Manželství


07.02.2010 - 12:59
(Kozoroh) Tanisek
Manželství
Spousta z nás "leze" do manželství naočkována myšlenkami typu spíš negativního, na manželství je spousta vtipů, citátů a to spíše negativních....Jsme obklopeni spoustou rozvodů, násilí v rodině a to duševní i fyzické týrání....Moje otázka zní - co člověk má nalézt v manželství - proč se vdáváme (ženíme) a co od toho očekáváme.... Proč to po pěti letech není jako v prvním roce a proč se po svatbě "všechno změní"Nechci slyšet citáty :-) vlastní úvahy jsou mnohem cennějšíJEŠTĚ DODÁM PROČ JSEM POLOŽILA TUHLE OTÁZKU - často je mi toto téma předkládáno a těžko se dobrat ... alespoň však svým názorem pomůžeme těm druhým (nasadit brouka do hlavy? :-).)

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
13.02.2010 - 18:03 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » QueenOfTheStoneAge
To chápu :3:
12.02.2010 - 14:26 | Filtr
(Kozoroh) kralicinka » kralicinka
DĚKUJI.ČLOVĚK BY BYL ASI AŽ PŘÍLIŠ NAIVNÍ KDYBY SI MYSLEL ŽE ZROVNA JEMU SE NEMUŽE NIC ZLÉHO STÁT.ALE MUŽ JE DÍKYBOHU ZATÍM SUPER.ON MÁ MOC HODNOU MAMINKU.MAJÍ SPOLU TAKOVÝ NORMÁLNĚ HEZKÝ VZTAH.TAK MUŽU DOUFAT ŽE MU TENTO HEZKÝ PŘÍSTUP K ŽENÁM VYDRŽÍ I U MĚ.TAKY VÁM PŘEJI HODNĚ ŠTĚSTÍ V ŽIVOTĚ.
12.02.2010 - 13:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Brid Hopki
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele QueenOfTheStoneAge, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Posledni, po cem touzim, je byt pani Ctvrta manzelka.... :3:
12.02.2010 - 13:29 | Filtr
(Rak) cifršpionka » kralicinka
Také vám přeji ať vám ten krásný vztah vydrží :62:,je to hlavně o velkém kompromisu :75: :39:.Já měla 25 let krááásné manželství,nyní je vše jinak,ale vdaná jsem pořád,už však jen vedle sebe žijeme :25:,ale pořád to jde... :14:
12.02.2010 - 13:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja myslim, ze problem je v tom, ze ludia maju voci manzelstvu velke naroky, ocakavaju zmenu a prestanu sa spravat prirodzene...maju predsudky prave kvoli podobnym vtipom a reciam...podla mna by mali ludia prestat manzelstvu prikladat taku dolezitost...a zacat sa proste starat o svoje vztahy ako o kvety...polievat, chapat, robit kompromisy, tolerovat sa, dopriat si vzajomnu slobodu (myslim dopriat partnerovi taky ten cas sam pre seba, na konicky, priatelov)..ja nechapem, preco by sa malo zrazu nieco zmenit, ked je niekto manzel/manzelka :25: este tak ked pride dieta do rodiny, to asi je vacsia zmena...ale manzelstvo neznamena nic...je to len papier navyse...ti dvaja predsa su stale ti isti ludia :3:
12.02.2010 - 13:08 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » kralicinka
Moc Vám přeju aby Vám to vydrželo co nejdéle :-)
Jsem však ráda, že i šťastně vdaná přizná že se to může změnit.
11.02.2010 - 19:01 | Filtr
(Kozoroh) kralicinka
MY JSME SE S MANŽELEM BRALI Z LÁSKY A MYSLÍM ŽE NÁM DOTED VYDRŘŽELA.MÁME 2 DĚTI A PLÁNUJEME 3.PO SVATBĚ SE NIC NEZMĚNILO.A NEBO SPÍŠE K LEPŠÍMU.MYSLÍM ŽE NENÍ NA ŠKODU SPOLU PŘED SVATBOU ROK DVA ŽÍT ABY ČLOVĚK POZNAL SVÉHO PARTNERA POŘÁDNĚ.PAK UŽ HO TOHO TOLIK NEPŘEKVAPÍ.POKUD SI NENAMLUVÍ NEJAKÉHO BLÁZNA.:-)TED JE NAŠÍM SPOLEČNÝM CÍLEM VYCHOVAT TY NAŠE KLUKY.OBA JSME SI OPOROU A SNAŽÍME SE O CELKOVOU SPOKOJENOST V NAŠÍ RODINĚ.PRAVDOU JE ŽE NIKDO NEVÍ CO SE STANE ZÍTRA.LIDI SE MĚNÍ. :27:
11.02.2010 - 18:56 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » QueenOfTheStoneAge
no, ono se říká, že jenom blbec udělá dvakrát stejnou chybu, nedejbože čtyřikrát :75:
11.02.2010 - 18:55 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » Tanisek
no já to mám taky tak :3:
11.02.2010 - 18:54 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » osudovalaska
tak tomu se snad nedá nic vytknout...tak nějak to vidím...
11.02.2010 - 18:49 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » Tanisek
Medvěd je náš spřátelený bratr, kdyby se mu chtělo zběhnout z přátelství, tak si z něho uděláme deku nebo předložku ke krbu, hop hej :30:
09.02.2010 - 19:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele QueenOfTheStoneAge, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja jsem se jeste nikdy nevdala a zatim to nemam v planu. Nekdy premyslim, ze by bylo hezke se vdat,ale jediny duvod je zmenit socialni, status, byt vdanou pani, jakoby pozivat vetsi ucty od spolecnosti...jinak me ke svatbe mic netahne, tim spis, ze muj pritel je 3x rozvedeny a nema na zeneni nejmensi chut.
09.02.2010 - 19:45 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » osudovalaska
V Tvém případě se ani nedá mluvit o biologických hodinách, tam to cítím spíš tak, že život mě tak dlouho kopal do zadku, že další kopance už nechci.... proto budu mít co chci - happy family za cenu usurpování mé osoby :-(

Mimochodem stokrát říkat mě taky nebaví, oni to ti h..zlíci dobře vědí :-/
09.02.2010 - 19:40 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » player
Mě osobně se na tom zdá špatně to, že lezu do postele s někým o kom si myslím, že by mi to s ním nešlo do kupy. Já myslím jako já - buď Tě chci a budeme souložit, nebo Tě prostě nechci a to ani na sex....
....navíc když se člověk vyspí s kamarádem, tak to pak není kamarád, ale buď milenec, nebo odkopnutý milenec a potom to, pro mne rozhodně, není již o kamarádství....
09.02.2010 - 14:43 | Filtr
(Lev) osudovalaska
Po přečtení všech příspěvků docházím k závěru,že je to ženy versus muži v negativním slova smyslu..,ale ono to manželství je ženy versus muži...Osobně jsem se vdávala,jak každým dnem zjišťuji,nejspíše z rozumu...jinak bych tu teď neseděla a nezjišťovala,jestli to tak opravdu je nebo nikoliv.Bylo mi 29let a za sebou jsem měla řadu nevydařených vztahů,které se nevydařily z přičinění mého i z přičinění dotyčných účastníků...,každopádně jsem zkušenosti mohla rozdávat a má představa o tom správném se každým dnem stávala jasnější a jasnější...a kdeže princ na bílém koni!!!Když jsem manžela potkala bylo mi jasné,že on je ten "pravý",spolehlivý,pracovitý,pro rodinu...Co jsem si mohla víc přát,na co čekat,a láska???Ano,byla to láska,když se teď ohlédnu a upřímně se zeptám-ano,byla to i láska,jen asi jiný druh,než jakou zažíváme ve dvaceti,ta bláznivá,ta která nás sežehne a na nic se nás neptá....Byla jsem spokojená a ukojená po létech hledání,já byla přesvědčená,že je to všechno správné!!!Za osm měsíců po seznámení byla svatba a to jsem byla ve 20.týdnu těhotenství,do roka a do dne od seznámení se nám narodila holčička a vše bylo skvělé...Postupem času jsem si mohla stěžovat na to,na co každá...nepomůže mi,o všechno se musím prosit,všechno říkat dvacetkrát,ale pořád pohoda,já se jen tak nedám....A pak nastal zlom,zlom ve mě...můj pohodový a šťastný život z rozumu potkalo něco s čím jsem asi nepočítala,ale ve svých snech jsem o tom snila,ale kdo by věřil,že sny se plní....Zamilovala jsem se do jiného muže...nic z toho není a nebude,ale ta touha a vášeň,kterou jsem zažila se nedá popsat...a co dál....????Být dál rozumná a zodpovědná???Nevím...Při představě,že se rozvedeme myslím samozřejmě na dceru a nemyslím si,že v případě nefungujícího manželství by jí rozvod měl nějak zasáhnout,protože souhlasím s názorem,že nefungující manželství je pro výchovu dítěte mnohem horší,ačkoliv si uvědomuji,že rozvrácené manželství ideální samozřejmě není-jen menší zlo..Samozřejmě záleží v jakém se rodiče rozejdou...myslím,že nikdy bych neřela-táta nás už nemá a rád a v to samé bych doufala i u manžela...

A co z mého případu plyne:manželství z lásky nebo z rozumu...nikdy není zaručeno,že to je na celý život a vše se může změnit,i když do manželství vstupujeme s těmi nejčistějšími myšlenkami a představami...Těm,kterým to vyjde,to ze srdce přeji a těm,kterým to nevychází přeji odvahu se sebrat a něco s tím udělat...!!!!Bohužel,pak většinou bývá něčí srdce svobodné a něčí zlomené...riziko cesty s láskou i bez ní....
09.02.2010 - 10:36 | Filtr
(Býk) player » Tanisek
Pokud nejsem zadán,tak s kamarádkame spím.Zaprvé jsou pak naprosto otevřený a za druhé,sex je zdravý a stimulující.

Poznáš někoho s kým ti to vyhovuje,ale jinak by se to nedalo do kupy,tak co je na tom špatně?
09.02.2010 - 08:36 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » Brid Hopki
Jo koupíme si spolu domeček někde na samotě....
Budeme mít děti (ty co máme) a budem se mít rádi (pro lingvisty - mám syna, proto i) a budeme šťastni až dokud nepřijde medvěd nesfoukne nám chalupu a nesežere nás i s chlupama :-)
09.02.2010 - 02:48 | Filtr
(Panna) Defleppcat » Brid Hopki
:15:
09.02.2010 - 02:43 | Filtr
(Panna) Defleppcat » Brid Hopki
I moje!
08.02.2010 - 23:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tanisek
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono lze těžce tušit, jak co bude probíhat. Ale vím, že pokud oba mají stejné cíle, baví je být spolu, nepodezřívají se z různých blbostí, či už je dopředu nevymýšlí, tak snad manželství bude spokojené.

Já nemám vůbec žádný důvod se takto ptát. Ani bych to nezačala.

Ono ti v životě nezajistí nikdo nic. Na všem musíš pracovat sama, nebo se svým partnerem. Nemusíme vidět oba dva stejně, stačí, pokud se umíme domluvit, a závěr je spokojenost pro nás oba.

Pro mne neplatí ... když ptáčka lapají..., nejsem naivní ptáček... Možná bych byla před 10ti lety. A asi ne, protože to bych nevydržela počkat na toho dnes "pravého". Ale člověk zraje každým dnem.

A co nám život připraví, to se uvidí. Zatím nemíním, a ani nechci, malovat čerty na zeď. :17:
08.02.2010 - 22:06 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » Tanisek
Počkej, až přijedu, já mu ulomim rohy, jo? :47: :66: :30:
08.02.2010 - 22:04 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » Tanisek
To se divím, že nás tenkrát pustil tři holky do kina...i když, bejt teplá, tak by mi to vůbec nevadilo, bych to měla jednodušší :75:
08.02.2010 - 21:58 | Filtr
(Kozoroh) Tanisek » player
:-( kamarádi spolu opravdu nespí :-( proč by to proboha dělali?????
Jako kdybych já se svou kamarádkou musela spát....
aha tak takhle přemejšlí muži býci? Proto mě manžel nechce pouštět s kamarádkou do prádelny.... hmmmm :-/
08.02.2010 - 21:55 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » player
A ještě se mi tak trochu pozdává, že svaluješ vinu na ženy...a to jsi pěkně vedle... :3:
08.02.2010 - 21:53 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » player
Jestli něco říkám, tak říkám neberte se, neberte se, neberte se...a hlavně se milujte a pak možná ty děti i dělejte...dobrý data, ne?

Nebyla jsem vychovávaná k pokrytectví a na prince nevěřím, ale už ani na manželství...

Kamarádi spolu většinou nesouloží, jinak to nejsou kamarádi, ale milenci...

Nepotřebuju se sexuálně vybívat jako většina mužů...buď je tam ten cit a pak se miluju nebo nic...s tímhle se může spokojit někdo, kdo se mnou nemá absolutně nic společnýho...na takovej život pěkně seru (pardon, ale je to tak)

Po pravdě řečeno....manželství není přirozené...

jsem zásadně proti manželství, smlouvám a vlastnění tohoto typu...dětem je totiž úplně jedno, jestli mají jednoho nebo pět rodičů, hlavně, když vyrůstají v láskyplném prostředí...zeptejte se jich a uslyšíte...
Příspěvky: 85-61 60-36 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »