Jak myslet "tady a teď?"


10.01.2011 - 08:44
(Blíženci) sunny5
Jak myslet "tady a teď?"
četla jsem hodně zajímavý článek o přestupu do 5D. Prý tam budeme myslet tady a teď. Ale musíme se to naučit vlastně samy, nic není zadarmo. TAk mě napadá, jak takové myšlení vypadá?

Stránka: 2 1
Řazení:
11.01.2011 - 10:45 | Filtr
(Býk) Jyotis
Na kontrolu se mi líbí Keltnerova metoda zpětné rekapitulace dne..tj. při zpětném chodu si člověk méně fabuluje a doplňuje fantazií...
To se pak pozná míra duchapřítomnosti, když člověk obtížně vzpomíná, co že to vůbec dneska dělal.
11.01.2011 - 10:23 | Filtr
(Blíženci) sunny5 » Háňa*
jenže on je i názor třeba jen to, když hodnotím kamarádce nové boty...;-)
a o nové kolekci u bati se dá občas hezky pokecat...;-)
11.01.2011 - 10:03 | Filtr
(Beran) Háňa* » sunny5
Ale vždyť přece nemusíš mít názor úplně na všechno na světě 24 hodin denné.
Pokud ti jde o to, vypnout mozek, asi to v tu chvíli nepotřebuješ na to, aby s tebou lidi pokecali, ale naopak, aby sis odpočinula od neustálého utváření názoru, hodnocení, potovnávání

Mimochodem, s lidmi, kteří mají na všechno jasný názor a všechno je jim "jasné", protože oni si to přece vyanalýzovali, lidi stejně moc nepokecají, protože buď ostatní nepustí ke slovu nebo se je snaží přesvědčit za každou cenu o té své "pravdě"
11.01.2011 - 09:07 | Filtr
(Blíženci) sunny5
takže když budu méně využít svojí mysl, tak pak když se k něčemu budu vyjadřovat, budu to hodnotit atd, tak to uvidím i z jiné perspektivy a nebudu to slátanina názorů jiných lidí, co mě třeba momentálně ovlivňují...
11.01.2011 - 07:25 | Filtr
(Vodnář) mitea
Skúsila si uz koncentracné meditácie ?
Trebárs s mandalami alebo dychové ?
Mne pomohli kedysi,ked som mala úplne zeravý mozog a chaos...stací krátko, hocikedy cez den a mysel sa skludní.Vyskúsaj...Casom sa do takého stavu dostanes aj bez cvicení.. :3:
11.01.2011 - 07:12 | Filtr
(Blíženci) sunny5
možná jsem to špatně pochopila, ale když přestanu analyzovat, hodnotit, srovnávat, tak v tuhle chvíli mi to přijde, že přestávám mít názor... když si to představím, tak sice budu mít krásné zážitky, ale lidi si se mnou asi moc nepokecají... :1:
11.01.2011 - 07:09 | Filtr
(Blíženci) sunny5 » Rachelinka 5
asi vím, jak to myslíš, ale já to mám nastavené tak, že můj sen je být šťastná, žít tak, abych se za sebe nemusela stydět... no a na tohle se fakt nedá myslet celý den... :3: navíc v tomto případě dávám přednost před činy než před myšlením... já spíš potřebuju nějak vypnout mozek... :1:
10.01.2011 - 17:45 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5
Sunny a co keby si tie myslienky,pocity vlozila do hudby,textov,pisania,tancovania-popripade cestovania?Nasla si si uz nejaky ideal,sen,kt.by si sledovala?nasla si svoju zivotnu cestu? :1:
10.01.2011 - 15:06 | Filtr
(Panna) Rachelinka 5
mozno by sme sa mali napojit na delfinov,/maju najväcsi mozog a su najmudrejsi/-tak asi ten mozog spravne vyuzivaju :3:
vse beru hravo,veselo,su obetavi... :3:
10.01.2011 - 14:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... já ano, ty dotazy tobě nepíšu kvůli sobě, ale umím se vcítit do člověka, který má tuto myšlenku (jak myslet tady a teď) a co v něm vyvolávají nebo mohou vyvolávat pro něj nové pojmy. Proto jsem moc ráda, že ses rozepsal :27:

Má zkušenost je taková - člověk by se v první řadě měl naučit být sám se sebou v tichu, tedy naučit se nějakou relaxaci nebo způsob meditace, přičemž odvádí pozornost sledováním vdechu a výdechu. Zdá se to být jednoduché, ale zklidnit kmitající, i když zavřená, víčka je taky dost záběr. A v dnešním překotném tempu zůstávat sám v tichu a naučit se mít se sebou trpělivost je zpočátku umění. Teprv až člověk zvládne samotu, je schopen přenést kvalitu svého chování i "ven", protože již není ovlivňován vnějšími podněty. Asi bych to brala víc od sebe, nacházením toho klidu
10.01.2011 - 14:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja by som to povedala jednoducho, nenechať sa ovládnuť nikým, kto sa nám snaží niečo nahovoriť, ale ani sebou, svojimi predstavami, víziami, túžbami...byť akoby odolný voči všetkým a všetkému a zároveň žiť medzi všetkými a všetkým. Zachovať si svoju vnútornú rovnováhu, nepodliehať žiadnemu extrému, byť akoby uprostred. :3:
10.01.2011 - 14:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... já totiž zpočátku vůbec neměla tucha, co slovo "nehodnoť" znamená. Nacházíš se v nějaké situaci, nemáš hodnotit CO? Vzhled, barvu, jestli se ti něco nebo někdo líbí, nelíbí, máš se v tom chovat jakože to je a nic víc ... tedy sebesledování bez emocí, ale jak to vypadá? Nevím, jestli se vyjadřuji dobře, ale zkus se vrátit do doby, kdy jsi ty projevoval emoce a plánoval svoji činnost a co ti nejvíc dalo zabrat, když jsi měl nehodnotit
10.01.2011 - 14:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... při pročítání tvého příspěvku mne napadla jedna věta, která se mi kdysi před lety honila hlavou: " Když přestanu myslet, tak budu blbá" :4:

... já s tvým povídáním souhlasím, ale vcítila jsem se do člověka, který nemá ty znalosti a zkušenosti jako ty. Je asi důležité lidem vysvětlovat nejen ten prožitek ve stavu ne-myšlení, ale i to, jak se mohou do takového stavu dostat. "Pozoruj a nehodnoť" pro neklidnou mysl moc nefunguje :74:
10.01.2011 - 11:32 | Filtr
(Býk) balboa
Je to tak, jak se pise. Neni to jednoduche, problem je, odkud vsechny ty myslenky - ty ktera nas obtezuji, pochazeji. Clovek si toho musi hodne uvedomit, hodne premyslet, pochybovat, diskutovat... az pak si zacina uvedomovat to ticho, jsem tady a je to super, jsem to ja :) Nejlepsi okamziky jsou ty, kterym se clovek zasmeje, to je presne ono, clovek na chvili pochopi... Neni nad to se zasmat uplne blbosti, treba, treba kdyz jdete rano na zachod a uvedomite si, ze jste zrovna nejaka bytost, ktere vcera chutnalo uzene se zelim a dnes je z toho takova spinava smradlava vec, ktera dal putuje s jinyma spinavyma vecma jinych lidi kdo vi kam.. to je proste zen :D Dobra hudba taky hodne pomuze uzit si den, pro me je to zaklad... bohuzel dnesni doba je o tom, ze po nas porad nekdo neco chce, musime hrat nejake role, ucit se nesmysly do skoly :( je to boj
10.01.2011 - 09:54 | Filtr
(Beran) Háňa* » sunny5
Pokud se ti to povede, budeš mít úžasné zážitky i z toho obyčejného loupání cibule - zjistíš, že je fascinující, že ta příroda vytvořila tak složitou a krásnou rostlinu, jak jsou na sobě jednotlivé lupínky pečlevě naskládané...... asi tak :17:
Hlavně v tu chvíli nepřemýšlej, proč to tak je - jen se kochej a nenech se vyrušit.
Přemýšlet o tom můžeš jindy, až budeš mít přemýšlivou chvilku
10.01.2011 - 09:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Oldman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na první pohled se přítomný okamžik zdá být jen jedním z mnoha. Máte pocit, že se každý den vašeho života skládá z tisíců okamžiků, v nichž se dějí různé věci. Když se však podíváte hlouběji, nevnímáte existenci jen jediného okamžiku? Prožíváte svůj život někdy jindy než v „tomto okamžiku"?
Tento jediný okamžik – teď – je to jediné, čemu nemůžete uniknout. Je to jediná konstanta ve vašem životě. Ať už se děje cokoli, ať se váš život mění sebevíc, jedno je jisté: vždycky se to děje teď.
Jelikož z přítomného okamžiku není úniku, proč jej nepřivítat, proč se s ním nespřátelit?
Když se s ním spřátelíte, budete se cítit dobře kdekoli. Jestliže se v přítomném okamžiku necítíte dobře, budete nespokojení, ať jste kdekoli.

Přítomný okamžik je takový, jaký je. Vždycky. Můžete se s tím spokojit?
Rozdělení života na minulost, přítomnost a budoucnost je jen umělé. Minulost a budoucnost jsou abstraktní pojmy. Minulost existuje jen ve vzpomínkách. To, na co vzpomínáte, je událost, která se stala v přítomném okamžiku, událost, na niž vzpomínáte teď. Budoucnost, jež přijde, bude přítomností. Takže pouze přítomný okamžik je skutečný.
Žít v přítomném okamžiku není odmítáním toho, co v životě potřebujete. Znamená to uvědomovat si, co je primární. Pak můžete snadno řešit všechno ostatní. Neříkejte si ale: „Už se ničím nebudu zabývat, protože existuje jen přítomný okamžik." To ne. Uvědomte si, co je primární, a spřátelte se s přítomným okamžikem. Uznávejte jej, ctěte jej. Je-li přítomný okamžik středem vaší pozornosti, pak máte snadný život.
Eckhart Tolle :27:
10.01.2011 - 09:51 | Filtr
(Beran) Háňa* » bubobubo
On je ale rozdíl mezi myslet a přemýšlet.
Samozřejmě, když člověk potřebuje něco vyřešit, musi to vymyslet. Ale neměl by zase dělat u toho nic jiného.

Je to stejné, jako když ti psycholog poradí, že když chceš hubnout, abys při jídle nekoukala na TV, nejedla u PC a soustředila se na to, co děláš. Prostě to jídlo bude efektivnější, víc si ho vychutnáš a hlavně vnímáš, že jíš, takže mozek to ví a bude potom "najedený"
Myslím, že to ta funguje se vším
10.01.2011 - 09:49 | Filtr
(Blíženci) sunny5 » Háňa*
super díky!
budu to mít těžký, protože ta mysl mi fakt těká jak blázen, ale je to výzva... :21:
10.01.2011 - 09:44 | Filtr
(Beran) Háňa* » sunny5
Při tom, jak ti ty myšlenky jdou, něco děláš. Vaříš, žehlíš, jdeš po ulici....

Chce to trénovat vnímání toho okamžiku, co právě probíhá - zkus svoje myšlenky cíleně zaměřit jen na to teď děláš. Třeba vaříš. Vnímej vůni té cibule, co krájíč, její tvar... taknějak - prostě při tom nepřemýšlej o tom, že až to uvaříš, půjdeš se naložit do vany. Na to, aby sis to vychutnávala, dojde čas, až tam budeš.
Nevím, jak to popsat - tyto věci se špatně formulují slovy
10.01.2011 - 09:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
O takové věci se nezajímám,ale myslet tady a teď mi připadá jako myslet pro ten daný okamžik a nesnažit se myslet v čísi,třeba i svůj prospěch.
10.01.2011 - 09:33 | Filtr
(Střelec) Burlesque » sunny5
Jóóó, to je přesně ta kniha :1:
Vzala jsem si z toho jedno - umět plně prožívat přítomný okamžik- naučila jsem se štěstí prožívat nepřetržitě. Ovšem zkombinovala jsem k tomu, co je v knize popsáno, ještě další metody - konkrétně jogínské , které jsem se naučila zase v Indii a spojila to s jistými duch. realizacemi. To je jediné, k čemu mi to pomohlo a oč šlo mě - a to není vůbec málo.
10.01.2011 - 09:13 | Filtr
(Blíženci) sunny5 » Háňa*
nene já nepřemýšlím, proč jsem tady, proč je jeden takový druhý makový... jistě je den, kdy to zkoumám,ale jinak přes den mi běží myšlenky o úplně obyčejných věcech nebo o blbostech... a toho bych se chtěla zbavit... potřebovala bych radu, JAK začít myslet tady a teď... proč to tak chci, mě až tak moc nezajímá... :3:
10.01.2011 - 08:59 | Filtr
(Beran) Háňa* » sunny5
Já to mám podobné, ale neřeším, jestli je to kvůli planetám nebo jaké jsou důvody. Prostě to tak je. Tečka. Ale hlavně, už umím to šrotování odložit, když se potřebuji na něco nebo na někoho "nacítit"
První fáze - přestat přemýšlet o tom, PROČ. Proč jsme na světě, proč někdo je takový a někdo makový, proč jsou lidé zlí........ v podstatě většina témat, která se zde probírá.

Pokud to tak je, proč, to není podstatné a když to budeš vědět, stejně na tom nic nezměníš.
Jen se rozptyluješ.

Neřešila bych PROČ, ale JAK, CO a KUDY. A to ti řekne tvá intuice. Jen jí nesmíš pořád skákat do řeči :17: :3:
10.01.2011 - 08:54 | Filtr
(Blíženci) sunny5 » Háňa*
:1: tak bych potřebovala ukázat cestu... :3: jsem blíženec a mysl i pusa mi pořád pracuje... kolikrát ke škodě než k užitku...
10.01.2011 - 08:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ve starověkém Řecku Carpe Diem..užít dneška...tenkrát to ale mysleli tak, že pořádali orgie..opíjeli se, přejídali a "sexovali"...žít tady a teď je myšlenka, která se stále častěji objevuje ve všech duchovních knihách a snaží se nás naučit vážit si každé minuty života..a postavit se k tomu tak, že z minulosti se poučím, ale neřeším ji, do budoucnosti nevidím, ale myslím na ni jen pozitivně a tvořím ji dneškem...je to opravdu na nás a je to těžké....jako pomůcku používám myšlenku "jak bych se chovala, kdybych věděla, že už tu dlouho nebudu?" ...najednou pak vidím všechno jinak...ale někdy člověka fakt události válcují a není lehké se do toho vnořit a mozek přeprogramovat... :27:
Příspěvky: 28-4 3-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »