RENÉ-časozberný dokument


16.02.2010 - 11:37
(Vodnář) danuska44
RENÉ-časozberný dokument
Ten, kto videl dokument H. Třeštilové o Reném Plášilovi si možno tiež položil otázku: "Za čo môžu gény, výchova a vplyv spoločnosti ?" Určite si svoj "osud" riadime v prvom rade sami, ale do akej miery ?

Řazení:
24.04.2010 - 15:07 | Filtr
(Lev) Tanana
Pěknej dkument. Reného v mnohém chápu. :17:
16.02.2010 - 15:18 | Filtr
(Váhy) Simply » danuska44
Danuška, ani nevíš, jak Ti rozumím... mám také veliký problém s dcerou, daleko větší než máš Ty se synem - 2x ve vězení, drogy.... Marně se snažím dopátrat, kde jsme udělali chybu...Nedávno se vrátila po roce domů, zaplatila jsem ji kursy, pomáhali ji, nic nevyčítali a po 3 měsících zase se vše vrátilo do starých kolejí a utekla ke svým "bližním", kteří ji nic v těžkých chvílích ve vězení nepomohli , leda tak do pekel ... Dříve jsem se strašně tápila a nakonec mně přinesla útěchu jedna věta: V dané chvíli, času jste dělala co jste uměla a co jste mohla.... Moje i manželovi rodiče byli činorodí, inteligentní lidé, my také nejsme s manželem zabedněnci, máme se rádi a přesto je dcera taková jaká je... je to jen a jen o lenosti něco změnit, něco trošku obětovat, pochopit ty druhé bohužel.... Už si nic nevyčítám, dělala jsem, co jsem nejlépe mohla, po kom dcera je a kde se to vzalo, Bůh suď.... Moc tě zdravím a končím, za chvíli jedeme s manželem a pejskem na chatu,máme ji blízko a tak se budu kochat zimní pohádkou kolem....
16.02.2010 - 15:01 | Filtr
(Vodnář) danuska44 » Simply
Úplne s tebou súhlasím. Titul tohto filmu som vybrala cielene a možno som mala s touto témou ísť niekam inam. Téma povahy Reného má určité paralely medzi ním a mojim synom, ktorý o pár dní nastúpi na 1 mesiac výkonu trestu. Tiež je veľmi inteligentný, ale lenivý, aby šiel cestou poctivej práce a spokojného života. Ledva skončil učňovku ( pred skončením uňho našli v škole trávu - za čo dostal podmienku a ešte počas podmienky sa na jednom festivale pobil s kamarátom, ale keďže zasiahli policajti, spravili o tom zápis, dostal sa tam kde je ), na ktorej ho učitelia mali radi a tvrdili, že tam vôbec inteligenčne nepatrí, ale čo z toho, keď bol lenivý, klamal doma, klamal v škole a každý mu "skočil" na jeho slušné správanie a s pohľadom nevinným ako anjel to vždy nejako uhral. Nepomáhali slušné rozhovory, ani prosby, ani hrozby. Je prototip barana, ktorý si držku narazí aj 100x a nepomáha. A vedomie, že pôjde do basy mi hovorí, že buď ho to zmení k lepšiemu alebo nadobro padne na dno a pôjde cestou kriminálnika.
Smutné konštatovanie matky, ale už dávno som pochopila, že hlavou múr neprerazím.
Ten film by mali povinne videť deti od 10-tich rokov, ako memento pre ich budúcnosť.
16.02.2010 - 13:33 | Filtr
(Váhy) Simply
Čím jsem starší, tím jsem přesvědčenejší, že hajzlíkem se člověk tak nějak rodí...Nějaká genetické aspekty tam určitě jsou a také jistě záleží na prostředí, které tyto "nedobré" aspekty probudí, ale ty věci tam prostě jsou vrozené.... Kdo byl malý hajzlík ve škole, po 20ti letech na abiturientském srazu je velký hajzl... toť moje zkušenost...nevěřím v nějaké zázračné obrácení Ferdyše Pištory. Film Reného jsem viděla jen 1. díl, když byl mladý, hajzlík, který si vychutnával pozornost kamery a vcítěnost režisírky, kterou pak neváhal okrást... Do vězení se vracel a vracel, byl inteligentní a přesto vrozeně LÍNÝ se svým životem něco udělat a měl velikou šanci, alespoň zamlada....Lenost, to je ta pravá vlastnost, která takovéto lidi neposunuje nikam dál, i když dostanou šanci poprvé, podruhé....
16.02.2010 - 11:57 | Filtr
(Lev) castella
Dokument jsem neviděla, ale četla jsem knížku - "René". Také jsem přemýšlela o tom, kam by se jeho cesta ubírala, kdyby měl jiné rodinné zázemí atd... Nadprůměrně inteligentní člověk, který strávil spoustu let ve vězení, mohl ten čas využít úplně jinak. Jeho dopisy Heleně Třeštíkové z vězení jsou plné postřehů jak z tamního prostředí, tak i filosofických, ze kterých jsem se i poučila.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »