Čo s tým...


15.01.2011 - 17:09
(Panna) alassea
Čo s tým...
Prišiel za mnou včera môj 14 ročný syn s tým,že má strach...zastal sa v škole slabšieho spolužiaka pred chlapcom z inej triedy a ten chlapec mu povedal,že si naňho pred školou počká.Môj syn je ôsmak,ale vyzerá oveľa starší,je to kus chlapa,ale má veľmi citlivú povahu,vždy keď ide okolo mňa-objíme ma,nemá rád nespravodlivosť a niečo podobné sa mu už stalo-vtedy si naňho počkalo pár "chalanov" pred školou a zbili ho.bol vtedy v nemocnici-s otrasom mozgu.Nechcem,aby chodil do školy so strachom a bezmocný /jemu sa takéto udalosti veľmi odzrkadľujú aj na zdraví-máva prujmy/Nechce,aby som to riešila v škole-pretože by bol žalobaba a ešte sa nič nestalo.Ale nechcem,aby sa bál.Chcela by som skôr vedieť-z duchovného hladiska -pripadá mi to,že sa mu stávajú udalosti,kde sa má naučiť,nepoužiť voči niekomu svoju veľkú fyzickú silu /a s tým aj téma-hnev a skrytý hnev/,a strach...samozrejme,keď mi to povedal,spanikárila som a dostala som tiež strach-a dostavila sa bezmoc,že to neviem riešiť,že neviem pomôcť-ísť do školy je tiež riešenie,ale príčina tam zostane-v škole majú veľa grázlov,učitelia sú na nich malí a rodičia-asi tie deti nezvládajú ...Rozmmýšľala som,že ho naučím nejakú vizualizačnú techniku-nejaké to vajíčko ochranné okolo seba urobiť,ale to nie je-mám pocit-to pravéponoriť sa do toho strachu a prijať ho.ale ako?

Řazení:
30.01.2011 - 05:28 | Filtr
(Střelec) amam » Dévi
ja jsem udelala to stejne prihlasila jsem syna do AIKIDA a tak se naucil sebeobranu.Me slo hlavne o to si vybudovat v sobe sebeduveru a nebat se.Codil tam rok a uz je vse o.k.V tu dobu mu bylo uz 16.let a muzu ric,ze to pomohlo prebit ten strach.
26.01.2011 - 14:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi by bylo dobré presvedčit, že by mohl chodit na někaký kurs bojových umění, třeba judo, karate, kung-fu / já se často dívám na seriál Kung-fu legenda pokračuje, moc se mi to líbí, stáhla jsem taky z internetu celý seriál a inspiruje mě/. V bojových uměních nejde jen o hrubou sílu, mají i duchovní podtext. Nějaká vizualizačná technika to je taky dobré, aby vyzařoval ze seba sílu a a sebajistotu,a přirozenou autoritu potom určitě budí respekt a nebudou ho napadat.
:1: :15:
20.01.2011 - 13:47 | Filtr
(Ryby) The Phantom
Strach,to je právě ten problém,strachem si to ještě může přivolat,jestli věří v andělě tak at´ je požádá o ochranu a objedná si aby ho jednoduše nezbili a taky požádat je aby mu pomohli odstranit ten strach,mě takto andělé hodně pomohli :27: :76:sama jsem taky zažila šikanu a to mě naučilo-na nic nečekat a bránit se zuby nehty a mlátit hlava nehlava,takže dnes už bych se za nic nedala,kdyby mě někdo chtěl zmlátit :3: :75:anebo jestli je to z minulého života nebo jen zkouška,tak požádejte anděle at´ mu tím pomohou alespon´ projít :62:
17.01.2011 - 17:33 | Filtr
(Panna) alassea » celestad
je to možné,že sa mu niečo vracia-mne to pripadá tak,že mu do života prichádzajú udalosti,ktoré ukazujú na tému strach-a na jeho spracovanie.Budeme na tom pracovať.Obidvaja.Vďaka :74:
17.01.2011 - 17:30 | Filtr
(Panna) alassea » amam
držím vám palce :15: :62:
16.01.2011 - 20:48 | Filtr
(Štír) celestad
Ahoj, čím více strachu budete mít, tím to bohužel přitáhnete. Pracujte se synem na svém strachu. Je potřeba, aby se naučil bránit, těžko přepere tolik lidí, ale jsou i jiné obrany. Dnes se šikana velmi hlídá a když to řekne učitelům, jsou povinni to řešit. Může to být i karmické, třeba se mu teď vrací, co učinil druhým. Já být na jeho místě, tak bych v mysli odpustila všem těm, co mě bijí a poprosila o prominutí, v případě, že jsem jim ublížila já.
16.01.2011 - 19:33 | Filtr
(Střelec) amam » alassea
Mam asi stejne problemy s klukem jak mas ty.Vim o cem mluvis.Je pravda,ze s neho vyciti,ze je zranitelny a jdou do nej.Musela jsem s nim jit az na psychiatrii.Mam pocit,ze tam ve tride je tak trosku sikana a on jen pomaha a ty co jsou velci silaci toho vyuzijou.Musis s nim moc povidat a dostat s nej co ma v sobe za tajemstvi a dodat mu sebevedomi.At se neboji a nemusi je bit.Jen jim musi ukazat ze nema strach.
16.01.2011 - 14:36 | Filtr
(Vodnář) vydra
Nebát se o dítě, to jaksi dost dobře nejde.. Nešlo by chlapce z povzdálí sledovat, když opouští školu a v případě příkoří zasáhnout?
15.01.2011 - 20:41 | Filtr
(Panna) alassea » milca333
ty sa nezdáš :61:
s tým potlačeným hnevom to tak určite bude :15:myslím,že by bol dobrý boxovací pytel :15:-to by ho aj bavilo
čo viem,z hladiska tela-má oslabené játra a slezinu-to by asi aj dosť zodpovedalo tej situácii.
ak by si ho ten chalanpočkal pred školou a vybavili si to-nebolo by to také strašné,ako keď si ho tam počká takých grázlikov 5,ktorí nič nevedia o tom,čo je to férovka a neubráni sa... :24:
budem sa musieť-hlavne ja -naučiť dôverovať... :3:
15.01.2011 - 18:51 | Filtr
(Štír) milca333 » Lud-mila
Ne ve Skalce u Doks ... kousek od Máchova jezera..., ale teď jsem koukla na program a letos jsem to tam neviděla....myslím ale, že to bylo součástí nějakého semináře...že to dělali každé dopoledne..., aby se lidi uvolnili..http://www.skalka22.cz/cz/uvod
15.01.2011 - 18:46 | Filtr
(Ryby) Lud-mila » milca333
A nebylo to v Šumperským kraji?. Tady to také ještě dělají na statku a jinak na poliklinice mají místnost. A má to hodně do sebe, to jsem viděla hlavně u druhých, někdo řval, kopal, někdo plakal, mě se chtělo smát..... :74:
15.01.2011 - 18:40 | Filtr
(Štír) milca333 » Lud-mila
Tak to nevím...knížku jsem nečetla. Jen jsem byla jednou u známé na statku na konci vesnice...v odlehlé části ....je to takové duchovní centrum...hlavní budova a dvě vedlejší...stodola předělaná na velkou meditačku....a tam odtud jsem slyšela děsný řev...a bylo mi právě řečeno, že tam dělají "dynamičky"...Já jsem si tím prošla sama. I když to bylo možná vyvolané jedním seminářem. Také je dobrá metuda RUŠ a EFT ... tam se taky najde příčina určité emoce...a zruší se. :1:
15.01.2011 - 18:30 | Filtr
(Ryby) Lud-mila » milca333
Jo tak na tom jsem několikrát také byla a je to zajimavé. Začala jsem pak číst i knihu. neví někdo, jde k tomu stáhnout ta hudba? Manžel to občas také tak cítí, že se neovládne a někomu něco udělá a nejlépe to řeší tím, že se jde vymlátit se sekyrkou na dřevě.
15.01.2011 - 18:16 | Filtr
(Štír) milca333 » alassea
Jsou na to i dobré Oshovy dynamické meditace...tam se řve cíleně a čím víc, tím líp :3:
15.01.2011 - 18:14 | Filtr
(Štír) milca333 » alassea
No jo..., ale to, že se bojí, že někoho přizabije....to je problém. Má v sobě potlačený vztek. Někde v dětství potlačil hněv...a teď to má v sobě ukryté...je to něco jak papyňák....Sama jsem si tím prošla. Potlačený hněv musí ven. Ale to se nejdří člověk musí dostat do situace, která ho řádně rozčílí...a pak to ze sebe "vymláti"---já jsem třeba běžela v noci na pole a tam jsem řvala a ječela...nebo jsem počmárala spoustu papírů...a tak.... :42:
15.01.2011 - 17:43 | Filtr
(Panna) alassea » milca333
ďakujem za odpoveď :17:
je ôsmak,ešte pôjde do deviatej..."deti" už v ôsmej triede nevedia čo so sebou,plieska ich puberta-každého inak.On je veľmi citlivý,aj keď má odpovedať,zneistie a často to pokašle,pretože sa bojí.Dávala som mu všelijaké tinktúry....ale v podstate to nepomohlo.
Ešte keď sme bývali v čechách,tak chalani v triede ho naschvál provokovali,aby vybuchol a vtedy mi často hovoril,že sa nevie ovládať,že sa bojí,že niekoho prizabije.Odvtedy sa zmenilo aspoň to,že sa učí ovládať...
jaksi neviem zastaviť tú paniku v sebe. :23:
15.01.2011 - 17:29 | Filtr
(Štír) milca333
Takže je v poslední třídě základní školy? Na základní škole je tohle složité, protože děti dokáží být kruté. Agresívní děti jsou většinou nešťastné a svoje frustrace si "léčí" na jiných. Oni vidí, že Tvůj syn je krásná dušička, která vyzařuje lásku a oni, když tu lásku neprožívají, mají nutkání se pomstít tomu, kdo jí má. Tím, že ho ohrožují, vzbudí v něm strach....., podaří se jim překlopit ho z lásky do strachu a tak z něho "vysát" energii. Tohle znám i teď, kdy třeba jdu do obchodu. Cítím uvnitř sebe takovou lásku a štěstí..., mám pocit že jsem v souladu se vším...a prostě to ze mě září. Samozřejmě, že nešťastná prodavačka si bude chtít "cucnout". A tak se mi stalo, že jsem se třeba na něco jen zeptala a paní z toho udělala divadlo..., co jako to po ní chci ...a bla, bla.. Mě to zaskočilo a odešla jsem z toho obchodu úplně vysátá a cítila jsem, že jsem i bledá. Konzultovala jsem to tady s jednou holčinou co řešila něco podobného a ona mi na to napsala: "nikdy neočekávaj od druhých, že se k tobě budou chovat láskyplnně, počítej s tím, že to jsou jen zraněné děti. To jak se chovají, je jen jejich problém a Ty na to nemusíš reagovat". To mi hodně pomohlo. Kdyby se mu povedlo na to třeba vůbec nereagovat. Oni se budou všemožně snažit ten strach v něm vyprovokovat. Nemusí se jich bát. Fyzické síly bude mít dost. A pokud ho někdo napadne, měl by se bránit. Prostě, pořádně mu jednu natáhnout. To patří do života, když Tě někdo napadne, musíš se bránit. Nemůžeš čekat, až Tě zabije. Mě vyšlo v horoskopu, že život ze mě vychová velikého bojovníka. Jsem hodně citlivá a taky hodně věci mi v životě ubližovalo a zraňovalo. Mým úkolem bylo naučit se tomu bránít. :1: :74:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »