Souznění - technika pozvednutí vědomí do srdeční čakry


02.05.2010 - 23:32
(Ryby) Luminon
Souznění - technika pozvednutí vědomí do srdeční čakry
Toto je projekt občanského sdružení Ekoland Klub, sídlícího v Moravskoslezském kraji. Stránky klubu jsou zde: http://ekoland.klub.sweb.cz/index.h… analýzou bylo zjištěno, že lidé se často staví do trpitelských pozicí, v nichž snadno získávají energii pro život od lidí kolem za pomoci třetí čakry. Jedná se o emoční vazby mezi lidmi, které se v dnešní době sice považují za normální, ale ve své podstatě vedou pouze k přetahování o energii a neproduktivním mezilidským vztahům. Dobře o tom pojednává například kniha Jamese Redfielda - Celestinské proroctví.Za tím účelem byla vyvinuta technika kterou jsme nazvali Souznění. Jejím účelem je změna polarizace čili přesunutí ohniska vědomí ze solar plexu (manipúra čakra) do úrovně čakry anaháta. Srdeční čakra je totiž nejnižším místem v čakrové soustavě člověka, kam přímo zasahuje neboli působí energie duše.Člověk který své vědomí ukotví do srdce, se účinně odpojuje od svých bývalých emočních vazeb a ke své existenci začíná využívat mnohem více energie duše. V konečném důsledku se jeho životní situace postupně stabilizuje, jeho realita se mění a nabývá pozitivního vyjádření. Duševní inspirace ovlivňuje bytost formou kladné zpětné vazby a neutralizuje přežilé a nefunkční vzorce chování, které většinou komplikují život. Průvodním jevem může být zbavení se různých strachů, obav, neřestí, závislostí a také negativistických postojů a nemocí které je provázejí.Tato metoda umožňuje člověku i ve dnešní hektické době zachovat si nadhled a odstup od negativity a iracionálních emočních vzorců chování a napojit se na svůj vlastní vnitřní zdroj energie - duši.Souznění a více informací k němu naleznete zde:http://ekoland.klub.sweb.cz/souznen…

Řazení:
05.05.2010 - 11:40 | Filtr
(Ryby) Luminon » Janíčko Skútrista
OK, myslíš znovuzrození jako born again, jak si to přivlastnili američtí Křesťané? To snad ne, ten jejich křest není nic než surfaciální aplikace dihydrooxidu :1:

Ale i když někdo projde tímhle zasvěcením v plném okultním významu toho slova, (asi 2 miliony lidí v současné době) rozhodně není dalek lidským problémům a charakteristikám. Naopak, je to počátek silných emocionálních bouří, neboť zasvěcenec si začíná uvědomovat jak je nasáklý mámením a začíná se proti tomu bránit. To skončí druhým zasvěcením, ale i potom může mít iluze, intelektuální povahy, může se tedy pořádně mýlit. Říká se, že i arhat může padnout, a to je krok před Mistrovstvím... Dokud se to pořád inkarnuje a má osobní karmu, žádného zasvěcence či osvícence bych nepřeceňoval.
04.05.2010 - 12:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Smutok a rozne ine emocne stavy svedcia o tom,ze clovek podlieha citovemu životu,resp.že citovy život je jeho prirodzenym stavom a urcuje tak i jeho cestu životom.

Z hladiska mystiky ale ide o to,aby bol veskery citovy život pozmenený,odložený,t.j.pretransformovany v život božský (V opacnom prípade by duchovne snazenie nemalo zmysel).To samozrejme vyzaduje adekvatnu snahu,pretoze sa cele to tažisko života presuva z naucenych vzorcov spravania a osobnych potrieb do neosobnej roviny.

Preto milujuca bytost netrpí tým,cim trpí bežné ludstvo.Ten kto je upevneny v kvalite stvrtej cakry,stava sa bhaktí...to je ten,kto je naplneny všeláskou.On len akceptuje strasti sveta,ale nemaju uz na neho vplyv,pretoze veskerý jeho osobny zivot stratil pre neho cenu.Preto uz ide o vysoky stupen žitia.Nie je to teda jednoduché.

Nemozno to preto zrovnavat z nejakym rychlym presunom z jednej urovne vedomia do druhej.To je mozne i vtedy,ak este bytost naleží bežnemu ludstvu,pretoze pokial cloveka ovplyvnuje citovosť,tak je jasne ze ma este k tomu ludstvu vezby.

Vysoko osvieteneho som videl,teda mal tu cest od neho studovat nauku.A preto viem,ze ak dvaja robia to iste,nie je to to isté.Je teda rozdiel - napr.hnev prežívať a hnev predstierať (viz.trebars i herci v divadle).U tych vysoko osvietenych bytosti platí ta druha moznosť.A dalej je tu este zámer - ten vysoko osvieteny neberie nic osobne a preto jeho činy vychadzaju z objektívneho posudenia nevyhnutnosti do niecoho zasiahnuť.Inymi slovami - osvietený JEDNÁ,kdežto my REAGUJEME.Rozdiel medzi tymito slovami je teda evidentný,kdezto navonok vykonany cin moze budit ten isty dojem.Laska musí teda ist ruka v ruke z jemnym rozlisovaním a prísnou nestrannostou.Tož osvietené bytosti.

ps.:cím sme viac pokrocilejsí,tym sme menej ludskí a viac božskí.

Povedal Ramakrisna :

Aby sa zrodilo bozske,musí umriet v nas to ludské....

...v biblii sa to opisuje,ako znovuzrodenie.

:1:
04.05.2010 - 12:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vypadá to zajímavě :15:
04.05.2010 - 12:15 | Filtr
(Ryby) Luminon » Janíčko Skútrista
Co se týče permanentního ukotvení ve čtvrté čakře a výše, myslím že tvůj popis je trochu zavádějící. To se těžko popisuje, to se musí vidět co jsou ti lidé zač. Ty je popisuješ jako odosobněné, povznesené, i nad ztrátu blízkého člověka, a to tak rozhodně není. Nadhled není povznesenost! A i smutek má v lidském životě místo. Účelem je ve všech oblastech najít zlatou střední cestu, dělat všechno ve správné míře, ve správnou dobu a správným způsobem, tedy i rádoby "negativní" a "neduchovní" věci.

Jestli jsi někdy viděl někoho vysoce osvíceného, tak víš že tihle lidé dokáží být velice osobní, nešetří humorem, a dokáží se i pořádně zlobit, když si o to někdo koleduje a odkázat agresora do patřičných mezí, slovem i činem. Nebojí se jednat i bojovat, stejně jako se Ježuch nezdráhal sebrat bič a rázně, systematicky vypráskat z chrámu obchodníky.
Čím je kdo pokročilejší, tím víc je lidský v nejlepším smyslu toho slova, ve smyslu větší síly, lásky a moudrosti. To co se ztrácí jsou chorobné charakterové rysy a slabosti, zato lidskosti a pozitivního citu přibývá.

Typickým případem je právě ona paní která tu techniku Souznění provádí. Osobně se ani neodvažuju odhadovat nakolik je oduševnělá ona, to se každý může přijít podívat. Výmluvným příkladem je ale to, že jí TRVALÉ pozvednutí vědomí člověka o tu čakru výš zabere jenom chvilku. (takže času na mluvení je potom dost :1: ) Zatímco běžnému člověku to zabere roky či desetiletí, pokud na sobě pracuje.
04.05.2010 - 07:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Luminon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Presne tak.Mysliet si mozme vselico,ale postacia tie bežne životne situlacie hlavne z tym partnerom,alebo vobec osobami na ktorych nam nejak zaleží a anahata je ta tam :4:

Je treba rozlisovat,ci mam skusenost z kvalitami stvrtej cakry,alebo som uz v tychto kvalitach upevnený.A to je velky a zasadny rozdiel.

Nijaky poznany stav nie je totiz pri prieniku do vedomia trvale udrzatelny - to potvrdí skusenost - pretoze je narusovany hlavne vžitymi sklonmi a navykmi,ale i vplyvmi z okolia,trebars dokonca i počasím sa nalada zmení a clovek uz inak reaguje.Podla mna je clovek dobre upevneny v dannych kvalitach len vtedy,ze ak by chcel danný stav zrusiť,musel by vynaložit take iste usilie,ake potreboval k tomu,aby si danny stav vydobyl a udržal.Zit teda permanentne kvality stvrtej cakry,t.j.byt nimi naplneny znaci uz vysoky stupen žitia.Taky clovek musí uz byt odosobnený aj od detí,rodiny a musí prijať prípadnu ich stratu a vobec musí uz byt povzneseny nad vsetky utrapy svetskeho života,ktory inym ludom urcuje ich nalady.

:1:
04.05.2010 - 06:58 | Filtr
(Ryby) Luminon » Jyotis
Je pravda že někteří lidé už mají vědomí pozvednuté nad solar plexus, takže v Souznění se svou duší už jsou do té míry o které tady mluvíme. To se projevuje tím, že se nepotřebují hádat, soutěžit a vítězit za každou cenu, nebo dožadovat se pozornosti a soucitu druhých... tedy tahat od ostatních energii. Obvykle od partnera, že? :3: :4:

Ale pokud na tom nejste tak dobře, tak se na těch stránkách klidně hlaste. Nějací zájemci už jsou, ale hlásí se zatím přes jiné kontakty.
03.05.2010 - 23:00 | Filtr
(Býk) Jyotis
Já jsem nikdy necítila vědomí v solaru, vždycky v srdci nebo výš.
Když mě někdo nutil do solaru, tak mi to spíš dělalo potíže..
03.05.2010 - 22:01 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
děkuji za odkaz, zrovna teď někdo potřeboval posílit čakru srdce :3:
03.05.2010 - 18:51 | Filtr
(Ryby) Luminon » Janíčko Skútrista
Ano, tak nějak to je, vidím že tomu taky rozumíš. A díky za potvrzení, že si to nevycucávám z prstu :3:
03.05.2010 - 09:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V podstate ano.

Nizsie centrá (pod urovnou anahaty) predstavuju živočíšneho cloveka,co je automaticky spojene z emocnymi vezbami.Odtial uz len krok k uz spominanemu trpitelstvu.

Celeho cloveka mozno definovať takto :

Psychické sebepozorování vede k poznání, že nejustrnulejší vibrace mají sídlo v nohách, jejichž funkce neprospívají prvotně k udržování života poznamenaného sebeuvědomováním.

Ale když obrátíme pozornost ke spodní části trupu, objevujeme již účinné životní energie, atakující sebeuvědomování, aby se podrobovalo smyslu hmatu nebo citu, jehož hlavním projevem
je zachování existence sebe nebo rodu. Proto je to místo nejnižší formy vědomí, které obstarává funkce životních sil a projevů
a které nemá znaky denního vědomí. Životní energii tohoto centra bytí můžeme proto řadit do elementární fáze životnosti a tím
také do fyzikální oblasti nízkého kmitočtu účinných elektrovitálních sil.

V prsou, kde je sídlo vyšších citů a pocitů, najdeme korespondence se sférami světelnějšími. Jsou založeny na vibracích, jejichž intenzita nebo vlnová délka je přibližuje naší zjišťovací schopnosti,
která obvykle může ideální citové pohnutky evidovat, kdežto pudové podněty pouze akceptovat. A protože se v této oblasti uplat-
ňuje síla zřetelů, rozďelují se její formace na nižší, které spadají do obzorového pole našich smyslů, a vyšší, které můžeme pozná-
vat pouze jako příjemná citová pohnutí. To znamená, že právě v prsou najdeme naladění analogické stavům nebo vibracím těch sfér, jejichž podnoží je náš smyslový svět a dále světy dosažitelné zvýšenou duševní silou, nebo též fyzikálním průzkumem.

Hlava je však na rozdíl od všech nižších partií těla oblastí činnosti a formací nadfyzických. Je částí těla, která koresponduje s neutvářenými vesmírnými silami, s oblastí napětí, které nevytváří
svazky zjistitelné fyzikálními pomůckami pro měření a vážení. Odpovídá tedy prostoru, v němž existuje potenciál, který může dát
vznik faktorům fyzikálně zjistitelným.

:1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »