Svět se změnil


24.11.2010 - 01:07
(Beran) Pan Božský Nesympatický
Svět se změnil
Všimli jste si, že skoro všechny poučky našich maminek a babiček už neplatí? Ve špenátu není víc železa než v zelí, čerstvá zelenina má míň vitamínů než ta mrazená, mléko se nezkazí, poněvadž je převařené a navíc je to jen zbytková bílá tekutina, ze které se odebraly všechny důležité vitamíny, minerály, enzymy, tuky, kuřecí maso je pro organismus škodlivé, protože obsahuje stopové množství antibiotik, se kterými mutují bacouši. I poučky o autech a o práci už taky neplatí. Svět se změnil. Už ani vychovávat děcka neumíme. To důležité jsme zapomněli a to nepodstatné je zveličováno. Jenomže správně vychovávat děti je to podstatné. TO NEJPODSTATNĚJŠÍ.

Stránka: 3 2 1
Řazení:
25.11.2010 - 19:45 | Filtr
(Býk) player
Samozřejmě,že se změnil.

za posledních 15 let doslova zčernal,alespoň jak já to vidím a to nejsem skeptik.

člověk se musí uzavřít do své bubliny a do svých hobby,aby mu z toho nepřeskočilo.Mě se to naštěstí - zatím - daří.
25.11.2010 - 19:40 | Filtr
(Býk) anavikar » Pan Božský Nesympatický
A proc to tak je? 30 let jsem ucila v materske skole,dnesni rodice nemaji cas,musi vydelavat prachy,podnikat,maloktera matka si dovoli zustat dlouho na materske....ja jsem si to tehdy mohla dovolit,nebo pracovat jen kratce a venovat se detem.nejak jsme to tehdy zvladli financne lepe nez dnesni rodice.Moje deti nemluvi o svatbe a detech,maji cas.Ja ted ziji v Nemecku,kde zase vidim opak,matka zustava doma (ve vetsine pripadu-80%)asi si to mohou lepe dovolit,ve skolce jsou deti pouze par hodin,zustavaji tady cely den deti cizincu.
Tady je rodina tak velice semknuta,rodinne oslavy a setkani kazdy tyden se najde duvod od prababicky k vnouckovi...dite je zde rozmazlovano vsemi,je mu venovan veskery cas,myslim ze i penize,deti jsou obklopeny naddostatkem,prebytkem z meho pohledu,ale to je u nas taky.materialno u nas v posledni dobe vyhrava,nez precist pred spanim pohadku-nahradi to CD;TELEVIZE-VIM TO Z PRAXE UCITELKY-STACI SE ZEPTAT:knihu neznaji.BOHUZEL:
24.11.2010 - 16:19 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
... atom už není nejmenší nedělitelná částice ...

ale jo, svět se mění každý okamžik, to je zákon pohybu, ale zároveň se všechno v cyklech opakuje
všechno se mění, ale v podstatě možná zůstává stejné...

no máš pravdu, že by bylo dobré snažit se hledat a nacházet a žít pravé věčné hodnoty, máš pravdu, že výchova dětí je podstatná, ale nejpodstatnější je podle mě začít u sebe, všechno ostatní jde pak úúúúplně přirozeně

dřív jsem měla hodně podobný pohled na svět - asi tak, že "něco je špatně", ale teď už nějak začínám vidět něco podobného, jak napsala mitea
začínám vidět, že se to zlepšuje, začínám vidět víc opravdové lásky, začínám vidět, že ty věčné hodnoty jsou a lidi s nimi více a více znovu přicházejí...

a nebo, že by to tak bylo jen v "mém světě"?
... no, možná to tak bude
ale není to právě o tom, že "svůj svět" si vytváříme sami?
:3:
24.11.2010 - 14:47 | Filtr
(Blíženci) movvin » Pan Božský Nesympatický
Takže Ti jde o výchovu k materialismu?

Já bych to tak černě neviděla. Nepodceňuj zdravý rozum naší mládeže. A miminka co se rodí, teda jestli to pozoruješ, já jo, tak jsou to vyzrálé duše. Ne vážně bych se nebála o naší, nebo jejich budoucnost. Hele pokud si lidstvo má mamlet hubu, tak ať, asi to potřebuje. No a vydrží jen srdcem silní jedinci, ti co mají tu lásku v sobě. Taková přirozená selekce :3:
24.11.2010 - 14:30 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » královna zvířat
Jasně, babské rady fungují. Když mám rýmu, vlezu pod duchnu a tlačím lipový čaj s medem. Když zajdu k doktorovi, dá mi pilulky na rýmu, na kašel a kapky do očí za 500 Kč pro farmaceutické kumpánie.

Dobrá hospodyňka pro pírko i přes plot skočí. Ale koupit levnější cigarety, levnější venkovní gril, levnější velkoplošnou televizi mi fakt přijde maličko ujeté, ačkoliv babiččina rada je moudrá na kvadrát...
24.11.2010 - 14:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buddha/2
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
pravdu díš moudrý muži :15: :27:
24.11.2010 - 14:06 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » movvin
Mluvím o současnosti a o tom, že poučky z minulosti v některých případech hrají proti nám, protože doba se změnila. Třeba šetření, šetříme na věcech, které 360 dní v roce budou doma překážet.

Studoval jsem, jak funguje výchova. Nevychovávají nás rodiče, ale naše okolí. A v tom okolí jsou naši rodiče. A ti rodiče to okolí umí ovlivnit. Ty procenta se tedy v čase mění, protože dítě má jiné prostředí ve školce, ve škole, u babičky, na dětském táboře... to všechno je, aniž bychom si to uvědomovali, výchova. Mimochodem, v dospělosti nás vychovává televize a rádio...
24.11.2010 - 14:03 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » královna zvířat
jak přesto :22: ? možná právě proto :44: :4:
24.11.2010 - 13:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
svět se mění pořád, tak už je to daný a je logické, že člověk se mění s ním
ale na babské rady nedám dopustit, fungovaly už v době, kdy nebylo kdejakých vymožeností a léků na kdeco a přesto lidi ve zdraví přežívali
24.11.2010 - 13:52 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Buddha/2
Voe :61:
24.11.2010 - 13:48 | Filtr
(Blíženci) movvin » Pan Božský Nesympatický
Víš ono je to všechno moc hezké, co tady povídáš. Ale, chtěla bych vidět, jak by lidé obstáli v té době o které mluvíš. A i Ty sám bys měl určité problémy. No jen si představ takový časový posun zpět.... byli bychom v :71: všichni.
Je jasné, že se lidí mění, to dá rozum, jak výchova i přístup k životu a za jaký konec to kdo chytne, to už je na něm.
Je dokázáno, že výchova rodičů ovlivní jedince tak ze třiceti procent... jo a taky do dvanáci let, pak už to nemá význam :63: Hmmm a co zbytek... něco společnost a z velké části sám jedinec :44:
24.11.2010 - 13:43 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pan Božský Nesympatický
no o to právě jde,otázka nestojí "na čem?" ale "KOLIK ?" ušetřite :15:

a úplně nejvíc je...A mám to zadarmo :75: :75: :75:
24.11.2010 - 13:37 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Buddha/2
Právě že šetření z dob našich babiček vzalo za své. Koupit levněji kravku nebo povoz či pár pytlů mouky bylo důležité pro hospodářství famílie.

Ale jak chceš ušetřit na opékacím roštu, televizi s dvoumetrovou úhlopříčkou, nafukovacím bazénu nebo nalepovacím přítlačném křídle na Octávii? Vidí aspoň někdo tu zhovadilost?
24.11.2010 - 13:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele susanboyle a já, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To víš,že jim...a jim i špenát..protože mi chutná..a piju Bernarda.. :36:
24.11.2010 - 13:28 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Pan Božský Nesympatický
hehe,kdyby všechny ty slevy byly doopravdy,tak jsme dnes na záporných cenách,někde tak na -300% :4:

jak to,že nemají - stačí si nenasadit brýle,nedřepět u bedny a :5:

jenže! :44: kdo by nechtěl ušetřit,že joo :3:
24.11.2010 - 13:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » susanboyle a já
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Aha,a jíš teda tu vlákninu nebo ne?A tu reklamu tak nežer :29:
24.11.2010 - 13:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele susanboyle a já, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale prd....ty si myslíš,že to nevidim.....masírka ze všech stran.....to si tady můžeme vyjmenovat všechno...co vidíme na týhle době špatně....a co my z toho plyne.... :41:....rozhodně to,že bych se vrátit před 89 nechtěla...fajn...tak když mi něco vadí...hledám řešení.....a osobně...neznám nikoho z blízkých přátel,kdo by měl vymletej mozek z reklam.....nejspíš používají zdravý selský rozum po svých předcích :36:
24.11.2010 - 12:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pan Božský Nesympatický
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
výsledok je dôležitý pre dieťa a pre rodiča, pre nikoho iného, ibaže výsledok nie je len výsledkom výchovy. Každý človek si definuje svoj osud sám, rodičovská výchova je len zlomok našej existencie...maličké zrnko v piesku...rodičia ani výchova nemôžu za to, ako a kam človek dospeje. život nás vychováva, naše zážitky, spôsob myslenia, naše okolia a v neposlednej rade, vychovávame sa sami...
24.11.2010 - 12:01 | Filtr
(Ryby) Užovka Žofka
Já se přiznám, že z těch "pověr" jsem zachytila pouze jednu, a to tu o tom špenátu. Že snad při zjišťování obsahu železa se pochybilo v desetinné čárce, nebo tak nějak to bylo...?
Já nemám ráda tohle zevšeobecňování, nadávání na něco co má platit "globálně". Jasně, děti ve škole jsou dneska drzé jak veverky, doma na rodiče asi si dovolí i víc než jsme si dovolili my a také asi i s tím, jak je více příležitostí k cestování, kariéře, tak prostě nemají na své vlastní rodiče tolik času.
Ti si stěžují na nevděk svých dětí, stejně tak si děti stěžují na nevděk svých rodičů, kteří si "dovolili" také ty dnešní možnosti využít a místo očekávaného hlídání vnoučátek cestují, baví se nebo pracují...
Na všechno lze koukat z tisíc stránek...
Kdyby mi někdo řekl, že neumím vychovávat svoje děcko, no nevím, asi bych mu dala pěstí ... :4: :4: :4:
24.11.2010 - 11:54 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Iza23
Myslím, že se mýlíš. Výsledek je zatraceně důležitý. My jako rodiče definujeme osudy našich dětí. Buď budou v dospělosti trpět ve smutku, bídě a depresích nebo to budou veselí, tvořiví a zajištění lidé.

Drtivá většina výherců velkých finančních částek je po nějaké době tam kde byli. Prostě se jim ty penízky rozkutálí, protože jsou tak naučeni. A jiní lidé co nesází, jsou zajištěni a šetří a jejich děti to od nich okoukají, protože to vidí u rodičů a v dospělosti pak opakují co se v mládí naučily...
24.11.2010 - 11:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pan Božský Nesympatický
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ako u koho...výchova je ako láska, nemá pravidlá, tie si každý určuje sám. No a výsledok je každého osobná vec...
24.11.2010 - 11:43 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Iza23
Jenže z výchovy našich babiček jsou vytrhávána fakta ze souvislostí. Ta souvislost je důležitá. Proč vychovávat a jak vychovávat. Nemám na mysli jestli despoticky, samovolně nebo řízeně. Jde o to, jaký má být výsledek.

Díte můžeš vychovat jako dítě. A taky ho můžeš vychovat jako budoucího dospělého. Cítíš ten rozdíl?
24.11.2010 - 11:39 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Nuna
Jedno vlastní, jedno pučené a pak sebe. Můžu počítat tři? :20:
24.11.2010 - 11:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
naopak, skôr mám pocit, že svet sa vracia do starých koľají a to, ako žili naše babičky a prababičky sa pomaly ale isto stáva pre nás vzorom :3: na vine možno bude tá blížiaca sa precesia a spätný chod zeme
24.11.2010 - 10:24 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » susanboyle a já
Ano, existuje něco jako KRIZE OBSAHU. Používají se dvě poučky.

1. Lidi zajímají NEJVÍCE: peníze, sex a smrt.

2. Reklama: lepší je pravidelné opakování menších prvků...

Víš jak působí schema TV vysílání TV Nova? Víš jaká jsou pravidla pro psaní článků v novinách, aby byla více čtené? Víš co se stane, když máš vyšší čtenost/sledovanost?

Abych odpověděl, ano, před 25 lety byla TV v plenkách, to byla "zlatá éra" obsahu. Vysílalo se jen to, co stálo za tu námahu připravit štáb, zkoušet, nasvítit, nazvučit, natočit, nastříhat...
Příspěvky: 62-38 37-13 12-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »