odpoutání po rozchodu


06.01.2011 - 11:11
(Váhy) sereina
odpoutání po rozchodu
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak se odpoutat od ex přítele po rozchodu. Byly jsme spolu 6 let. Byl to můj první vážný vztah. Předtím byl dlouho můj kamarád. Poslední dva roky jsme spolu bydleli. Rozešel se on se mnou asi před 7 měsíci a já se s tím nesrovnala. Tedy né tak jak bych chtěla. To nejhorší na začátku, tu díru, co jsme cítila každé ráno v hrudi, to už mám za sebou. Ale nějak pořád cítím, že jsem se já neodpoutala. Každý den v hlavě s nim nebo o něm něco řešim. Neříkám, že pořád, ale třeba když si na něco vzpomenu, něco uvědomim, když dělám něco, co on neměl rád, když jsme někde, kde jsme spolu bývali častěji. Prostě jako bych všechno vztahovala k němu a přitom jsme se od té doby neviděli. Trnu hrůzou, když jdu do města, že ho někde potkám. Když na něj takhle myslím, tak se mi o něm v noci i zdá. Někdy si ho připomenu záměrně, protože začínám mít pocit, že to co bylo nebylo skutečný. No prostě si to asi dělám sama, že nemůžu jít dál. Když vidim opačný pohlaví, tak krom starých známých všechny ty chlapy škatulkuju s tím bych mohla chodit a s tím ne. Přitom s nikým teď chodit nechci. Nějak nevím jak s tím naložit. Začala jsem cestovat, chodím cvičit, pařit s kamarádkama. Všechny tyhle rady jsem si vzala k srdci. Ale potřebovala bych něco jak se odpoutat. Určitě si to dělám sama v hlavě, ale nevím co s tím. Nemáte někdo nějakou zkušenost nebo radu? Kamarádkám už se s tim nesvěřuju, protože prostě řeknou, že mám jít dál, že jsem si už odtruchlila pár měsíců. Jenže jak jít dál i v hlavě?

Stránka: 2 1
Řazení:
03.02.2011 - 20:47 | Filtr
(Váhy) sereina
Moc děkuju všem za rady a vlastní zkušenosti. Opravdu se mi tím ulevilo. Teď po nějaké době, můžu říct, že je to už hóódně lepší. A to i kvůli tomu, že jsem se dověděla, že si našel novou přítelkyni. A prostě ze mě nějak to ochromení od té doby spadlo. Je to opravdu zvláštní, přeju jim to, prostě už necítím nic co by mě k němu tahalo zpět, jak už vím, že se to opravdu přetrhlo, že má někoho jiného. A nejsem naštvaná nebo tak. No tak snad už to bude jen a jen lepší. :1: Doufám, že i vám ostatním se už vede lépe.
15.01.2011 - 16:57 | Filtr
(Býk) Jyotis » Jyotis
Na druhou stranu, každý "emoční úraz" a opakované pocity vytvářejí vstup pro podobné energie, vytváří se tak jakýsi "chuchvalec", někdy odvaděči duší vidí i díky tomu jakousi přísavku...pak je člověk oslaben, ba co víc /viz diskuse o karmě/ přitahuje další zklamání.. dokud se nepoučí a nevzchopí v tom smyslu, že je pánem svého osudu, že se má opírat o svůj vlastní střed a že každý s dobrou vůlí přicházející nebo navracející se bude vítán...
Já jsem vlastně byla za takové políčky vděčná, protože mě vrátily k sobě samé a k zodpovědnosti za sebe.
15.01.2011 - 15:06 | Filtr
(Býk) Jyotis » Mysterious
Když to takhle popíšeš, tak nevidím žádnou "uhranutost"..

Na jedné straně odpovědnost - na druhé přitahování a zároveń rozčílení nad opačným přístupem...
v určité fázi takové potkání protikladů poslouží oběma stranám..
dobře jsi popsala, "že jsi přišla o iluze", to bývá správný výsledek tzv. karmického setkání..
Zklamání jsou tam, kde člověk pořád něco očekává a chce mít věci pod kontrolou, což zřejmě patří k Tvé práci, a tam to docela slouží.
Já bych si vůbec neformulovala, že "nepotřebuji žádnou lásku", nejlepší postoj je, "když přijde, tak budu ráda.."
jak se říká - uvolnit se je základ.. život je rozmanitý.. akorát, že když jsme v práci od rána do večera, tak se nám zdá, že máme málo příležitostí. :62:
15.01.2011 - 09:27 | Filtr
(Váhy) Mysterious » Jyotis
V té době jsem si jako energetický upír nepřipadala.Spíše opačně.Když člověk pracuje u nemocných, tak určitě ztrácí spoustu energie.Ten můj kluk byl u policie navíc aktivní sportovec a ještě blíženec.Spíše mě ubíjelo, že je tak nespoutaný a pozorovala, že ta dálka a ty jeho aktivity nás odcizí. Udržet si blížence znamená věčně jej upoutávat novými impulzy.Já se mu otevřela a jakmile jsem zjistila, jak snadno lze o něj přijít, vzalo mi to úsměv z tváře.Začala jsem být zamyšlená a když se dlouho neozval,byla jsem tak strašně zklamaná těmi jeho sliby, najednou byla všechno jenom iluze.Tím mi to ubralo energie úplně na minimum.Musela jsem tu svou lásku potlačit.Pak přišla v životě ještě další zklamání.
Nyní jsem dlouho sama a myslím,že mám energie zase nadbytek.Dlouhé roky jsem nepotřebovala žádnou lásku. Snažím se vše přetransformovat na duchovní energii. :27:
14.01.2011 - 12:23 | Filtr
(Býk) Jyotis
viz ještě takhle diskuse o karmě http://diskuze.najdise.cz/prispevek…

14.01.2011 - 10:29 | Filtr
(Býk) Jyotis » Mysterious
Aha, takže když dneska provádíš vizualizaci, jsi aktivní jen Ty, jestli to dobře chápu..
Důležitá je asi ta poslední věta. Jestli jí dobře chápu, tak byl pro Tebe zdrojem energie..Je to fyzikální princip, že energetické potenciály se mají tendenci vyrovnat, neznamená to nutně, že je to vědomé.
To je možná důvod, proč on nechce...a proč Ty se snažíš...

On na aktivním vztahu, zdá se, nemá do hloubky ani podvědomě zájem, on Tě neovládá, Tvůj zájem je energetický, ač na povrchu Ty jednáš.

Řekla bych, že je třeba si vizualizovat vlastní zdroj síly, vlastní centrum propojené s všeobecným "zdrojem".. Světlem, Bohem, co je Ti blízké, přírodou...

Když chce člověk žít "skrze někoho", je to vždycky problém a pro toho člověka značná zátěž. Je popsán i případ uzdravení z leukémie hravou vizualizací..

Člověk občas potká někoho, kdo ho silně dobíjí, je to součást sexapealu, a chápu, že od takového člověka se těžko odpoutáváme, protože se cítíme plni vitality...
Obecně zkoumej, jak se cítíš sama, v přírodě, na různých místech v bytě, s různými lidmi...abys pochopila kvalitu vlastní energie.

Člověk je otevřený systém, nabíjet se můžeš různě, jen nestavět vnitřní bariéry. Začni s vizualizací propojení tam, kde se cítíš dobře..třeba se stromem, srdce se Sluncem apod.
Člověk má taky velkou spotřebu energie, když má mnoho potlačených emocí, nevyřešených věcí v sobě...
13.01.2011 - 17:29 | Filtr
(Váhy) Mysterious » Jyotis
Tak vizualizace je až taková, že se nedokážu soudtředit v práci.Někdy mi to připadá, že jsem byla uhranutá.A také je v té komunikaci vidět, že se snažím jenom já,něco jako učitelka, ale moje snaha je marná.Vidím,že se náš vztah blíží ke konci, protože on necítí tak jako já.Zároveň mi tenkrát ubylo tolik energie. :74:
13.01.2011 - 15:47 | Filtr
(Býk) Jyotis » Mysterious
Skutečně mi připadá dobré víc důvěřovat vlastním spontánním vizualizacím..

Představ si jeho a sebe: vidíš ho zřetelně? jaké jsou mezi vámi vazby, vzájemná poloha, způsob komunikace, jak jste od sebe daleko, jak jste k sobě natočeni apod...

Důležitá zásada je hravý a pasivní přístup, nechat to "odehrát se", nesnažit se to režírovat.. jen jako by pozorovat.
Můžeš být překvapena, jak budete ve Tvé představě vypadat..
Když se znova vrátíš do situace, už tam třeba nebude, nebo bude odcházet apod.

Po "monitoringu s ním třeba zkus zavést nějakou komunikaci, nebo popřípadě také se nějak oddělit...

Můžeš si v tomto smyslu pořídit i poradce.. Nech je ve své hlavě vyvstanout.. I když si někoho zadáš, tak jen jako návrh, může Ti přijít někdo jiný a prober to s ním.

Tvoje podvědomí si vynořené symboly a jejich hru samo přeloží.
Žádné vnitřní násilí, žádný strach, spíš hra... :1:
13.01.2011 - 12:18 | Filtr
(Váhy) Mysterious » Jyotis
Asi o energiích mnoho víš, potřebovala bych také radu.Před 20 léty jsem měla kluka,který byl mladší a rozdělila nás dálka a také jeho nestabilita.Vlastně ani nevím, proč jsme se rozešli,skutečně jsem byla v šoku.Těžce jsem zapomínala.Vlastně oslabená,zlomená jsem podlehla jakési náhražce.Myslím,že už od té doby pramení těžké onemocnění krve.Nicméně, nevzpomínala jsem na něj,až se mi zdál podivný sen o něm.Dala jsem si práci a našla kontakt.Řekli jsme si jen pár vět.Jenže ve mě to od té doby stále vězí.Proč se to znovu probudilo? Měla to být moje láska na celý život,osudová,jak to vnímám i nyní.Ale také mě to vtahuje do minulosti, jako bych měla něco vyřešit,vzpomenout si.Také cítím nepříjemné pocity v páteři a oblasti krku.Nějaké bloky energie asi. :74:
13.01.2011 - 11:18 | Filtr
(Lev) Jadadla » Jyotis
Díky za připomenutí techniky. Na začátku snahy o odpoutání se jsem to také zkoušela, ale nic, vše se vracelo. Přetnutí provazů se mi podařilo a pomohlo až teď, po regresích a po tom, co jsem si uvědomila další souvislostí, kdy jsem nejednala správně. Nakonec jsem si to ještě pojistila vizualizací fialového plamene, který osvobozuje od karmy a vede k vnitřní svobodě. Osvobození od starých myšlenek, masek, vzorců chování, nutkavosti.
10.01.2011 - 23:46 | Filtr
(Lev) Jadadla » sereina
Mně to odpuštění rozumem trvalo také dlouho a nejsem si jistá, jestli odpuštění srdcem je dokončené. Možná Ti pomůže uvědomění si, že jsme každý na určitém stupni vývoje - a jinak myslet a jednat prostě nedovedeme. Děláme to, co považujeme za nejlepší pro sebe i pro toho druhého. Toto uvědomění si by mohl být důvod k odpuštění.
Život je prostě taková hra, kdy se vzájemně učíme. Přivádí nám do cesty přesně ty lidičky, s nimiž se můžeme tu svoji učební látku nejlépe naučit. Když ji nezvládneme, dostáváme novou příležitost, ta už bývá těžší, a pak další ... Ono Tě to stejně nemine - uvědomit si, co Tě tato lekce má naučit.
Já jsem byla závislá na rodičích, pak na prvním partnerovi, na druhém .... Teprve v samotě jsem si uvědomila své celoživotní připoutání k někomu a očekávání něčeho. Po celý dosavadní život jsem se snažila plnit očekávání toho druhého - hrůza! Teď se cítím svobodná a nezávislá. Děkuji svému bývalému muži, že mi dal příležitost, abych konečně otevřela oči a stala se sama sebou.
10.01.2011 - 23:03 | Filtr
(Býk) Jyotis » sereina
každý má asi jinak rozvinutou představivost.
Dá se rozvíjet, to je podstata magie a různých praktik typu Silvovy metody.
Vizuslizovat svoje pocity a pracovat s tím, protože podvědomí je obrazné, ne slovní.
I tak můžeš vzít pomyslné nůžky a prostě se odstřihnout, nebo si představit, že stojíš pod sprchou světla a omýváš ze sebe stopy, můžeš si to představovat i pod reálnou sprchou, že se očišťuješ od všech zatěžujících emocí.
Nebo si třebs představuj, že odpočíváš v bezpečí na andělském křídle, prostě cokoli, co Ti uleví...podvědomí ten signál pochopí..
10.01.2011 - 21:51 | Filtr
(Váhy) sereina » Jyotis
Nějak to s tim představením nechápu. :25: Teda jako představit si ho a mně umim, ale krom jeho a mě nic nevidim. Jako myslim to spojení. Leda by to byl ten divnej pocit co mám v hrudi, když si ho představim.
10.01.2011 - 21:44 | Filtr
(Váhy) sereina » Jadadla
Odpouštět se učím, sobě i jemu. Ale spíš sobě. Měla jsem to víc sobě za zlé, že jsem nedokázala bejt taková jakou mě na začátku viděl. Byla jsem na něj někdy i hnusná, když byl stres, nebo jsem asi i moc očekávala a házela na něj asi moc velkou zátěž. I když mi přijde, že to taky ovlivnil, třeba tím jak se ke mně choval jako ve stylu: "co ty bys beze mě dělala" a jak se o mě pořád staral. Jako že se člověk pak i chová a cítí jako by bez toho druhýho moc věcí nezvládl. Na něj naštvaná nejsem, nějak mi to nejde, nemyslel to zle. Jsem naštvaná na nás, že jsme to nezvládli. Když si vybavím jeho, tak cítím jen lítost. Lítost z toho, že jsem o něj přišla.
(Omlouvám se, že tohle asi zní zmateně, ale jinak to popsat nedokážu.)
10.01.2011 - 10:57 | Filtr
(Býk) Jyotis » Jyotis
Teď jsem si představila sebe s manželem, se kterým jsem už přes 30 let a narozdíl od doby, kdy jsem to zkusila naposled, a tomu je už zase skoro 20 let, tak teď to vidím jako by v jednom víru... tak to už bych asi neodpreparovala, leda v odstředivce.. :61:
10.01.2011 - 10:55 | Filtr
(Býk) Jyotis
Člověk je přirozeně svázán s druhým, s nímž žil nejen myšlenkami, ale i energeticky..
V různých magicko-představivostních praktikách si to člověk může představit.
Představ si sebe a jeho, vidíš nějaké pouto mezi vámi /a la provaz, nebo kořeny nebo něco podobného?/. Odkud kam? Někdo je k druhému připoután v oblasti pohlaví a srdce, jiný v oblasti krku nebo skoro všude.
Jestli opravdu chceš, vezmi "symbolický nůž" a v duchu se odřízni. Pokud to bude třeba opakovat další dny, tak to dělej.
Asi Ti to bude líto, protože člověk tím může přijít o část energie, na kterou byl zvyklý. Cítí se pak jako jiný člověk, ale jestli váš vztah nemá perspektivu, tak to udělej, resp. je to na Tobě.
10.01.2011 - 10:49 | Filtr
(Štír) Freja
Na to mi před časem jeden známý doporučil EPAM :4:
10.01.2011 - 09:55 | Filtr
(Lev) Jadadla » anoki
Je důležité uvědomit si, ale poctivě, proč nás to potkalo. Neublížili jsme někdy i my? Nejednali jsme někdy na úkor někoho jiného? Pak jsem si uvědomila, že každý máme své vlastní představy o životě dané výchovou a svůj životní úkol daný shora. A to, co nás potkává, je to nejlepší pro naši dušičku, pro to, co se má v tomto životě naučit. Hurá, dostala jsem příležitost naučit se odpouštět. A dostávám další příležitost, začít žít někde jinde a jinak, poučena, s krásnými vyhlídkami - budu žít svobodně, už se nenechám omezovat a nebudu plnit něčí představy dokonalé ženy - můžu být konečně svá. A to nové je vždycky lepší než to, co bylo. Jsme dál, jdeme dál, cestou se učíme .... No není krásné žít?
09.01.2011 - 17:49 | Filtr
(Kozoroh) anoki » Jadadla
Blahopřeji Ti, umíš odpouštět.Jestli tohle svedu i já jistě mě to posílí. Odhaduji to tak na příští pětiletku. Nelpím na věcech, spíše na vzpomínkách, jaké sebezapření mě stálo ten barák stavět a po té splácet. Nyní je vše pryč, bydlí tam borec kterého vyhodila jeho bývalá. Bydlí v mém baráku, jezdí mým autem, má moji ženu,převzal moje fušky, úplná tragikomedie. Úplně nejhorší je vidět ten štástný pár. :39:
09.01.2011 - 08:26 | Filtr
(Lev) Jadadla » anoki
Také jsem si říkala, že bych nedokázala projet kolem našeho bývalého společného domu, z něhož mě vyhodil ... Pak jsem od něj dostala pozvání na pouť - byla to pro mě výzva - přece se celý další život nebudu vyhýbat a omezovat se. Jakmile jsem vstoupila do domu, spustily se slzy, trvalo to asi hodinu. Pak byl klid, jakési smíření, prošla jsem si celý dům, zahradu, promluvila s "jeho stranou rodiny" ... je to v pořádku, žádné emoce, cítím ohromnou úlevu. Nepodařilo se mi ale přimět ho k dialogu - proč to všechno bylo ... Celý život se něco učíme....
08.01.2011 - 07:19 | Filtr
(Štír) Svá štírka » Netta
NO nic mi do toho vlastně není, ale bude to mít nešťastná zakladatelka diskuze zdarma nebo za 500,--??? :44:
08.01.2011 - 07:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Netta, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
AHOJ-odpoutat se od myšlenek a od všeho toho co tady popisuješ se dá.Existuje na to cvičení mysli a pokud budeš chtít mohu Tě to naučit.
Pokud chceš-napiš mi své datum narození a já Ti napíšu co je nutné z Tvé strany udělat pro odpoutání se.

Kdo jsem ? Jsem astronumeroložka s duchovním zaměřením a s odpoutáním se-mám letité zkušenosti. Pokud se ráda učíš novým věcem,potom tohle můžeš předávat dál i svým kamarádkám.Cena za Lekci je 500,-Kč. Posílám dobírkou a přidávám vědění zvané Moudrost srdce-sby se již neopakovalo to samé a člověk věděl,jak zvládnout né jenom své myšlenky,ale hlavně si uchránit srdéčko,před dalším zklamáním. :17: :74: :29:
07.01.2011 - 17:54 | Filtr
(Kozoroh) anoki » sereina
Mám podobnou zkušenost, pokud bývalou ženu někde potkám,pozdravím ji, sle víc ze sebe nedostanu.Dávám si pozor abych ji neviděl,okolo našeho domu raději nejezdím. Přitom s ní vedu v hlavě dialog. Někdy mě tohle dost vyčerpává,nedokážu se soustředit na práci, jsem roztržitý...Je mi nepochopitelné, jak také končí velká láska. :19:
06.01.2011 - 18:02 | Filtr
(Beran) Catwoman1
Pozri si film: Večný svit nepoškvrnenej mysle (Eternal sunshine of the spotless mind)
06.01.2011 - 17:47 | Filtr
(Váhy) sereina » Sosna zvlčelý
Děkuju žes napsal tvojí zkušenost, vlastně že všichni napsali svojí zkušenost.
Já třeba vím, že jsem přestala cestovat, když jsem byla s ním. Dřív jsem se jela vždycky někam podívat do ciziny a za těch šest let jsem nikde nebyla, možná jednou u moře. Ale na tom už tak nějak pracuju:-) Potřebuju mít nějaký hezký vzpomínky, kde neni on. Takže jsem už párkrát někde byla a fotila :-)
Chtěla jsem se ještě zeptat, já jsem se s ním od té doby neviděla a ani zatím nechci, protože mám strach, že mi to podlomí kolena. Ale jak se srovnat s tim, že po tak dlouhé době vás ten člověk hodně zná a když s ním pak nejste, tak může snáz ublížit nebo i třeba prokouknout. No prostě mám takovej pocit, že jsem před ním "nahá". Dokud byl můj přítel, tak mi nevadilo, že mě zná jak své boty, ví co mi ubíží, co udělá radost. pozná, když se mi něco nelíbí... Ale teď mám pocit, že před ním budu nahá a už mi to neni příjemný, když je to vlastně cizí člověk.
Příspěvky: 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »