Tak tohle mně fakt mate!!


06.09.2010 - 21:34
(Beran) M.A.U.
Tak tohle mně fakt mate!!
Člověk by měl činit dobro, ale vesmír funguje na principu rovnováhy + = -, takže svět a bytí nemá žádnou šanci být 100% dobré (pozitivní)??..vždycky bude tedy vládnout na zemi rovnováha dobra a zla???? :20:

Stránka: 2 1
Řazení:
27.09.2010 - 07:57 | Filtr
(Beran) M.A.U. » ave
Jééé..díky :1: ..Řekla bych, že konečně s tímto vysvětlením jsem naprosto spokojená ..máš to ale šikovnou Energii :30:
11.09.2010 - 00:11 | Filtr
(Ryby) <bobule> » ave
To je vono, vlastně je to tak že každý je strůjsem svého osudu ale zároveně osud země máme ve svích rukách a to si musíme uvědomit. :74:
10.09.2010 - 23:44 | Filtr
(Býk) ave » Sem.miš
:15: :27:
09.09.2010 - 23:17 | Filtr
(Panna) Jaňajs » ave
Tak to tleskám.Cítím a vnímám to stejně. :30: :30: :30: :30: :30: :74: :74: :74:
09.09.2010 - 23:14 | Filtr
(Býk) ave
Ahoj.Od té doby co jsi tuto diskuzi založila na to myslím.Nakonec jsem se na to musela zeptat Energie.Také mne zajímalo jak je to :1:Tedy tuto odpově´d jsem dostala. :74:

"Jsou dva břehy-zlo a dobro a lidi jsou mezi tím.Mají svou cestu určenou od začátku do konce a musí ji projít.Když se vydají na tuto cestu jdou po ní a rozhodují se jak žít svůj život.Někdo putuje tam a druhý tam....Ale přestože vaše duše dojdou dobra,nebo propadnou druhé straně tyto břehy zde budou navždy.Vždy zůstanou vyrovnány.Země je vaší školou ,v lidském životě se v ní učíte procházet mezi dvěma břehy a neztratit duši."

Proto myslím,že život na Zemi nemůže být na sto procent dobrý,ale může být tak dobrý jak ho sami svým pochopením učiníme.Přesto to Energii Vesmíru nenaruší.Jsou to tak mocné Energie,že se to nepodaří ani nám,ani dobrem,ani zlem.My můžeme vylepšit své žití na Zemi i sebe,nebo zničit tím,že se přikloníme ke zlu a svými necitelnými zásahy do přírody porušíme rovnováhu na Zemi.
08.09.2010 - 15:03 | Filtr
(Blíženci) movvin » Háňa*
Souhlasím.
A taky co se dnes může zdát jako zlo, tak po čase to může přinést dobro.
08.09.2010 - 14:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Siraels
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, já to dělám taky tak. Nejdřív komára vyzvu, aby odlítl, protože tady je teď moje území a já jsem silnější než on... že by mohl přijít k úhoně. Nevyhrožuji, varuji na základě skutečnosti. A když neodlítne, tak si prostě bráním svoji krev a využiju té větší síly. To je příroda. Tam to tak taky funguje. Sice z komára neudělám oběd, ale zajistím si zdraví ( pokud přenáší nějakou nemoc ) a ten oběd z něčeho jiného rodině nakonec uvařím.
:3:
07.09.2010 - 23:02 | Filtr
(Vodnář) Siraels » Brujo
Strýčku,tohle dělám běžně -když zabíjím mouchu: nejprve ji vysvětlím,že ji mám sice ráda,ale potom ji řeknu :" Víš moucho přece si na Tebe raději vezmu plácačku,protože roznášíš akorát nemoci,podobně také komárům,tomu říkám: Víš,jeden Tvůj brácha už mne nakazil borelkou,tak promiň ale nelze jinak :61:
07.09.2010 - 20:12 | Filtr
(Beran) lenyška
a jak bys pak poznala,co děláš špatně-zlo,když bys znala jen dobro?I ty se máš udržovat v rovnováze,ale jde jen o to,abys pochopila že i ty můžeš činit zlo a udržovala ses v rovnováze a činila pak dobro. :27:
07.09.2010 - 17:32 | Filtr
(Beran) Háňa*
Možná je to prostě jen v tom, že stejný čin je zároveň dobro i zlo - záleží na tom, jak pro koho.

07.09.2010 - 17:31 | Filtr
(Ryby) Magnuna » MeloryNox
Hmmm, třeba jo, jenže která je která? :63:
07.09.2010 - 14:57 | Filtr
(Štír) MeloryNox » Magnuna
Levá a pravá. Třeba je jedna dobrá, druhá zlá :-)
07.09.2010 - 14:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Brujo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co se týká toho luxusu - každý si zaslouží žít v luxusu. Ale někdo jej dobývá a pak si to díky karmě odkroutí z druhé strany a někdo o něj požádá a je mu dán, aby jej mohl s láskou užívat. Ano - jde o to, čemu kdo říká luxus. A většina lidí v Evropě žije v přepychu a luxusu, ačkoli věčně "nemá peníze". Už jen mít střechu nad hlavou je vlastně luxus. A mít co jíst, aniž bychom museli lovit, je luxus. Luxus je všechno, co nepotřebuješ k přežití.
Takový křovák žije v souladu s přírodou a nepotřebuje skoro nic, moc tam u nich neprší, takže vodu si seberou z rostlin, jídlo si uloví či vyhrabou. Eskymák taky žil v souladu, staví si iglů, aby neumrznul a loví pro jídlo, kožešiny k zahřátí. Stěžoval si snad, že nemá elektřinu v iglů a televizi?
Civilizace dělá lidi chamtivé, zabíjející pro zisk a věčně nespokojené s tím, co mají či nemají. Máme se hodně co učit.. :32:
07.09.2010 - 14:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Brujo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
JJ, je to tak. Nejsou věci dobré a zlé, jsou jen příčiny a následky. Žádné zvíře lovící z hladu nedělá nic špatného. Stejně tak jako muflon spásající mi na poli pracně vypěstovanou řepu taky nedělá nic špatného. Nezná hranice, pro něj je to jen jiná plodina než tráva. Nezná vlastnictví, nemůže chápat, že člověk si tento kousek půdy přívlastnil.
Člověk to chápe jako zlo, prasata mu berou brambory, liška slepice... jiný chlap manželku... Jakýsi vagabund kabelku s peněženkou...
Nikdo nechce umřít hlady, hmotná těla jsou "odboha" tak nastavená jako stroj na palivo - jídlo. A je jedno, jestli zabiju zajíce ( a vysvětlím mu to ) nebo jestli zabiju obilí na chleba ( a vysvětlím mu to ). A je jedno, jestli když nedám pozor v buši, mě zabije lvice a nakrmí se mnou svoje mláďata.. Nic není dobré nebo zlé. Jen lidi si to tak ve své namyšlenosti ohraničili, stejně jako území na zemi i ve vzduchu a ve vodě... Po smrti stejně nikomu nic nezůstane, nic, co je z hmoty, ze země, z vody. Je to o tom, čemu se zde učíme a k čemu máme dospět - láska k sobě a ke všem duším, ačkoli se nacházjí v hmotném těle i světě.
:15: :27:
07.09.2010 - 14:14 | Filtr
(Beran) jitkakoc » M.A.U.
Třeba to ber tak, že naše planeta není zdaleka celý vesmír. Je to jen jedna buňka na obrovském těle a proč by celá tahle buňka nemohla být zdravá?
07.09.2010 - 14:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Brujo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, hehe, to jo, ale přesto to z momentálního pohledu toho zajíce bude zlo :3: :4: zatímco pro tebe to bude vskutku pravé požehnání :2:
07.09.2010 - 12:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono je všechno relativní,třeba psychopat zabije bez výčitek svědomí a tudíž to pro něj není zlo a jiný člověk nad tím pláče,diví se a nemůže pochopit,jak někdo může něco takového udělat.
07.09.2010 - 11:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Brujo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, pokud mi duch zajíce pošle nějakého do cesty a zabiju jen pouze toho jednoho v celém lese, abych se nasytil. Pak les nevynaloží všechno své usilí k tomu, aby mě dostal. A zabiju-li toho zajíce s láskou a vysvětlím-li mu jako bratru, že i mé maso jednou nakrmí jiné bytosti, pak i zajíc, který mi přišel poskytnout své maso mi předá svou sílu. Pak není možné hovožit o dobru, či o zlu. Protože pokud si tento koloběh uvědomím, tak nemohu na jiného predátora, který zabije mě pohlížet tak, že mi činí něco zlého. Protože nejsem přeci tak důležitý, abych měl čas na takovou hloupost ve chvíli, když mi půjde o život. :61:
07.09.2010 - 11:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mipaju
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Brujo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale ano, já ti rozumím, ale jde o tak zanedbatelné uvědomnění si, že by toto mělo být přeci samozřejmostí. Nezávidět, taky není ani komu a co závidět... ve světě kde loví smrt. :61:
Nebýt nenasytný ano, ale pochop, co to vlastně znamená. Jsi evropanka máš jiný pohled na tento svět ze své civilizační ulity, kde jsi chráněná. My lidé se tady v evropě vážně nenasytně nechováme.
Nebuď slepá drancování nekončí, rozhlédni se.
A je jedno jestli 5 nebo jednoho mobila si ročně pořídíš. Uvědomnění si bude, až nebudeme potřebovat žádného. Protože je jedno který z těch pěti ti vezme pozornost, vytvoří závyslost a odčerpá nenergi? A ruku na srdce, kdo si jí umí dobíjet jinak než tím, že jí vezme zase druhému?
Vůbec nejde o filozofování, jde o uvědomění si, to je celé.
Také přeju hodně štěstí. :27:
Pro mě je luxus ať už je standartní, nebo jaký koliv, náročný na přírodní zdroje, které si bereme bez toho, abychom se zeptali zda si je můžeme vzít. Nehledě na to, kdo si vlastně může dělat na něco nárok jinak než násilím?
Člověk by se mohl věnovat spoustě věcem, ale postačí mu na to lidský život? :1:
07.09.2010 - 10:52 | Filtr
(Ryby) Magnuna » Ilon spí s měsícem
Zas co se zajíčkem? :4:
07.09.2010 - 10:49 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » Magnuna
My máme,ale nemám lovítko. :22: :4:
07.09.2010 - 10:47 | Filtr
(Ryby) Magnuna » musiúa
Taky mám hlad a zajíci tu nemáme... :24:
07.09.2010 - 07:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co je dobro? Co je zlo? To co se jeví jako dobro nám, je spíše to, co je pro nás prospěšné - mám hlad, ulovím zajíce - což se jemu jistě jako dobro nejeví. Háček je v něčem jiném... věříme, že věci jsou tak a tak a že potřebujeme a musíme to a to, že to jinak nejde... přitom je to jen o tom, jestli dokážeme pochopit, že můžeme prosperovat všichni, bez toho, aby se to komukoli či čemukoli jinému jevilo jako zlo. Dobro a zlo apriori neexistuje, jde jen o to, jestli konáme v souladu, nebo proti :3:
07.09.2010 - 01:01 | Filtr
(Kozoroh) Mipaju » Brujo
V harmonii se svými potřebami znamená také nezávidět. Pohádka o zlaté rybce nebýt nenasytný.
Drancováni zkončí. Musíme se naučit být samostatní a nezávislí. Doba nás vede. Dnes už mnozí pochopili, nebo je to dokopalo k tomu nemít za rok 5 mobilů, ale jen jednoho. Ti co se napakovali, už možná poplakávají....
Nech tomu volný průběh, nefilozofuj a nevýmýšlej shody - neshody. Jsem optimista.
Hodně štěstí! :27:
Napřed jsi psal o standartním luxusu a teď náročném luxusu. Pod obojím si představuji něco jiného.
Mohl by jsi se věnovat psaním veršů - vydat nějakou sbírku. Ale neber mě za slovo prosím.
07.09.2010 - 00:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mipaju
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Brujo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právě proto jsem se ptal zda je to znalost, či moudrost. Zda z lidí hovoří zkušenost a né jen naučená fráze.
Myslím že můžeme být rádi za život a né si myslet že máme právo na luxus. A né luxus vyvažovat skutečnými potřebami, ale své skutečné potřeby ukájet s co nejmenším zatížením sebou v tomto světě. Proč myslíš, že to tu je tak vydrancované? A myslíš že se to někdy zlepší? Pokud si neuvědomíme, že ten náš náročný luxus také něco stojí. To naše poptávka po zboží každodenní potřeby a nejen té drancuje zdroje této planety. Né nějací oškliví pánové, co to tu chtějí vytěžit a vydělat na tom. To naše touhy po lepších věcech jím dávají vydělat, protože bez nás by nebohatli. Oni potřebuijí spotřebitele.

A to co uvádíš jako další, jsou dva extrémy. Jeden ustí v deformaci energetického vejce ze strachu o něco, co mu ani nepatří a to druhé je spíš zahozená možnost se v tomto životě napravit.

Jak to, že by to mělo být v harmonii s námi a s nikým jiným? Snad my bychom měli být v harmonii nejenom se sebou, ale se vším okolo.

A ta pohádka je vlastně o čem? Že se stejně díky své chamtivosti dostali tam kde byli? Do stavu, který jim vlastně stačil na to aby přežili? A vlastně měli kliku, že jim to opravdu ta rybka nedala sežrat. Hmm, jaký osud tedy bude čekat lidi na této planetě?
Že bychom mohli být nakonec rádi, pokud se jednou dostaneme alespoň na samotný začátek?

Dost, tohle nemá smysl řešit, neshodli bychom se. Chtěl jsem jen aby se lidi zamysleli nad tím co vůbec píší, to je celé.
Příspěvky: 48-24 23-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »