, že hodnotit zvnějšku čistotu úmyslu je jaksi nemožné, navíc to co se nám jeví jako problém, či nespravedlnost je mnohdy úplně o něčem jiném :3:

"Člověk si myslí, že bere, a přitom dává. Člověk si myslí, že stojí, přitom běží a hledá."
G. Meyrink
04.09.2011 - 23:25 | Filtr
(Býk) balboa » Janíčko Skútrista
Jasne, ja tim myslel buddhu. Chapu tim symbol pro absolutni byti. Jsem presvedceny ale, ze jde zit v plnem uvedomeni a zaroven se chovat jako obycejny clovek, pouzivat osobnost, proste vedome si na neco hrat. je to takova ovladana posetilost :) a v takovem stavu vedomi muzes lidi ovladat jednoduse svoji vuli, aniz bys zasahoval do jejich zivota...

o bozske karme nic nevim, to mi zni hodne nadprirozene :)
04.09.2011 - 20:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balboa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Karmu vytvára,ale božskú nie ludskú.Takze to bude pravdepodobne božska inkarnacia,cize vychodisko v nej.

Ziadnu karmu nevytvára len buddha,cize ten kto svoj život dohasína bez najmensieho vyslahu tužby žiť a byť.Jeho vychodisko teda nie je ani v božskych svetoch a ani v ziadnych inych,ale v Samom Absolutne.

:1:

04.09.2011 - 18:00 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » tronco
Víš,já jsem spíš realista a občas si pomyslím,že všechny víry,náboženství,jsou tu jen proto,aby se nám líp umíralo.Že žijeme jen jeden život tady a teď.
Snažím se neubližovat,těžko říci,zda se mi to daří,co já pokládám za správné může druhému ublížit.
Osobně si myslím,že pokud někam máme dojít,je jedno jakou cestou to bude.
Apropo,to nekouření...hmmm...to ti závidím. :30:
Jenže já zatím přestat nechci.Jsem neuvědomělá blbka. :4:
A jinak...nesnažím se nikomu nic vymlouvat,jen fanatismus a extrémy moc nemít rád. :4:To nemyslím na tebe,ale všeobecně.Nechci být tlačena,dojdu sama. :4:
04.09.2011 - 17:56 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » tronco
právě
jak jsem psala:
"je to jako by si neutvářel "další karmu""
JAKO BY, protože nad Zákon se nemůže člověk dostat, může se v něm jen zachvívat tak, jak nejlépe dokáže, tedy vlastně "odevzdat", "vzdát se" vlastní vůle a jen nechat přes sebe čistě proudit Světlo, takže potom od něj proudí, k němu proudí, přes něj proudí, tedy ten koloběh tam pořád přesně podle Zákona je. To co vysílá, se k němu vrací, ale už se tam vlastně JAKO BY nemusí mluvit o příčině a následku, je to "čistý proud"... Ale podle Zákoná to pořád je.
04.09.2011 - 17:44 | Filtr
(Štír) tronco » Ilon spí s měsícem
O.K. setkávám se často s tím samým problémem,jako když jsem byl třeba vegetarián... xenofóbie může za to,že prostě všichni Ti pak cpou: jez maso,to je normální,žemřeš...jsi jinej,nenormální...atd... já nikomu nic necpal,ani jsem nikomu nic nerozmlouval,ať nejí maso,i když jsem viděl,jak mu z červeného frňáku už jede do fialova,přes zhuntovaný játra přehršelnou konzumací piva a ovarových kolen..to je jedno... a teď,když z Buddhismu se vracím k podstatě,kterou cítím od narození a před kterou jsem zdrhal k všelijakým úvahám kolem tajemna,magie,fylosofických úvah,ať už by to měli být buddhistické,tak se mi pořád snaží lidé právě takto jdoucí nasměrovat zas zpět... jenže... heleď,víš v čem mi pomohlo teď naposledy křesťanství a víra v Boha? Cítím,že jsem se definitivně vyrovnal s alkoholismem,který se mi při minulých cestách nepříčil s úvahami atd,ale tady těžce narážím na takovou bariéru,kterou bych s tím nepřešel... předminulé pondělí jsem přestal kouřit ... v půli cigarety... odevzdal jsem to Bohu a klid.... pomáhá mi s tím až tak,že nemám absolutně žádné absťáky,dokonce mi nevadí kouř... prostě nic,svoboda.... dříve jsem to měl jinak,bych se poblil,cítit kouř,nebo všelijaké věci kolem a bylo to proto,že jsem šel svojí vůlí,tentokrát to má není.... to je jedno,víš,nerad bych,aby jsi si to bzala osobně,že mi někam cpeš,jen píšu subjektivní názor,stejně tak,jako jiné příspěvky,je to jen mé přesvědčení,lišící se od toho Tvého,nic víc,nic míň,nemusela jsi se omlouvat,mně už vůbec ne.... Souhlas: Filozofie budhismu nejde moc dohromady s Bohem..... právě... víš,s Buddhisty si v mnoha věcech rozumím,ale nenajdu tam to,co jsem našel v pravé víře,v křesťanství.... Buddhismus,stejně jako Ty vidím spíše jako fylosofii... je to hodně o intelektu.... a i právě proto si nemyslím,že by to měla být cesta pro všechny,páč né všichni to můžou pobrat mozkem atd.... a nejde třeba Bohu o všechny lidi? Víra není o mozku.... dobrá.... ani Kafkovi jsem neporozuměl... mmm ... no,není divu,psal německy,to neumím a k českému překladu jsem neměl přístup,tak jsem se jej snažil pochopit zkrze můj překlad z katalánštiny do castillano..... :23: :61:
04.09.2011 - 17:25 | Filtr
(Štír) tronco
Kdybych mluvil jazyky lidskými i andělskými, ale lásku bych neměl, jsem jenom dunící kov a zvučící zvon.

A čím více bych jí neměl,tím větší by to byla vibrace :75: BIM BAM BUM DUM :61: :61: :61:
04.09.2011 - 17:25 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » tronco
Každý máme své přesvědčení.Filozofie budhismu nejde moc dohromady s Bohem.To prvé je mi bližší,srozumitelnější,přijatelnější.Promiň. :27:
04.09.2011 - 17:20 | Filtr
(Beran) pimon » Ilon spí s měsícem
Nirvána je stav mysli, může jí dosáhnout ve své podstatě kdokoli. Dokonce jsem přesvědčen, že ji zažívá většina smrtelníků, však jen na krátkou chvíli a bez jejího uvědomění. I lámové nejsou oproštěni od hmotného světa a proto nemohou být dokonalí.
04.09.2011 - 17:19 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Ilon spí s měsícem
..on ten vodnář zase tak na tu lásku není, co? Oni si to lidi malují moc snadně, láska, láska, láska, ..ale co na to vodnář? A jeho věk? To málokdo domýšlí, že je to věk určený k odpoutávání. Moc lásky si tam neužijeme, aspoň ne tolik jako za ryb. Ale nemusí se mnou každý souhlasit.
04.09.2011 - 17:15 | Filtr
(Štír) tronco » Ilon spí s měsícem
Vracíme se zkrze hřích,který jsme učinili ať již v životě,či ještě před narozením.... kdyby byl někdo v souladu s Bohem,proč by měl jít sem na zem? Ze své vůle? To by nebylo spravedlivé,to by byl v zákonu pěkný bordel... Jo,dobře,potom v jediném případě to uznávám a to je milosrdenství Boží,když nám pošle takového,kdo je,kdo žije s Bohem,v Bohu.... ale to je mimo zákon,páč opakuji,je to milosrdenství stvořitele,který i ten zákon stvořil.... na počátku byla myšlenka.... ta myšlenka byl Bůh....
04.09.2011 - 17:14 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » Bosch
Mýliti se je lidské a vůbec,po konci věků nám to už bude buřt. :4:
04.09.2011 - 17:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mitea
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele majkl-sidor, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: :17:
04.09.2011 - 17:07 | Filtr
(Štír) tronco
Jo..... tak nad tím jsem dumal též dlouho.... myslel jsem si,že to je tak nějak,jak mi zavádí ten nadpis.... prostě dojdeš stavu ve víře tak,že jsi vykoupena ze hříchu...hmmm... dobrý... jen.... zavádělo mi to tam též,jako bych překonal zákon,byl nad ním a už se mi netýkal... karma,mám-li to tak jmenovat.... jenže mi to zavání zas povyšováním se.... a přitom ten nejmenší,poslední zde na zemi je největším,tím prvním v nebi.... minulý týden jsem našel ...tuším,že v Římanům... odpověď přesně na tohle... nevyndá nás to ze zákona,jak jsem si domýšlel,ale stáváme se naplnitelmi zákona.... svými skutky a pořád ještě můžeš na cestě udělat skluz při nějakém svodu.... hřích... dobře,ale za ten platíš zkrze svědomí,jako tělo církve stokrát více,než člověk,který jde svévolí a je mu to buřt atd... prostě nemyslím si,že bych byl někým,kdo vibruje Láskou,to Láska dokáže vibrovat mnou a udělám-li přestupek proti zákonu,spadám pod něj zas.... víš,spravedlivost.... :44:
04.09.2011 - 17:03 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » pimon
Tak docela nesouhlasím.Co třeba lámové,kteří dosáhnou nirvány a vrací se jen proto,aby nám pomohli na cestě k osvícení? :27:
04.09.2011 - 17:03 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tronco
jupííí... a když ne..tak jsme se zmýlili :3:
04.09.2011 - 17:02 | Filtr
(Vodnář) mitea » tronco
:30: :30: :30: ano.ano.ano. :4:
Aleluja,aleluja,aleluja...
04.09.2011 - 16:58 | Filtr
(Štír) tronco
Ať se děje cokoliv, láska vydrží, láska věří, láska má naději, láska vytrvá.
Láska tu byla ještě před početím věků a bude i po konci :44: :75:
Haleluja :75:
Příspěvky: 53-29 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »