Dimenze


09.01.2011 - 19:15
(Rak) Nikišátko
Dimenze
Jak poznam, ve které jsem a proč tam jsem? nemáte někdo odkazy na to???Nikde to nemohu najít děkuji :74: :74: :74:

Stránka: 2 1
Řazení:
11.01.2011 - 11:12 | Filtr
(Rak) Nikišátko » milca333
Mam ten stejny nazor...I u svych pratel,snazim se je ucit, snazim se jim dat tolik lasky kolik mohu,... ale vetsina stejne nic nepochopila a tak jdu dal... Nejlepsi je na tom, ze me neznicic at uz o me reknou cokoliv, porad vím, ze to tak melo byt... Procestovala jsem od mala.. tak nejak ne ze bych chtela ale ze musim.. a obohatilo me to.. coz je zvlastni... Momentalne jsem v zahranici a pracuji s detmi.. a obohacuje me to... Jsem zvedava jak dlouho tady budu ale chtela bych dlouho... Rodinu svou k zivotu nepotrebuji osamostatnila jsem se... Ted jen rozvijet.. ale na to jsem prisla velice kratkou dobu v prosinci vlastne... Ted uz mam cil dany... Uvidime no..
11.01.2011 - 10:57 | Filtr
(Štír) milca333 » Nikišátko
Máš znaky indigových dětí....mě to taky řekli, i když jsem poněkud dříve rozená. Mám revoluční sklony..., od malička mi chodila informace, že musím zachránit svět. Vím, že mým posláním je dosáhnou harmonie ducha, mysli i těla a pak to šířit dál. Když jsem to třeba někde řekla, tak se mi smáli, že to dokáže jen mistr. Ale mě to přijde že to není nic těžkého a že to určitě zvládnu. Mě to tam velice žene..., mám pocit, že se nesmím nechat zdržovat. Potkávám opravdu hodně lidé, v mém životě jsou neustálé změny..., měním práci, přátele, bydliště...Žene mě to, žene...vždycky, když mám pocit, že už mi to místo nebo člověk nic nedává....jdu dál. Proto také tolik těch potenciálních partnerů jsem potkala. Myslím si, že musím potkat někoho na takové duchovní úrovni, aby mě spíše obohacoval a nezdržoval. Myslím, pokud ten člověk není dostatečně citliví a vnímaví...tak mě ten vztah vyčerpává a nikam to nevede. Takový člověk má třeba jinou cestičku. Jinak základním úkolem lidí na Zemi je: NAUČIT SE MILOVAT.
11.01.2011 - 10:19 | Filtr
(Rak) Nikišátko » Luminon
To zní zajimavě... Ja jsme od mala vybocovala z rady... at se tyce samostatnosti.. vzpominky ktere si pamatuji od tri let... Tak knihy... hlavne prehistorie me zajimala... pak egypt... no a casem druha svetova... a to uz od sesti let... Vzdy jsem si vse delala po svem , nepotrebovala jsem k tomu lidi.... At uz jsem se poranila, nebo jsem mela nejakou vidinu.. ne nic .. vse peclive u sebe schovane.... A obcas i nocni mury... a ruzne veci se mi deli...
10.01.2011 - 23:34 | Filtr
(Ryby) Luminon » onka
Ano, termín stará duše znám. Je to nepřesný termín, neznamená nic určitého.

Může jít o člověka, který už od dětství projevuje nějaká nadání - třeba rané vzpomínky, různé talenty, citlivost na duchovní svět, lepší empatie či morálka, sklony k různým knihám a aktivitám netypické pro děti, rozsáhlejší vzpomínky na minulé životy, apod.
Takový člověk může ale i trpět - nejen tím že jej to může vydělit z kolektivu, ale i zvláštními nemocemi - například chronická až smrtelná anémie a podvýživa kvůli nechuti se inkarnovat či vůbec protloukat se tady na světě. Může jít i o problémy s bytostmi, se kterými ten člověk v minulých životech pracoval.


V podobném významu, "stará duše" může znamenat někoho, kdo byl jako atlanťané ale o dost dříve než atlanťané, touto fází duševního (emočního) vývoje si stihnul projít už na tzv. "měsíčním řetězci" naší planety. Takže potom v Atlantidě zaujímal významnější místo než průměrný člověk. K tomu přidej sto tisíc let dalšího vývoje a máš z toho člověka, který je dnes o něco napřed, protože má nadpracováno.

Ale zas to neznamená že takový člověk je za vodou a má vystaráno, protože stovky tisíc životů se propracováváme k 1. zasvěcení, a pár desítek finálních životů to trvá k mistrovství 5. zasvěcení pod vlivem duše. Prostě není to lineární pokročilost, před 1. zasvěcením nějaký ten tisíc životů plus mínus autobus moc neznamená - ledaže by se člověk začal zajímat o meditaci, vegetariánství a svou duši.

Takových lidí co by se dalo nazvat "staré duše" je na světě maximálně několik milionů, přičemž asi 2 miliony těch, co mají 1. zasvěcení. (terminus technicus)
Jestli má 1. zasvěcení něco společného s tím tzv. měsíčním řetězcem, to nemám tušení. Ta doba v inkarnacích není lineární, nemluvě o neurčitelné době mezi inkarnacemi.
10.01.2011 - 22:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele onka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
... setkal ses s termínem "stará duše"? Jestli ano, má to nějakou souvislost s dotazem Nikišátka?
10.01.2011 - 22:08 | Filtr
(Ryby) Luminon
Nikišátko: 17. dimenze? Ono se povídá dost nesmyslů, bytosti co chtějí udělat na lidi dojem tak jim občas plácnou že "jsi zářivá bytost z 20. dimenze která se sem inkarnovala aby pomáhala lidem."

No a potom z toho lidi mají guláš. Já se odvolávám na učení Teosofie a jistých post-teosofických autorů jako Benjamin Creme. Tam jsou na to tabulky a schémata. Podle těch tabulek je člověk bytost roztažená přes několik dimenzí zároveň. Jestli jsi ze 17. dimenze, ať už je to cokoliv, tak jsme odtamtud všichni.

Kruhan: Máš pravdu. Jenom narážím na fakt, že v předešlém vývojovém cyklu jsme rozvíjeli astrál - tedy i emoční schopnosti, a většina lidí od té doby téměř nepokročila. (to je nějakých 100 tisíc let co to trvá a tomu se říká Kali juga, je to tak?)
Atlanťané byli prostí lidé a většina lidí jsou pořád vývojově atlanťany. Naše fáze vývoje, tedy už kousek za půlkou, začátek výstupu z hmoty, je o tom naučit se zvládat hmotný život, myšlení a budovat antakaránu.

Dokud antakarána není aspoň trochu vybudovaná, tak duše nemá zpětnou vazbu od své osobnosti. Informace "nahoru" jdou, ale zpět ne. Jedině nepřímo, přes vnější znamení, okolní lidi, karmu nebo když ten člověk zemře a projde astrálem, potom dostane briefing přímo od duše. Bez antakarány je ten vývoj hrozně pomalý.

Balboa: Myslíš, že si vybíráme inkarnace? Zdá se, že jak kdo. Méně pokročilí lidé ani ne, ti se nechají stáhnout karmou etnické skupiny, národa, atd. Ale více pokročilí si inkarnace pečlivě vybírají. A ti nejpokročilejší dokonce zkracují dobu posmrtného života, neužívají si odpočinku ve stavu dévačanu, ale jistými legálními prostředky se udržují v astrálu za dohledu Mistrů, než jim Mistři najdou vhodnou inkarnaci.

Jinak, drogám bych moc mystérií nepřiznával, jde o to, že drogami se člověk dostane jen do astrálu, výš ne. Od toho je taky odvozen šamanismus. Před šamany se spíš mám na pozoru, někteří moderní mají ve zvyku zneužívat involuční bytosti proti lidem. Takovým lidem bych nejraději zavřel ten jejich kohoutek na astrálním vodovodu :47:
09.01.2011 - 21:38 | Filtr
(Býk) balboa
Pokud opravdu nekoho zajimaji ´drogy´, klidne podam informace, ale sem to asi nepatri. Bylo o tom hrozne moc napsano, v davnych dobach i ted, problem je ta interpretace... prava podstata nejde nikdy sdelit, jde jen na ni poukazat a kazdy si to vylozi jinak. Kdo nezazije, nepochopi... je to neco silne iracionalniho, mimo bezne chapani. Ted uz trochu chapu jak se citi treba schyzofrenici, kteri vidi i ty moznosti a myslenky, ktere se realizovaly v alternativni realite, tihle lide maji prirozeny potencial k samanismu a podobnym vecem, jenze v ocich spolecnosti sou blazni a dostanou tohle razitko
09.01.2011 - 21:24 | Filtr
(Rak) Nikišátko » balboa
Me se naopak líbí jak píšes.. zní to logicky... Clověk je u toho asi víc vnimavý a uklidněný.. a daleko lepé citlivý.....ja si taky myslím, že lidi, kteří ovlivnují muj zivot jako pratele , rodina a bla bla tak ovlivnují moje bití tady na planetě.. a je na mě zdali to pochopím nebo nikoliv...
09.01.2011 - 21:22 | Filtr
(Rak) Nikišátko » Buddha/2
Proc má problem??
09.01.2011 - 21:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Nikišátko
..že Tvá známá má asi problém :32: :3:
09.01.2011 - 21:17 | Filtr
(Býk) balboa
To by byla debata na dlouho, nema cenu argumentovat pokud uz ma nekdo predem vyhraneny nazor. Ja vychazim ze zkusenosti z techto zazitku, ostatne z nich pravdepodobne vychazela vetsina nabozentvi a cela ta ezoterika, mytologie propojeni s vesmirem, vsude je ta symbolika. Ale zustala uz jen prosta teorie, jen informace, ke kterym se nejakym zpusobem dospelo, ale nikoho nezajima jakym. Ja ke vsem informacim pristupuju pochybovacne, pokud si to sam neoverim... s tema minulyma zivotama me to velice zajima, jsem si jisty ze lidi ktere znam maji pro muj vyvoj nejaky smysl. Moc sem neveril tomu ze si vybirame inkarnace, ale posledne sem se nejak telepaticky stretnul s kamaradem a mel sem silny pocit ze sme spolu nekdy neco meli :) to byl fakt sok, tohle asi zatim nechci vedet hehe..
09.01.2011 - 21:11 | Filtr
(Rak) Nikišátko
Ne ja jsem nepochopila jestli myslel normalni.... Nebo tyhle ty co mame ted na mysli... už mi cvaklo.. neboj jsem narcis... leckdy sebe i branim....
09.01.2011 - 21:00 | Filtr
(Rak) Nikišátko » balboa
Jake houby??? :39:
09.01.2011 - 20:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nikišátko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
hlavne sme prepojení karmou...a nie vždy je to dobré, hlavne keď na nás doľahnú výsledky našich zlých činov...a keď si v tomto živote vyrábame zlú karmu pre život budúci...preto je dobré rozumieť súvislostiam a uvedomovať si hlavne prítomnosť a jej dôsledky na budúcnosť, minulosť už nezmeníme, ale budúcnosť áno. :44:
09.01.2011 - 20:57 | Filtr
(Rak) Nikišátko
Sikulka.... ted si me vazne uklidnil... Okis prestanu v tom vrtat... Ono ale je to strasne zajimavy... Mít propojeny tenhle zivot s minulým...
09.01.2011 - 20:54 | Filtr
(Býk) balboa
Ja to chapu tak, ze jsme porad ve 3D (trojrozmerny prostor, linearni cas) a ve vyjmecnych okamzicich se da dostat do 4D, coz je jen takovy prechod, kdy na cas uplne zapomeneme... sou to takove mysticke momenty, deja vu, apd. Existenci v 5D chapu jako ciste vedomi, kde ego nema zadnou moc.. clovek si je plne vedom svoji bozske podstaty, toho, ze cely vnimany svet je jen jeho vlastni projekci, proto si muze zacit menit realitu podle sveho zameru. Existuje jen pritomny moment, ve kterem je k dispozici veskere poznani, vsechno co kdy bylo je a bude. Vedomi je jako internet, jen se naladit na ten spravny kanal a ste tam. Ja na to pouzivam houby, je to skvely nastroj rozsirujici vedomi, zaroven je v nich takovy druh inteligence, ktera vam rada poradi a provede stavem, pokud o to opravdu stojite... Pokud je neco pravdy na te transformaci, tak tohle beru jako pripravu.
Neni to ale pro kazdeho, nekdo prilis lpi na svem egu a svoji predstave svete, a tohle cloveka vyvede z miry, kdyz zjisti ze neni nic vic nez cokoli jineho.. :D
09.01.2011 - 20:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nikišátko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
my sami si určujeme svoje zrodenie...veď si to prečítaj sama...takto jednoducho ti to asi nik nevysvetlí. Všetci sme stvorení s určitými predispozíciami, ktoré sme si vytvorili v minulých životoch, dosahuje na nás následok našich minulých činov, karma...ale aj tej sa za určitých okolností dá "vyhnúť" a zabezpečiť si lepšiu budúcu reinkarnáciu, prípadne sa už nevteliť do tohto sveta, ale to sa málokomu podarí ukončiť proces reinkarnácie. No len si to prečítaj, ako funguje stvorenie, smrť, posmrtná púť bardom a reinkarnácia...je to poučné :15:
09.01.2011 - 20:48 | Filtr
(Rak) Nikišátko » Iza23
Dekuji urcite prectu...Je mozne ze mohu byt stvorena??? Od nekoho kdo je vyssi???
09.01.2011 - 20:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nikišátko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
inak pokiaľ si nepamätáš na svoj minulý život, tak to tak asi má byť, nemyslíš? :3: hlavne si nenechaj nič nahovoriť, skús pochopiť samú seba, poznaj samú seba a nemusíš hľadať v minulosti, prečo si tu. :32:
09.01.2011 - 20:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nikišátko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no ale ja neviem, z čoho vychádzala tá osoba, čo ti to povedala, možno mala úplne inú stupnicu a názvy dimenzií, toto je z tibetskej tradície priamej cesty, kde 17. dimenzia znamená brahmu...
"Sféra dokonalých bytostí třetího stupně. Je to sféra brahma. Neexistuje v ní nic projeveného, poněvadž v sobě chová základní sílu všech projevů. Proniká vše, ale není ničím. Proto je
to sféra nejvyšší prázdnoty a blaženosti."

...inak povedané je to sféra nirvány. Ale nie je mi celkom jasné, prečo by sa niekto znovuprveteľoval zo sféry brahmy naspäť na tento svet. To by sa myslím u teba už prejavilo. Skôr si myslím, že ti tá osoba chcela naznačiť niečo iné. Inak ak chceš niečo viac vedieť o prevteľovaní sa do života, reinkarnácií, tak je tam v tej istej knihe kapitola o znovuvteľovaní, ja to tak dobre vysvetliť neviem, ako je to popísané tam. :3:
09.01.2011 - 20:43 | Filtr
(Rak) Nikišátko
Sluni my jde o to abych pochopila své minupé životy a dokončila tenhle...Mam pocit , ze mám poslání a potřebuji přesně vědět zdali se nemylím...
09.01.2011 - 20:41 | Filtr
(Rak) Nikišátko » Iza23
prosom prosim nemáš někde o tom něco??? Nemohu to nikde najít..... O té 17 dimenzi...
09.01.2011 - 20:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nikišátko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
podľa tohto popisu je 17 sféra sférou brahmy...ale to by si sa mala spýtať toho človeka, čo ti to povedal, čo znamená že si zo 17 sféry :25:
09.01.2011 - 20:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nikišátko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no záleží, načo to chceš vlastne vedieť, tento popis dimenzií alebo sfér je popis pre tých, ktorí praktikujú mystické cvičenia a dokážu sa dostať do týchto sfér, aby vedeli, čo ich čaká...takže neviem presne načo si chcela tú informáciu ty :25:
09.01.2011 - 20:18 | Filtr
(Rak) Nikišátko » Iza23
Wow.... Co tedy pro me jako rpo obycejneho smrtelnika je dulezite????
Příspěvky: 32-8 7-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »