Kdy jste v sobě objevili víru v Boha?


24.02.2010 - 18:03
(Lev) Eva
Kdy jste v sobě objevili víru v Boha?
Já když jsem byla hodně nemocná každý večer jsem se modlila k Bohu,že ještě nemohu odejít a Bůh mě vyslyšel a já se uzdravila a za tomu děkuji,že je se mnou. :17:

Stránka: 2 1
Řazení:
26.02.2010 - 17:38 | Filtr
(Rak) Zakelina » Oraphim
Každěmu? Vy jste se všech zeptala? Hmmm...
Nenabyla jste tohoto názoru spíš proto, že žijete v prostředí, kterého kultura je křesťanstvím presycena?
Ja si myslím, že v Indii by lidi odpověděli jinak, rovněž v muslimských zemích...
26.02.2010 - 09:07 | Filtr
(Rak) Oraphim
Víte proč, když se řekne bůh, každému se vybaví Ježíš Kristus a křesťanství? Ne proto, že by to byla pravé náboženství, ale jen protože mají nejsilnější astrální vibraci. Měli by jsme měli hledat uvnitř sebe a ne na nebi. :3:
26.02.2010 - 09:02 | Filtr
(Rak) Oraphim
Ve 4 letech. :3:
26.02.2010 - 09:01 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Pan Božský Nesympatický
"Věřící lidi beru jako sobě rovné, jen měli jinou výchovu, v té mé mi nikdo víru nenabídl a nikdo mě k ní nenutil a nikdo mi o ní neřekl, necítím tedy potřebu se obracet na někoho vyššího."
========================================

Na toto zareaguji, protože u mě to bylo úplně stejně, přesto "věřící" jsem (i když, jak jsem řekla, nerada používám termín "věřící"). Takže není to jen výchovou, může to být i něčím úplně jiným. Nikdo (tedy z lidí) mi taky víru nenabídl, ani nenutil, ani mi o ní neřekl (samozřejmě jsem měla jen obecné povědomí, jako každý), nikdy jsem nechodila do kostela nebo něco podobného, přesto jsem začala cítit. Ano, máš pravdu, že výchova může hodně ovlivnit, někdy pravě, někdy k pouze "naučenému náboženství", které vlastně nemá hodnotu, to jen to cítěné, někdy k ateismu, ale někdy na výchově nezáleží. To asi když si člověk nenechá úplně ubít ostatními, co k němu přichází z a přes jeho vlastní nitro...
Takže nemusí to být ani výchovou, ani kvůli nějaké události, ale prostě jinak.

Jen to jsem chtěla podotknout, jinak samozřejmě souhlasím, každému, co jeho jest a určitě nikoho nehodnotit (nesoudit), každý je zodpovědný sám za sebe a svůj život. :17:
26.02.2010 - 01:26 | Filtr
(Střelec) jezinka001 » Pan Božský Nesympatický
Ano,setkávám se často s otázkou proč Bůh dopouští zlo(hrůzy ve jménu náboženství),no ale Bůh nedal lidem zbraně do ruky,to všechno vymyslel člověk.Bůh respektuje rozhodnutí člověka,kterého stvořil ke svobodě a zodpovědnosti.Já nemam oprávnění vynášet nad nikým rozsudky.Víra je dar,jsem věřící ,ale fanatička nejsem.A protože že jsem věřící ,nelpím na věcech materiálních.Z Bible nejraději čtu oddíly Nového zákona.
No jo,no,co my víme,co nás čeká po smrtí,tak o tom přemýšlím.A děkuji za každé nové ráno,kdy se probudím.A také Bůh mi poskytuje nadějí,že ho jednou spatřím. :44:
25.02.2010 - 23:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
v Boha věříme, když věříme sami sobě :68:
25.02.2010 - 22:39 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » jezinka001
Ano, Bibli jsem nečetl, snad jen úryvky, ale zato jsem přečetl hodně o tom, jak, kdy a proč křesťanství vzniklo. Či přesněji, proč nezaniklo :-) Taky jsem si přečetl, jaké hrůzy se ve jménu náboženství na lidstvu napáchaly. Nemám důvod křesťanstvím opovrhovat, ale vnímám ho jako součást naší historie a obdivuji ty pozitivní věci, které křesťasnká víra do Evropy vnesla. Architekturu, způsob života "poddaných" a další. Zajímá mne historie, hledám v ní poučení pro současnost. Ano, jsem ateista, prohlášení toho, že jsem sám sobě Bohem vyplývá z poznání, že jen já sám před sebou budu soudit své činy, své myšlenky a své pohnutky. Církve si z koláče obyvatel bohužel vždy ukrojí své promile, takže věřím, že církve jen tak nezaniknou.

Věřící lidi beru jako sobě rovné, jen měli jinou výchovu, v té mé mi nikdo víru nenabídl a nikdo mě k ní nenutil a nikdo mi o ní neřekl, necítím tedy potřebu se obracet na někoho vyššího. Každý máme s tímto světem jinou zkušenost, nemůžu tvrdit, že ta má je lepší nebo horší. Já jsem s ní spokojen a nemám právo hodnotit ostatní s jinou zkušeností, která jim přináší jiné názory a jiné pohledy na svět. Blah blah blah... A tak bych mohl pokračovat do nekonečna :-)

Závěr? Bibli si přečíst můžu, ale obsah beru jako manipulaci s historií a vnímám ji jako vyjímečné historické dílo, které vzniklo v nějaké době v nějaké atmosféře a z popudu nějakého člověka (nebo skupiny).

Souhlasím s tím, že Bůh nekšeftuje. Vypočítavost je nepoužitelná a očekávat pomoc shůry je taky zbytečné. Musím si poradit sám, prootže nikdo jiný to za mě nevyřeší :-)
25.02.2010 - 21:41 | Filtr
(Rak) Zakelina
Již od ranného dětství jsem byla velice silně duchovně založena, pamatuji si na ranný věk, kdy jsem se hodně tázala po smyslu svého bytí...protože jsem vyrůstala na vesnici, kde fungovalo křesťanství, již od mala jsem chodila do kostela Přivedla mě k tomu babička. Moji rodiče byli nevěřící, ale povolili mi chodit do kostela i mimo vesnici, kde bydlela babička. Chodila jsem tam každý den, vroucně se modlila a skutečně věřila, tak čistě jak to umí dítě...moje dětství bylo těžké, byla to velká zkouška a já prosila Boha o klid v naší rodině...nepřišel, právě naopak, byla jsem vyčerpaná a zoufalá. Když jsem přišla do věku, kdy jen slepě nevěříte, uviděla jsem zástupy lidí, chodících do kostela pomlouvat, jejich chování bylo naprosto odlišné s tím co kázali a na mé kardinální otázky neznali odpověď, nepřipouštěli chyby církve, ta je neomylná, prostě musím věřit...Můj postoj ke křesťanství se změnil, dnes si vážím každé lidské bytosti a chovám úctu k hledajícím a k lidem, který kráčejí po duchovní stezce, ať je jakkoliv odlišná, pokud po ní kráčejí s otevřeným sdcem je správná. Tehdy jsem ale měla zlost, bolelo to, cítila jsem se oklamaná. Později jsem okusila příchuť astrologie, numerologie, tarotu...Nyní již delší dobu jsem poznala to, co otváří srdce mé...theraváda, dhamma, meditace vhledu...Děkuji, že jsem byla tohoto učení hodna, moje cesta za ním byla nelehká, teď mi dává sílu a smysl mého bytí, sklízím první ovoce meditace. Kéž taky najdete cestu, která osloví Vaše srdce.
25.02.2010 - 20:25 | Filtr
(Střelec) jezinka001
Dobrý večer,zdravím všechny...čtu vaše příspěvky a chtěla bych se připojit k diskusi.Naše rodina byla velmi zbožná a tak jsem od malička chodila s rodiči,nebo s babičkou do kostela a poslouchala evangelium.
Farář nám četl úryvky s Písma sv. nebo vyprávěl o Bohu na náboženství.Omlouvám se předem-nechci nikoho urazit,ale přišlo mi legrační,že PanBožsky se ptal kyvadla jestli je Bůh.Proč se nepodíval do Bible - kniha knih.Tam je veškeré moudro.Tam Ježíš mluví o svém Otci-Bohu.Kdo začne číst Bibli,začne hledat Boha.Každý hledá pravdu.Člověk nás může zradit,ale Bůh ne,Bůh nás má rád,jde o to se k Němu přihlásit,nevysmívat se mu,důvěřovat mu a to ne jen v nouzi,z prospěchářství.
Víte,někdy slýchávám toto *Mám dluhy,hrozí mi vyhazov z práce,nemohu mít dětí,jsem šeredná,mám malý byt,dcera je nemocná...a tak dále.No jestli toto vše změní Bůh,když se pomodlím,tak začnu věřit v Boha * Hmm,vypočítavost,hned chtít odměnu,tak takhle to nefunguje.Bůh nekšeftuje.Bůh je tam,kde je láska.Věřím,že je se mnou,protože mi dává sílu vše zvládnout. :27: :17:
25.02.2010 - 18:33 | Filtr
(Blíženci) hela215 » růžička
mě to divné nepřijde :3:
25.02.2010 - 18:30 | Filtr
(Lev) růžička » hela215
Já měla velké štěstí potkat tam úžasné dušičky, které mne obohatily.
Na Medžugorje je krásné, že v drtivé většině případů sem poutníci jezdí za jediným - modlitbou a usebráním... Není proto nic zvláštního, že člověk na každém kroku potkává modlící se lidi s růžencem v ruce. A vůbec to není jen v kostele a jeho blízkém okolí. Lidé se prostě modlí všude - na Podbrdu - místě zjevení, cestou na horu Križevac, v ulicích města, na hřbitově, polní cestě mezi vinohrady, hotelích, penzionech... prostě všude. A nikomu to nepřipadá divné. Každý sem totiž s tímto úmyslem přijel... Pokud by si někdo myslel, že mezi návštěvníky převažují penzisté a staré babičky, jak bývá zvykem v některých našich kostelích, tak by se hodně spletl. Mladí, krásní lidé i celé rodiny s několika malými dětmi nejsou žádnou výjimkou... Pokud se v kostele modlí růženec, je slyšet labyrint nejrůznějších jazyků. Chorvatštinou počínaje, přes němčinu, italštinu, angličtinu, francouzštinu, češtinu, slovenštinu, polštinu až třeba po maltštinu. Prostě je to jeden velký labyrint jazyků... :17:
25.02.2010 - 18:24 | Filtr
(Rak) Shirma Nuwa
už když jsem byla malá,tak mě moc zajímalo jak vznikl svět,tak mě babička vysvětlila jak to bylo,taky ten příběh o Adamovi a Evě, atd.učila mě modlitby jak k Bohu,tak k andělům.Byla jsem ráda a od té doby se modlím každý den. :27:
25.02.2010 - 18:11 | Filtr
(Blíženci) hela215 » růžička
to ti věřím.já byla kdysi ve španělsku v klášteře monserat,ale to bylo spíš z důvodu zájezdu do barcelony.jinak mám zkušenosti z nějakých podobných akcí jiného ražení.je zvláštní,že na mnohých byla boží přítomnost cítit,ale jakmile se do toho vložili lidé s úmysly něco si užít,nebo si tam nějak namasírovat svoje ego,zbyla z toho jen prázdná šlupička :17:
25.02.2010 - 16:42 | Filtr
(Býk) Jyotis
Co mi paměť sahá. Jen bych to nenazývala vírou.
Nejvíc asi od pěti let, když jsem se topila a poté, co jsem se začala modlit, tak jsem se uklidnila, zachytila a zachránila se.
25.02.2010 - 12:46 | Filtr
(Štír) Coala » Pan Božský Nesympatický
Tedka jsem si vzpomnel na povidku:

Vzhůru na Golgotu od Garry Kilworth ....enem ji tedka nemuzu nikde najit ...byla natocena i pro radio
25.02.2010 - 11:46 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Coala
Anebo proto, že chlap to prostě vezme jako fakt (že Bůh je nebo není) a dále se tím nezabývá. Ženy si o tom musí povídat a rozebírat to. Bůh moc upovídaný není. Ale nebyla žena Ježíš Kristus? Ten toho za život napovídal dle mého soudu docela dost. Však o tom tuhle někdo napsal knížku. Kolektiv autorů, začínalo to nějak na B...
25.02.2010 - 11:27 | Filtr
(Štír) Coala » Pan Božský Nesympatický
Anebo, že Bůh je žena :)
...To taky oproti seznamovacim serverum :)

25.02.2010 - 11:09 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Coala
Pravda, z absence přiměřeného poměru mužů v diskusi již lze vyvozovat určité závěry :-) Třeba ten, že zde jsou dámy ve většině :-)
25.02.2010 - 10:45 | Filtr
(Štír) Coala
Zajímavé, že jsou v této diskuzi takřka samé ženy ... že by to enem potvrzovalo, že vnímame věci jinak
25.02.2010 - 09:53 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
Nevěřila jsem v Boha díky výchově ve školách. Byli mě směšní všichni ti lidé, kteří pospíchali v neděli do kostela, dostali odpustky a vesele dál hřešili, kradli a podváděli a hlavně se pomlouvali.
Před 5 lety jsem se dostala k reiki, všechno se ve mně změnilo za jeden den, protože ta síla a láska proudí tak, že to nelze přehlídnout. Pak jsem dospěla k nádhernému poznání, že nejsem nikdy sama, On je ve mě, já v něm, všechno co je- každá květina, zvíře, člověk, je stvořeno Bohem a já jsem součástí. Je to tak nádherný pocit, večer ležím v posteli a děkuji mu za všechno, i za to zlé, které mě poučilo. Jsem ve stálém úžasu z toho, jak je naše planetá nádherná a co všechno mám a dokážu. :35:
25.02.2010 - 09:47 | Filtr
(Panna) Aillé
Díky své životní cestě a zkušenostem s ní spojemým jsem došla k víře v Sílu, která je nad námi. Taky mám zkušenosti, že andělé pomáhají.
25.02.2010 - 08:10 | Filtr
(Lev) růžička » hela215
A víže já na ten pobyt hrozně ráda vzpomínám.Bylo to prvně co jsem si mohla úplně osvobodit od všech a všeho kolem sebe.Od té doby nejsem tak horká krev a jsem o dost klidnější.
Ta cesta se nijak neplánovala , bylo to ze dne na den , jela jsem tam solo, nikoho sem neznala.Šlo o silně věřící lidi , zahalili mne vnitřním klidem.Setkání s vizionáři bylo úžasné.
Prvně jsem se tam setkala s něčím nadpřirozeným a přitom úžasným o čem celá léta hodně přemýšlím a dost to i můj život ovilvnilo.
Toto místo je hodně posvátné možná bohužel už komerční , ale stále jistě hodně zajímavé.
Jako dodatek -věřím v pána Boha, ale do kostela chodím jen zřídka.
Mám ho stále vsrdci :17:
25.02.2010 - 05:55 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Coala
Přezdívka pan Božský vznikla dva roky před tím z něčeho úplně jiného :-) V tomhle jsem nevinně :-)
25.02.2010 - 00:59 | Filtr
(Býk) ave
Měla jsem krásné dětství plné lásky a Bůh v něm nějak nenásilně byl vždy.Nechodili jsme do kostela,jen na jesličky o vánocích.Moje prababička měla v podkroví místnost a v ní svíčky,obrázky Ježíše a "záhadnou vůni"
Babička nás naučila Andělíčku můj strážníčku. :1:Ale nikdy jsme se se sestrou povinně nemodlily.
Jinak se o víře u nás nemluvilo a přesto jsem Jeho Energii myslím vnímala vždy :74: I když jsem dělala dětské lumpárny,měla jsem pocit,že mě chrání :1:
Příspěvky: 44-20 19-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »