Neprozkoumaná část Cheopsovi pyramidy


26.05.2011 - 20:35
(Kozoroh) Qantipa
Neprozkoumaná část Cheopsovi pyramidy
http://www.novinky.cz/veda-skoly/… co myslíte? Najdou tam tu pověstnou knihovnu se záznamy ještě z dob Atlantýdy?

Stránka: 2 1
Řazení:
03.07.2011 - 10:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » J07ef
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale podarilo sa im zistiť :3:
03.07.2011 - 08:58 | Filtr
(Kozoroh) J07ef » Buddha/2
Kľúč k presunu kvádrov objavil v prvej polovici minulého storočia Edward Lindskalninsh 152cm výška a 45kg váha, keď postavil úplne sám komplex dnes nazvaný "Coral Castle" ktorý je postavený z kamenných blokov z ktorých ten najťažší má až 30 ton a ktoré na miesto premiestňoval z pobrežia, bez použitia akejkoľvek techniky. Už počas tejto stavby to bola veľká senzácia, ale nikomu sa nepodarilo zistiť ako to robí a tajomstvo si odniesol do hrobu.
http://www.youtube.com/watch/…
28.05.2011 - 22:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Qantipa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tu je tiež niečo málo povedané o tom, čo pyramídy predstavujú...nielen tie egyptské, ale aj tie mayské a podmorské :3: http://www.youtube.com/watch/…
27.05.2011 - 21:33 | Filtr
(Kozoroh) Qantipa » Burlesque
má myslím 4 a napíšu 7... :4: pardon
27.05.2011 - 21:17 | Filtr
(Střelec) Burlesque » Qantipa
Tak to bych brzdila, nejvíce pyramid nechal postavit Snofru (Snofrew) a těch bylo "pouze" 4. Vlastně 3 a tu 1 nejenom nechal dostavět (tu u Médúmu). Proč tolik pyramid - problémy s podložím, které se v průběhu stavby projevily, také ostrý úhel sklonu stěn atd. Vlastně do té doby se stavěly jenom stupňovité pyramidy a Snofru jako 1. nechal postavit pyramidu ve tvaru jehlanu s hladkými stěnami (ne stupni). Jinak pravda, s těmi texy pyramid. Když už jsi zmínila Veníse - jeho pyramida je ještě speciální nádhernou malbou zlatých hvězd na modrém podkladu, která je vyzdvihována.
Co se týká tech chyb a špatnývch interpretací - tak jasně, když kněží opisovali texty, pořád dokola, jeden po druhém...jeden se přepsal, nebo něco zapomněl atd. a po X opsáních už z toho jednoduše mohlo vzniknout něco jiného. A také, egyptské písmo se vyvíjelo - měli vlastně 3 písma (hieroglyfické, "kněžské"- démotické a "lidové"- hieratické) a obzvlášť, když se nepsalo pečlivým hieroglifickým písmem, ale jednodušším - hieratickým, nebo pak démotickým, docházelo někdy k nejasnostem, protože některá písmena nebyla dobře čitelná atd. Když by kněz z Nové říše chtěl opsat a porozumět textu ze Staré říše, měl by problém. Samozřejmě, že by nerozuměl všemu, egyptská řeč i písmo se od té doby v lecčems proměnilo a tak jednoduše k chybám docházelo a pak je jasné, že všemu nemohli úplně rozumět. Navíc, v Egyptě měli různé bohy a bůžky a k tomu své rituály, obřady a legendy...každá oblast, kraj, ba i okres, město, měli kromě navíc centrálního hlavního božstva ještě své místní bohy a k tomu legendy a rituály vázající se k jejich božstvům, takže se pak jednotlivé kulty různě prolínaly. Kniha mrtvých se skutečně vyvinula po tisíciletích z textů pyramid, na které se postupně nabalovaly další a další mýty, legendy a představy. Srovnávat dobu a kulturu stavitelů pyramid a např. dobu , kdy se pohřbívalo v Údolí králů, to je nesrovnatelné.
27.05.2011 - 19:38 | Filtr
(Kozoroh) Qantipa » Buddha/2
no to, že ho nenašli neznamená, že ho v některé z nich nepochovali... vykradači mají dlouhé prstíky
27.05.2011 - 19:37 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Qantipa
Postavil si 7 pyramid a nechal se pochovat i s výbavou úplně jinde :47:?!
To byl tedy fiškus.Takhle tahat vykrádače za nos. :4:

Možná to ale myslel dobře.Aby se rolníci mezi sklizněmi nedloubali v nosech,nepili jedno :36: za druhým nadávajíc na vrchnost,dal jim práci :15:

Já jsem někdy skeptik.Prostě nevěřím papírům ,neb vím že papír(papyrus) snese všechno.Navíc se dá zfalšovat a pohodit tam,kde je třeba.
27.05.2011 - 17:22 | Filtr
(Kozoroh) Qantipa » Buddha/2
Tak je víc piramid, než jen ty nejpopulárnější jako Cheopsova, jeden vládce si kdy si postavil 7 pyramid a ani v jedné ho nenašli :4:, v jiných najdeme nápisy, jsou to ty z konce 4. dynastie, počátek páté, těm textům, co se tam našly, jako například ve Venisově pyramidě, se říká Texty pyramid, popisují jak se faraón dostává do podsvětí mezi bohy apod. z těhle textů se nakonec (když to zjednoduším) vyvine ta známá Kniha mrtvých (pro pro kdekoho), někteří jako J. Kozák poukazují na to, že už v té době lidé těm říkadlů nerozuměli, objevují se chyby, překlepy a vůbec různé vysvětlivky a pokyny , které texty ještě víc zamlžují.. zdá se, že samotné texty pyramid vycházejí z jiných textů, které nejspíš nesměly být původně zapsány na trvalo, tak se napsaly třeba okrem na zem nebo se jen přeříkaly...
27.05.2011 - 16:46 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Burlesque
Nesmysly od vědců jsou blíže pravdě, než nesmysly vzešlé z chorých mozků.
........

...no a někdy přesně naopak :44:

opravdu dítě ve 2.třídě ví :22: :22:

vědecké výklady ...hmmm...viděl jsem filmík od BBC o stavbě pyramidy vzniklý mj. díky tomu,že podporuje zcela otevřeně oficiální verzi a dali tam prostor tomu egyptskému šéfovi.A tenhle "dokument" musí u každého trochu myslícího člověka vyvolat víc otázek,než dává odpovědí.
Jen ukázka :asi 20 lidí táhne po hliněném násypu polévaném vodou do kopce IMITACI (zlomek skutečné váhy) kamenného kvádru. A měli co dělat,aby to utáhli aspoň ten kousek kolem kamery...


je toho víc,ale Ty už svou pravdu máš..

A zazvonil zvonec...
Hezký den i Tobě :17: :29:

27.05.2011 - 16:03 | Filtr
(Střelec) Burlesque » Buddha/2
Odpověděla jsem na vše.
Jak už bylo řečeno, do Údolí králů se pohřbívalo až mnohem, mnohem později. A že pyramidy byly hrobky, vědí děti už ve 2 . třídě. Důkazy? Krom vykopávek a vědeckých výkladů, kterými tolik pohrdáš, existují o účelu pyramid záznamy už ze starověku. Pominu-li i vl. zkušenosti, které bych tu nerada rozvíjela dále.
S výzdobou pyramid je to tak, že dříve nebylo pravidlem zdobit stěny a nebo jenom stroze. Toto se postupně rozvíjelo. Nemůže nikdo čekat, že v pyramidě ze 4. dynastie nalezne výzdobu jako z hrobky z Nové říše. Atd. Vždycky mě fascinuje, jak lidé, kteří nemají ani základní vědomosti o Egyptě, raději bez dalšího snažení věří báchorkám a ještě větším nesmyslům. Nesmysly od vědců jsou blíže pravdě, než nesmysly vzešlé z chorých mozků.
S posledním odstavcem s tebou ale souhlasím .... Dnešní obyvatelé Egypta už nejsou skuteční Egypťané.
Jinak logické díry - rozhodně méně, než v nastíněných teoriích a výplodech fantazie výše. Jasně, chápu, mnohem atraktivnější a zajímavější by bylo napsat: jednou přišla víla ze Sahary, mávla kouzelným proutkem a pyramida byla na světě. A pak se tam dělaly hromadné meditace a lidé v chodbách levitovali. No ale jednou víla ztratila ten kouzelný proutek a tak vlastně skončilo období pyramid, protože kouzelná hůlka se pak už nikdy nenašla. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. Hezký den.
27.05.2011 - 14:00 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Qantipa
KDY později - to až když došly volné pyramidy a faraon byl tak chudý,že už si nemohl dovolit ani malinkou :4:.Taky teorie :15:

Podle mě tam ani nebylo co ukrást.
A tvrzení,že někdo vykradl např. sklad,bez důkazu že tam kdy něco bylo,to by snad ani žádná pojišťovna neuznala :4:.
MOHLO tam být opravdu cokoli:
mumie,obilí,králíkárna,UFO,nadšený pozorovatel Polárky,stroj času....
Proč si vybrali tu mumii :39: :4:
27.05.2011 - 12:53 | Filtr
(Kozoroh) Qantipa » Buddha/2
Údolí králů se začalo používat k pohřbívání později...Jako jestli byla nebo nebyla deska u sarkofágu... je to tolik tisíc let, že případného zloděje za ruku už nechytíme :4:
když už jsme u těch fantasmagorií, nedávno tu byla diskuze o dolmenech... a někde jsem četla názor, že pyramidy byly vlastně taky ,,dolmeny", uzavřené místo, kam odešel někdo zemřít (umeditovat se k smrti), aby se mohl spoji se Zdrojem a žijící lidé, pak k takovému dolmenu přicházeli a ptali se a dostávalo se jim odpovědi...
27.05.2011 - 12:36 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Burlesque
Hmmm.A jak víš,že tam byly skály ?

Neodpovědělas,zeptám se znovu :3: Na základě ČEHO tvrdíš,že to byly hrobky ?
K čemu tedy bylo údolí králů?

Další nesrovnalost : sarkofág
neměl by být uzavřený,když tam tedy byla mumie? Ty nalezené byly.Navíc ale ze dřeva.
Kam se podělo to víko ? Odnést ho nikdo nemohl,protože chodbou by neprošlo.A rozbít ho a ukrást po kouscích ??? A že by ta pohřební komora byla bez výzdoby stěn? Taky divné,pokud i ji někdo neukradl :1:

A ještě si neodpustím :3: Když už označíš něco za fantasmagorii,měla bys nabídnout lepší vysvětlení,pokud možno bez logických děr.Jinak si myslím je férovější říct na rovinu :věřím tomu,proto to tak je :47:.


Ono se prý učí v egyptských školách,že oni jsou potomky stavitelů pyramid.Skutečnost je taková,že jsou potomky těch,co si z pyramid udělali zdroj stavebního materialu. Bílé vápencové obložení skončilo v Káhiře jako materiál pro mešity...A tihle nám tu vykládají historii Egypta :23:
27.05.2011 - 07:57 | Filtr
(Střelec) Burlesque » Buddha/2
1. Jsou různé verze, kdy vznikla sfinga - jestli ji nechal vytesat Chúfew (Cheops), nebo jeho syn Rachef (Chafe) atd. Věc je taková, že za 4. dynastie na území, kde dnes stojí pyramidy v Gíze a sfigna, byly skály a ty také posloužily jako materiál pro stavbu (jádra). Takže logicky sfinga nemohla na tom místě stát předtím. Eroze - říkala jsem už předtím, že v tehdejších dobách nebyl Egypt tak suchý, jako dnes. Dešťové srážky tam byly daleko četnější - a kromě toho, viděl jsi někdy, co udělá s kamenem písečná eroze? Navíc s měkkým jílovitým vápencem?
To, že se nenašlo nic, je zcela normální - ve VĚTŠINĚ pyramid a hrobek se nenašlo vůbec nic. Obchod s pohřební výbavou ve Starém Egyptě jen kvetl. A ostatně, často kvete i dnes, že? Konkrétně zrovna o vyloupení Chúfewovi pyramidy se dochovaly záznamy psané už ve starověku. I to, že po smrti faraóna mumii z nenávisti zničili atd. Takže žádná záhada.
Neobhajuji tady archeology, ale jenom nepřehlížím jasná fakta a nehledám senzaci za každým kvádrem. To je všechno.
27.05.2011 - 07:44 | Filtr
(Střelec) Burlesque » Iza23
Tak o tom, že v Egyptě je ještě spousta pyraimd neznámých, o tom vědí všichni egyptologové. Těch objevených je zhruba něco kolem 100, možná dnes už i více. Člověk naštěstí nemá ani tušení, kolik krásy písek ještě skrývá.
27.05.2011 - 07:43 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Burlesque
Nemáš pravdu.I v této diskuzi je dost lidí,kteří mají svoje důvody myslet si něco jiného.
Jedna věc je,co tvrdí oficiální archeologie,druhá co zamlčuje.A toho je taky dost.Jedna z do očí bijících věcí je jasně viditelná vodní eroze na sfinze.Problém je,že od doby,kdy měla být podle oficiální archeologie postavena,v Egypté tolik vody nikdy nebylo.Jinými slovy je mnohem starší a je tudíž i nesmysl,že by ji postavil Cheops.
Další věc :ani v jedné pyramidě se nenašly ostatky ani nic z věcí,které se dávaly do faraonovy hrobky.Na základě čeho se tedy tvdí,že to byla hrobka ?A k čemu tedy Hrobky v údolí králů ?
To už můžeme tvrdit,že to byly Jozefovy sýpky,jak je hezky zobrazeno na středověkých malbách :4:.
K čemu pyramidy opravdu sloužily si myslím nejlíp popsal P.Brunton v knize Tajnosti egyptské.A mně to přijde jako nejdůvěryhodnější z možností.I když pro materialistické archeology těžko stravitelná.
27.05.2011 - 07:27 | Filtr
(Štír) Freja » Lokii
:61:
27.05.2011 - 07:27 | Filtr
(Štír) Freja
veverku vořechobrusku? :4: :41:
26.05.2011 - 23:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
toto je tiež zaujímavé http://aktualne.centrum.sk/zahranic…
...Satelity odhalili v Egypte skryté a neznáme pyramídy...to je asi zaujímavejší objav :3:
26.05.2011 - 23:03 | Filtr
(Střelec) Lokii
já vim přesně co tam najdou..
26.05.2011 - 22:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Burlesque
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vidieť, že mainstreamovú egyptológiu máš naštudovanú :15: sú však aj iné pohľady a nové fakty, nové spôsoby nazerania na dejiny egypta. pozri si ten film...je to trošku iný, komplexnejší, otvorenejší a slobodnejší pohľad :3:
26.05.2011 - 22:51 | Filtr
(Střelec) Burlesque » Iza23
V dobách Chúfewových (Cheops) nebyl ještě Egypt tak moc suchý, jako teď. Dokonce prý kanály nebyly ani tak na zavlažování, jako na lodní přepravu (zboží, stavební materiál a dopravu). Takže vodu čerpat nebylo nijak zvlášť třeba a už vůbec ne pomocí pyramid. To až později v Egyptě bylo větší a větší sucho...a kanálů bylo třeba především k zavlažování. Do pyramidy nesměl nikdo vstoupit - ostatně, vchod do pyramidy byl zadělaný kameny, takže by se tam nikdo nedostal a lupiči si museli vyhloubit extra tunel. Takže rituály v pyramidě a ještě k tomu pro veřejnost jsou naprosto vyloučené. Obřady se konaly, ale pouze za duši faraóna v přilehlém zádušním chrámu a bez publika. A celý tento pyramidový komplex byl obehnán zdmi, i chrám a ostatní ppřilehlé pyramidy v komplexu. Jinak co se astronomie týká - všechny pyramidy (nejen Velká) byly orientovány podle světových stran . Navíc zrovna co se astronomie týká - to mi v tomto ohledu připadá daleko zajímavější jiné pyramidy a hrobky, kde jsou zobrazena různá souhvězdí a planety. A mohla bych pokračovat dál. To jen tak na okraj pro zajímavost. Jdu raději spát, dobrou :27:.
26.05.2011 - 22:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Burlesque
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mimo iného je aj o astronómií, ale čo bolo zaujímavejšie, bolo prečerpávanie vody pomocou pyramíd, výroba energie a akustika v pyramídach...liečba hudbou a rituálne verejné obrady Egypťanov :3: mimochodom Tesla poznal práve tieto vlastnosti pyramíd, keď zostavoval svoje veže.
26.05.2011 - 22:34 | Filtr
(Střelec) Burlesque » Iza23
Jestli je to film o tom, že v pyramidě jsou zakódovány různé znalosti - jako matematické vzorce, vzdálenosti Země od různých vesmírných těles atd., takvědci dělali pokus s různými novodobými stavbami a ty - pokud se vezme určitý klíč, vždycky také ukáží to, co člověk chce. Člověk zkrátka když chce, může všude a ve všem najít nějaký kód k něčemu a vzorce. Má-li správný klíč.
26.05.2011 - 22:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Burlesque
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Oldman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak mi něco pošly.
Příspěvky: 44-20 19-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »