Spiritistické seance


07.01.2010 - 11:30
(Blíženci) skarabeus
Spiritistické seance
Má někdo s tímto fenomenem zkušenosti? V minulosti se s ním lidé dosta zabývali.

Stránka: 2 1
Řazení:
11.01.2010 - 12:53 | Filtr
(Blíženci) skarabeus
I na toto mám tročku jiný názor. Jedná se o moji druhou zkušenost se spiritizmem. To zase vyprovokovaly moje kolegyně, které se znaly s jednou paní a i mě pozvaly na sezení. Když mi řekly, že ta paní používá pouze papír popsaný abecedou a dřevěný knoflík, v duchu jsem se zasmála. Patru jsem netrhla a zúčastnila se. Chtěla jsem být pouze pozorovatelem.Ale nějak jsem se té paní zalíbila/2 ženy nechtěla/ a začalo něco, co jsem vlastně dodnes nepochopila. Opravdu se knoflík rozpohyboval a spojoval jednotlivá písmenka. Dávalo to smysl. Později jsem se dozvěděla, že tato paní /cca 46 let/ to podědila po mamince a babičce. Vícekráte jsem pak byla požádána o účast. Zase žádný Napoleon a pod. Odpovědi byly úměrné povaze člověka za života - takže jsem si udělala takový soukromý rozbor. Také nevysvětlitelná zkušenost. V každém případě to musí dělat člověk znalý. A právě proto, že v této době se otevírá mnoho náhledů na různé věci, učinila jsem poptávku na základě svých osobních zkušeností. Zdravím všechny, kteří odpověděli. :68:
10.01.2010 - 19:53 | Filtr
(Blíženci) Danas
Maminka mi vravievala: duchov sa neboj, tí Ti neublížia, zlých ľudí sa boj.
Žeby sa mýlila?
Nemám s tým žiadne skúsenosti a ani som vo svojom živote nikoho s takými zážitkami nestretla. Ale rada o tom čítam.
10.01.2010 - 19:42 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » skarabeus
to zní zajímavě...a bezpochyby to i zajímavé je...nejedná se tedy o klasickou seanci, kdy se sejde pár troubů, kteří začnou vyvolávat duchy...myslím, že pokud je někdo médiem, jako tato paní, je to zase jiná situace
10.01.2010 - 19:39 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki » spimajim
Na to je jednoduchá odpověď. Z blbosti, zvědavosti, nevědomosti...bylo mi asi 17 a pár puberťaček se rozhodlo vyzkoušet, jestli to funguje...tak jsme to zkusily...fungovalo to (no vlastně jsem si nikdy nemyslela, že by to nefungovalo, ale některé zúčastněné osoby se dost vyděsily...a to je ještě slabé slovo)
10.01.2010 - 19:36 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » akdarka
Dobrá. Slušně se ptáš, tedy odpovím. Předem však upozorňuji, že moje zážitky jsou nepřenosné a neměly by někoho lákat do nějaké propasti jak popisuješ. V našem městě bydlela stará paní - médium. Chodily za ní kamarádky. A vyprávěly zajímavé věci.Já chodila ke kartářce. Takže proč bych nezkusila i toto? Bylo to opravdu velmi zajímavé posezení ve dvou. Ano "spojovala" se s duchy. S žádným satanem, Jiráskem, Napoleonem a pod. Pouze s příbuznými /bez jakéhokolik vyžádání/. Upadala do jakéhosi transu- změnila hlas a dikci. Prostě byl to hovor o věcech, které ona paní ani nemola vědět/rodinného rázu/. Byla jsem za ní asi 3x než zemřela. Věci které řekla si pamatuji dodnes. A vím že za ní jezdili i různí opravdoví vědátoři z Prahy.
V pozdější době jsem o ní mluvila i s Dr. Rejdákem, který oceňoval její schopnosti/to byl profesor na VŠCHT * zabýval se psychotroniky/ :55:.
10.01.2010 - 19:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Brid Hopki
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...a mohu vědět, proč jsi to zkoušela?
10.01.2010 - 19:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » akdarka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...já spíše nevím, co k tomu lidi vede. Jediný pochopitelný důvod pro mě je, když se chtějí spojit s nějakým konkrétním zemřelým - ze stejného důvodu jsem o tom jednou uvažovala i já - ale jiné důvody ??? Zvědavost co to udělá? Jestli to jde?
Já v tom stejně spatřuji trošku vědomé zahrávání si s ohněm, což je pochopitelně zdrojem vzrušení.... :22:
10.01.2010 - 19:29 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki
Mám s tím zkušenosti. Nedoporučuji nikomu toto provádět. Nemáme na to právo a není to k ničemu dobré. Souhlasím v tomto s Namchanem.
10.01.2010 - 19:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele akdarka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Je to tak, i takové následky seance mohou mít a člověk si to vlastně nuvědomuje, jen okolí se nestačí divit. Nebo nastupují schizofrenní stavy, noční běsy, no je toho celkem dost...
Dá se upadnout i do bezvědomí... :64:
Kdysi k tomu lidé přistupovali s větší pokorou a byly to spolky, do kterých se jen tak někdo nedostal. Dnešní doba je v tomhle jiná a taky tomu odpovídají i následky po takových sezeních..
10.01.2010 - 19:19 | Filtr
(Panna) Namchan » akdarka
Se mnou čtyři roky pracoval jeden mladik...myslel jsem si, že bere drogy, než jsem zjistil, že to ma nasledky z ruznych seanci.
10.01.2010 - 19:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele akdarka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to gratuluji, že jsi měla štěstí na skvělé lidičky při seanci. Bohužel, stavěla jsem na nohy tři lidičky, kteří zkolabovali následkem seance. Dva byli na řízené seanci a jedna to zkoušela s kamarádkami z legrace. Dívenka skončila na ročním pobytu v psychiatrické léčebně. Další čtyři to zasáhlo jen mírně. Nemám k tomu až tak kladný vztah. Spíš si kladu otázku, proč lidé tohle dělají? Kam až sahá lidská zvědavost a co jsou za ni schopni obětovat?
Co Tebe vedlo k tomu, že jsi na tuto seanci šla? :17:
10.01.2010 - 19:12 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Nic nechci hrotit, ale varování a odrazování od mého záměru nepotřebuji. Sama mám dost životních zkušeností abych ev. věděla s kým mám tu čest /tedy myslím kdyby se mi někdo s těmito schopnostmi ozval/. Že na spiritizmus má někdo a možná hodně lidí negativní názor chápu. Moje zkušenost je prozatím úplně jiná. Každá práce když se dělá špatně a neodpovědně může být nebezpečná.
10.01.2010 - 19:04 | Filtr
(Blíženci) skarabeus
Mnohokráte ti děkuji za lidské pochopení. Já ale opravdu nechci začínat s rozvojem nových schopností t.zv. mezi nebem a zemí. Já jsem již svůj obor dávno našla a možná jsem v něm i uspěla/při vší skromnosti/.Víš já jsem , jak už jsem psala 2x zažila seanci. Zejména první médium mi dalo do života jistý vklad. Druhá spiritistka zase zjištění, že určité spojení existuje, aniž by se někomu ubližovalo. Je to již dost let. Od svých mladých let se mi různé zážitky z různých oborů jaksi dostávají do života, aniž bych je sama vyhledávala. Dalo by se říci náhody. Teď :74:poprvé bych chtěla dostat ještě jednu možnost v tomto oboru. Toť vše.
10.01.2010 - 19:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele akdarka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud je to v Tobě a přidáš trošku teorie, pak nebudeš muset podstupovat hromadné seance a zvládneš to sama. Jen měj na paměti, že k tomu potřebuješ hodně pokory, velkou dávku zodpovědnosti vůči sobě a okolnímu světu, vnitřního klidu, světla a to že opravdu něco potřebuješ a nejen si něco dokázat.. :17:
Je to hledání a cesta na dlouho trať, k tomu se nedopracuješ po přečtení první kapitoly knihy, někomu to trvá i několik let, než se k tomu dopracuje. Přeji Ti hodně trpělivost v hledání.. :27:
10.01.2010 - 18:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nepřeháněj, není tu nikdo, kdo by to nemohl skousnout. Alespoň já nikoho nevidím. Mě to naopak zajímá.
Pouze jsi první kdo o tom referuje kladně, o kom vím, jinak jsem o tom slyšela z více stran nežli od dotyčné kamarádky (třeba můj táta to zkoušel a jiní) a právě tyto informace mě odradily od toho, to vůbec zkoušet.
Já zas nechápu, proč Ty to takto hrotíš.
Že kdo to nezkusil, má držet ústa a nevyjadřovat se a že někdo zde něco nemůže skousnout.
Mě se zase jeví, že Ty nejsi schopna skousnout žádnou negativní reakci na toto téma.
Taky nechápu proč.
Ani nechápu, proč by si na veřejném dikuzním fóru o tomto zajímavém tématu nemohl popovídat každý, koho to zajímá.
10.01.2010 - 18:45 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » Namchan
Protože mi nejsi schopen jasně a věcně odpověď na moji otázku. Nebo si snad myslíš že jsem se na stará kolena zbláznila a chci se jen tak zapojovat na téma o kterém nic nevím? Ty jsi král český, že o sobě píšeš v množném čísle? Pokud myslíš spi.., tak ta asi osobní zkušenost nemá, protože operovala se zkušeností své kamarádky. Jinak můžeš-li mi předat něco ve smyslu mého dotazu budu ráda. :74:
10.01.2010 - 18:31 | Filtr
(Panna) Namchan » skarabeus
Podle čeho soudiš, že zname jen teorii?
10.01.2010 - 18:26 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » Namchan
Nikoho jsem nenabádala aby se zabýval spiritizmem, pouze jsem učinila poptávku. Svůj důvod nejsem povinna do podrobností vysvětlovat, i když jsem částečně naznačila. Já asi mám ty praktické zkušenosti /s účastí na seanci/ a k tomu není třeba znalostí pokud jsi pod odborným vedením. Jenže to v dnešní době je problém. Tento fenomén se nemusí používat ke špatným věcem, tomu jsem daleká.Zajímavé je, že jakmile někdo vyjde s nevšedními tématy, vy kteří znáte jen teorii to jaksi nemůžete zkousnout. Nechápu proč. Nejedná se o žádné zakázané téma. :12:
10.01.2010 - 18:12 | Filtr
(Panna) Namchan » skarabeus
Automobil taky nesmiš řidit pokud nesložiš odborne zkoušky, protože jinak jsi nebezpečna sobě i ostatnim, bez řidičaku :3:
10.01.2010 - 18:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pro mě je entita i třeba démon nebo anděl - což nejsou duše zemřelých. Je to jiný druh bytosti nežli člověk, ale to jsou právě ty opovrhované odborné znalosti z oblasti hermetiky či magie.
Se zkušeností a odbornými znalostmi máš částečně pravdu, ale pokud to bereš tak, že s vyvoláváním duchů je bezpečno si zahrávat aniž by si před tím o tom člověk cokoliv zjistil, tak pevně doufám, že v tomto ohledu mají jiní lidé více rozumu a zkoušet to bez těch potřebných teoretických znalostí nebudou.
10.01.2010 - 16:25 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Děkuji. Jinak promiň já myslela, že vládneš i nějakou osobní zkušeností. Pro mně ta entita znamená zemřelý. O tom jestli je dobrovolník či nikoliv jsem nepřemýšlela. K čemu odborné znalosti, když chybí zkušenost. A tu já hledám. Možná, budu-li toho hodna za mnou přijde možnost tak jako již 2x. :1: :1:
10.01.2010 - 14:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » skarabeus
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Dobrovolník" = entita, která se přihlásí dobrovolně sama.

Co se článku týče, právěže odpovídá tomu, co zažila má kamarádka, ale jelikož jsem to tedy nezažila já osobně, nebudu otravovat podrobnostmi.
10.01.2010 - 14:29 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Přečetla jsem článek, ale to vůbec neodpovídá mé zkušenosti. V pubertě se dají zažívat různé věci. Já jsem své zážitky získala v daleko zralejším věku a nikdy mi nepřinesly nic špatného. Nejprve jsem to brala s velikým nadhledem, pak jsem se jen divila. :1:
10.01.2010 - 14:17 | Filtr
(Blíženci) skarabeus » spimajim
Spíše bych prosila odpověd o osobní zkušenosti, která by se podobala té mé. Přeci nejsem výjimkou, kdo by se s něším podobným osobně setkal. Trochu nechápu toho "dobrovolníka".... :1:
10.01.2010 - 12:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tady je dopis, popisující podoé praktiky.
http://www.zahady.cz/index.php/…
Samozřejmě lze úspěšně pochybovat o pravdivosti a o tom, že holčina jen neblouzní. I kdyby to bylo jen blouznění, tak mi to moc "zdravé" nepřijde.
Příspěvky: 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »