novoluní 4.1.2011


03.01.2011 - 08:41
(Rak) karamel
novoluní 4.1.2011
Měsíc putuje v Kozorohu. země/ kořen - ovlivňuje kostru, kolena, držení těla a pohyb.Novoluní v 10:03. Příliv je nejvyšší. Držíme půst, protože si přejeme být zdraví.Držíte-li půst, pomáhejte si autosugescí: "čistím se, mám radost".Pravidelné měsíční fáze jsou vhodné k držení jednodenního počišťovacího půstu, nepravidelné půsty spíše uškodí. Při půstu nedržíme hladovku, ale jíme v omezeném množství jednoduchou stravu (v zimě nejraději obiloviny a luštěniny). Na novoluní se zaměřte na pročištění těla , ne na dietu. Fazole adzuki dovedou z těla vytáhnout všechny škodliviny a jsou lépe stravitelné než ostatní luštěniny. Na novoluní stojí Slunce a Měsíc ve stejném znamení.Novoluní je důležité :Posilujte svou trpělivost, kázeň a vůli k ovládání. Přejme si pracovní postup a budování kariéri. Jinak si zameditujme a něco naučme.Vhodný den pro podepisování smluv a je společensky viditelný. Myslete na budousnost a plány, které chceme realizovat. Důležité jsou také nové věci v našem životě, ale i sportovní výkony.Negativní myšlenky mohou způsobovat žlučníkové a ledvinové kameny. Hledejte duchovní příčiny svých nemocí. :27:

Řazení:
04.01.2011 - 19:30 | Filtr
(Rak) karamel » HappyLu
jsi měla noční nebo se ti to zdálo.. :61: :75:
04.01.2011 - 18:34 | Filtr
(Rak) HappyLu » karamel
já dnes pořád v noci jedla a pila :4:
04.01.2011 - 18:27 | Filtr
(Rak) karamelan
zajímavé, dík :15:
04.01.2011 - 18:15 | Filtr
(Rak) karamel
dnešní sny měly být prorocké, ale moje byly šíleně zmatené.. :42:
04.01.2011 - 18:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele VlastaB, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky jsem rano videl zatmeni slunce ,ale z autobusu nesla udelat fotecka :61:se to slunce porad schovavalo :61:
04.01.2011 - 18:02 | Filtr
(Rak) karamel » karamel
V životě jsme schopni uskutečnit změnu, pokud to děláme jen pro sebe, ne kvůli někomu nebo pro někoho.
Musí to vycházet jen z nás.
Úterý bude i díky zatmění Slunce náročnější, než dny předchozí. Řešit se budou zejména věci materiální, viditelné a hmatatelné. Pravděpodobná je větší nervozita a agresivita.
Berani
Bude-li po vás někdo něco chtít, zkuste mu vyhovět. Uděláte-li to, budete z toho mít dobrý pocit oba.

Býci
Možná se vám naskytne nějaká příjemná finanční nabídka, nebo možnost. Buďte tedy ve střehu, ať vám něco neunikne.

Blíženci
V komunikaci budete nepřekonatelní a málokdo bude mít pádnější argumenty. Pokud tedy někoho o něčem budete potřebovat přesvědčit, jděte do toho.

Raci
Nepřeceňujte své možnosti , energie asi mít moc nebudete. Raději se soustřeďte na relaxační a odpočinkové aktivity.

Lvi
Jestliže budete chtít ohromit něčím, o čem nemáte dostatek povědomí, uděláte si ostudu. Pokud už se budete s něčím chtít ukázat, náležitě se na to připravte.

Panny
Jednejte podle pravidel, i když se možná objeví někdo, kdo vás bude svádět k opaku. Mějte na paměti, že je lepší být poctivý, že stejně je nutno za vše jednou zaplatit.

Váhy
Možná budete jediní, kdo bude mít dobrou náladu, tak si ji nenechte vzít. A nenechávejte si ji jen pro sebe, ale zkuste se o ni s ostatními podělit.

Štíři
Pozor na prochladnutí a možné záněty močových cest. Dobře se proto oblékejte a nepodceňujte ani drobná nebezpečí.

Střelci
Jestliže jste si vědomi nějaké chyby, kterou jste udělali, napravte to. Někdy stačí i malá omluva ne to, abyste napravili velké chyby.

Kozorozi
Je možné, že vám přijdou nějaké nečekané finance. Buďte tedy ve střehu a snažte se jich využít ve svůj prospěch.

Vodnáři
Nápad bude stíhat nápad a vy asi nebudete vědět, kam dřív skočit. Srovnejte si je podle svých priorit a podle toho postupujte.

Ryby
Nedělejte unáhlené závěry hned po nějakém drobném nedorozumění. Ostatně věci nemusí být takové, jak se na první pohled jeví.
04.01.2011 - 18:00 | Filtr
(Rak) karamel
Toto zatmění se týká především kardinálních znamení – Raka, Kozoroha, Berana a Vah. A také těch z nás, kteří mají jakoukoli osobní planetu nebo základní osy na 14. stupni některého ze jmenovaných znamení. Přinejmenším jsou to ti z nás, kteří mají na tomto stupni své Slunce, což jsou Raci, narození kolem 6.července, Kozorozi kolem dnešního data, Berani kolem 3.dubna a Váhy narozené kolem 7.října. Další aktivisty je možno odhalit na základě jejich kompletních dat narození.

Oba dva pánové, jak Saturn, tak i pán podsvětní říše Pluto měli poněkud jinou představu o nápravě společnosti než jaká je realita. Bude zajímavé sledovat vývoj událostí v průběhu následujícího roku, zvláště s odstupem vždy jednoho čtvrtletí.

To znamená, že počátkem dubna, července, října tohoto roku a ledna roku příštího lze očekávat správné načasování k vybudování pevného základu pro nové cíle a aktivity.

03.01.2011 - 18:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vopluda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co to sténá?
Co to funí?
Líhne se nám
novoluní...

(K. Plíhal) :15:
03.01.2011 - 17:18 | Filtr
(Ryby) Naďule
:22: ten poslední osdtavec je zajimavý ....zítra se jdu podívat do jednoho provozu na možné zaměstnání :1:
03.01.2011 - 17:17 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » miluška medvídková
V úterý 4. ledna 2011 dojde na území naší republiky k částečnému zatmění Slunce.

Protože plný stín Měsíce, a tím pádem i oblast viditelnosti úplného zatmění Zemi tentokrát zcela mine, proběhne zatmění na všech místech planety, odkud bude pozorovatelné, pouze jako částečné. Postupně bude pozorovatelné na severu Afriky, v Evropě a nakonec v západní a střední Asii. Maximální velikosti 86 % slunečního průměru dosáhne zatmění ve Švédsku na pobřeží Botnického zálivu.

Jak toto zatmění uvidíme v České republice?

Sluneční kotouč bude zakryt v Praze přibližně ze 79 %.


ÚDAJE PRO PRAHU (50°08´ s.z.š., 14°42´ s.z.d.)
(údaje pro další místa v České republice se příliš neliší - maximálně o 2 až 3 minuty)
Maximální fáze (sluneční disk je nejvíce zakrytý) 9 hodin 25 minut SEČ
Konec úkazu (Měsíc opouští sluneční disk) 10 hodin 52 minut SEČ
Velikost zatmění 79,1 %

03.01.2011 - 17:09 | Filtr
(Vodnář) Putes
Aniž bych to tušila, mám :61: :27: :17:na zítřek naplánovaný pročišťovací den. Navařím si hrnec bylinkového čaje a budu pít a čurat a pít a čurat.
03.01.2011 - 17:07 | Filtr
(Vodnář) Putes » eXistence X
Tady mám jedno vlastnoručně vyfocené z 11.8.1999 ve 12,49 hod
03.01.2011 - 14:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » miluška medvídková
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele eXistence X, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
páni, to bude pokoukáníčko, ufám že to částečné zatmění uvidím ...
03.01.2011 - 12:46 | Filtr
(Rak) karamel » miluška medvídková
šikula
03.01.2011 - 12:33 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » karamel
nebo přes diskety, já používám sklo na sváření a taky to fotím.
03.01.2011 - 09:53 | Filtr
(Rak) karamel » miluška medvídková
:44:
Ty, kdo nevyužijí nabídky hvězdáren a chtějí se na zatmění Slunce podívat sami, astronomové varují, aby to nedělali bez speciálních brýlí určených k pozorování úkazu, které je možné si zakoupit. Prodávají je speciální obchody i hvězdárny. Svíčkou začazené sklo, užívané v době Rudolfa II., prý také není nejvhodnější.
03.01.2011 - 09:43 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
jo, těším se, ráno se vzbudím a ze sluníčka zbyde jen úsměv :75:

Částečné zatmění Slunce 4. ledna 2011

Průběh zatmění Slunce 4. ledna 2011 v Praze. Zdroj: EAI. Pozoruhodné částečné zatmění spatříme v dopoledních hodinách. Slunce v západní polovině České republiky vychází již částečně ukrojené Měsícem. V maximální fázi dosahuje zatmění velikosti kolem 79 procent, a to nevysoko nad jihovýchodním obzorem. S trochou nadsázky se dá maximální fáze přirovnat "úsměvu na nebi", neboť Měsíc bude Slunce zakrývat shora a přes filtr tak spatříme srpek Slunce natočený svou oblou částí k obzoru. Zatmění na Zemi však nenastává úplné či prstencové, pouze částečné ve Švédsku s velikostí necelých 86 procent. Půjde o největší částečné zatmění v České republice po 8 letech a nejvýraznější svého druhu až do roku 2026.
03.01.2011 - 09:00 | Filtr
(Rak) karamel
Při tomto cyklu se Měsíc dostává před Slunce, a tak se Slunce i Měsíc nacházejí ve stejném znamení a Měsíc v noci nevidíme. Je to zatěžující fáze pro organismus. V tomto období se doporučují relaxační metody, masáže, půsty, detoxikační procedury, odlehčovací dny.

Věnujte se kolenům, den je vhodný k péči o nechty, takže hurá na ošetřování tvrdošíjné plísně nohou a nehtů, odstraňování a ošetřování bradavic, odstraňování chloupků na těle, vytrhávání obočí. Dnes pomůže péče o problémovou pleť. Veškeré masky a krémy na pleť působí blahodárněji než v jiných dnech.
03.01.2011 - 08:47 | Filtr
(Rak) karamel
Takže toto zatmění bude o odpuštění, usmíření, lásce...a je možné, že mnozí se oprostíme nějaké zastaralé tradice. A to patrně v sexu!

V blízkosti NOVu v Kozorohu se totiž bude nacházet i bájný asteroid Eros, který je symbolem erotické lásky a ztělesňuje stejně tak jako bůh Eros sexuální sílu, ukazuje na obrovskou motivaci a nadšení, aby věci a vztahy opravdu fungovaly tak jak mají, a to i v intimnostech, sexu! Takže toto první NOVoluní v Kozorohu může mnohým z nás obrátit partnerský život vzhůru nohama, o své touze po tělesném sblížení totiž nebudeme jenom snít, ale začneme si užívat tělesných potěšení plnými doušky!

Nejste-li zadaní, a nic ochuzeni také nebudete, ale chce to nesedět doma, vyrazit do ulic, mezi přátele, etc...jen tak si vytvoříte prostor pro seznámení, a je možné, že konec týdne už budete trávit ve dvou!


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »