Je to láska? Mám vydržet a dát nám šanci?


10.05.2010 - 08:50
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr123, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Je to láska? Mám vydržet a dát nám šanci?
Dobrý den. Mám (alespoň dosud jsem měl) nádherný vztah s ženou, která má však svého přítele. Vztah trvá 5tý měsíc a je se vším co k němu patří, láska, dotyky, zamilované smsky, dlouhé hovory, společně strávené víkendy a skvělý sex. Mezi jejími tisíci polibky a neverbálními projevy nemám/neměl jsem pochyb, že mně miluje.. Jenže: Já jsem ženatý a mám ve svém vztahu dlouhodobé problémy, které jsem chtěl/chci řešit rozvodem. Oba jsme o našich partnerech a o mém problému věděli před tím, než mezi námi něco vzniklo. Minulý týden jsem jí sdělil, že takhle dál nedokážu žít a požádal jí o podporu v tom smyslu, že bych byl moc rád, kdyby se rozhodla a každý jsme odešli od svých partnerů a společně začli nový život. Problém je v tom, že mi na toto řekla, že kvuli mě to neudělá, jen tehdy pokud ona sama nenazná že to s jejím souč. partnerem nemá dál cenu a zda toto s ním vůbec bude řešit, že neví. Vše se ve mě zlomilo a ztratil jsem v ní svou bezmeznou důvěru. Tvrdí mi sice, že přes léto své problémy se svým souč. partnerem bude řešit, že si uvědomuje, že je bude muset řešit, nyní však mají jet na 14dní na dovolenou a teď tedy prostě nechce. Tato informace byla pro mně velmi zraňující. Myslím si, že když se lidé milují, měli by ctít rozhodnutí toho druhého. Vím však, že ji nemohu nutit.. Celá situace na mě nyní dělá dojem, že chtěla ke svému příteli, (který je mmch.o 15 let starší a velmi dobře finančně zajištěn) dobrého milence a to je vše... Mám vydržet a dát našemu vztahu šanci, nebo ne? Nemám nyní soudný náhled na věc. Děkuji za vaše názory..Petr

Stránka: 2 1
Řazení:
02.06.2010 - 12:05 | Filtr
(Lev) relykraft90
To je špatné, když setrvává ve vztahu z finančních důvodů. Na jednu stranu ji asi tak trošku chápu, on jí dává luxus, ty lásku a city, nic jí nechybí. Kdyby si měl i tolik peněz, kolik má její souč. partner tak by neváhala, takhle se třeba bojí, že když vám to nevyjde nebude mít nic. Na druhou stranu asi uvnitř víš, že pokud ti na ní záleží budeš o ní bojovat. Pokud má paní dobrý charakter zjistí, že peníze nejsou vše ;-)
13.05.2010 - 20:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » vila.evelinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr123, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Její rozhodnutí není v tuto chvíli žádné, a to je to co právě nechci, respektoval bych kdyby začala cokoliv řešit ...
1. Zkusit začít srovnat vztah se souč. partnerem a zjistit tak, zda to má dál cenu
2. Nezkoušet to již, protože za ty roky stejně třeba ví, že to prostě lepší nebude a odejít (je na ní zda se mnou společně, nebo být napřed sama a srovnat si myšlenky)
Tyto rozhodnutí bych bral a respektoval, ne však setrvávat v souč. stavu - bohatý přítel + skvělý milenec = spokojená "zelená vdova" - ostatních je mi jedno..... podvádí tak všechny jeho, mne a sebe a já souč. manželku... :-(
13.05.2010 - 20:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr123, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji ti za tvůj příspěvek, líbí se mi nejvíc ze všech.... :3:
13.05.2010 - 15:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Od začátku to vypadá tak, že jí vyhovoval stav: Já zadaná, Ty zadaný = nenucení do žádného vážného vztahu, jen paralelní milenecký vztah. Ale v takovém vztahu vždycky jeden dospěje do stadia, že už chce víc... Ne ten, kdo víc miluje toho druhého, ale ten, kdo má rád víc sebe - nechce se už trápit v tom nefungujím vztahu a chce něco fungujícího.

Je jedno, jestli jsi první nebo ne, komu zamotala hlavu. Protože když někomu schází láska, tak prostě hledá, zkouší, ačkoli partnera má, je to jakási jistota. Chlapi to dělají taky, to není doména žen. I kdybys byl padesátý a zrovna bys byl ten pravý, ona stejně může váhat - zvyk a standard je dost železná košile - nejistota v novém vztahu může být odrazující..

Víš, kdyby to bylo tak, že skutečně hledá lásku a skutečně se do Tebe zamilovala, tak samozřejmě nechce odcházet od jednoho muže k druhému, ale chce odejít od toho jednoho s tím, že jim to neklape. Tak by to bylo správné, přesně jak to říkala. Možná dovolená na rozloučenou...

Ale jak poznat, že to myslí upřímně?
Jak uvěřit, že počkat se vyplatí?
Důvěra je základ vztahu...
A na druhou stranu - pokud Ty jí opravdu miluješ - proč se vůbec ptáš? Jesli Tvůj vztah fakt nefunguje, tak prostě odejdi. Lásku nemůžeš podmiňovat tím, jestli druhý taky odejde nebo ne. Tobě nefunguje vztah - odejdi.
Když ona skutečně uzná, že jí nefunguje vztah, ačkoli má peníze a kdo ví co ještě, taky odejde. Když neodejde, existuje něco, co jí tam drží - zvyk, soucit, peníze, strach, že s novým partnerem to bude za chvíli stejné, malé sebevědomí, citové vydírání toho partnera... Kdo ví?

Jak pozná ona, že jí skutečně miluješ? Tím, že zůstaneš u partnerky ve vztahu, který nefunguje? Tím, že se na ní urazíš, když ona má problém a řešení se vleče?

Může to být potvora, která takhle houpá každého. Ale může to být holka, která neví a potřebuje čas se ujistit, že když odejde od někoho, kdo jí dává jistotu, tak že Ty jsi ten, na koho se přesně tak může spolehnout.
Takže záleží na tom, jak moc ji miluješ a jak moc jí věříš. Ne řečem okolo - ale jí.
:27:
10.05.2010 - 21:50 | Filtr
(Štír) Fuuu
Já myslím, že láska to být nemusí i může...někdy prostě člověk nemá sílu a odvahu řešit ty věci tak, ja by v nitru chtěl...
10.05.2010 - 21:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele gucci, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsi pro ni jen zpestřením jinak možná poněkud nudného života. Ale láska to není, to si buď jistý - a zachovej si úroveň. :18:
10.05.2010 - 21:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Chloe, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jednoduchá odpověd:ne,není...ona už se rozhodla.....pryč od toho :39: :42:
10.05.2010 - 21:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vila.evelinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Když se lidé milují, měli by ctít rozhodnutí druhého - to jsi sám napsal.

Takže už zbývá je, aby ses tím řídil a ctil její rozhodnutí
10.05.2010 - 20:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dvorda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ukonči to a rychle na ni zapomeň...., vlastní zkušenost!!!
10.05.2010 - 19:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
njn takové ženy znám doma prachy a mimo to milence, aby měly všechno :9:
10.05.2010 - 19:35 | Filtr
(Býk) player
Nevim.

Ale vim,co bych udělal já.Zachoval bych status quo.Někdy míň je víc.
10.05.2010 - 18:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Petr123
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mohlo vám být fantasticky, vždy jen v tu chvíli, kterou jste spolu prožívali. Také vám zřejmě ve svých vztazích "to něco" chybí, a je fajn si to říci.Ale co dále? Milování, vše pořád dokola, a co další život?

Ty jsi na tom hůře, protože jsi ženatý. Máš určitě zodpovědnost. Neřekl jsi, jak to bere tvá manželka? Má také přítele?
Nebo ji tím ničíš?

Pokud tvé přítelkyni její současný stav vyhovuje, není co řešit, buď budeš její náhrada, a nebo si vyřešíš život zcela jinak.

Tak, abys byl spokojenější, a tvé city byly opětovány, a to oboustranně.
Na zlomené srdce se vykašli, to se ti může stát ještě víckrát.

Je pěkné, že tvá poslední věta, je jasná, že sis udělal v citech pořádek, a držím palce, život půjde dále, a lépe...jen se o to sám postarej. :3:
10.05.2010 - 18:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » militie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr123, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právě proto, že se mi začalo už po třech měsících zdát, že nejsme upřímní ani jeden k druhému a ani jeden z nás ke svým partnerům, jsem tento problém s ní chtěl řešit a dopadl jsem tak jak uvádím ve svém nově založeném tématu... Nikdo z nás dvou by nebyl otevřený novému vztahu, kdyby mu něco v tom souč. nechybělo. Mě pouze po 5ti měsících přišlo, že jsme sami sebe navzájem přesvědčovali, aniž bychom si to uvědomovali, že je nám spolu fantasticky a že se svými dlouholetými partnery nám chybí láska, něha, porozumění a sex. Já jsem to chtěl začít řešit, abych nikoho "nepodváděl", ale jí současný stav vyhovuje. Jak zde několik lidí uvedlo, třeba už jen (kvuli finančnímu zázemí) - zklamala mě. Navíc jsem se dovděl, že za posledních cca.4-5 let nejsem zdaleka první komu takto zlomila srdce. Co dodat... nyní mi nestojí za to, abych jí volal, nebo psal, natož se s ní stýkal...
10.05.2010 - 18:35 | Filtr
(Střelec) BEAES
Myslím, že Tě miluje,když už jste ve vztahu tak daleko, ale věř, že pro někoho, je takové rozhodnutí moooc těžké a bojí se takové změny. Možná by neškodilo, trošku ochladnout a vše sledovat-jestli se bude ozývat a vyhledávat Tě atd. Asi to bude hodně bolet,ale nic jiného nezbývá.
10.05.2010 - 18:30 | Filtr
(Blíženci) Im the one
tam kde je šance,není žádná láska.Všechno jde dál..ne,nedávala bych..za mě ne.
10.05.2010 - 18:28 | Filtr
(Beran) Catwoman1
Vidim, ze to nemate narovnako. Ty ju milujes, ale jej sa iba pacis, je jej s tebou dobre. Rozptyli sa pri rovnocennom muzovi, uzije si super sex a nehu.
Ale ma priatela, ktory ma prachy, tak sa ho musi drzat:) A jeho asi lubi, ked nechce od neho prec, iba jej nedava vsetko, co by chcela.
Keby ho nemala rada, bol by jej odporny.

Jej priatel jej poskytuje zazemie a stabilitu, ty zase vasen....
Zamysli sa, ci tvoj vztah s partnerkou, ktoru nelubis ma cenu udrziavat len preto aby si nakoniec v tomto stvoruholniku nezostal sam a milenecky vztah s osobou ktora ta nelubi ale iba sa jej pacis skus tiez prehodnotit.
10.05.2010 - 17:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Věřím, že jsi zamilovaný. Ale je zde velké ALE! Jsi ženatý, a do té doby, než ses zamiloval, jsi se nerozhodl rozvést. Čili, to, že by ses měl v manželství moc špatně o tomto nesvědčí, i když tvrdíš, že máš dlouholeté problémy. Není problém jako problém, a jsou od toho, aby se řešily.

Víte o sobě málo. Pět měsíců není dlouhá doba.
A pokud se dva potkají, jako vy, umí si navykládat hodně stesků plesků, aby se dali dohromady.

Neumím si představit, že mít problémy s partnerem, že bych s ním jela na 14denní dovolenou.

Jednáte oba dva alibisticky. Nejste upřímní, ani ke své osobě, natož jeden k druhému. Pokud máš opravdové problémy, rozveď se nezávazně, jen proto, že musíš vyřešit svou situaci. A ne proto, že ses znovu zamiloval.

Tu svou krásku nechej plavat, udělej si v životě pořádek, a potom určitě přijde další láska, s vícero kvalitami, než tato.

Tato byla jen fata morgána.

:29:
10.05.2010 - 16:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele královna zvířat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mám obavu, že jestli je holka zvyklá žít na vysoké nožce nemáš šanci
10.05.2010 - 16:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele tarot75, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahojky mám za sebou takříkajíc dosti skušeností a pokud chceš znát názor,tak ho dám.Ona tebe má jako spestření a co si budem povídat peněz po rozvodu moc mít nebudeš ,jestli budeš platit na děti,takže dobře zajištěný partner je priorita č.1
Ovšem někoho do postele to také není k zahození,takže já bych ti radila zvážit,zda by tvá rodina nestála za to,znova obnovit a zachránit to co tam kdysi bylo a možná skrze nějaké problémy ještě je.Ta milenka tě ohromila jako chlapa ,ale nic víc nečekej vážně. :27:
10.05.2010 - 12:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tatuat Fairy
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele leona, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:17:ABSOLUTNÍ SOUHLAS :74:
10.05.2010 - 11:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele guilty angel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
bue to znít asi krutě, ale láska to určitě je.. Aspoń jedna z jejích podob...Možná jí nejde ani tak o peníze jako o vděčnost, netuším jak dlouho spolu jsou, ale já jsem se svým přítelem už přes tři roky, za celou tu dobu jsem potkala řadu mužů, kteří mi byli sympatičtí, ale nikdy jsem to nenechala zajít tak daleko, že by mi byli milenci a i kdyby náhodou byli, asi bych to brala jako super zážitek, ale pak bych se musela vrátit domů a přiznat si, že ničit vztah kvůli tomu, že moje srdce se na okamžik zatoulalo někam jinam je nesmysl. není to vůbec oi tom, kdo koho víc miluje. a jinak- máte děti? má ona děti? jestli nemáte děti ani jeden, potom si dělejte co chcete, ale vyrůstat v poloúplné rodině by mohlo narušit duševní stav a rovnováhu vašich potomků a zároveń jejich důvěru k vám a tuhle lásku je myslím důležitější si udržet. Jak jste uvedl scházíte se o víkendech, zůstal jste s ní někdy déle než týden? víte opravdu jak by se chovala, kdybyste spolu navázali trvalý vztah? nebo by to za pár měsíců skončilo hned potom, co byste zahořel hormony k jiné ženě nebo ona k jinému muži... Opravdová láska nosí smutek a rozchody, ale mě přijde dost statečné někoho milovat duší natolik, že jste š´tastný z toho, že ten druhý je š´tastný právě te´d a právě s vámi... finanční jistota je dneska důležitá, to si nebudeme nalhávat že není, ale vděčnost k člověku, se kterým roky žijete je ještě silnější... hlavně byste neměl ztrácet čas ptaním se nás na názor, měl byste se zeptat jí. třeba jí její partner kdysi pomohl z dluhů nebo šlamastyky a ona věří že ho nemůže opustit, protože by byla z apěknou mrchu... Mmimoto, je mi líto vaší součastné partnerky, ale vím, že se to může stát a nebudu nikoho odsuzovat, ale zaslouží si opravdu abyste ji opustil kvůli někomu, kdo s vámi nehodlá nikdy nic víc než spát??...
kdybyste uvedl znamení jí a vaše, mohla bych se podívat do tarot nebo vám nějak pomoct více osobněji, ale hlavně- prosím- si všechno pořádně promyslete a nedělejte hlouposti kvůli nějakému poblouznění. kdybyste opravdu chtěl opustit svou partnerku nebo ona svého partnera, už by to udělal a nečekal byste ani jeden tak dlouho na to, jak se to zauzlí a rozuzlí... Přeju hodně štěstí...
10.05.2010 - 10:51 | Filtr
(Blíženci) Triniti111 » Tatuat Fairy
Teda, kačenko :22:, jak kdybys mi mluvila z duše :15: :29:
10.05.2010 - 09:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Tatuat Fairy, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Myslím si, že když se lidé milují, měli by ctít rozhodnutí toho druhého."...mělo by to platit oboustranně.
Každý z Vás by se měl rozhodovat jen sám za sebe a ne s tím,že se nějak rozhodne a bude předpokládat,že ten druhý se zařídí stejně.Myslím,že ona o tom přemýšlí více méně správně,rozhodnutí o tom,zda odejít ze současného vztahu by mělo přijít od ní samé,z jejích pocitů a ne jen kvůli tomu,že má Tebe a Ty se chceš rozvádět.Stejně tak Ty bys měl odejít ze současného vztahu jen pokud to tak doopravdy cítíš,ne jen kvůli ní...
Odpovídat na otázku,zda je to láska je dost těžké,láska má totiž tisíce podob a ne vždycky se jeví tak,jak bychom očekávali.A není to její vina :3:
10.05.2010 - 09:03 | Filtr
(Rak) karamelan
máš pravdu. potřebuje jen milence :27:
10.05.2010 - 09:02 | Filtr
(Kozoroh) swetlex
myslím si,že Tě má svým způsobem ráda,ale je si moc dobře vědoma,o co by přišla,zvykla si na nějakou úroveň a nehodlá to změnit...
Příspěvky: 27-3 2-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »