Zneužití bílé magie


03.02.2011 - 10:40
(Beran) M.A.U.
Zneužití bílé magie
Jde podle Vás vůbec bílá magie zneužívat.(Od jisté doby ji nepoužívám, nějak jsem došla k závěru, že cokoliv nějakým způsobem někoho ovlivní i když "pozitivně" je magie černá páč už je to změna od přirozeného toku věcí.) :43:..co Vy na to??

Stránka: 6 5 4 3 2 1
Řazení:
10.02.2011 - 01:37 | Filtr
(Ryby) Luminon » dora
Království zvířat jako takové vůči nám má jistou karmu, vzhledem k tomu, že zvěř naše předky během milionů let několikrát téměř vyhubila. Ale zvířata jinak nejsou úplně individualizovaná, na jedince se u nich karma nevztahuje.

Co se týče smrti novorozence, pro matku je to mnohem traumatičtější zážitek než pro dítě,a to je taky účel. Někteří rodiče potřebují nechat potomka aspoň jednou umřít, aby si ho napodruhé vážili.
Slyšel jsem taky o případu z praxe, typu sdělení od ducha: "Promiňte že jsem neodpovídal, drazí pozůstalí, ale byl jsem jednu dobu narozený u jedněch rodičů a hned jsem jim umřel, aby dostali za vyučenou."

Co se týče zla, to je kapku složitější problém involuce versus evoluce. Doporučuji hlubší studium a tento článek jako začátek:
http://ekoland.klub.sweb.cz/cinnost…
10.02.2011 - 01:12 | Filtr
(Ryby) Luminon » dora
Dora: Takových lidí jsem už pár potkal... Zdá se mi, jako by žili ve vysněném světě, kde dvojitě slepě potvrzené důkazy rostou zadarmo na každém stromě na dosah ruky, a kde jsme si u každé logické úvahy jistí, že máme v rovnici všechny faktory.
Což jak sami víme, v reálném světě není a abychom se dobrali nejen pravdy, ale i výsledků, musíme používat jiné metody. Na druhou stranu, stačí nám výsledky osobní nebo pro pár lidí, nepotřebujeme změnit či přesvědčit celý svět.

Taky se mi zdá, že lidé tohoto založení ignorují podstatu vesmíru. Považují fyzickou hmotu za základ existence, přitom základem existence je prostým okem neviditelná temná hmota, tajemná "temná energie" a možná také ezoterikou dobře popsaná sedmice dimenzí teorie strun a M-teorie. Fyzická hmota viditelného vesmíru je pouhá anomálie. Vyžadovat v takovém světě od obyčejných lidí "fyzický důkaz" NEFYZICKÝCH jevů je těžké nepochopení situace.

I samotná fyzikální věda má z většiny o vesmíru zkreslenou představu, protože jej začala zkoumat právě z toho materiálního konce. Začít na jiném konci ani nejde, ale aspoň by mohli vědci mít dost rozumu na to, aby si nenamlouvali, že je viditelný svět nějaký reprezentativní vzorek reality.
10.02.2011 - 00:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Není mi jasné, proč tě tolik pobuřuje víra jiných lidí, když ty sám se projevuješ jako dokonalá ukázka věřícího člověka - jestliže něco nevnímáš, tak o tom můžeš těžko cokoli prohlásit, kromě toho, že to nevnímáš. Pokud o tom něco prohlásíš (navíc to uvedeš slovem "samozřejmě" :63:)- tak jde buď o tvou víru, nebo o tvou hypotézu (kterou navíc v tomto případě nelze vyvrátit, ani potvrdit, tudíž je prakticky bezcenná).




09.02.2011 - 16:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » M.A.U.
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Oldman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dar máme všichni bez vyjímky. Ale nikdo takový, aby mávnutím kouzelným proutkem z ničeho začal léčit zástupy lidí. Že je někdo šikovnější a někdo méně je jasné, v něčem je to zase obráceně. Naznačoval jsem, že i léčitel musí na sobě pracovat a nic nemá zadarmo! Ti lidé kteří si to myslí, pak uvažují, že je jeho morální povinnost léčit lidi zdarma.(narušená karma a jiné... :63:) Doufám, že si rozumíme. :44: :27: :17:
09.02.2011 - 13:41 | Filtr
(Beran) M.A.U. » tabea*
..tenhle má ve všem jasno :4:hawk
09.02.2011 - 13:21 | Filtr
(Ryby) tabea*
jen pozn. ...házet perly sviním...není "běžný slovní výraz", nýbrž výrok z Bible, v souvislosti s tvým "pokud někdo neovládá výrokovou logiku, měl by se vystříhat použití logických operátorů - mezi ně patří i "když" a "pak".".....nechť si udělá úsudek každý sám
Mír :74:

09.02.2011 - 12:43 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Tebe to baví,že jo :4: ?
OK,tak se bav :5:
09.02.2011 - 11:48 | Filtr
(Beran) M.A.U.
..tak to jste mi vzal vítr z plachet :61: :61:

..ano, jaký je cíl a jestli vůbec je.. když jsem zkoumala sama sebe, dozvěděla jsem se jak urputně budu hledat smysl života a věci stím spojené a čím víc bude vědět, tím míň budu hledat, protože nakonec zjistím, že člověk má jen žít a činnit vše s nejlepším vědomím a nešpekulovat, jestli je to správné tak nebo tak - pak nebrání svému dalšímu vývoji, nebrzdí se.
09.02.2011 - 11:29 | Filtr
(Beran) M.A.U.
..tak já Vás jdu ještě důkladně přečíst, snad se zorientuju pořádně a přeberu si to na ty dušičky..jen pořád nevím, jak to zvíře to může napravit, když je vlasně zvíře..to jako bude pes hodnej, nebude se prát s jinýma, honit kočky (což má geneticky dáno) a pak se zas "narodí jako člověk"..jsem to asi dost zlehčila, no, jdu Vás ještě jednou pročíst)
09.02.2011 - 10:52 | Filtr
(Beran) M.A.U.
..vše O.K., každý má právo svobodně vyjádřit, co chce..jen když vydím v textu takovou větu, dost mi to zvedá ze židle, když chci umím být staršně hnusná a krutá - tak jsem musela tohle komentovat (snažím mít pro všechny pochopení, tak mi to mrzelo), .. P.S. když mluvím s tátou a ulítne mi takový to, ty vole ...taky to nemyslím hanlivě, ale táta dost kouká, :61: takže..

..a hlavně nekončete (Vaše komentáře jsou přínosné)!! :3:
09.02.2011 - 10:15 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Ne vše se dá zdůvodnit logikou,proto připouštím ...něco mezi nebem a zemí.
Možná je to jen současná neznalost,nevědomost,nepochopení určitých jevů,které čekají na objevení,zdůvodnění,na důkazy.
Tvé příspěvky mne zaujaly. :15:
09.02.2011 - 09:56 | Filtr
(Beran) M.A.U. » dora
Tohle už mi taky vrtá dlouho hlavou .. vždycky jsem si říkala duše jako duše, že reinkarnovat můžou i duše zvířat, ale neumím si to představit..zvířata přece nepoznaj zlé od dobrého (toho se určitě někdo chytí :4: :4:)tak jak můžou karmicky postoupit výš, nebo níž?? ..plus další, cos psala s miminkem a psem..tak jsem zvědavá, kdo nám to a hlavně jak okomentuje :22:
09.02.2011 - 09:42 | Filtr
(Beran) M.A.U. » Oldman
Reagovala jsem na Váš text - že neznáte nikoho, kdo by dostal dar léčení..opravdu mi není pět let, abych nevědla, že když svůj dar nebudu rozvíjet a zhodnocovat, nedosáhnu ničeho :1: :17:
09.02.2011 - 09:38 | Filtr
(Beran) M.A.U.
..věci typu - "házení perel sviním" si ve své diskuzi vyprošujI nepoužívat (vidím tu jen lidi, né svině - a patent na rozum tady ani nikde jinde NIKDO nemá)!!! Za druhé, jste se jaksi vzdálili od tématu. Díky.
09.02.2011 - 09:24 | Filtr
(Blíženci) movvin
Tady je to fakt samá perla. Jen je prosím neberte autorovi, ještě by pak kolem sebe kopal víc v domnění, že mu ty hračky chceme snad vzít. A to by byl průšvih, protože, když nemá rozum pádné důkazy, tak propadá hysterii. Ale má ještě ego a to si vždycky nějakou tu skulinku najde a přispěchá na pomoc. A tady koukám ta jejich koexistence na logice je tak srostlá, že je závislá na samotné existenci.
08.02.2011 - 23:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ty vůbec nemůžeš vědět, jak by fungovaly jedničky a nuly v Booleově algebře (nebo cokoli nač pomyslíš) bez nás, protože bez nás by nebylo naše vnímání a my víme houby, jaký by byl svět bez našeho vnímání. Svět se nám nějak jeví, ale to ještě neznamená, že takový je, což jistě víš a pokud si odmyslíš své vnímání, nemůžeš říct o světu s jistotou vůbec nic, ani to, že existuje.
08.02.2011 - 22:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
No když to bereš takhle,pak tedy logicky zdůvodníš cokoli bez rozumového přemýšlení :46: :37:
08.02.2011 - 19:26 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Možnosti logiky jsou bezbřehé, ne tak možnosti českého jazyka...

Logika je způsob myšlení,tedy čistě rozumová záležitost.Tím je současně daný (a omezený)rozsah použitelnosti.
08.02.2011 - 19:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mně taky nepřijde na reinkarnaci nic rasistického, pokud si odmyslím zvířata. Jestli je to tak, jak píšeš a lidská duše se nemůže reinkarnovat do zvířete, tak to znamená, že zvířata nemají na zlu, které je potká, žádnou vinu. Dokážu připustit, že např. život mimina, které hned po porodu matka udusí, může mít pro duši nějaký smysl, že si ho asi proto vybrala. Nerozumím ale, jaký má smysl existence zla, pro bytost, která si z něj nemůže vzít nejmenší poučení. Někdo třeba umlátí psa k smrti, v příštích životech se mu to vrátí, ale co ten pes? Ten byl jen nástrojem? Třeba to tak je, ale potom nechápu, proč někdo tvrdí, že existuje jakási vyšší Spravedlnost.
08.02.2011 - 18:15 | Filtr
(Ryby) Luminon
Pozemstan: Jelikož zatím neexistuje pro reinkarnaci univerzální důkaz, je jenom na nás, čím se necháme přesvědčit my, nikoho jiného nepřesvědčíme když nechce a ani bychom neměli.

Já osobně jsem měl dost přesvědčivá pozorování, ale byla to hlavně moje pozorování a několika dalších lidí. Dokud nemáme nad důkazem kontrolu, tak je důkaz otázkou náhody. Nejsem pánem reinkarnace, života a samrti, abych byl schopen komukoliv kdykoliv prokázat pravdu. Dokud nebude univerzální důkaz, musíme si důkazy shánět každý sám. A sami musíme dohlížet, aby naše kritéria důkazu byla dost přísná.

Myslím si, že hypotéza reinkarnace je natolik logická a vysvětluje tolik věcí (a tolik věcí bez ní nedává žádný smysl) že stojí za to, abychom podle ní srovnávali náš život a možná tak získali i osobní důkaz, že je pravdivá.

Pokud myslíš, že si reinkarnace logicky protiřečí a že je neslučitelná se svobodnou vůlí, tak to zkus dokázat, nebo aspoň sem hoď odkaz.

Ezoterika podle Učení odvěké moudrosti uvádí, jak je to s počtem lidských duší, zvířecími dušemi, individualizací, cyklickým přechodem mezi zvířecím a lidským královstvím, a tak dále.
Lidská duše nemá s povahovými rysy osobnosti nic společného. Je externí a většina lidí s ní nemá vyvinutý kontakt. Duše je zdrojem zvláštních sil, které projevují velcí vůdcové, umělci, vynálezci, někteří světci a géniové všech druhů.
Na reinkarnaci není nic rasistického. Existují skupiny lidí s jinou barvou pleti, kulturou a dokonce s jinými statistickými povahovými vlastnostmi. A samozřejmě s jinou karmou. Rasismus by byl, pokud bychom prohlásili tyto skupiny za méněcenné oproti jiné skupině. To však žádný zastánce ezoteriky nemůže, neboť ví, že duše všech lidí jsou rovnocenné části jediné lidské nad-duše, ať už jejich inkarnovaná osobnost vypadá nebo se chová jakkoliv. Je ale možné bez anti-rasistické hysterie poukázat na rozdíly mezi skupinami lidí.
Dle mého názoru je mnohem horší negativně diskriminovat národ na mezinárodním trhu s potravinami (což se běžně děje, viz Mozambik) než říci, že je tam černo jak v tunelu. To všichni vědí. A vědí taky, že většina obyvatel Země nejsou běloši.

Je pravda, že východní teologové navymýšleli okolo reinkarnace tolik nesmyslů, jako západní okolo neposkvrněného početí, hříchu a nebe. Typický příklad je převtělování lidí ve zvířata, což rozumný člověk bude považovat za Buddhovo podobenství k moralizování nevzdělaných vesničanů. V praxi je něco takového nemožné, duše velice trvá na vyvinuté lidské struktuře čaker, nádí, endokrinních žláz a mozkových center jako nástroji svého působení, a nespokojí se s ničím nižším.
08.02.2011 - 16:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele dora, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
znamená to tedy, že všechno, co se děje, lze nějak logicky zdůvodnit a jestliže pro to logické zdůvodnění neexistuje, tak z toho vyplývá, že se to vlastně dít nemůže?
08.02.2011 - 15:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » M.A.U.
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Oldman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Talent je dobrá věc, ale pokud talent dál nerozvíjíš, nedosáhneš ničeho, popřípadě jsi „okresní průměr“. Ti, bez talentu, ale s pílí, kteří chtějí něčeho dosáhnou a mají to tzv. v „hlavě srovnané“ dosahují lepších výsledků. :15: Bez práce na sobě, je ti talent k ničemu. :27:
08.02.2011 - 09:32 | Filtr
(Beran) M.A.U. » dora
..nejlíp to říká můj Tomík:.. "ty zase víš viď, nevíš jak, ale víš to jistě ":76:
08.02.2011 - 09:30 | Filtr
(Beran) M.A.U.
..můžu logicky dojít k závěru - když budu věřit, víra má mě uzdraví..tím vlastně věřím v sebe, ve svou sílu :49:
08.02.2011 - 09:27 | Filtr
(Beran) M.A.U.
..tak tady už se těžce nechytám, co chcete vy dva říct :75: :75: :75: :75:
Příspěvky: 128-104 103-79 78-54 53-29 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »