Psychologicke knihy - New Age, rozvoj podvedomi


18.09.2010 - 00:12
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Psychologicke knihy - New Age, rozvoj podvedomi
Ahoj vsem, kteri se zabyvate vecmi mezi nebem a zemi. Chtela bych otevrit diskuzi na toto tema, hlavne z duvodu me osobni zkusenosti a bohuzel velmi spatneho zazitku. Psychologicke knihy, ktere se dnes hodne vydavaji a pisou, a apeluji na rozvoj podvedomi jsou podle mne velmi nebezpecne a melo by se zakazat jejich vydavani. Mam konkretni zkusenost s knihou Dr. Josepha Murphyho - Moc podvedomi, ktera privodila mne blizke osobe psychoticke stavy. Nechapu, proc tolik lidi, tyhle knihy tak miluje, vsude jsou pozitivni reakce, ale kdyby se lidi podivali na hlubsi smysl techhle knih, videli by to, co mne bohuzel vyrazilo dech. Je to manipulativni scientologie, ktera se snazi proniknout do naseho podvedomi, kde vnimame Boha jako nasi vnitrni soucast, ale jak pravi krestanstvi i kdyz je v kazdem z nas, je od nas odlisny, je Stvoritelem. Tato Nova psychologie to vsak pojima ze zacatku stejne, a v hloubce jiz vytvori domneni, ze my sami jsme Buh. Ale tohle preci nemuze byt pravda! Kdyby jsme vsichni byli Bohove, jak by to asi na zemi vypadalo? Kazdy by mohl silou myslenky vyhrat loterii, kde by byla nase ekonomie..kde by bylo veskere lidske snazeni...kam by nas to dostalo? Tak se preci rodi Hitlerove, Bonaparti a Mussoliniove.. V konecnem dusledku to z nas muze jednou udelat loutky, a my to jeste s duverou nasledujeme. Prosim, jestli mate nekdo podobnou zkusenost, ci vyhranene stanovisko, ci chcete vedet vic, napiste. Mam pocit, ze o tomhle se zrovna nemluvi, a melo by..! :39: :8:

Stránka: 3 2 1
Řazení:
03.11.2016 - 19:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak chci napsat jeste jednu vec. Aby ste vedeli rozuzleni.
Po 2 letech od te udalosti ma pribuzna vysadila veskere leky a od te doby je naprosto v poradku. Ze zacatku se mi zdalo, ze je to snad trochu i jiny clovek, ale postupem casu je to opravdu ta sama zena jako predtim. Diky tomu, ze se opravdu chtela vylecit, povedlo se ji to. Hned, co se to stalo, jsem pred ni znicila jak knihu tak i jeji poznamky, ktere si psala. Jiz se podobne literatury vyvaruje. Licila mi, co pocas toho vseho videla, uz predem vedela, ze ji odveze zachranka, take pravdepodobne nahledla do minulych zivotu...o tom psat radsi nechci.
Prosim, nezahravejte si s duchovnem, neni to urceno pro nase pozemske zivoty. Zijme, radujme se, ze jsme tady, pomahejme si, a budme tu jeden pro druheho;) A literaturu od New Age berte s rezervou;) :2: :1: :27:
30.09.2010 - 16:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ikica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
30.09.2010 - 16:36 | Filtr
(Vodnář) Ikica
Súhlasím s tebou.Tiež som tú knihu dávnejšie čítala a vtedy som to ,,žrala".Ale postupne človek zisťuje, že ono to s tou silou myšlienky niekto riadne preháňa a doslova zavádza vrátane pozitívneho nastavenia.Všetko má svoje medze.Raz sa ma moja lekárka spýtala ,čo si myslím, prečo som sa ja vyliečila a jej známy veľmi pozitívne naladený nie.Napadla ma len jedna odpoveď -osud.
30.09.2010 - 16:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
;)
Dekuji take za tyto slova.
To je take to, co se snazim rict celou dobu.
Tridit informace, a ne prijimat pasivne vse co je napsano.
Jsem rada, ze tomu rozumite.
Me extremni vyjadreni, ze bych to nejradsi zakazala publikovat, je trochu mozna prehnane, protoze...na druhe strane jak pozname dobro, kdyz nebudeme vedet o zlu? ;) Ale ja jsem uz takova, radsi nechci ani pokuseni, napr. se mi uz 3x stalo, ze jsem sla na pohovor do te same firmy, ktera mi nechtela rict nazev predem, protoze rovno vedi, ze se jim nazvem nepodari lidi pritahnout, prave naopak. A uz mne to take stve, ze to zatajujou a mlzi, stejne tam nikdy pracovat nechci a nebudu!
Tak proto moje extremni vyjadreni....berte s rezervou;)
30.09.2010 - 16:10 | Filtr
(Blíženci) movvin
Proč se nezajímat? Proč si o tom nečíst? Ale třídit. Nebrat vše co je napsané na papíře, že to musí být pravda. Tu stejnak cítíme všichni uvnitř :3:
To mi připomnělo babi s dědou.... taky jsou v šoku, když koupí nějaký ten výrobek z reklamy v tv. Ale oni tam říkali..... :4:
30.09.2010 - 16:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já si myslím že pozitivně uvažující člověk se nemá čeho bát pokud si uvědomuje i čistý rozum.nejlepší kniha miluj svuj život a tajemství
30.09.2010 - 16:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Dvorda
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, to ti gratuluju.
Dalsi z tech fandu;) Rikam, ze je Vas spousta ... jinak by se to ani nedalo nazvat hnutim.

Ale prekvapuje mne, ze se docitam veci od cirkve, ktere jsem si v hloubi duse dlouho myslela. A kdyz jsem v uvodnim textu napsala, ze timto zpusobem se tvori Hitlerove a podobne, necetla jsem jeste o tom, ze nekdo opravdu napsal knizku o tom, jak je spojeno New Age s narcismem...uff. Muzes to najit v linku me predchozi odpovedi.

Ted me trochu zaujalo i svedectvi dnes uz kneze o okultismu vedeno New Age. http://revue.theofil.cz/revue-clane…

Nikdy jsem o techto vecech nemyslela, ze muzou byt uplne spatne. I kdyz me tyto veci moc zajimaji, asi jako kazdeho na tomto servru, nelaka mne primo je delat. Mozna to ma svuj duvod. Ale toto je pro mne samotnou opet neco noveho....

Je to nazor , jeden z vice nazoru, kazdy si o tom muze udelat vlastni obrazek. Jen at zna i druhou stranu mince. Informovanost je dulezita.

:21:
:76:
30.09.2010 - 15:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dvorda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak zrovna zmíněná kniha mě osobně velice pomohla a pomáhá.....ani to asi není tolik o tom, že člověk je svým bohem, ale o tom, že co chceme to můžeme dokázat....,ale musíme si věřit.... :27:
30.09.2010 - 13:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dekuji za tvuj prispevek. Jsem rada, ze te oslovene Hele neurazilo;) Jestli tedy preci, omlouvam se.
cituji >>>Osobně jsem tu knihu viděl jako takový polovědecký pohled na jisté, nazvu to, \"vesmírné zákony\".

Poloveda,...vedecke zakony vesmiru... O to se presne snazi scientologie. Na vedeckem podkladu presvedcuje lidi o svem kvazi nabozenskem poslani.
Kdybych nevedela, ze New Age je od jineho zdroje, myslela bych si, ze jej zalozila ta sama osoba. Jen New Age pojima trochu mekcimi prvkami, dnes vic psychologicky pusobivejsimi , aby se na ni vic lidi namotalo, jelikoz scientologie byla rychle odhalena.

Ja netvrdim, ze se muj postoj k ostatnim nabozenstvim uplne zmenil. Jen jsem si uvedomila, ze ne vsechno muze byt spravne, nebo ne vsechno krome jednoho musi byt nutne nespravne. Nikdo nemuze s jistotou rict, ze jeho nabozenstvi je to prave. Ani ja ne. Ale jsem ve sve vire vychovavana, a proto je pro mne spravne u ni zustat. Neprijmu myslenky islamu, protoze jsem byla vychovana v duchu ze muzi a zeny jsou si pred Bohem rovny, a vseobecny rozhled neni skodlivy...apod. Proste kdo pozna neco jineho, pro nej mozna logicky prijatelnejsiho , proc by se uchyloval k tomu, co ho mnohem vice omezuje? Proc bych chtela patrit k nabozenstvi, ktere zavrhuje obecny pokrok...
V mem stavajicim nabozenstvi delam vse jak chci, a jak uznam za vhodne a spravne sama. Nebot mam viru sama v sebe. Nezapiram sebe vevnitr. Ale take verim ve vyssi silu, v nekoho tamn nahore, k nemuz se obraci kazdy clovek v nesnazich. A kdyz mi nabozenstvi uklada pravidla necim se nezabyvat, tak ...naco jsou vlastne pravidla? Aby se porusovaly, ale alespon vim, a je obecne znamo, ze to neni "povolena" cesta a ze vedet neznamena byt ohrozen.
Proto jsem se utvrdila ve sve vire. Nemam jak dokazat, ze jina nabozenstvi pravdu nemaji. A ani nechci, ale urcite si jednou chci nacist Bibli a Koran. Abych tyto dve knihy byla schopna porovnat.

Nove smery, ktere aktualne vznikaji, vznikaji tak, aby vytvareli jakysi vedecky podklad, a tak prispeli k duveryhodnosti pro verejnost. Ale proc se potom uz davno krestanstvi nespojilo s vedeckym pristupem o Stvoreni sveta? ... To ma preci svuj duvod, a ten je take obecne znam. Tyto polovedy muzeme take prirovnat k polopravdam. To je to same. Sloucenim polopravd, vznikne zase jenom polopravda, nebo 100 krat omilena lez se stane pravdou...

Doporucuji cist o tom jak se stavi ktera hnuti k tomuto smeru, mne zajima postoj krestanstvi, protoze pribuzna je take krestanka, ale mozna by bylo vhodne najit i jina nabozenstvi, ktera se k tomu vyjadruji>
http://revue.theofil.cz/revue-clane…
Jestli neco najdes, dej mi vedet.

Jak jsem jiz psala, podrobnosti z one zkusenosti rozepisovat nebudu. To by bylo spise na knizku, a kdyz bych ji jednou napsala, dam ti vedet;) No nevim, zda by jsem se timto zrovna chtela tak moc prezentovat. No podstatu vseho jsem napsala. A vzkazem je to, co jsem jiz napsala v me minule odpovedi. A to si pochopil spravne ;D


30.09.2010 - 13:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » sunny5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejde o moji znamou, ale pribuznou, takze mne osobu blizsi nez jen znamou.

Ano, v tom mas pravdu, pravdepodobne zaucinkovalo vice veci najednou, ale jak jsem jiz psala, jsou to bezne veci v zivote lidi...trochu stres, prace, ale porad stabilne rodinne zazemi. Takze by se to teoreticky stat nemuselo.

O jinych myslenkach jsem se dosud zminila, cti dosavadni prispevky;)
Nemusi ti to stacit, jak rikam, knihu jsem necetla, ale mne to staci, abych o tom alespon informovala. At si na to proste lidi daji pozor.

29.09.2010 - 11:46 | Filtr
(Blíženci) sunny5 » avrilica
jojo tohle vím, mám to i vyzkoušené...
píšeš že kniha přikládá i jiné myšlenky, věci, můžeš být konkrétní? nevím, co si pod tím mám představit...


psala jsi, že pro tu tvojí známou byla kniha spouštěč... nevím, ale "spouštěč" mi nepřijde nebezpečný, to spíš věci, situace atd, které zapříčinili, že to dotyčnou rozhodilo a pak už stačilo málo (v tomto případě kniha) a neštěstí bylo na světě....
26.09.2010 - 00:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ok, sice nemám moc rád, když mě někdo oslovuje \"hele\", ale budu pokračovat v diskuzi bez emocí a pokud možno nezaujatě. :1:
Ano, je možné, že jsem některé věci pochopil jinak, než jsi je zamýšlela, rád si je nechám vysvětlit, jsem otevřený i jiným názorům, na těch svých nelpím, jsou to jen názory, ne dogma ;).
V oné knize o které se bavíme, jsem nezahlédl nic, co by ve mně probudilo byť jen podezření, že si to chce hrát na nějaké náboženství. Osobně jsem tu knihu viděl jako takový polovědecký pohled na jisté, nazvu to, \"vesmírné zákony\".

cituji:\"A to je to co mne irituje! Protoze vsechna nabozenstvi veri v neco vyssiho. Ale tohle je cosi, co znici predpoklady vsech jiz znamych nabozenstvi.\"

Kdybych chtěl být šťoura, ptal bych se, proč tě to irituje? :). Nevím jestli se opět nemýlím, ale chápu z toho, že tě štve, že se lidé staví na roveň Boha? To je to co ti vadí na New Age? (termín New Age používám, protožes jej použila ty, ale nevidím za ním nic moc konkrétního). A co dělá současná materialisticky založená společnost? Kde vládne věda, která se dokonce staví nad Boha? To tě musí teprve štvát, ne? A poznámmka, že nějaké New Age zničí ostatní naboženství, ta je celkem bezpředmětná. Náboženství zaniknou nejspíš sama, protože jsou zkostnatělá, dál se nevyvíjí. Je to naprosto v souladu s přirozeným chodem věcí.

\"Ale jedno vim jiste. Jak jsem se narodila, tak chci take umrit.\"
Toto se ti jistě splní, stejně jako každému z nás :). Naštěstí v první minutě života nikdo nemáme ještě hlavu zasekanou nějakým náboženstvím a v těch posledních vteřinách si myslím zas poznáme dotek něčeho většího... Ano, člověk se rodí s vírou, ale ta s náboženstvím dost často nemá nic moc společného ;). A když vezmu tuto tvou větu z jiného pohledu, vidím,že se tímto uzavíráš jakékoliv změně, proč? Přece i tady jsi uvedla, že dřív jsi omílala větu co jsem napsal, načež jsi zjistila že je to jinak... :3:

Dobře, omlouvám se pokud jsem byl trochu rýpavý, je to jen takové nevinné škádlení :3: a teď trochu vážně. To co píšeš dál má docela hlavu a patu. Já si ničeho takového v té knize nevšiml, ale to neznamená, že to tam není. Budu rád, když vezmeš něco konkrétního, coby příklad. I tvoje další argumenty beru, pokud je tvým záměrem upozornit lidi na možné nebezpečí té knihy, je to správné. Uznávám, že třeba nejsem tak vnímavý a některých věcí jsem si tam nevšiml, které mohly na citlivějšího člověka působit. A fakt bych se rád dozvěděl o co se konkrétně jedná, zajímá mě to. Takže jestli nejsi proti, věnuješ tomu ten čas a máš dost trpělivosti pokusit se to vysvětlit tak aby mi to bylo srozumitelné, chtěl bych tu rozebrat ty konkrétní věci. A já slibuju, že si odpustím i ty své osobní šťouravé otázky. ehm, alespoň se budu snažit :6: :4:
25.09.2010 - 22:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » sunny5
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
sunny,
mozna to nevis, ale tobe a vubec komukoliv se muzou myslenky a touhy zhmotnovat i bez toho, aby toto cetl. Stavalo se mi to od malicka hodnekrat. Citis to v sobe, a tahle kniha ti krom probuzeni tohohle "vjemu" priklada i jine myslenky, jine veci, ktere se hodi autorovi. Jestli se s nima stotoznujes, samozrejme ti nikdo nebrani, je to jenom o tobe.
Pro mne je to vymyvani mozku ...sorry
25.09.2010 - 22:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele,
mysli si co chces. Nikomu nevnucuji krestanskou viru. A do jisteho casu jsem tyto tva slova "Navíc všechna náboženství jsou jen různou interpretací jednoho a toho samého Boha." take omilela dokola, pac jsem si to myslela. Ale beru to jen z pohledu na regulerni nabozenstvi, ktera maji svoji historii, a jsou proste opravdova. Napr. nerikam, ze buddhismus by byl spatny. Rikam jen, ze je jiny. Ale o New Age rikam neco uplne jineho.
A to jsi mozna nepochopil! Tohle neni nabozenstvi, i kdyz se snazi nabozenstvim stat! A to je to co mne irituje! Protoze vsechna nabozenstvi veri v neco vyssiho. Ale tohle je cosi, co znici predpoklady vsech jiz znamych nabozenstvi.
Jisteho casu jsem take resila, jak sloucit ve svazku lidi ruznych nabozenstvi..i kdyz jsem tuto misi nedokoncila, neznamena to, ze bych byla vyhradnym zastancem krestanstvi, ke kteremu patrim. Ale jedno vim jiste. Jak jsem se narodila, tak chci take umrit. A diky tomuto poznani jsem pochopila dost veci... to vsak neni predmetem teto diskuze. Mozna o tom take jednou cosi promluvim.
Nicmene to, ze kniha nezpusobila vsechno to, co se udalo, nam tvrdili i doktori. Moc dobre vim, ze tam byli i jine dlouhodobe efekty. Ale tyto efekty jsou jiz dnes velmi caste v zivote mnoha lidi, neni to nic neobvykleho. A kdyz clovek chce necemu verit, posilit se ve vire, aby mohl jit dal, a zvladal zivot mozna trochu jeste lip, tak rozhodne neni pripraven na to, aby byl vtahnut do sveta , ktery neni realny, a to jeste takovym zpusobem, jak to predklada tahle kvazi "nabozenska" kniha, ktera si pohrava se svetem fantazie v realnem prostredi. Ze zacatku jsme se s tim smirili, ze to neni jen tou knihou, ale s odstupem casu jsem si jista, ze ta kniha byla opravdovym spoustecem.
Ani si neumis predstavit, co bych za to dala, abych predtim nez jsem tu knihu koupila, a nechala ji nejdriv precist svoji prubuznou, nekde - kdekoliv na internetu, nebo jinde, mohla najit informaci, ze tato kniha je prilis silna na cteni pro citlive lidi, a slysela od nekoho byt sluvkem pochybnost o jeji pravdivosti a spravnosti....jenom tohle mi chybelo! Takhle jsem ji vykreslila v nejkrasnejsim svetle, bez toho abych ji sama precetla, a ona mi uverila... proto si to pripustila. A ja tu knihu necetla! Jiz to opakuji po nekolikate, ze jsem jen prolistovala prvnich par stranek. A stacilo! Zahodila jsem ji.
Proto o tom pisi, a chtela bych, aby lidi nebyli tolik duverivi, aby na ni nedoplatili jako ona. Poznamena to cloveka na cely zivot a nemusi se to stat. Nekdo to ustoji v pohode, ale copak my vsichni muzem vedet o tech, kteri z toho meli nejakou ujmu? Copak se oni sami ozvou?? S timhle? Neverim. Nemaji se cim chlubit, ...zejmena jestli se z toho vubec dostali....

Je to samozrejme muj subjektivni nazor, ale zastavam ho, a budu ho zastavat porad! Tak jak jsou vsichni co znam, vcetne me, proti svedkum Jehovovym, tak ja jsem proti New Age.
24.09.2010 - 11:35 | Filtr
(Blíženci) movvin » player
Ale taky záleží na těch druhých jestli ty sluníčka chtějí vidět :3:
24.09.2010 - 11:32 | Filtr
(Blíženci) sunny5 » avrilica
Ahoj, já knihu četla, jsem ateista a za sebe musím říct, že se mi líbila. To co jsem si z té knihy odnesla je asi toto.
Bůh v každém z nás pro mě znamená, že mám v sobě energii, sílu. A to ostatní, co je v knize, je podle mě to samé jako třeba v knize Tajemství.
Prostě myšlenkama si utváříme svou budoucnost a myšlenky se opravdu mohou zhmotnit.
I jsem to sama zažila. Něco si představila v hlavě (např. dekoraci) a přesně tu jsem si i koupila.
24.09.2010 - 08:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, rozhodně to nechci zlehčovat a opravdu věřím,že se to stalo. Ale jak se zmínil Peters, přijde mi že hodně lpíš na tom křesťanství a ostatní co se vymyká jeho rámci považuješ snad za něco nečistého, špatného? Z toho cos napsala si nemůžu udělat přesnější obrázek, ale mám silný pocit, že u té tvé známé a i u tebe hrál velkou roli strach. A jak známo strach tě otvírá a činí zranitelnou vůči různým negativním vlivům. Jsem přesvědčen, že ta kniha je napsána v dobrém úmyslu pomoci lidem a není snahou jimi manipulovat. A pokud byla vážně tím hlavním faktorem při spuštění oné psychózy, jednalo se o hrubé nepochopení obsahu těch vět a myšlenek... ten destrukční nástroj si z toho dostyčná vyrobila sama, pomocí svého strachu, negativních očekávání. Vždy lze k věcem přistupovat ze dvou pohledů a vy jste si evidentně vybrali ten negativní. Tak mi odpověz, když máš knihu u které máš podezření že ti její myšlenky uškodí, proč ji čteš? Já klidně zahodím i knihu, která se mi nelíbí jen stylem podání, prostě se mi špatně čte.
Tady se nemohu zbavit dojmu, že k té krizi prostě chtěla dospět a kniha jen pomohla, tak bych nevinil knihu. I každá životní krize má svůj smysl.
Jinak s tebou musím souhlasit, že se v knize vlastně omýlá dokola jedna myšlenka. Přikládám to tomu, že autor se snaží svou myšlenku propasírovat do mozku amerického čtenáře :), tak podle toho musí zvolit také styl, jakým to podá. A věřím že na vnímavější lidi to nepůsobí moc dobře, i já jsem si toho všiml hned v počátku a prostě jsem si to filtroval.
Oháníš se tu pořád tím, že něco není v souladu s křesťanstvím... to je s prominutím trochu hloupé. Koukni se do historie, ve jménu křesťanství se kradlo i vraždilo. Není o nic lepší než ateismus nebo nějaké jiné náboženství. Navíc všechna náboženství jsou jen různou interpretací jednoho a toho samého Boha. Takže odmítání něčeho je směšné, je to popírání své vlastní víry.
23.09.2010 - 18:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » avrilica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petroselinum, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nechci se tě nějak dotknou, ale ten problém nebude v knize, ale v Tobě. Myslíš moc křesťansky!
Já věřím v Boha a zároveň nevěřím ani jediné církvi, ani jednomu jedinému náboženství. :27:
23.09.2010 - 18:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » UreaNayal
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele avrilica, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahojky, diky za nazory;)
Nechci tady nikoho presvedcovat. Chci predevsim informovat, co se muze stat, kdyz to budete cist moc zaujate.
A hlavne, neni to krestanska kniha. Neni tam psano o Bohu z pohledu katolicke cirkve.
Mozna jsem prilis citliva, ale uz prvnich par stranek mi dalo pocitit, ze je to maniakalne tvrzeni porad jednoho dokola.
Nechci se rozepisovat o podrobnostech, byla jsem u toho, a vypadalo to tak, ze jsem se z toho mohla zhroutit i ja sama. A ostatni z rodiny meli take co delat, aby to ustali..Povahy, ktere do te doby byli silne, a mysleli, ze je nic nevytoci, tohle je zmohlo nejvic. Nikdy predtim jsem nektere lidi v takovem stavu nevidela.
A kdybych tady zacala vse popisovat, mysleli by jste si snad,ze si vymyslim. Ale jsem presvedcena, ze bez te knihy by k tomu vsemu nedoslo. I kdyz byla delsi dobu trochu ve stresu, nemela extremni zivotni krizi.
Je tezke tohle rikat nekomu, kdo se s necim takovym nikdy nepotkal.
Ale jestli vam nikomu nepripada tato kniha necim divna, tak jsem potom divna ja a take moje pribuzna.
O jakych podminkach mluvis? To jako, kdyz jde clovek cist knihu Moc podvedomi, tak si ma predtim udelat nejake seanse nebo co? Na tohle nemuze byt nikdo predem pripraven. Ten kdo ji cetl a je bez ujmy, gratuluji. {ravdepodobne ji proste precetl, odlozil a zapomel. Ponechal si jenom jim vybrane myslenky, ktere se mu libili. Ale co ten clovek, co se namota na jednu pravdivou vetu, a potom se to s nim nese celym hufem polopravd...?? Az se natolik zamota, ze zjisti ze je to neco celkem jineho, nez cemu cely zivot veri, a celkem mu prekrouti cele ponimani zivota. Nejdrive si jeste myslela, ze je to v poradku, ale uz mne varovala, kdyz jsem ji chtela precist, at jeste chvilku pockam se ctenim, pac nevi, co se ji jeste stane. A do tri dnu..se to bohuzel stalo. Ja jsem to nejdrive brala jako srandu, ale nechtejte zazit ten sok, kdyz pochopite, ze vsechno co se pred vami deje, je pouha pravda a vase blizka je v uplne jinem svete.....

V konecnem dusledku, nastesti se to nestalo, ale muze to vest az k sebevrazde:(
Pritom ale chci dodat, ze diky lekarum a snaze rodiny je moje pribuzna jiz v poradku, no leky bude brat asi jeste dlouho.


Nejlepe jsou na tom ateisti. Ti do toho jdou bez nejakeho zakladu, proto senemaji jak zamotat. Ale pak si treba udelaji mylnou predstavu o bohu, ktery v teto knize neni krestansky!
23.09.2010 - 14:43 | Filtr
(Býk) UreaNayal
...Tato Nova psychologie to vsak pojima ze zacatku stejne, a v hloubce jiz vytvori domneni, ze my sami jsme Buh. Ale tohle preci nemuze byt pravda! Kdyby jsme vsichni byli Bohove, jak by to asi na zemi vypadalo?


....=promin,ale toto je velmi zůžené hledí..

naopak=každý z nás-by měl být bohem,ale!!svého vlastního-vnitřního vesmíru...

Murphyho-Moc podvědomí,bych určitě nařadila do šuplíčku scientologie-to je velmi přehnané a pokud někomu-její přečtení přivodí psychotický stav/mj-víc o tom nepíšeš-tzn.info velmi subjektivní a okleštěná/-je otázkou-zda je za zminovaným stavem opravdu jen a pouze-pročtení této knížečky-nebo tam spouštěčů bylo více pod...
Vstupovat do krajin podvědomí-bez dostatečných info a předchozí přípravy-je podobné,jako se vydat na několikadení vysokohorský výšlap -bez znalosti terénu,podmínek a bez pořádného vybavení a průvodce-zkrátka riskuješ,že "vstoupíš na území"-kde nerespektování podmínek,které tam vládnou od nepaměti Tě může to stát v krajním případě i život...


23.09.2010 - 14:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
haha, to děláš závěry na základě nějaké diskuze kam přišlo pár lidí? Já jsem absolutní přerod dokonce zažil...
23.09.2010 - 13:15 | Filtr
(Býk) player » Elatka
Jednou jsme tu měli diskusi na téma,zda někdo viděl u někoho absolutní přerod.
Nebo-li že z člověka v neustálém bahně se stal človíček-sluníčko.

Výsledek-0!

Mám pocit,jakoby si člověk zvolil v dětství cestu kterou půjde a negativista zůstane na své straně a princ Radovan ustojí i pády do kopřiv.
23.09.2010 - 12:53 | Filtr
(Rak) gonerill » Petroselinum
:15:
23.09.2010 - 12:25 | Filtr
(Býk) ave » Petroselinum
Vybraná vkladní knížka zhroutila i mne :15: :61: :61: :61:
Kdysi jsem ji měla v Union bance :42: :3:
23.09.2010 - 12:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petroselinum, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: No comment!
Příspěvky: 52-28 27-3 2-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »