Dôvera


15.01.2011 - 16:55
(Panna) alassea
Dôvera
Niečo mi hovorí,že je čas-naučiť sa dôverovať.A tak sa zaoberám tým,čo to vlastne tá dôvera je.Naschvál nepíšem-zamýšľam,pretože by som sa rada na ňu pozrela inak-ako doteraz.A mám pocit,že táto téma je aktuálna pre mnohých /držím palce,Cel :62:/vždy mi chýbala taká tá-prvotná či ako to nazvať dôvera-v mamu,aj keď bol pre mňa vždy duchovný svet tak nejak-samozrejmosťou,nemala som nikdy dôveru v tento svet,v tento vesmír,že je všetko ,ako má byť.A tak, ako sa teraz učím,nemať všetko v svojich rukách-tak ako sa učím,nemať všetko pod kontrolou a v svojej moci,učím sa aj dôverovať.Predstavujem si ju teda tak,ako keď sa kyvadlo nachádza v strede,v bode,kde sú ukryté všetky možnosti-a nezáleží na tom,či sa o malú chvíľu vydá na pravo,či na ľavo-všetko je,jak má byť :76:uf.Mám pocit,že som aj tak nenapísala,čo som chcela :61:Dôverujete?

Řazení:
16.01.2011 - 11:16 | Filtr
(Panna) alassea » onka
ilúzie začali padať za vlasť pred nedávnom :30: :61: a je to moc dobre.
Teraz je čas spoľahnúť sa len na seba :15:
občas cítim,keď niečo strašne moc chcem-a robím pre to všetko,že sa mi do cesty stavajú prekážky /mám tendenciu napr.nabúrať autom.../a vtedy viem,že mám prestať a spoľahnúť sa-nechať veci plynúť -väčšinou výsledok nie je podľa mojich predstáv,ale práve v týchto okamihoch by mala nastúpiť dôvera-že je všetko jak má byť... :68:
15.01.2011 - 23:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » alassea
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... ihned, jak jsem si přečetla tvé téma, napadlo mne "nenalhávat si" ... prostě to jen tak přišlo, co je podstatné. Jestliže člověk sám sobě nic nenalhává, může se i sám na sebe spolehnout ... a od této sebe-důvěry se odvíjí důvěra v lidi okolo, protože svou vnitřní pravdomluvností získává jakýsi radar na zpřízněné bytosti. Vezmeme-li to vážně - mnohdy si "vybarvujeme" své životní situace barvami, které se nám zrovna hodí, aby to nebolelo. Na tom, že něco bolí, není nic, po čem bychom toužili, ale když už je to tady, je lepší se s tím vypořádat, než se utápět v sebelítosti nebo obviňování. Četla jsem tu už spoustu příběhů, jak se většinou ženy dostaly do tak hraničních až nelidských situací, že už si dozajista myslely, že to nezvládnou ... ale nepolevily ... pro střechu nad hlavou, pro děti ... nejspíš proplakaly noci vysílením a nemožností to nějak obrátit, ale právě v těchto chvílích beznaděje se objevil (u mne ano) ten silný pocit, že JÁ to zvládnu, to nemůže trvat donekonečna, bude líp. A kde se vzal, tu se vzal - objevil se člověk, který si všiml poctivosti a nabídl lepší důstojnější práci. Pohádka? Ne, důvěra v to lepší ve svém životě :74:
15.01.2011 - 20:43 | Filtr
(Panna) alassea » Rachelinka 5
skôr by ma zaujímalo,ako je to s tou dôverou-v konkrétnej životnej situácii,napr. nám niekto zomiera na rakovinu...alebo sme v takej finančnej situácii,že neuživíme deti..a tak,či vtedy dokážeš dôverovať a úplne to vypustiť :63:
myslím si,že je to veľmi ťažké a veľmi podstatné :3:
15.01.2011 - 20:25 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5
u mna je to asi dovera k zivotu-teda aj k smrti
doverujem,ze som na spravnej ceste,lebo som pod ochrannymi kridlami lasky,sice to obcas zaskripne-otriasie,ale potom sa ide nejak dalej s doverou ruka v rukave..v ustrety zivotu
15.01.2011 - 17:31 | Filtr
(Panna) alassea
a ešte k tejto téme niečo z tarotu:

8 disků - prozíravost
Klíčová slova:důvěra,trpělivost,dát věcem čas,pozornost,svědomitost,rozkvět,harmonie...

Buď trpělivá a důvěruj životu.Nech jednou jednoduše spočinout všechny starosti,obavy a pochyby.Mnohé záležitosti potřebují čas,aby se-jako rostoucí rostlina-mohly rozvinout podle svého vnitřního plánu.Pokud pečuješ láskyplně a pozorně o podmínky růstu,rozvine se všechno ve svém vlastním čase,ve prospěch blaha všech zúčastněných.
Lekce:
tvůj život se rovná růstu silné rostliny,která hodlá rozvinout svoje květy.Vše probíhá harmonicky podle vnitřního programu,který přesně určuje jednotlivé vývojové kroky.Pokud se teď oprostíš od destruktovních myšlenek a pocitů,pokud se důvěřivě uvolníš a dovolíš,aby k tobě události přicházely samy,všechno do sebe zapadna úplně samo.Tématem 8 disků je důvěra a trpělivost.Důvěra není naivní důvěřivost.Stejně tak je zcela nepodobná pštrosí taktice,při které v ožehavých situacích strkáme hlavu do písku,nechceme nic vidět a doufáme,že všechno dopadne dobře.Jádro důvěry je věcí srdce,vnitřní síly.Povstáva z vědomí dobra a moudrosti univerzální inteligence,která prostupuje celým životem a řídí ho.
Zcela konkrétně znamená život jistotu,že všechny tvoje zkušenosti mají hlubší smysl,a ty jsi teď vyzýván k tomu,abys ho prozkoumal a poznal.Aniž bys věděl,co ti budoucnost přinese,můžeš vycházet z toho,že se všechno rozvíjí pro tvoje dobro-i tehdy,když bude všechno úplně jinak,než jsi to nyní dokážeš představit.
Trpělivost vyrůstá z důvěry.Projevuje se vnitřním klidem a uvolněním,a nimiž můžeš vývoj věcí s klidem pozorovat,bez ustrašené snahy všechno řídit a tím se vystavovat tlaku.Netrpělivost je projevem nedostatku důvěry,zatímco trpělivost vyjádřuje hloubku tvé důvěry.

Návrh:
Život opakovaně zkouší tvoji důvěru.Pokud se zmítáš mezi nejstrašnějšími obavami a toužebnými nadějemi,dopřej si trochu času a představ si ve své mysli obojí-obávaný i vytoužený výsledek.Prožij obě varianty ve svých představách a všímej si přitom svých pocitů.
Pak se několikrát zhluboka nadechni a obě možnosti pusť.Přenechej skutečný výsledek plně moudrosti života.Pokud je zapotřebí ještě něco udělat,udělej to uvolněně.A pokud jsi už udělal cos mohl,vnitřně sw pusťa trpělivě přihlížej,jak se život rozvíjí.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »