Prayers For Bobby


19.09.2010 - 21:33
(Štír) !gby
Prayers For Bobby
Mozna trosku pozastrcene drama pojednavajici o konfrontaci homosexuality s krestansko virou (a take virou obecne)Skvely vykon predvadi Sigourney Weaver v roli silne verici matky, ktera se dozvida, ze jeji dokonaly syn je homosexual.....http://www.csfd.cz/film/…

Řazení:
24.09.2010 - 20:24 | Filtr
(Býk) Tesik » !gby
jo, myšlenka byla dobrá....na to je Nolan standardně expert,otvírač bran. A určitě se toho někdo chopí. Třeba i s tím pod povrchem... :)
24.09.2010 - 20:18 | Filtr
(Štír) !gby » Tesik
jo, ja sem to vyjadril jako ta ledove chladna synteticka dokonalost v kazdem detailu.. ale vicemene jen na povrchu - coz ovsem vylucuje tu myslenku, ktera me dostala daleko vic sama o sobe, nez cely film. Ta myslenka proste dal zije svuj zivot a jsem presvedcen o tom, ze se ji driv nebo pozdeji nekdo zase chyti a pokusi se ji jeste rozvest.... a o tom to je, hlavni prinos toho filmu - ze zase otevrel branu kamsi .... nekam :) a lide se ted budou snazit projit tou branou ve vsi sve noblese jakozto rovnoceni nastupci odkazu toho filmu.

24.09.2010 - 20:13 | Filtr
(Býk) Tesik » !gby
To mě fakt uklidňuješ, dík :).

Pod ten Tvůj názor o Inception se můžu podepsat, měla jsem z toho NAPROSTO stejnej pocit. Když tu o tom běžela diskuze, chtěla jsem se v tomhle směru vyjádřit, ale neměla jsem čas a pak už jsem to vypustila...ale se všema známýma, co jsou z Inception unešený vedu debatý na tu - z mýho pohledu- bezduchost.
24.09.2010 - 20:08 | Filtr
(Štír) !gby » Tesik
Nene, nejsi megacynik :) me se film libil ale urcite me nesejmul takovou silou, ze bych o nem premyslel dva dny. Podobne jako treba Inception - remeslne to bylo temer dokonale dilo, kteremu nemuzes mnoho vytknout, vse slape jak ma, vse na sebe navazuje s chirurgickou presnosti, a myslenka... ta me donutila zamyslet se na vic nez jen dva dny. Ale jinak, po te emocionalni strance - jak ty rikas - me film neoslovil tak jak by mel, nemel tu "dusi" kterou u filmu vyzaduju, aby se z nich staly me osobni kulty. Nechci tedy bobbyho prirovnavat k pocatku - to mel byt jen takovy priklad te ledove chladne dokonalosti bez duse a intenzity /ktera je o to intenzivnejsi o co je uveritelnejsi tj. i s chybami ;)

nojo, na svete jeste porad prevlada slepa moralni zaujatost... bez schopnosti odtrhnout se a zaujmout vlastni stanovisko - jakkoliv se muze zdat silene a protichudne.
24.09.2010 - 20:01 | Filtr
(Býk) Tesik » !gby
Funny, když jsem to psala, přemejšlela jsem o tomtéž...že už jsem asi moc náročná (nebo cynik?) na to, aby mě něco jen tak emočně (či i jinak) oslovilo. Shodně s Tebou můžu konstatovat, že dřív to bejvalo silnější :).

taky jsem si říkala, že jestli na Tvý jemný štíří smysly to působilo autenticky, tak že už já jsem asi megacynik :)). Tak mě trochu uklidňuješ tím, že Bobby Tě nijak neoslovil.

Souhlasim s tím, že výkon Sigourney byl skvělej. A taky se ztotožňuju s tím, že mě zaujala myšlenka nebo, jak Ty říkáš, to vyšší hledisko. To bezpochyby. Ale pro mě, když je to film, ne dokument, tak nějakou emoci, něj aký vtažení čekám, ne patos, prostě to, že budu aspoň trochu cejtit s Bobbym. No a vono nic...

Ty dokumenty jsou fakt výborný, můžu doporučit.
Jinak situace je samozřejmě podobná a horší jinde, snad jen v tom USA mě to tehdy fakt překvapilo, nečekala jsem tolik takovýho dogmatismu až fanatismu v kolíbce demokracie...
24.09.2010 - 19:39 | Filtr
(Štír) !gby » Tesik
Hmmm, dekuji za nazor :74: Libi se mi jak pises. Muj problem je mozna trochu v tom, ze me uz vetsina filmu po te emocni strance moc neoslovi. Drive to bylo silnejsi, nemel jsem s tim problem ponorit se hluboko do filmu a kdyz to bylo podbarveny dobrym hereckym vykonem a podmanivou hudbou... bylo to tam. Ted to nejde tak lehce...nemuzu rict, ze by me tento film nejakym zpusobem vyzdimal a nebo se mi zavrtal pod kuzi, ale zahrane to bylo z meho pohledu dobre, Sigourney ztvarnila dobre hlavne ten predobraz sveho charakteru... nemyslim, ze jejim cilem bylo citove vydirani divaka... spis jen predat poselstvi problemu sve postavy. Ten herec co hral Bobbyho me nechaval chladnym, to je fakt, jeho pribeh me zajimal spise z toho principielniho vyssiho hlediska. Takze jsem si zachovaval odstup po celou dobu sledovani :) ale z nejakeho duvodu me ten film zaujal, spise tedy take tou myslenkou krestanstvi kontra jakekoliv vymikani se jeho normam, ... a ten zpusob jakym to bylo podane, prave ze ta nenasilna forma byla v tomto pripade zadouci.

Ty dokumenty znam z doslechu ale zatim jsem nemel nutkani si je dohledat,... mozna bych mel .) ta situace v USA urcite dobra neni, ale nemyslim ze je to jen problem tamnich obyvatel. O tom by se dalo diskutovat a tusim tady jiz diskuze na podobne tema byla.
24.09.2010 - 19:31 | Filtr
(Býk) Tesik
Jo, dobrej film. V mnoha ohledech mi připomíná výbornej dokument z 2007 „For the Bible Tells Me So“ http://stagevu.com/video/… , používá i naprosto stejný argumenty k vyvracení doslovný interpretace Bible.
Za sebe musim říct, že dokument na mně zanechal mnohem větší dojem než ten film, byť film v rámci svýho žánru a hereckejch výkonů považuju za dobrej, message je zřejmá, ale nějak mě nedokázal vtáhnout a oslovit emočně. Dokonce ani Sigourney se svým skvělým výkonem ne. Bobbyho trápení nám je předkládaný jak jím samotným v podobě deníkovejch zápisků, tak vyplývá z toho, čím ho nutili procházet. Viděla jsem to, ale NECEJTILA, neprožívala. Kdybych ten dojem z filmu měla k něčemu přirovnat…hm, trochu mi to připomínalo promítání diapozitivů – Bobby na narozeninové party, kde se derogativně mluví o gayích, zadumaný Bobby, Bobby uniká z rande s dívkou, Bobby polyká aspiriny, Bobby se svěřuje bratrovi….- prostě obrázky, ale emoce nikde (ne, že by se všichni nesnažili). Takže ze svýho pohledu tématu a sdělení filmu tleskám, ztvárnění už tolik ne.
Jinak pokud jde o bigotnost a homofobii, ta v USA není nijak záležitostí minulosti, strávila jsem ve Státech dost dlouhou dobu a nejednou mě upřímně vyděsilo systematický vymejvání mozků, kterýmu nejrůznější náboženský komunity podrobujou děti od nejútlejšího věku (skvělej dokument na tohle téma je „Camp Jesus“ http://www.youtube.com/watch/…, jen pár let starej reál, to je až děsivý).
YouTube


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »