Smrt a umírání- Stanislav Grof


21.01.2011 - 19:30
(Rak) Nikišátko
Smrt a umírání- Stanislav Grof
http://jlswbs.files.wordpress.com/2… mam přečtené dvě stránky a mám pocit ,ze mi tu něco nehraje.... Četl to někdo celý?

Řazení:
09.02.2011 - 23:37 | Filtr
(Býk) balboa » bimbulka.j
Urcite je hodne lidi, kteri se uz tak nejak osviceni narodili v podminkach, ve kterych se ten potencial dal rozvijet. Ale kdyz se podivam kolem sebe, tak vetsina lidi je naprosto ztracena, intuice jim nic nerika, natoztak nejaky hlas duse. Vetsina jich chce proste jen prezit, aby byl zitrek stejny jako dnesek a na nejaky rust vubec nepomysli. Pak vidim takove, kteri se zajimaji o duchovno, ale evidentne se nikdy do toho nitra nepodivali, uctivaji neco jako kult rozumu, ziji v sebeklamu a nazyvaji to duchovnem. Drogy sou jistotou, ze clovek zazije to, od ceho se odviji naprosto vsechno. Nic jineho to byt nemuze.
Ja se snazim zamerit na takove lidi, kteri v nic duchovniho neveri, ale presto cekaji na to, az je nekdo probudi, ikdyz si to samozrejme neuvedomuji. Pokud uz nekdo zacne hledat cestu, tak driv nebo pozdej najde, ikdyby si jen myslel, ze ji hleda. Ale nekdo vubec nevi, ze nejaka cesta existuje - to ja taky nevedel, ale vzdycky sem to tak nejak podvedomne citil... zkusil sem drogy pro zabavu a ted uz to beru spis jako skolu. Kazdopadne zabava je taky dulezita, kdyz to cloveka nebavi, tak se nic nenauci. A tohle je hotova kosmicka show.
A ze ega se jde zbavit jednoduse? To bych chtel teda videt... je to otrla svine, hodne zalezi na tom, jak byl clovek vychovany, jake ma komplexy, traumata apd. Asi nikdy nepocitilas, jake to je, kdyz je clovek v pasti svoji vlastni hlavy a presto touzi po osvobozeni.
24.01.2011 - 13:12 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j » balboa
Ahoj,co se tyka problému náboženství můj názor je at si lidi věří v co chtějí pořád konečný vysledek je jeden. Jedna a ta samá inteligence,nebo bůh nebo budha ,nebo univerzum je jedno jak to lidi nazývají. Další můj názor je ten že nemusím byt nikde organizovaná a přesto věřím.Je mnoho duchovních a osvícenych lidí mezi námi,ktarý došli k poznání a rozvíjejí dál svůj duchovní život aniž by používali drogy, to opravdu si myslím že to není to pravé ořechové.Stačí chtít a poslouchat svoji duši,intuici. Ega se jde zbavit také jednoduše a to odevzdáním,ale pokud to není upřimné a od srdce tak se to nepovede. Duchovní rozvoj je u každého individuální podle schopností a vývoje duše.Nikdo proto nemusí se stresovat všichni jsme děti boží a bůh nás miluje
23.01.2011 - 18:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » balboa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Psyko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
byl jsem v lete na jednom psytrance festivalu v Portugalsku a byla tam prednaska 5 uznavanych psychiatru o vyuziti psychotropnich latek v moderni medicine a tam prave zminovali Grofa s velkym respektem.. rikali mu familierne "Stan" :61:
23.01.2011 - 18:32 | Filtr
(Býk) balboa
Grofa znam, mam od nej neco nactene, myslim ze to je spravny clovek na spravnem miste, bere to jako seriozni vedu, jinak by na zapade nemel zadny vliv zejo. Problem nabozentvi je ten, ze je to nejaka organizace, ktera se nemeni, jenze svet se meni a jedine spravne nabozentvi je to, ktere ma kazdy sam pro sebe. Vychod by se mel ucit od zapadu a naopak...vsichni od sebe navzajem :) Jesus, Buddha a dalsi jenom ukazovali na to, co nejde zachytit a kazdy by na to mel ukazovat svym zpusobem.
Proto je podle me hrozne dulezite zazit smrt ega, kdy se setka se svym nitrem a je na nej tlak prehodnotit svoje vnimani sveta. Jenze vetsina lidi je dneska tak ztracena, ze nema sanci se dostat az za tu mysl, vcetne me. Nastesti existuji latky jako lsd, houby a ruzne rostliny, ktere cloveka spolehlive rozvibruji... a lide, kteri je zkoumaji.
23.01.2011 - 18:03 | Filtr
(Kozoroh) ES
Nemáš ešte čas na takéto ťažké veci?
23.01.2011 - 17:53 | Filtr
(Ryby) bimbulka.j
jo četla,je to psáno dost težkou formou k pochopení širokého okruhu lidí.Pokkud se zajímáš o tohle téma přečti si pokud budeš chtít knihu od MOODY,Život po životě, nebo KERNICK Záležitosti kolem umírání
21.01.2011 - 20:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám to přečteený celý a souhlasím s tím. Jsou věci "mezi nebem a zemí", které východní učení bere jako fakt a západní učení jako fantazii.
Je to stejné, jako když si někdo myslí, že jsme ve Vesmíru naprosto jediná forma inteligentního života a přitom existují důkazy o návštěvách mimozemšťanů na Zemi...
:3: :32:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »