Z knihy Moc přítomného okamžiku - E.Tolle


21.01.2010 - 15:10
(Beran) miluška medvídková
Z knihy Moc přítomného okamžiku - E.Tolle
Nedá mi to, abych sem neopsala kousínek z této knihy, je moc krásná.Krása vzniká v tichosti vaší vědomé přítomnosti.Zenoví mistři označují tento stav bezmyšlenkovitosti a totální vědomé přítomnosti slovem satori. Ačkoli satori není trvalou tramsformací, buďte vděční, když přijde, neboť je ukázkou stavu osvícení. Možná jste podobný stav prožili mnohokrát, ale nevěděli jste, co to je, a neuvědomovali jste si jeho význam. Chcete-li si uvědomovat krásu a posvátnost přírody, musíte být soustředěni v přítomnosti. Pozorovali jste někdy nekonečnou noční oblohu, ohromilo vás to naprosté ticho a nesmírnost prostoru? Poslouchali jste zvuk horského potoka? Poslouchali jste zpěv kosa za tichého letního soumraku? Abyste si to mohli uvědomit, vaše mysl musí být klidná. V takových chvílích musíte odhodit všechny své problémy a zapomenout na minulost a budoucnost a na všechno, co znáte, jinak se budete dívat a nic neuvidíte, budete oslouchat a ni neuslyšíte. Musíte být naprosto soustředění v přítomném okamžiku.Za krásou vnějších form je něco víc: něco, co nelze pojmenovat, jakási hluboká, vnitřní, posvátná podstata. Tato vnitřní podstata vyzařuje ze všeho krásného. Vnímáte ji jen tehdy, když jste plně přítomní.

Řazení:
04.01.2011 - 13:35 | Filtr
(Ryby) Astroložka Irena
Tato kniha je naprosto úžasná! Četla jsem ji asi před osmi lety, mám ji doma v knihovně a nabízela jsem ji k přečtení všem svým rodinným členům i přátelům s pocitem, že každému tato kniha má hodně co nabídnout...ale v tomhle jsem neměla odezvu, jakou jsem očekávala, zejména ne od lidí, kteří jsou zapřísáhlí "budhisté", "křesťané"atd.jiní vyznavači konkrétních cest, prostě nechtějí tu jednotnou podstatu všech učení vidět, tak jak ji podává Tolle ve své knize..
Tato kniha si svého čtenáře asi musí sama najít, není určena pro každého, komu je nabízena...
22.02.2010 - 07:57 | Filtr
(Panna) alassea
Táto kniha mi "ukázala cestu" ako máloktorá-doporučujem /a tiež jeho kniha Nová země je skvelá :15: :30: :12:
25.01.2010 - 17:01 | Filtr
(Beran) miluška medvídková » PepaKopřiva
:4: :4:
23.01.2010 - 22:31 | Filtr
(Střelec) PepaKopřiva
miluško děkuji za inspiraci

http://www.youtube.com/watch/…=
23.01.2010 - 19:43 | Filtr
(Blíženci) Im the one
ano je moc krásná a pravdivá,čtu ji :30:
23.01.2010 - 19:40 | Filtr
(Rak) Jedna duše od studánky sv.Zdislavy
Miluško tahle kniha skvělá a ty jsi vybrala úžasnej úryvek. Četla jsem ji už několikrát. Vždycky, když čtu takovou knihu třeba po třetí s odstupem času, musím se smát, jak na to zírám, jako bych některé stránky viděla úplně poprvé.
Mám s touhle knihou jeden i zvláštní zážitek (jak je vše, jak má být). Půjčila jsem jí jedné kamarádce a když mi ji chtěla po delší době konečně vrátit, zapoměla jí doma na stole a jejich pejsek jí trochu pochroumal fasádu, tím pádem si jí nechala a mě koupila novou - vždy, když mě potká, říká, že ta kniha byl pro ni velký dar, joo Vesmír to prostě zařídil, aby jí měla doma - zřejmě ji hodně moc potřebovala. :3: Zdraví Jana.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »