Otázka pro feng-shuisty :-)


07.01.2010 - 02:58
(Štír) atraM
Otázka pro feng-shuisty :-)
Prosímvás, jak a čím se dolaďují obytné prostory ve tvaru eL???

Řazení:
09.01.2010 - 11:38 | Filtr
(Štír) atraM
Jo, Štír a "výzva" - to jde docela organicky k sobě! :3:
:30:
09.01.2010 - 10:48 | Filtr
(Štír) atraM
:1:to je pěkně napsáno...
Taky mě baví sledovat ty podprahové souvislosti s prostorem.

Že bychom byli až takoví mudrci? :32: :4:
To spíš ne. Ale jako příklad jsem to dala nejspíš proto, že zrovna tohle by mi bylo trochu líto...

V bytě, kde žijeme teď, třeba taky chybí trošičku ze zóny "vědění"
-ale zase je tam úplně největší okno v celém bytě... a je zařízená hodně jasně a vzdušně, takže. Mám dojem (čistě pocitově), že tím se to vlastně úplně srovnalo.
A co v tom prostoru bydlím, zažila jsem v téhle oblasti docela zajímavé posuny...

Právě, že mi přijde jiné, když z některé zóny chybí jenom kousek a nebo když tam vůbec není...
09.01.2010 - 10:04 | Filtr
(Štír) atraM » Ilon spí s měsícem
Ahoj :1:, já ještě nezařizuju... :4:
To jsou opravdu hypotetické úvahy - dívali jsme se na pár bytů v jiném městě (jednou si stejně musíme najít něco většího). A jak píšeš, na skoro každém domě je "něco", pokud není od začátku projektován podle pravidel f-s...

Mně nikdy nebylo moc jasné, jak se některé věci řeší - všude vlastně vidíš akorát ukázkové ideální varianty a o problémech se píše v náznacích...
Takže konečně něco konkrétnějšího :30:
09.01.2010 - 09:43 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » josefinka1
Rohy stolu...ubrus,místnosti...květina,vyčnívající rohy...zvonkohra.
Musíš zhodnotit,kam roh směřuje.Bude-li směřovat přímo na místo,kde pobývám často,tak se vyplatí přestěhovat nábytek. :27:
09.01.2010 - 09:39 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » Ilon spí s měsícem
Tohle je pěkné i když trochu mimo téma. :27:
Očistit prostor znamená přetvořit jeho energetické vlny a dovést je k rovnováze a čistotě.

Jste-li připraveni začít, sedněte si tiše a pohodlně v místnosti, kterou chcete očistit a počkejte, až ucítíte úlevu a váš dech se ustálí.

Připravte si: vonnou tyčinku nebo vonnou směs sušených bylin, misku vody nebo vody se solí, zvonek s jasným zvučným hlasem, svíčku (barvu dle instinktu), pět oblázků nebo malých kamenů, hrst písku, hrst země, soli, nebo rýže a kus bavlněné nebo hedvábné látky.



Nejdříve pracujte s pískem a uzemněte prostor. Vezměte hrst písku a vysypte jím tenkou linku kolem dokola prostoru, který budete očišťovat. Nechejte případně vyklouznout pár zrnek z dlaně na pěti místech když budete obcházet strany pokoje. Začněte základnou a olemujte celý obvod prostoru tak, abyste skončili zas na základně. Při chůzi dávejte pozor, jak se pohybujete. Když zjistíte, že zadržujete dech, věnujte tomuto místu zvláštní pozornost. Zkuste si zvyknout na vnímání kvality čchi místa kterým procházíte, zachytit jeho energetický tok, změny v kvalitě i směru. Jednoduše si všímejte všech změn energie.



Vezměte oblázky nebo kameny a jděte znovu ve svých šlépějích. Umístěte oblázek nebo kámen na pěti místech na vaší cestě. Mohou být umístěny na stejných místech jako zrnka písku nebo pro ně můžete vybrat jiná místa.



Vraťte se na základnu, zapalte svíčku s jasným záměrem, že má pomoci očistit prostor – je to spíš jako přát si přání. Nechejte svíčku hořet po celou dobu očišťování – dodá vaší práci osvětlení stejně jako energii ohně.



Vezměte zvonek a jděte klikatou cestou kolem pokoje, pomalu zvoňte, aby jeho zvuk pronikl do celého prostoru nahoře i dole, do rohů a zákoutí, dokud neucítíte že se energie pročišťuje.



Vraťte se na základnu, posaďte se a pokojně pár minut čekejte. Zkuste vnímat, co se děje v pokoji.



Když pocítíte klid a příval energie pokropte vodou rohy a hranice pokoje a vodu umístěte daleko od základny. Voda očistí skrytou energii z hloubi pokoje. Zablokované a váznoucí emoce začnou proudit a pomohou energii pokoje pozvednout se a přeměnit. Všechny ostatní nástroje byste měli mít v ruce nebo na základně.



Dokončete přeměnu pokoje voňavým kouřem. Můžete zapálit voňavou tyčinku vedle svíčky nebo svazek aromatických rostlin a mávejte s ním po pokoji, než se vrátíte a necháte ho dohořet na základně. Nenechávejte žádný otevřený oheň ani na chvíli bez dozoru.



Vezměte hlínu, sůl nebo rýži a dokončete úkol. Rozprašte hmotu kolem hranice nebo ji jednoduše nasypte na hromádku ve dveřích.



Vraťte se na základnu. Sedněte si a chvíli tu pokojně vyčkejte, než začnete skládat nástroje v obráceném pořádku, než jste je použili. Rozprášená zrnka a sůl nechejte na místě asi 24hodin, než je uklidíte. Sfoukněte svíčku a složte látku. Poděkujte prostoru, než odejdete a nechejte energii usadit, zatímco si půjdete umýt ruce a obličej, případně se i převléknout.





Zdroj: Feng-šuej v 10 lekcích – Jane Hitler-Biggsová
09.01.2010 - 09:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dj.kelly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jak se dává na roh ochrana?
09.01.2010 - 08:48 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » atraM
Chybějící zony bych opticky rozšířila vhodně umístěným zrcadlem.Málokterý dům je podle FS zcela idealní,pokud tak není zrovna stavěn.Asi bych se tedy zaměřila na správné uspořádání každé místnosti a podpořila tam právě tu chybějící zonu v domě.Bohužel právě zona 8.vědění by neměla být ani zesílená,ani zeslabená.
Umístila bych určitě na zeď obrázek vystihující vědění,vhodné jsou barvy země ohně.
Jednou možností je rozšířit tento prostor přímo venku a aktivovat energii přímo na příslušném místě.Tuto zonu považuj za rozšířený vnitřní prostor a zdržujte se tam tak často,jak je možné.
Jsou-li v této části okna zavěsila bych duhové křišťály,které vytvoří spojení s vnějším prostředím.
Pokud se chybějící zona nachází na pozemku souseda,volila bych opatření uvnitř,...rozšíření pomocí zrcadla.
Jak už jsem psala výše,jelikož velké se vždy odráží i v malém,reaktivovala bych chybějící zonu náhradním způsobem,v každé jednotlivé místnosti. :27:
Ale vždy se řiď i vlastním cítěním,svými pocity.Tak jsem postupovala já i s ohledem na FS,ale nebrala jsem ho jako dogma,spíš jako návod.Hodně štěstí,při zařizování. :27:
09.01.2010 - 03:14 | Filtr
(Štír) atraM
Tak to by chtělo pořádně prozkoumat :44:
Jestli někdo v takových bytech bydlí, tak to třeba časem určitě bude nějak pociťovat, ne?...
:1:
09.01.2010 - 03:09 | Filtr
(Štír) atraM » Ilon spí s měsícem
Jo, jo... děkuju :1:
O feng-sui jsem si nadšeně prošla pár knížek, ale bývám trochu zmatená, že ty způsoby, jak zmírnit určité prostorové nelady, bývají uvedeny tak mlhavě...
To, co píšeš, je přesně ten důvod, proč se ptám.

Tak třeba pro příklad:
v celém obytném prostoru chybí akorát např. zóna Vědění/duchovno.
(Není to dům s přiléhajícím pozemkem, takže se nic nedá doplnit na zahradě.)
Jaké praktické možnosti tedy mám?

Dobrá - uvědomím si, jaké atributy, barvy, praktické předměty s tím symbolicky souvisí:
hmmm - průzračné předměty třeba, křišťály, snad i knihy, knihovny, nebo aspoň polička s duchovní literaturou... Obrázky, na kterých jsou spirituální autority,... co já vím co ještě...
barva mě zatím asi nenapadá...

No - a kam to tedy dám, když tam, kde to má být, není nic?
:63:
Přidat to navíc do ostatních místností?
Zrcadla přece nemůžou řešit všechno! (taky je asi důležitější, co odráží, že?)
Je v tom nějaké pravidlo? Něco...?
:25:
:29:
09.01.2010 - 02:43 | Filtr
(Štír) atraM » renen13
:1: Mě nic nenakrklo,
jen se cítím fakt moc dobře v interiérech zařízených podle feng-sui, tak už na to docela i dám...

O tomhle problému s "L půdorysem" si akorát tak přemýšlím...
Teď jsem viděla pár bytů do eL na internetu a hned se mi vybavilo, že to podle feng-sui není zas tak úplný ideál.
Ale - snad to není tak velký problém, aby nešel řeřit...
:3:

Tak tu zkoumám, jestli se najde někdo, kdo se tím prakticky zabývá...
07.01.2010 - 10:27 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem » japadá
ZAJÍMAVÉ STRÁNKY,DÍK.K problému jsem tam našla toto...

Jméno:Hela Datum: 2009-03-03 00:20:57
Titulek: Zrcadlo proti oknu?
Prosím zkušenější o radu. Je podle feng-shui vhodné umístit zrcadlo naproti oknu? Přemýšlela jsem, že to udělám, protože bych chtěla zrcadlem doplnit chybějící prostor (máme byt do L) a také jsem někde četla, že je dobré, když zrcadlo odráží z venku hezké věci (u nás z okna vidíme krásné stromy a nebe). Ale v jiné knize jsem zase narazila na informaci, že to není vhodné, protože energii, která přichází oknem to žene zase přímo ven. Jestli je to pravda, pOmohlo by, kdybych na stěnu proti oknu zrcadlo umístila na šikmo, tak, aby odrazová plocha směřovala víc než na okno ke stropu? MOc děkuji za radu :-))
reagovat na příspěvek
Jméno:jš Datum: 2009-03-03 10:04:38
Titulek: Re: Zrcadlo proti oknu?
Proti oknu zrcadlo opravdu dobré není, jedna pražská kavárna na nábřeží se trápila až nakonec zkrachovala, až poté se zjistilo, že měla proti všem oknům obrovská zrcadla... Lepší bude pro zrcadlo stěna kolmá k oknům nebo šikmá pozice zrcadla v rohu.
reagovat na příspěvek
Jméno:Hela Datum: 2009-03-03 13:26:01
Titulek: Re: Re: Zrcadlo proti oknu?
To s tím zrcadlem v rohu je skvělý nápad! Dokonce by to mohlo být za kulatým jídelním stolem, který zde stojí. Moc děkuji. Mohl byste mi ještě poradit, jakým jiným významným způsobem, kromě zrcadla v rohu, bych mohla \"nahradit\" chybějící prostor na stěně v jídleně proti oku? Jídelna leží v rámci bytu na JV a potřebuji doplnit východní sektor, který nám úplně chybí (máme byt do L). Tuším, že něco v tomto směru potřebujeme udělat, protože mám vleklé problémy se vztahem k matce a také problémy se zdravím a dluhy. Každá rada dobrá...
reagovat na příspěvek
Jméno:jš Datum: 2009-03-09 21:32:23
Titulek: Re: Re: Re: Zrcadlo proti oknu?
Složitější věci vyžadují složitější přístup, každopádně doporučuji začít rozplétat skutečné příčiny popisovaných problémů, jejich pochopení bude 1. krokem k vyléčení.
07.01.2010 - 10:18 | Filtr
(Váhy) japadá
Mně to docela zajímá, posílám odkaz na zajímavé stránky:
http://www.feng-suej.com/p/1/…
07.01.2010 - 09:50 | Filtr
(Kozoroh) Ilon spí s měsícem
Číňané tomuto říkají sekáček na maso.Domy i místnosti do L jsou problém.
Je třeba posílit chybějící oblast v domě přináležejícími prvky,přizůsobit barvy,rozšířit chybějící část dobře umístěným zrcadlem,světlem,či zvonkohrou.
Rohy zmírnit třeba květinou,žádné špičaté listy!
V L domech,místnostech může vznikat nedostatek,či přebytek energie,což může vést k nevyváženému životu. :27:
07.01.2010 - 04:23 | Filtr
(Vodnář) renen13 » dj.kelly
:4:
07.01.2010 - 04:23 | Filtr
(Vodnář) renen13 » atraM
myslíš že tyhle věci co zmiňuješ jako děti,rodina atd - že je pro ně tak důležitý tvar místnosti?myslím že je důležitý kdo v té místnosti žije a pak je fuk,jestli je to obdélník,lichoběžník,nebo kruh.lidi se dokážou milovat na zámku i v garsonce ale také nenávidět,neví jestli je fér to svádět na architekta jak mi navrhnul barák,myslíš že kdybys žila v tančícím domě že budeš šťastnější než v pyramidě,nebo teď u sebe doma?co tě doma tak nakrklo,že to svádíš na tvar místností a rohů:i když Zora Jandová by se mnou taky nesouhlasila,ta má dům postavený podle pohybu slunce v té lokalitě kde je jej dům,to mi dává smysl větší,ale taky ten její dům má tvary které mají svá přísná pravidla,ale je to zase kolem slunce a určitých východních filozofií a tady bych na tvém místě hledala odpověď
07.01.2010 - 03:29 | Filtr
(Panna) dj.kelly
hlavně musíš dát na roh ochranu
07.01.2010 - 03:15 | Filtr
(Štír) atraM » renen13
Myslím to tak, že když se na celý byt aplikuje taková ta standartní feng-sui mřížka s devíti polema
a ony v tom celém půdorysu třeba úplně chybí dvě oblasti... hypoteticky třeba:

prostoru chybí "Vědění a duchovno" a "Tradice a rodina"...
nebo "Manželství a vztahy" a "Děti a tvořivost"...
nebo "Bohatstí a hojnost" a "Sláva a spěch"...
07.01.2010 - 03:03 | Filtr
(Vodnář) renen13
řekla bych,že kulatý stoleček nebude vhodný,volila bych trojúhelníkovou rozkládací pohovku,či pohovku do tvaru L,nebo po japonsku,na zem polštářky a je to.
opravdu bych chtěla řešit tyto problémy-nic proti,jen závidím :32:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »