Nejčastější důvody rozpadu vztahů


20.02.2010 - 16:18
(Vodnář) Siraels
Nejčastější důvody rozpadu vztahů
Tak, v čem se domníváte,že spočívá "kámen úrazu" rozpadu vztahů???Nabízím možnosti:nevěraporuchy komunikace ("namají se spolu o čem bavit")neshody v zájmech (do jisté míry souvisí s tou komunikací)odlišný světový názor ("duchovní člověk" vs.materialista)finanční neshody sexuální neshodyodlišnost povah (např.introvert vs.extrovert,cholerik vs.melancholik)Některé body se zde "prolínají",nicméně stojí to za zamyšlení... :27: :27:

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
15.03.2010 - 09:33 | Filtr
(Rak) karamel
poruchy komunikace ("namají se spolu o čem bavit")

je pro mne to nejhorší, vše ostatní se dá řešit, ale když člověk žije vedle druhého jako cizinec..je to nejhorší..
15.03.2010 - 08:48 | Filtr
(Střelec) Katelil
Podle mě je horší:
1.Nevěra se dá odpustit ,podle toho jaká...(neni důvod)
2.Komunikace je důležitá,neumim si představit ,že bych chodila s klukem a ten by mi nic nepovídal a mlčel,jak hrob(je důvod)
3.Zájmy nejsou potíži,protže si můžou nějaký najít ,který bude bavit oba..(neni důvod)
4.Světový názory se dají překonat,ale člověk musí chtít,jelikož je snad jedno ,kdo jaký je,ne?.hlavně ,že se maj rádi...(neni důvod)
5.Finance nejsou všechno,ale musí se v nich udělat nějaký system,proto jsou na to 2 ,aby přemejšleli o tom co snima provedou...(neni důvod)
6.Sex ve vztahu je důležitý podle mě ,ale když to skřípe ,tak by si o tom měli ti dotyčtí promluvit...co se jim nelíbí a co jo (neni důvod)
7.Tak tohle je podle mě velkej problém,mam s tim i svoje zkušenosti.Chodila jse s klukem,který měl povahu,že rád urážel lidi a bylo mu tak nějak všechno jedno co o něm lidi říkaj.A nikdo ho ani nedokázal urazit ,prtože mu to vždycky vrátil z5.Tak že je těžký ,aby se našli lidi ,kteří si nebudou líst na nervy,ale když už se tak stane a maj se hodně rádi,tak jim držim palce ať to překonaj.. :75:(je důvod)
23.02.2010 - 19:48 | Filtr
(Vodnář) Krovka » Siraels
Ano, nevěra bohužel světem vládne...ale zase ...z čeho pramení? Z toho, že si partněři neumí říkat, co je trápí, po čem touží, proč jsou nespokojení apod. Kdyby spolu lidé více mluvili, tak by si snadněji vyhověli a plnili si vzájemně svá přání a své tužby a tím pádem by ubylo důvodů k nevěře.
Bohužel zrovna nevěra byla u nás ještě nedávno aktuální téma :24: A raději se nechci myslet na to, že to udělá znovu. Dala jsem mu druhou šanci, tak už se v tom nesmím pitvat .... bolí to stále, ale pokud jsem si řekla, že to zkusíme, tak si za tím musím stát a nemůžu myslet na to, že to udělá znovu. To by ten vztah šel opravdu do kytek :11:.
Neříkám, že je moje důvěra zpátky, to ne...na to je to až moc čerstvé, ale snažíme se oba, aby tomu tak bylo :17:

Rozvodovost stoupá, protože hodně párů dává žádost o rozvod hned po první hádce (je to řečeno s nadsázkou, ale kolikrát tomu tak opravdu je :23:) :27:
23.02.2010 - 18:02 | Filtr
(Vodnář) Siraels » Krovka
Ano,určitě se v tom promítá všechno,ovšem jak kdo bere tyto faktory do té či oné důležitosti je záležitostí jedinců v konkrétním vztahu. Ale co jsem se zabývala různými statistikami na tohle téma,tak vede nevěra (tj.neschopnost důvěřovat již tomu druhému -resp. zakódování přesvědčení "udělal (a)to jednou,udělá to i příště"-tedy pramenící nedůvěra,přestože tomu již být ani nemusí a dále neshody v komunikaci -nešeší společné zájmy,nesdílí podobná témata a zážitky- a komunikace je redukovaná do úrovně:"Vynes koš","Jdi pro děti do školy","Nezapomeň koupit chleba..apod".Statisticky nejčastější příčinou rozpadu vztahů není ten nesoulad v sexuální oblasti -neboť se podle mnohých odborníků da upravovat daleko snadněji nežli deficity v oblasti komunikace... :27: :27:
23.02.2010 - 17:42 | Filtr
(Vodnář) Krovka
Myslím, že velký problém je v tom, že mnoho párů do vztahu vejde s nadšením a elánem, ale tím to končí....na vztahu po delší době nepracují a nebudují ho.
A s tím souvisí především špatná komunikace!!!!!! Od toho se totiž odvíjí vše ..... zájmy, společná budoucnost, sex .... prostě všechno.
Pokud člověk neřekne co chce, co se mu líbí a nelíbí .... tím pádem nemůže od druhého čekat, že mu to dá a taky druhému nedá příležitost ke kompromisu :44:.

:17: :27:
23.02.2010 - 17:32 | Filtr
(Ryby) Saxana2008
možná, že ta nevěra je vlastně důsledkem následovně vyjmenovaných možností. Přestože ve všech bodech jsme rozdílní a nedoplňujeme se a nenaplňujeme se, přesto nechci rozchod kvůli dětem a závazkům- slibům..... Tak jsem zvědavá, jak to zvládnem, když stav nesouladu trvá přes 5 let. Saxana
22.02.2010 - 16:39 | Filtr
(Štír) tronco » fanka78
Proč by jsi mi měla otravovat ve "společné" věci....jak sama píšeš...já sám neznám tu hranici,kde se lámou ty společné věci vz. ego.Tím,že chceš aby druhý cítil co ty,je to na jednu stranu hezké,ale může to druhého otravovat,protože se třeba potřebuje cítit být svobodnější.A zas,svoboda neznamená mít zájmy někde vně.Svoboda=Zodpovědnost.Prostě je těžké říci je to naprosto dobře fungující vztah.Takový neexistuje.I toto může být příčinou rozpadu vztahu.Nevědomost.Jdeš raději za tím vysněným vztahem někde v oblacích namísto toho,aby jsi měla snahu přkonávat s důvěrou,respektem a jinými dost důležitými věcmi jako láska......
To jak psala myslím Mihule....prostě na to jeden nemá sílu a vyprdne se na to....

A táááák...mááám to.... nejčastější důvod ze všech je abstinence lásky! :44:
-------------------------------------------------
tímto pro mne považuji diskuzi za úspěšně uzavřenou :6:
22.02.2010 - 16:22 | Filtr
(Štír) tronco » Melody Pond
:4:...ftipné....
Důvod rozpadu vztahu je tedy rozpad vztahu.Zkráceně řečeno....
Nejlepším využitím peněz je když si k nim vytvoříš přátelský vztah.Víc je otroctví.
Máš-li peníze a použiješ je pro jiného s dobrým úmyslem,bez očekávání ničeho na oplátku,co tím může vzniknout? Jasně...spousta věcí,když jsou tam nekalé úmysly,ale v čistotě jen přátelství.
22.02.2010 - 16:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Soulfly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
U "nás doma" je to porucha komunikace,finanční neshody,a cholerik(přítel) versus melancholik(já). Pak taky jeho "odsunutí" na tzv.druhou kolej,poté,co jsme si pořídili rodinu,byl zvyklý být středem veškeré pozornosti a nedokáže toto unést :10:...a z toho vyplynuly další neshody...takže tohle už není žádný vztah,alespoń pro mě ne.
22.02.2010 - 16:08 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » player
tak buď rád, ale zase jsi nebyl ještě ženatý, ne?
22.02.2010 - 16:01 | Filtr
(Býk) player » miluška medvídková
Tak kvůli penězům jsem se teda nikdy s nikým nerozešel.
22.02.2010 - 16:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fanka78, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
toho myslivce chápu, fakt....

jinak jsem egoista z tohohle úhlu pohledu, vím to, z tohohle střípku, co jsem napsala, se dá málo vydedukovat, ale děkuji ti za tvou upřímnost :62: :34:
byla jsem strašnej vztahovej egoista už jen tím, že jsem chtěla, aby můj manžel cítil to samé co já, dával do toho tolik co já, to je právě to, že pro mne milovat je, jak jsem psala jinde to, jako žít a dýchat jen pro něj, být tzv, jedním .... prostě na 150%
takže i vše co je okolo, co se děje = návštěva nemocnice atd...jak píšeš příčiny a následky proč a za jakých okolností jsem tam dostala .. .....je pro mne událost pro jednoho, proto jsem chtěla aby tam se mnou byl, teda to je taky jeden z důvodů....jinak je to složitější....doufám, že mi rozumíš...

a promiň mi tohle celý, nemíním otravovat..

:14:




22.02.2010 - 15:57 | Filtr
(Štír) Melody Pond » tronco
Teda...slyšela jsem jak uplácat z h.... policajta (sorry, Káťo), ale jak se z peněz dělaj přátelé je mi záhadou! Apropos - nejčastější důvod rozpadu vztahů je, myslím já si, že se na to jeden nebo druhej vyprdnou...nemaj sílu jít dál s tím druhým...nebo tak nějak...
22.02.2010 - 15:48 | Filtr
(Štír) tronco » miluška medvídková
ty :66: ,tolik peněz! :75:
nedělají se z peněz nejlépe přátelé :63:
22.02.2010 - 15:27 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
peníze, peníze, peníze :43:
22.02.2010 - 15:26 | Filtr
(Štír) tronco » fanka78
mmmm....egoisticky jsem si nejdříve utekl namazat housku,abych Ti napsal,že:
Jsi. :20:
Uf,jsem si naběhl....budu Ti to muset vysvětlit...
Jsi egoista a přesně vím Tvou první vnitřní reakci,jak se tomu bráníš a říkáš si ale,vždyť a přec,jak se alibismem právě to ego bouří.
Jenže už nešuplíkuju záležitost a lidi do takových chlívků,jako dobrý x špatný a nic víc mezi.Zapomínáme často na to,že je třeba lepší,horší...Fakt svým způsobem jsme všichni egoisti,kdyby jsme nebyli,tak by jsme tu nebyli.I ten egoismus má své míry a různé projevy.V souvislostech s manželem musíš vědět nejlépe Ty,kde jsou příčiny těch následků,do toho se nemohu pouštět,může tam být ego i v těch pomyslně společných věcech...uf to by bylo na dlouho..... jenže máme stejný problém s tím,kdy si připadáš jakoby jsi byla tím jediným,kdo do toho něco vkládá.A už mám chuť rozebírat partnerství....narážím na několik témat o kterých se dají nasat celé kapitoly....na tom,že jsi chtěla,aby byl manžel s Tebou a pomohl Ti a tím i vašemu vztahu(pokud to tak bylo a nemyslela jsi jen na sebe ve vztahu,či jen svůj problém)není v podstatě nic moc sebestředného,protože by jsi na druhou stranu ráda pomohla jemu,kdyby byl ve stejné situaci,jenže by v ní myslím nemohl být,protože problém třeba vzikl jeho nezájmem o Tvé starosti,jak by jsi se tak sama neprojevovala,když se za egoistku nepovažuješ.
Ono je někdy též důležité jak věci děláš víc než co vlastně děláš.
Velký hřích je nezabiješ,ale i tam si troufám tvrdit,že záleží na tom,jak k tomu přistoupíš.
Byl případ myslivce,kterému spadlo dítě mezi pářící se zmije a on jej zastřelil.Uf.Rozumíš? On zastřelil své dítě,protože třeba nemělo šanci přežít stovky kousnutí a zkrátil mu tím trápení.Rozhodně to nedělal s libováním si v bolesti jako masový vrah.Jo...vidíš...poupravim přikázání...jsem troufalec,co? Je rozdíl zabít a zavraždit.
22.02.2010 - 14:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fanka78, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no právě že se projevuje tak či onak, já sama nevím....fakt, v tomhle jsem malinko ztracená...
mám pocit a myslím si, že jsem pro náš vztah udělala maximum, nemyslím si o sobě, že jsem egoista, právě, že v tý nemocnici jsem skončila, prže jsem absolutně zapomněla na sebe a pohroužila se do problému, a to, že si vlastně ubližuji jsem se dověděla až po mý vynucený návštěvě nemocnice, kde mi pan doktor předepsal prášky na uklidnění....poté, co jsem byla schopná opět komunikovat, tak jsem se s ním bavila, nařídil mi duševní klid, probrali jsme problém, doktor se mě ptal jestli nemám problém ve vztahu, a jestli chci, aby manžel byl u mne, když mi vysvětloval co se se mnou děje...samozřejmě jsem chtěla, aby u toho manžel byl...tak tam přišel, doktor začal mluvit, rozebírat problém i před ním, a tam jsem si uvědomila z manželových reakcí,že je mu to nepříjemné...

takže: jsem egoistka, nebo ne, když jsem tohle chtěla?

:42: :42: :25: :25:
22.02.2010 - 14:12 | Filtr
(Býk) player
V tom všem,co jsi tu popsala.Jednou je to ,podruhé ono.
22.02.2010 - 13:57 | Filtr
(Štír) tronco » fanka78
:44: o tom samém též často přemýšlím..... a prostě nevím přesně hranici kde je v tom společném jen to mé... ale zřejmě se to prostě prolíná....
to ego se projevuje tisíci způsoby....
22.02.2010 - 13:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fanka78, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:
znám ho dobře....vím, proč to dělá, vím o kom mluvím......takže mne to nepřekvapuje, proto se tomu směju....jen mě to svým způsobem brzdí a když to vezmu z praktickýho hlediska, tak nevidím důvod, proč nosit jeho příjmení, když už spolu nejsme, navíc byrokratickej aparát je všude a pokud chci něco udělat, mám toho svýho manžela stále vedle sebe, nebo mne tíží na hrbu - visí mi tam jak opice:))) :1:(obrazně řečeno) atd... :4:
22.02.2010 - 13:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fanka78
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fanka78, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
teď si to po sobě čtu a vyznívá to egoisticky.....nevím.....je tohle egoismus?
22.02.2010 - 13:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele fanka78, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj,
celé si to tu čtu a......tebe :62:

už to mám pomaličku za sebou, ale jde to ztuha, dře to,
pro mne rozpad mýho vztahu byl jako by ve mně něco umřelo, to něco, co jsem měla ráda, přijala za vlastní, tzn. kus sebe, považovala za konečné, takže když se to začalo kazit, bylo to jako by mi vyrvávali kus sebe....
na jednu stranu je to očista, ovšem ty pocity jsou hrozný, ale je pravda, že přes utrpení se člověk posune dál...

prostě chci říct, že rozpad vztahu, teda toho mýho, byl pro mne bolestnej proces a i když jsem už v hloubi svý duše po 3 letech tak nějak věděla, tušila ten konec (kterej jsem mimochodem taky předpověděla v největší zamilovanosti a spletla se jen o pár měsíců), tak jsem další 3 roky se snažila s tím něco udělat, sama sebe jsem se snažila přesvědčit, že to půjde.......
abych nakonec přišla na to, že bych se z toho akorát zbláznila, stal by se ze mně alkoholik, abych mohla např. jít s manželem v jeho stylu, nebo bych jej musela zabít, abych našla klid.....DĚKUJI, ALE NECHCI
abych to tu celý popsala, tak by to byl román...a nechci tady nikoho otravovat .....
21.02.2010 - 11:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Gnom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nečetl jsem zkušenosti, ale každá chemická reakce končí tedy i láska. Vztah není jen o lásce ale i charakteru člověka a bohužel sleduji, že charakter lidí se rapidně propadá. Né nadarmo se říká chovej se tak, jak chceš, aby se chovali k tobě. Nakonec všechny vypsané důvody Sirael se dají řešit a to pozitivně
21.02.2010 - 11:16 | Filtr
(Kozoroh) hajounek » jednokozorožka
Bylo by to hezké, ale taky moc těžké. Na tom, aby došlo k tomu pozitivnímu zvratu, by se museli podílet oba. A když to ti dva nechali zajít tak daleko, těžko budou napravovat, co se jim doposud nepodařilo naučit...
21.02.2010 - 01:52 | Filtr
(Kozoroh) jednokozorožka » hajounek
Ač jsi tak rozdílná věkem a vlastně by jsi mohla být mojí dcerou, již podruhé s Tebou musím souhlasit a snad to není jen tím, že jsi také Kozoroh :3:
Jen z mé zkušenosti to nepřešlo v pohrdání (a domnívám se, že to tak nevnímám jen já...). Ale stále však doufám (a snad nejen já), že "pohádky konec" se dá ještě zvrátit a že snad dojde ještě k "happy endu" :27:
Příspěvky: 92-68 67-43 42-18 17-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »