Psí hotel


18.07.2010 - 10:39
(Vodnář) Ebelie
Psí hotel
Myslím si, že do vztahů patří i vztah člověka ke zvířeti. Vedly jsme teď doma takovou diskuzi o tom, že chceme jet s dcerou na pár dní do lázní, kam, jak jsem si původně myslela, zvířátka nesmí. A jelikož do naší minirodinky patří jorkšír, nastala Nerudovská otázka: Kam s ním? Podotýkám, že jsem toho názoru, že kdo si opatří jakékoliv zvíře, musí počítat s tím, že má k němu a za něj zodpovědnost a není to hračka, která se někam odloží, když na ní není čas a nálada. Ovšem dcera začala hledat na netu psí hotely s tím, že mi pár odkazů ukázala, jak je to tam super a o mazlíčky se starají a jsou v krásném prostředí. Když jsem se rezolutně postavila proti, nechápala to a vinila mě, že pes je mi milejší než ona a že s ní v podstatě nechci jet.Inu i já jsem nelenila, sedla k netu a našla nakonec hezký penzion v lázních, kde jim malí psíci nevadí (i když si za to samozřejmě nechají zaplatit)a můžem si tak užívat hezké dny my dvě i pes. Teda procedúry budeme mít jen my dvě, pes ne, tak daleko to v našich lázních ještě není :4:. A tak mě napadlo zeptat se na tu na váš názor: "odložili" byste svého psa nebo kočku do hotelu či útulku, abyste jeli na dovolenou?

Řazení:
14.08.2010 - 20:59 | Filtr
(Býk) player
Rozhodně ano.

Z některých dovolených jsou ty nejkrásnější zážitky na celý život.Parťákovi se bude stýskat,o to šťastnější pak bude shledání.
14.08.2010 - 20:47 | Filtr
(Lev) DC-forever
ja sama mam retrivra ted uz 6 let, a k nikomu cizimu bych ho nedala, ale ten hotel pro pejsky, by se mi nezdal jako spatny napad, lide co v nem pracuji jsou bez pochyby skoleni a myslim ze se tam bude mit ejsek dobre. Ale zalezi samozdrejme na jak dlouho jedete pryc,a hlavne jak moc je na vas pes vazany. Mohlo by se mu moc styskat, ale myslim ze by to mohl vydrzet, ikdyz mam par znamych krery maji psa a ten by to bez nich nejspis neprezil....:) takze nezalezi ani tak na lidskem nazoru, spis na tom pejskovi, ktery vam to jiste nerekne, ale myslim ze ho jiste dobre znate a vite co by pro nej slo a co ne. :)
18.07.2010 - 16:39 | Filtr
(Ryby) kedarr
nééééééééééééé...chlupatého mazlíčka vezmi s sebou!!! nikdy do hotelu pro zvířátka..!!
18.07.2010 - 16:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Fiorebianca
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ano toto je problém všech psů, které k sobě jejich majitel (nezdravě) připoutá
tito pejsci pak velice těžce nesou odluku nejdej bože když majitel zemře a oni se octnou v útulku, kde se pak nedokáží adaptovat na změnu
je zvláštní, že se s tímto setkávám hlavně u mini psů, kteří jsou až nepřiměřeně hýčkáni
větší plemena odluku snášejí daleko lépe
18.07.2010 - 15:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » královna zvířat
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Fiorebianca, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já jsem před čtyřmi lety, když jsem odjížděla na dovolenou do Chorvatska, kam pejsek nesměl, nechala tehdy dvouletého jorkšírka Danečka na týden u kamarádky. Starala se o něj moc pěkně, což o to, ale hodně mi chyběl. Navíc dva dny odmítal cokoli sníst a vypít, volala mi a nevěděla si s ním rady, pak se spravil, Po týdnu jsem se vrátila a s nadšením ho chtěla přivítat. On se mnou ale několik dní nekomunikoval. Za to, že jsem ho nechala doma, 3 dny spával v obývaku (dřív beze mě neusnul), nejedl, nebo jedl jen když jsem se nedívala, odmítal byl ve stejné místnosti se mnou, když jsem byla v obýváku, on v ložnici a naopak a byl naprosto odměřený k mé komunikaci s ním. Bylo to pro mě hrozné. Od té doby jsem ho nenechala samotného jedinou delší chvíli. Teď mám už pejsky dva a bez nich neodjedu v létě ani na pár hodin k vodě. Jsou součástí mé rodiny a tak si myslím, že je to správné... Možná jsem na ně až příliš upnutá, ale už to tak je. Takže do hotelu pro mě jednoznačné NE. Pěkný den :-)
18.07.2010 - 11:19 | Filtr
(Štír) Freja » Ebelie
starší neurotický pudl... nevím proč se mi při tomhle slovním spojení pořád vybavuje Pierre Richard :41:
18.07.2010 - 11:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ilon spí s měsícem
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tak tohle řešení je ideální
zvířata zůstanou ve svém a je o ně postaráno
ale to štěstí má malokdo :15:
18.07.2010 - 11:12 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Mám hodné sousedy,postarají se o psa i o zvířátka.Jediné,co musejí vydržet,že musí spát pes i kocour venku. :4:Kocour to až tak neřeší a pes má taky boudu k dispozici,ale uražená je,to jo. :4:
18.07.2010 - 11:01 | Filtr
(Vodnář) Ebelie » miluška medvídková
U nás v rodině je problém v tom, že má mamka má už staršího neurotického pudla, který toho mého nesnáší a starší dcera si pořídila entlebušského salašníka, je mu šest měsíců a protože je to 22kg neřízená střela nakřížená s torpédoborcem :61:, bojí se ho zas ten můj :25: No a brácha má hyperaktivního synáčka, tam bych ho nedala určitě...
18.07.2010 - 10:52 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
kdybych neměla doma nikoho, kdo by se mi o psa staral, tak bych ho tam musela dát, ale ty máš malinkého pejsánka, tak ho můžeš vzít sebou :15:
18.07.2010 - 10:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
při našem útulku funguje i hotel pro psy
pro lidi je dnes zcela běžné, že si v době své dovolené u nás pejska nechají
hotel funguje už 10 let a ještě se nám nestalo, že by psík projevoval nějak dramaticky několika denní odloučení od majitele
ti nejvymazlenější maximálně 1 den odmítají potravu
pes nemá pojem o čase tak jak ho máme mi lidé
pro něj je 10 denní odloučení stejné jako 8 hodinové, když je majitel v práci
psi jsou v tomto ohledu v pohodě, s odloučením se musí psychicky vyrovnat hlavně jejich majitelé
jen je potřeba si hotel pořádně předem prohlédnout, aby jsi měla záruku kvalitní péče o svého psa
odpověď na tvou otázku zda bych svého psa dala do hotelu zní - nikoliv- já bych celou dovolenou myslela jen na to zda je o ní dobře
postaráno
také bych volila formu dovolené se psem :27:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »