Co dělat abychom se pořád nehádali?


04.08.2011 - 12:11
(Kozoroh) hajounek
Co dělat abychom se pořád nehádali?
:24: :42:Lakovali jsme potkanům domeček, aby se lépe udržoval. Výrobce doporučuje 8 hod na schnutí (Pravda domeček byl přes noc na balkoně). Přítel mi volal, že už ho dal potkanům, že už nesmrdí. Načež jsem odpověděla, ať nezapomene, že potkani mají daleko citlivější čich než člověk a že je to pro ně prakticky jediný orientační smysl, jelikož moc dobře nevidí... Myslela jsem to jen jako poznámku, doplněk na zvážení... Že bych nerada měla zfetovaný potkany.Místo toho jsem si vyslechla, že ho pořád kritizuju, tak jsem se nedala a zeptala se proč mi volá, když nestojí o můj názor a už to bylo. Čtvrt hodinová zbytečná hádka :42:Teď tu sedím a bulím a bolí mne srdce. To už budu muset do konce života držet hubu a bát se, abych se ho jakoukoli svojí připomínkou nedotkla?

Stránka: 6 5 4 3 2 1
Řazení:
10.08.2011 - 22:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » celebrita
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vůně podzimu, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Za to od ženských to slyšíme každou chvilku ... kolikrát, když přijdu domů musím hned ve dveřích říct: Hele, dneska žádný přiznávání, že mam pravdu! ... jenom tak se tomu vyhnu :61:

Chlapi, ženský, blíženci, neblíženci... to neni směrodatný... čekal bych, že to už víš, že je to jen o práci se sebou...

Sorry, jestli blbě pindam, ale zatím tu od Tebe často potkávám takhle zaseknutý postoje, tak mě jen napadlo, že by ses to asi měla dozvědět, když to sama nejspíš nevidíš ...
05.08.2011 - 00:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já bych to neviděla jako nic tak hroznýho,nejspíš se nacházíte ve fázi vztahu,kdy dochází k tomu,že jeden z vás bude tím dominantním a ten druhý holt se bude muset smířit s druhým místem a tak už to pak zůstává,prostě vždycky v páru dominuje jen jeden,až vám vaše potyčky určí,kdo z vás dvou to bude,tak hádek buď ubude,protože bylo zvoleno,tak,aby to pro vztah bylo přínosem a nebo přibude,protože ten,který byl nucen zaujmout druhé místo,není schopen to akceptovat.Podotýkám,že tento boj v podstatě probíhá né příliš za účasti vašeho plného vědomí,je to příroda,která rozhodne. :3:
04.08.2011 - 22:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele TomášH, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
chlap i žena mají vždycky pravdu a pokud jeden z nich ustoupí vztah vydrží :75: :29:
04.08.2011 - 20:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to zajímavý to tady číst, fakt dík za téma - co človíček, to jiný názor a jiná zkušenost. Každopádně nikdo není v Tvé situaci, nezná bližší souvislosti. Mě taky nikdo nechválí a já to s chválou také nepřeháním, ale když pochválím nebo jen pohladím a poděkuji, tak vím, že by se rozdal...
Tohle je nějaký výňatek z knížky, máš pravdu, že je to poněkud přehnané. Já osobně si nemyslím, že je pro člověka primární potřebou cítit se potřebný. Pro mě tedy osobně spíše naopak. Mě to otravuje, když mě ostatní potřebujou...
Já se potřebuji prostě primárně cítit spokojená sama ze sebou. Pak to ze mě sálá a jsou spokojeni i Ti kolem. Taky jsem se v poslední době hodně naučila všemu se smát, udělat z "problému" legraci. Je to skvělé odlehčení, moc toho neřešíme, všemu se řechtáme...
04.08.2011 - 20:04 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Ajví
Někdy mi tyhle moudra přijdou vážně srandovní. Na jednu stranu se ke mně ostávají rady tipu, nečekej od nikoho lásku, chválu, ocenění, to musíš sama. Z druhé strany zase: chlapi se musí pořád chválit chválit chválit je to jejich primární potřeba.


Řekla bych, že je pro každého člověka primární potřebou cítit se potřebný...

Taky si ráda vyslechnu, že jsem dobrá, ale mně asi musí stačit říkat si to denně před zrcadlem :25:
04.08.2011 - 20:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U nás k tomu dochází proto, že jsme oba prošli těžkými rozpady vztahů, rozvody, problémy a protože i vzhledem k věku - nám oběma záleží na sobě navzájem a na tom, abychom už spolu zůstali a žili v klidu a lásce. Samozřejmě že to vychází spíše ze mně, ale on se snaží. Pak je třeba opravdu chválit, chválit, chválit ...
"Jakákoliv kritika mužova chování ničí jeho osobní sílu.
Jen láskyplné ocenění má pro muže magickou moc. Je pro muže primární potřebou !
Dává mu pocit, že něco znamená. Když je muž oceňován po tělesné, duševní, citové a intelektuální stránce, dosahují jeho síly vrcholu."
„Chceš-li vybrat med, nekopej do úlu“. :6:
04.08.2011 - 19:58 | Filtr
(Beran) Háňa* » Ajví
:15: :30:
04.08.2011 - 19:56 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Ajví
Já to tak taky cítím, jen k těm čistým otevřeným komunikacím zatím moc často nedochází. Začínáme se učít oba dva. :6: Chuť bych řekla, že je a i určitá motivace, alespoň za sebe můžu tohle s čistým svědomím prohlásit :1:
04.08.2011 - 19:48 | Filtr
(Střelec) Piháček » HANINA64
:15:životní zkušenost :17: :17:
04.08.2011 - 19:45 | Filtr
(Rak) ardente
Problém je v komunikácii..to čo ty bereš ako nevinnú poznámku,on môže vnímať ako kritiku...ak to on v sebe už dlšiu dobu potláča,tak po čase môže dochádzať k výbuchom u neho,pretože už na tieto "nevinné" poznámky,može mať alergiu..zvlášť ak ho za nič nepochváliš...on ti volal preto,aby ti povedal,že to prichystal a dal tam tých podkanov,aby si si ty už s tým nerobila starosti..čakal pochvalu,...je to aj o tom,že si možno robíš zbytočné starosti a obavy,čo on môže vnímať ako že tým kazíš pohodu a že niesi s ničím čo urobí spokojná,tým mu nepriamo znižuješ sebadôveru..Trochu viac by si ho mala chváliť,aby to bolo vyrovnané,ak v sebe nevieš zmeniť to,že si robíš zbytočné starosti :17:
04.08.2011 - 19:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ajví, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já tomu naprosto rozumím a docela se v tom poznávám. Myslím, že všichni řešíme něco podobného. Takže ještě můj pohled :
Ano. Něco řešíme a já si prostě k tomu řeknu svý. Nemyslím to zle, není to kritika, je to prostě můj přirozený projev. A START :39:
Zareaguje na něco, co ho "píchlo". Ha - strefila jsem se nevědomně do bolavého místa. Na nevědomé úrovni se opakovala situace (třeba z dětství) kdy byl možná opravován, kritizován, usměrňován.... Co já vím. Mě se to netýká - je to jeho problém. Já jsem jeho "léčitel" , on by mě měl být vlastně vděčný. Ukazuji totiž jeho bolavá místa, to kde není v rovnováze, kde je nějak "postižený". Pokud zareaguje tak jako ten Tvůj, nedám se. Jsem jaká jsem a nemůže ze mě dělat něco jiného. Nemyslím to zle a je to jeho problém, jak to vnímá. Postavím se tomu. Nenechám se vykolejit ani si vzít dobrou náladu. On se vytočil, on vybuchnul, já jsem v pohodě. Vysvětlím mu v klidu situaci a požádám ho, aby se příště ovládal a nekompenzoval si na mě své vnitřní problémy. Maximálně si může vzít bloček s tužkou, situaci si zapsat a pak ať navštíví psychoterapeuta. A stejně tak obráceně. Už několikrát řekl nebo udělal něco, co mě pěkně vytočilo, zabolelo, ale vím, že mi tím prokázal službu, že mě "LÉČÍ", stáhla jsem se a o situaci meditovala a našla jsem spojitost s nějakou situací v dětství. Zase mi připomněl nějaký můj strach (že budu opuštěná, že nejsem dost dobrá ...)
Nikdy ho za to neobviňuji, ale situaci si v klidu a třeba u vínečka probereme a vysvětlíme. Chce to ale naprostou otevřenost a ochotu růst ve vztahu a pomocí partnerství si uvědomovat své vnitřní nedostatky, prázdná a bolavá místa. Ale nikdy nebulím a pokud mě jakkoliv "seřve", což už se neděje (zpočátku ano), tak se mu postavím, seřvu jeho.
Lidé zapomínají na to, že ROVNOVÁHA musí být jak v dobrém, tak ve zlém. Pokud zaútočí, zraní a Ty ustoupíš, potlačíš se, vzníká energetická nerovnováha. A on to za nějaký čas zopakuje. Bude to dělat tak dlouho a bude to čím dál tím horší, dokud si to necháš líbit. Pokud Tě miluje, pochopí o co jde a dáte si vzájemně prostor. Chce to nadhled, klid a toleranci a zejména hodně lásky a touhy být s tím druhým, ať je jakýkoliv...
Koneckonců náš partner je naše druhá polovina. Kritika partnerky, znamená nelásku ke své vnitřní ženě, kritika muže - znamená kritiku sama sebe... :27:
04.08.2011 - 19:34 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » amadeusv
Vtipálku :4: I večer, i přes den, kdy je zrovna čas :2:
04.08.2011 - 19:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hajounek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele amadeusv, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: :4:vecer vid?...nebo i pres den? :61:
04.08.2011 - 19:26 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » amadeusv
Ticho! :4: Už je to mnohem lepší :2: Učíme se spolu mluvit a tak různě, víš? :1:
04.08.2011 - 19:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » M.A.U.
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kordelie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ty víš jak na Berany :3: :21: (popř. sex :61:)

možná my ženy..máme potřebu o tom mluvit, probrat tu situaci, sem tam podotknout něco čeho jsme si povšimly a co by bylo dobré neopomenout...a samci to berou jako poučování.....

prsklouni! :75: :20:

nemohu zastřít, že mi takovýhle "podotýkání" věcí, které bych neměla opomenout vyznívají také jako poučování... :4:

takže se stávám tím samým prsklounkem... :75:

04.08.2011 - 19:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele amadeusv, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vymenit....jiny uz to nebude :4: :4:
04.08.2011 - 19:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ------, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsi sva a jsi Zivel... Nedej se a neomezuj se zbytecne... Zij naplno... Neni to jedinej chlap... A jestlize te nebere takovou, jaka jsi??? Jde o tve stesti a pokojny a radostny zivot... :2:
04.08.2011 - 19:09 | Filtr
(Blíženci) brozacek » hajounek
:30:
04.08.2011 - 19:04 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » brozacek
Musím se ho trochu zastat, sice už mne tady ta možnost napadla, jakože měl počkat. Jenže on jim ho chtěl dát, aby měli klid na spaní. Potkani jsou noční zvířata a přes den spí. Dostali starej domeček, ale do toho se vejde sotva jeden.

Taky myslel na potkany, jen jinak než já.

Už jsme si to vysvětlili :1:
04.08.2011 - 18:58 | Filtr
(Blíženci) brozacek
No nevím ,kdo ti co píše,ale já to vidím takhle...Lakovali jsme...resp.dělali jsme něco spolu,pro někoho..nebo ještě jinak...Z každé společné činnosti přinášející radost tvořitelům pro radost někoho jiného,by měla bát odměnou pro všechny zůčastněné stejným dílem....Takže- pokud přítel dal Potkanům domeček bez tebe - oloupil tě o pocit radosti...a ,když už to nemoh vydržet,měl to s tebou konzultovat...Zřejmě byl tak nedočkav,že nedokázal odhadnout tvoji reakci...nedokáže,nebo neumí se vžít do situace ,resp. pocitů toho druhého a ani zřejmě nepřemýšlí nad tím jak by se zachoval on ,kdybys ty udělala to samé...Ale to se dá naučit,resp. pochopit- časem.Jen to asi nechce řešit po telefonu...Je to zdánlivě kravina,ale jak se říká Z komára vůl...Držím palce... :29:
04.08.2011 - 18:57 | Filtr
(Váhy) Georgius » hajounek
Neznám vás dva, tak vás nechci soudit... :3:
04.08.2011 - 18:53 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Georgius
A on je dost inteligentní na to, že namá potřebu se k takovým pocitům snižovat.
04.08.2011 - 18:52 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » Georgius
Myslím, že jsem hodná a starostlivá žena :1:
04.08.2011 - 18:44 | Filtr
(Váhy) Georgius » Georgius
Anebo mu vadí, že jsi chytřejší než on (připadá si hloupě...).
04.08.2011 - 18:43 | Filtr
(Váhy) Georgius
No jenom jestli nejsi tak trochu semetrika... :62: :2:
Příspěvky: 141-117 116-92 91-67 66-42 41-17 16-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »