requiem for a dream


05.03.2010 - 16:24
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vypichle-oko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

requiem for a dream
viděliste někdo ten film?Já né,ale znám jenom znělkutady je http://www.youtube.com/watch/…
YouTube

Řazení:
17.03.2010 - 19:29 | Filtr
(Váhy) Ireth
Jeden z nejnádhěrnějších filmu, jaký sem kdy viděla. I potom co běželi titulky jsem se klepala..
05.03.2010 - 22:37 | Filtr
(Býk) Tesik
Stylisticky ambiciózní a výborně zvládnutej film, v němž se prolínají osudy 4 obětí různých závislostí/snů, který nakonec vyústí v jedinej druh závislosti - drogový a v noční můru první kategorie. Droga je (alespoň zdánlivě) nejrychlejší cestou k naplnění snu nebo aspoň zaplnění prázdnoty - což se mnohdy prolíná. Umně znázorněnej je progresivní úpadek protagonistů. Film začíná poměrně poklidně, atmosféra ale postupně houstne,až téměř hmatatelně narůstá opresivní pocit beznaděje a zoufalství, proměna snů v nekončící noční můru.
Tomu všemu silně napomáhá originální kamera a střih - střídání zrychlených a zpomalených scén, reality a iluze/halucinace, rozostřování a zaostřování záběrů i reality a ztrátu kontroly, osobní/intimní scény rozdělený do dvou oken zdůrazňujou propast mezi aktérama i v těch chvílích, kdy by si měli bejt nejblíž. Ve filmu se refrénovitě opakuje kaleidoskopickej sled obrazů (krásně autenticky zvukově doplněných), po němž se situace aktérů vždycky posune o něco blíž k propasti, z který neni cesty ven.Silně expresivní záběry ke konci filmu nás téměř dostávají do fetální polohy jako aktéry samotný.
Celým filmem se prolíná ústřední hypnotická melodie Clinta Mansella ktrá jen zvýrazňuje ty správný momenty pokud jde o tempo, náladu a tón.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »