Intuice - jak ji rozpoznáváte a jak ji rozvíjíte?


29.03.2011 - 20:30
(Býk) PetV
Intuice - jak ji rozpoznáváte a jak ji rozvíjíte?
Říká se, že je to jakási navigace, která nás má dovést k cíli nejlepší možnou cestou...pokud jí člověk dokáže naslouchat. Osobně bych řekl, že ji moc rozvinutou nemám, chtěl bych s tím něco udělat, tak se rád dozvím, jak s ní pracujete vy a jak se ji naučit líp odlišit od myšlení. :1:

Stránka: 6 5 4 3 2 1
Řazení:
06.05.2011 - 23:13 | Filtr
(Štír) Freja » PetV
Jo,tak tyhle situace znám....řekla bych,že tohle už je nějaká dedukce (obavy na základě nějakých špatných zkušeností) a strašně snadno zaměnitelný právě s intuicí....čistit myšlenky!!!Já si vždycky zakazuju myslet na to,že je něco špatně,taky taknějak věřím,že posilováním myšlenek na to "špatné" si to přitáhneme... :74: :3:

Destiletá dcera mýho kamaráda říká :"Tati neříkej to nebo se to stane!" Když se tomu smál,tak jsem mu řekla,že Verunka má víc rozumu než on...děti tu intuici mají tak přirozenou..... :1:
06.05.2011 - 22:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mne to ide najlepšie pred spaním...kedy myšlienky postupne ustávajú...a tiež si všímam detaily, také tie nezvyčajné veci, ktoré sa predo mnou objavia alebo reči cudzích ľudí, ktoré mi prídu "divné" a väčšinou sa neskôr ukáže, že to boli nejaké dôležité odkazy do života :3:
06.05.2011 - 22:29 | Filtr
(Býk) PetV » Albi*
Díky za tipy na knížky :74:
14.04.2011 - 22:06 | Filtr
(Býk) PetV » Albi*
Moderní styl, no asi ty technické vymoženosti, jak jsem zmínil - výtah, letadlo.
U Ernestíny se dolů sestupuje po barevných schodech, jak jdou čakry po sobě.

Jaké konkrétní techniky jsou v Silvově metodě nevím, u Ernestíny se napřed šlo zpátky v čase do místa, ze kterého to pak už člověka dál nepouštělo, tam si hledal a objevil emoční blok a ty zadržené emoce si odžíval, pak jsme se jakoby přeprogramovávali na pozitivní řešení podobných situací v budoucnosti tím, že jsme si názorně předváděli a stále znovu opakovali vhodné řešení.

Když holky, co byly na Modré Alfě u Petra a i u Ernestíny, tak říkaly, že u Petra se jim činnosti, co tam dělaly, zdály vzájemně nesouvisející a že až na konci kurzu se jim to spojilo v celek, kdežto Ernestína jde krok za krokem a je tam vidět návaznost a logika toho, co se dělá.

K té otázce, co jsem v předchozím příspěvku položil - možná do toho pletu dedukci, ale v tomto případě je to jedno, šlo mi o to, že já se s někým domluvím na nějakém řešení a já tuším, že se to neuskuteční a ono se to fakt neuskuteční, ne kvůli mně, protože u mě to stále platí, ale kvůli druhým zúčastněným.
Ale mezitím mě napadlo, co za tím asi je, že já nejspíš z dotyčného člověka vycítím, nakolik on sám to řešení skutečně chce nebo nechce, bez ohledu na to, co tvrdí navenek. A když to řešení nechce, tak ho z nějakého důvodu neuskuteční, i když se na něm dohodl.
Asi to bude i tou řečí těla, jak zmiňuješ, a celkovým dojmem z člověka a jeho chování.

Aspoň jsem si to sám ujasnil :1:



14.04.2011 - 03:12 | Filtr
(Rak) Albi* » PetV
Rádo se stalo, dobré věci se doporučujou samy. Otázka co je myšleno tím moderním stylem.

Budeme se bavit konkrétně o regresní meditaci, která se jmenuje archivář. (Teď jsem se schválně kouknul do knížky po zběžném prolistování jsem ji nenašel, ať žijou elektronické knihy) Budu citovat. \"Používáme techniku z knihy Život mezi životy od dvojice autorů Whitton a Fisher\"

V té meditaci není konkrétně o letadlu a výtahu žádná zmínka, ani ve staré verzi modré alfy a ani v nové verzi. Sestupuješ po točitých schodech v chrámu do kterého připluješ na obláčku. Petr to letadlo a výtah dává jen jako příklad jakým způsobem se regresní meditace dá upravit pokud někomu vyhovuje modernější pojetí. Je to stejně jen iluze pro mozek, když někomu vyhovuje letět do chrámu ultralightem a slaňovat za archivářem na laně, tak proč ne :4:

Ještě jsem se nebavil s nikým, kdo byl u Ernestíny na kurzu, takže nedokážu porovnat. Petr z věcí převzatých ze silvovy metody věnuje poměrně hodně času mentální diagnostice a léčení. Ostatní techniky jsou zmíněny spíše okrajově. Z toho cos psal vyplývá, že mentální diagnostika a léčba ti nic neříká, tak by mě zajímalo jestli tam má Ernestína vůbec něco ze silvovky.

Co se týče intuice, mi připadá že tam pořád mícháš dedukci. Holky přitom bydlí v opačných hemisférách a spolu si moc nerozumí. Když mám pocit / předtuchu, tak to poznám. (Mimochodem měl si někdy déjá vu?)

Pokud si myslím, jak dopadne něco co jsem před chvílí domluvil, tak to záleží taky na tom s jakýma myšlenkama jsem do té domluvy šel. Kolikrát člověk domluví něco co vlastně ani nechce.

Ty pocity taky můžou přicházet z řeči těla člověka se kterým dohodu uzavíráš. My chlapi to v tomhle případě máme dost složité, málokdo má pro to vlohy, ale dá se to naučit. Je až neuvěřitelné, jak se mi zpětně vybavily pocity (které jsem neuměl dost dobře pojmenovat) v určitých situacích když jsem si uvědomil svou řeč těla.
13.04.2011 - 09:44 | Filtr
(Štír) celebrita
Jo a taky se synem hrajeme takovou hru: Myslím si číslo od 1- 5 a to co mi řekne intuice, dřív než rozum, to je většinou správné..syn ze mě nemůže jak mi to jde :61:
13.04.2011 - 09:42 | Filtr
(Štír) celebrita » Háňa*
Tohle je přesné, kolikrát jem si řekla(intuitivně) že mám něco udělat, ale neposlechla jsem. Vždy si řeknu: Sakra, kdy už začnu poslouchat tu intuici, zase měla pravdu :61:
13.04.2011 - 09:33 | Filtr
(Býk) PetV » Albi*
Dík za doporučení, Modrou alfu pár známých absolvovalo, i když jim osobně nesedl ten moderní styl, který by mi možná taky trochu vadil, co vím, tak do regrese prý člověk "sjíždí výtahem", lítá se tam letadlem apod.

Mně docela sedl kurz, který vedla bývalá manžela Petra Velechovského - Ernestína Velechovská, asi to vychází z podobného základu jako Modrá Alfa.

A když už jste oživili diskuzi o intuici, tak mi už pár dnů zase vrtá hlavou jedna související otázka.

Situace:

S někým něco domluvím, ale po domluvě mám stejně pocit / předtuchu, že se to neuskuteční, dopadne to nějak jinak, než bylo domluveno. No a ono to tak dopadne. Občas tohle pozoruju. Co myslíte, čím to je?
Je to:
1) Intuice nebo dedukce - budoucí událost nebo vývoj vytuším / odhadnu.

2) Jedna z možných verzí vývoje a tím, že na ni myslím a dodávám jí energii, ji vlastně uskutečním.

Pokud by platil bod dvě a já se rozhodl vědomě myslet na jinou, žádoucnější verzi a tu samovolně nabíhající potlačoval - uskutečnila by se ta druhá?

Zkoušeli jste to někdy takhle vědomě měnit?


13.04.2011 - 06:20 | Filtr
(Blíženci) movvin » Albi*
Znám taky jsem absolvovala :15: je to super a mohu jen doporučit. :27:
13.04.2011 - 03:43 | Filtr
(Rak) Albi* » PetV
Když už jsem tady \"náhodou\" zabrousil, tak mi to nakonec nedalo a zaregistroval jsem se sem, abych mohl odpovědět. :1:

Ten pokus o zjištění co se stalo kamarádce není žádná náhoda. Jednak protože žádné náhody neexistují :3: a jednak to co popisuješ je diagnostika na dálku mmj ze silvovy metody.

Všechno je jen o tréningu, když se to nacvičí funguje to opravdu krásně. Vnímání je ovšem silně individuální záležitost, člověk musí objevit jakým způsobem to funguje u něho samotného. Já např. cítím vyzařování energie u postiženého místa.

Když tak koukám na tvůj profil, tak ti dám tip, který by tě podle mne mohl hodně zajímat.

www.modraalfa.cz

Seminář je založený na silvově metodě, ale je zaměřený poněkud více duchovně. Rozhodně můžu doporučit, zatím moje nejlepší investice. Prodává se i knížka modrá alfa, která je vpodstatě záznam semináře (seminář se časem vyvíjí, takže některé věci jsou jinak než je napsáno v knize). Ale číst knihu nebo jít na seminář je asi to samé jako dívat se na koláč nebo ho jíst. Zkoušel jsem obojí a nedá se to srovnat :4:


06.04.2011 - 09:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pampeliskaa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to máme stejné také jsem štastná že ho mám. :62: Naučil mě spousty věcí. :74: To co vím o stavebnictví, práci zámečníků a jiných praktických věcech bych se nedozvěděla. Vždy se chechtá že jsem nakažená, ale mě to baví. To jsou informace které jinde nezískám a už jsem je parkrát i použila. :62: :62: :74: :27:
06.04.2011 - 08:37 | Filtr
(Beran) Pampeliskaa » jojojo
Já jsem ale opravdu ráda, že ho mám. Třeba, unese těžký kusy :61:, který já ani nezvednu, pak umí svařovat :30:, to mě doslova fascinuje se na to dívat(s brejlema samozřejmně). V některých věcech je praktičtější a protože je starší, tak si svůj čas umí báječně zorganizovat. Ale domů žádný exemplář už nechci. Neříkám Nikdy:-))) :27:
04.04.2011 - 14:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » PetV
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Musím říci že to takhle dělá pár děvčat co znám. Některá ani nemusí hrát habadůru, prostě si vymalujou, přišroubujou, přivrtají. :74: Jelikož jinak by doma neměli nic a některé umí a ve jménu zachování klidného domova se drží v povzdálí. :3: :3: :4: :74: :27: Přesto vše jsme štastné že Vás máme, ať tohle umíme či nikoliv. To je něco o čem není třeba diskutovat. :27:
04.04.2011 - 14:26 | Filtr
(Býk) PetV » jojojo
No je to zajímavá představa, trochu úsměvná a současně trochu děsivá, že nás Kutily Timy vy ženy pozorujete, v duchu si myslíte své - ten to ale dělá blbě - a navenek na nás hrajete habaďůru, jak jste vděčné, že nás máte a že byste si samy neporadily :4:
04.04.2011 - 14:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pampeliskaa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je ono a je to přesně popsané a tak je to i s tou dedukcí. :62: :74: :27:
04.04.2011 - 14:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » libas
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je přesné... :74:
04.04.2011 - 12:21 | Filtr
(Střelec) libas » PetV

Většinou jsou v dedukci lepší muži .Protože ji víc používají.
Jinak si myslím že nadání máme stejný,jak v dedukci tak v intuici.Na dětech to vidíš krásně. :44: :4:
Jenže po chlapcích se chcou od mala činy a dívky se nechávají víc snít.
Takže holka co má třeba dva starší bráchy a je víc v klučičím světě.Bude přemejšlet jinak než kluk se sestrama. :25: :27:
04.04.2011 - 12:10 | Filtr
(Střelec) libas » jojojo

Je to tak jak říkáš,
Znám ženy s dobrou dedukcí ale neprosazují se .
Nechávají to na mužích.Protože nechtějí soupeřit. :45: :27:

04.04.2011 - 11:59 | Filtr
(Beran) Pampeliskaa » jojojo
To mi něco připomnělo. Když jsem se rozvedla, začala jsem s rekonstrukcema bytu. 109 metrů nebyla sranda a naučila jsem se kde co. Prostě jsem se kousla, že chlypa nepotřebuju a musím říct, že až na okružní pilu zvládám snad všechno. No a pak se stalo, že mi jeden chtěl pomáhat, protože mě miloval, ale já mu řekla, že díry, než je zasádruješ, musíš vystříkat, že to pak nedrží a spoustu jinejch vychytávek. Nakonec přišel na to, že nejsem tak bezbranná a neschopná, jak jsem se jevila a odkráčel hledat jinou křehotinku.
Jsem kapku poučená a nechávám svému milému prostor se realizovat a zbytečně nekafrám a nejsem nejchytřejší:-))) Už radši něco sem tam i polknu, i když asi vím, že to dělá blbě:-)) Hezký den. D* :44: :17: :27: :17:
04.04.2011 - 11:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » PetV
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak já sama za sebe asi jedna jelikož co dosud vím a intuici jsem poslechla nezklamala mě. :74: Když ano bylo to, že jsem začala dumat coby kdyby a pak bylo špatně. :24: To je ale především co se týká mé osoby, co se týká lidí a třeba signálů něco je špatně to už se moc neptám a raději se jdu přesvědčit, že je vše jak má být. Raději se spletu než, aby se něco někomu stalo. :62: :62: :62:
04.04.2011 - 11:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » PetV
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele jojojo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to nevím žen s dobrou dedukcí moc neznám, spíš jsou to muži. :74: U sebe mám dedukci dobrou, ale už mi parkrát bylo řečeno že v určitých momentech myslím víc jak muž než žena. :74: U mě to je zase skušenostma, často jsem stála před hodně těžkým řešením a neřešila jsem jako žena, ale spíš jako muž. Prostě v určitou chvíli jsem si víc nasadila kalhoty, jenže tohle chování ti umožní přežít. :74: Může se ale stát že stratíš svou ženskost, v určitém momentu jsem pro muže v mém okolí byla hodně kamarádka. :74: Jenže já chtěla, aby viděli ženu a musela jsem se to znovu učit. :62:
03.04.2011 - 19:50 | Filtr
(Býk) PetV » libas
Tobě věřím, ty jsi moudrá žena :1:

Já zatím žen s hodně dobrou dedukcí potkal míň, než mužů.
03.04.2011 - 19:48 | Filtr
(Býk) PetV
A ještě mě u té intuice napadá, že jsou vlastně dva druhy situací, kdy se projevuje.

1) Intuice sama člověka upozorní na něco, o čem on sám nepřemýšlí. Aby se tím začal zabývat, dal si na něco pozor. V tomto případě bývá neomylná a když ji poslechne, neprohloupí a vyhne se potížím.

2) Člověk se rozhoduje, hledá odpověď na něco, a při tom rozhodování si může zvolit jako nástroj rozhodování intuici, nebo taky dedukci, nebo je zkombinovat.

V takovém případě to s tou neomylností už nemusí být až tak 100%, mimo jiné taky proto, že člověk tu správnou odpověď/řešení nemá v danou chvíli zjistit, doba pro to ještě neuzrála, a tak mu je odepřena, intuice mu ji nenapoví.
To mě tak napadlo.

Co si o tom myslíte? :1:
03.04.2011 - 19:46 | Filtr
(Střelec) libas » PetV

Určitě ano
Dedukce se dá líp naučit a procvičit než intuice.Některé ženy umí používat velice dobře obojí :27:
Příspěvky: 137-113 112-88 87-63 62-38 37-13 12-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »