Proč?-Všem mužům.


13.09.2009 - 14:48
(Kozoroh) Muška1234
Proč?-Všem mužům.
Obracím se na všechny muže s jednou otázkou. Proč ženatí muži píší inzeráty typu: Jsem zadaný a přesto sám. A řeší to milenkou na pár hodin měsíčně. Rozejít se se svou ženou nechtějí, protože jí nechtějí ublížit, a přesto jí nevěrou ublíží ještě víc. Nemohu to pochopit, jsme my ženy opravdu z Venuše?

Stránka: 8 7 6 5 4 3 2 1
Řazení:
19.09.2009 - 10:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...no, já se domnívám, že žen, které řeší opotřebovanost vztahu "odskakováním" je více než dost a že názor, že nemohou nebo nechtějí, je jen něco jako "fáma", pramenící z toho, že zatímco mužům toto chování společnost do jisté míry toleruje, ženám nikoliv a tedy to mnohem pečlivěji tají.
A bohužel na rozdíl od nevěrných mužů mají mnohem větší tendenci v nějaké bokovce vidět životní východisko.
Věř tomu, že si nezakazují naprosto nic, naopak bobtnají romantikou: "osudová láska,zapovězený vztah mnohem silnější než cokoliv mě potkalo a potká, kdo nezažil, nepochopí....atp.atp."
16.09.2009 - 12:50 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Sem.miš
Z mužského pohledu ze vztahu láska dříve nebo později vyprchá. Je to normální, běžné a dle mého nevyhnutelné. Ale pozor. Musí zůstat:
1. tolerance
2. úcta k partnerovi (a mnohem lépe k lidem celkově)
3. podpora
4. POZOR! fyzická přitažlivost není nepřekonatelná a určitě bych jí nedával takový důraz, jak to některé dívky dělají!

Logicky by to tam mělo být už na začátku. To je podle mě základ vztahu a s tímto by měly holky hledat potenciální otce. Jenže.

Jenže to je filtr, kterým kdejaký chlap neprojde. Proč? Protože (a zde se vracím na začátek mého přispívání sem) se to nenaučil. Neměl odkud.

Já jsem si vyzkoušel dva vztahy a v jedno mi od partnerky chyběla úcta a ve druhém podpora. Ne trošku, ale opravdu extrémně, u obou. U okolních rozecházejících se párů sleduji stejné modely důvodů k rozchodu.

Mimochodem, všimli jste si, že mnohdy ani nevíme, proč se rozcházíme? Není třeba násilí od muže nedostatek úcty ženy k sobě samé? Když žena zahýbá svému muži, není to náhodou nedostatek podpory a tolerance směrem od muže? Má s tím něco společného láska? :-)

Tohle je můj, asi spíše mužský náhled, nedokážu se tak narychlo vcítit do ženské role, poprosím některou z přítomných dam o doplnění. Taky bych si rád utřídil některé myšlenky :-)
16.09.2009 - 12:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naprostý a absolutní souhlas! :15:
16.09.2009 - 11:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Pan Božský Nesympatický
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím s Tebou a s Playerem.
Do mozků všech žen je od malinka vpravována nesprávná emoční rovnice, že pokud je jí manžel nevěrný ( myšleno tělesně ), pak je to zavrženíhodný čin, který buď nelze odpustit nikdy a nebo za něj musí v manželství pykat pocitem viny do konce jeho trvání.

Jednou už jsem tu někde psala, že pro mě je nejdůležitější ve vztahu láska a oddanost. Protože když mě někdo miluje, tak ačkoli si někde odskočí, neznamená to, že mě milovat přestal a že mě kvůli tomu opustí. Jiná věc je, když se vztah nepovede a partner se zamiluje jinde. To nemá cenu agonii prodlužovat, to ne. Ale jinak si myslím, že i ženy, stejně jako muži, kdyby mohly, tak by si sem tam odskočily. Jenže ony nemůžou. Společnost a jejich myšlení, podvědomí jim to nedovoluje. Samy si to zakázaly a striktně to požadují i od partnerů.

Nezastávám se nevěrníků, ale nezastávám se ani uměle udržovanch vztahů, které psychiku a chování člověka mění směrem k pokrytectví a lhaní. Jak směšně a nebo smutně musí takoví dospělí vypadat v očích dětí, které tyto hry prokouknou? Jak potom mají sami vědět, co je správné a co ne, když v tom vyrůstají?

A zároveň s tímto ale věřím tomu, že láska, když je opravdová a povede se souznění těch lidí, tak se ochrání sama - ani jeden z nich nemá potřebu jít pro potěchu jinam, protože jeho protějšek mu skýtá vše, co potřebuje - je ve společnosti dámou, v posteli děvkou a dětem pečlivou a starostlivou matkou.
16.09.2009 - 09:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele elutijka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Když jsem byla mladá byla jsem idealistka,teď jsem realistka.Chápu muže,který napíše,ač ženatý cítím se sám.Pár jsem jich poznala,protože ač vdaná 38 let občas se cítím taky sama.V mém věku je to už hodně o něčem jiném,jako mladá bych nevěru netolerovala,teď si myslím,že jsou horší věci a nevěra může někdy hodně pomoc.Ve svém věku jsem už tolerantní,ale nemluvím ze své zkušenosti,manžel mi asi věrný je,ale k čemu to,když věčně leží u televize a nebo je s kamarády v hospodě a já strádám hlavně citově.A něco teď měnit,jako kozorožka na to už nemám odvahu...Mám ráda jistoty...
16.09.2009 - 09:23 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Hih:-)
Ty ses teda rozhorlila :2:
16.09.2009 - 00:47 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » Muška1234
Zjednoduším to: ty holky si za to možná z velké části můžou samy. Ne ve zlém, prostě se nenaučily, jak to dělat správně. Ale jak je to naučit, nevím. I jako chlapisko jsem na straně ženských, ale jak jim pomoct nevím, protože obvykle starého psa novým kouskům... :48:
16.09.2009 - 00:42 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický » player
No, až tak úplně striktně bych to nebral, že bych to nutil jako normu dětem, že chlap má co pět let změnit ženskou za o pět let mladší model :-)

Spíš bych si troufl odpovědět na jinou otázku. Hodně ženských si od svých chlapů/manželů/přítelů nechají líbit ošklivé věci. Ponižování, psychické týrání a fyzické násilí. Kdyby se tohle podařilo odstranit, změnší se procento rozbodů o dhadem o desítky procent :-) Už to tady i někde zaznělo. Žena se musí naučit vážit sama sebe, aby věděla, jakou má hodnotu, pak jí tyhle věci nehrozí. Otázkou je: kde se mají naučit, jak si začít vážit sebe sama? Od koho se to naučit? Z Bravíčka nebo z telenovel?

A odkud se mají chlapci naučit, jak se v partnerství chovat, když teorie je jedna věc a obvykle chlapci kopírují chování svých otců, kterým to prochází, protože ...viz předcházející odstavec.

Mimochodem, jedno zajímavé pozorování. Když dva mladí lidé mají žít spolu a přitom ještě před tím nikdy s nikým nežili, je jen otázka času, než se rozejdou. Pokud už však za sebou mají oba z páru alespoň dvě nebo tři soužití, je jejich spolubydlení a vzájemné soužití mnohem kvalitnější, protože se to co? Naučili. Naučili se obvykle toleranci a spolupráci. Jak lze tuto zkušenost získat? Bravo a telenovely si škrtám ...zůstala mi praxe :-) Takže, asi bych to zjednodušil na pouhé pravidlo pro dívky: neotěhotnět s prvním chlapcem, se kterým bydlím, protože pravděpodobnost, že bude "vyměněn" je 70% (vycházím li z teorie, že "ten pravý" bude nejspíš ten třetí). Negeneralizuji, mluvím o určité části populace, kterou mám bohužel před očima a funguje to až s nechutnou pravidelností...

Jasně že to nevyřešíme, povídáme si, ale třeba někoho něco napadne :46:
15.09.2009 - 23:31 | Filtr
(Váhy) malincoko » Argyll
Já myslím , že máš pravdu,, je to uplně stejne u obou pohlaví. :1:
15.09.2009 - 20:43 | Filtr
(Střelec) mymyna » player
:39: Plájo, tak já jsem asi chlap :22: :39: :41: :63: :23: :21:
15.09.2009 - 20:14 | Filtr
(Býk) player » Pan Božský Nesympatický
Škoda,že tu nejsi dýl,tohle jsem tu psal asi dvěstěkrát.jenže žena na to neslyší.Nechce.
Proto všem říkám,že stížnost by neměla letět ani k chlapům ani ke kámoškám,ale na ministerstvo školství.Už v šesté třídě při rfyziognomii člověka by se mělo přednášet,proč mužskýmu nestačí jedna žena a proč se naopak žena vnitřně děsí nevěry.žel - neděje se tak,místo toho se čte červená knihovna a sledují telenovely. :28:
15.09.2009 - 20:05 | Filtr
(Kozoroh) Muška1234 » Pan Božský Nesympatický
Děkuji Pane Božský za tvou vyčerpávající odpověď. Nevím, zda jsem si z těch řádků vzala to nejcennější, ale asi bych z mého hlediska spíš souhlasila s "sem-miš". Jasně, TY jsi chlap a je to tvé stanovisko,které jsem chtěla slyšet-beru. Jen si myslím, že i muži mají "srdce" a potřebují k životu spíš "milenku a parťáka" v jednom a to ve své manželce.Což tady taky zaznělo. Je to asi v životě dost těžké. Ale kdyby to nebylo těžké, nebyl by to život! Dobrou noc zlatíčka. :34:
15.09.2009 - 19:33 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický
Nuže, odpověď je vícedílná :-)

A. První část odpovědi je v histori. Někdy hned ze začátku, pár milionů let zpátky. Příroda vymyslela evoluci. Tu u živočichů praktikovala přírodním výběrem dle jednoduchého pravidla: jen nejsilnější by měli mít potomstvo. V opičím stádu je nejsilnější samec, který oplodní všechny samice. Jeho úkolem je přežít do té doby, dokud mláďata nedorostou, pokud jej nahradí ve stádu silnější samec, potomky předešlého vedoucího samce pozabíjí. Pointa? Cílem silného samce je mít co nejvíce genetických pokusů. Je to prvotní pud, něco, nad čím se nepřemýšlí. Neříkám, že to omlouvám, jen to zkuste pojmout jako vysvětlení, proč nemusí stačit muži jedna žena. Má to naprogramováno v mozku jako prvotní pud - zákon zachování rodu.

B. Nemusíte oponovat, že bla bl bla, to není vše :-) Ano, jsme lidé, máme rozum, kterým umíme naše pudy ovládat, to nás staví nad zvířata. Ale. Dokážete se ovládat pořád? To NIKDY ani na chvíli nezaváháte a neuděláte něco ponižujícího, ostudného, trapného? Ano, můžeme se přemáhat dlouho, ale ne pořád.

C. V současnosti, v posledních letech se zcela změnila struktura společnosti a změnily se i modely mezilidských vztahů. Všechno je tak nějak svobodnější, volnější, snad je to ve prospěch věci. Něco se děje. Něco velkého, zatím je to jen pocit, ale věřím, že se to brzy dozvíme.

D. Co z toho všeho vyplývá? Realita ukázala, že nám (jasně že ne všem, ale velké části společnosti určitě) chybí jedna důležitá věc. VZDÉLÁNÍ! Nemáme vzdělání na to, abychom dokázali vychovávat naše děti tak, aby si v této moderní společnosti poradily i bez nás. Za posledních pár desítek let žili naši rodiče v informační izolaci, kapitalisté a globalizátoři nám taky nebudou radit, jak ušetřit. A politici jak by smet, Ti znás mají vypasená bříška a levné otroky. Opakuji, neplatí na všechny, někteří si hledají cestičky jak z toho ven, ale i tak, všem pomoct nelze.

E. Řešení? Není. Politiky ani firmy nemají nejmenší důvod nám pomoci. A sám člověk nic nedokáže. Odbojem není koho svrhnout, odbory není proti čemu poštvat. Tohle je o tom, že ti, kterých se to týká "musí sami chtít něco změnit". Do té doby jsou snahy o pomoc zvenku marné. Takže, já osobně chytrému napovím... pokud ovšem vím :-)

F. Odpověď hledej mezi řádky :-)

Jsem se rozkecal, co? :32:
15.09.2009 - 17:13 | Filtr
(Kozoroh) Muška1234 » Pan Božský Nesympatický
Kdybych odpověď nechtěla znát, tak bych se asi neptala pane Božský :3:
15.09.2009 - 11:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Muška1234
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:3:
opravdu nikdy neříkej nikdy, zvlášť v tomhle
:17:
život přináší věci, které bychom si někdy nepředstavili ani ve snu
15.09.2009 - 10:15 | Filtr
(Beran) Pan Božský Nesympatický
A opravdu chceš znát odpověď? :61:
14.09.2009 - 16:51 | Filtr
(Kozoroh) Muška1234
Milí zlatí, děkuji za příspěvky. Trochu jste mi rozšířili obzory, a jsem ráda za každý názor.Vzhledem k tomu, že mě to opravdu zajímá z čistě filosofického hlediska, protože já bych opravdu byla asi špatná "milenka". Já chci všechno nebo nic a z toho vyplývá, že se mi nic takového nemůže přihodit.Už proto, že jsem si svou láskou zcela jista, i když člověk nikdy nemá říkat "nikdy", ale jsem zaláskovaná a tak mi to přejte.A asi i z tohoto důvodu jsem vám tu otázku "proč" položila.Všem ještě jednou děkuji za debatu a zase někdy
14.09.2009 - 16:16 | Filtr
(Blíženci) JarmilaKV » Jyotis
:4: :4: no když už selhává paměť , tak to je o průšvih :61:
14.09.2009 - 16:11 | Filtr
(Býk) Jyotis » Clanci
Nojooo,ale kdo to má ukočírovat? :39: :39: :61:

To mi připomíná mého kolegu. Celý život měl dvě stabilní ženský, k stáru už jim to i vyhovovalo. Akorát on se pletl. Nechal auto u jedné a odpoledne ho hledal u druhé. Něco měl rozmluveno u jedné, a chtěl to dopovědět u druhé. Zkrátka mu časem zase splynuly v jednu.
Občas mám u manžela taky pocit, že nerozlišuje, jestli to řek dceři, mně, kocourovi, nebo si to jen myslel... :61: Prostě jsme TI DRUZI TAM ZVENKU... Z tohoto hlediska nemá moc smysl množit styky.. :1:
14.09.2009 - 16:07 | Filtr
(Blíženci) JarmilaKV » angua
tak nějak to bylo dáno už za feudalismu... ale už to trochu překováváme..a ještě poznámku - říká se, že když mi nic neschází - nekoukám do cizí zahrady... :3:
14.09.2009 - 16:05 | Filtr
(Blíženci) JarmilaKV » Sem.miš
souhlasím - a platí to i pro ženy... a proto , ne všechny nevěry jsou hodny odsouzení... :15:
14.09.2009 - 16:03 | Filtr
(Blíženci) JarmilaKV » bajca6
:3: :4: přesně
14.09.2009 - 15:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele angua, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky to znám.
Jenže v životě někdy přijdou situace, kdy se zdá, že nejde vybrat správné řešení, protože jedno je horší než druhé. Samozřejmě vstupem do tohoto bludného kruhu je to, že člověk naváže tzv."nedovolený" vztah. Vždycky jsem si myslela, že do správně fungujícího partnerského vztahu nikdo třetí prostě vstoupit nemůže, protože riskovat ztrátu důvěry člověka, na kterém mi záleží, nestojí za to. Rozchod dvou lidí podle mně musí být na základě dohody a proto, že oba s tím souhlasí. Jenže kdy nastane taková situace? Myslím, že jen výjimečně. Pak asi člověk musí splnit slib, který kdysi dal, protože málo platný, slib je slib a měl by být dodržen, dokud ho člověka ten druhý nezprostí. Nemyslím, že lze dojít štěstí přes neštěstí někoho jiného.
Proto se lidé trápí a v nefunkčních vztazích se cítí osamělí.
14.09.2009 - 15:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Znám muže, co je ženatý a přesto sám. Jeho otec kdysi dávno opustil jeho matku s jinou. a matka tím dlouho trpěla a pak si našla někoho jiného. Ten jeho a jeho ségru dost "týral" - psychicky a nadřaneností silou, museli dost dřít. Přestože byl zamilovaný do jedné dívky, neosmělil se jí lásku vyjevit, protože pro něj byla něco jako "bohyně". Vzhlížel k ní, ale to bylo vše. Pak přišla jedna, co mu dala čuchnout k ženství a přišla do jináče. Utáhla ho na dítě do manželství, protože byl dobrá partie. Ona byla ale zamilovaná do někoho jiného, jenže ten jí nechtěl. Bral to z vesela, jako spousta kluků na vojně.
A tak je teď ženatý, svou lásku nikdy nenaplnil, má ženu, co to "s ním umí", má ji rád, protože mu dobře vychovává děti a je to slušná ženská. Jen je i v její společnosti sám. On ví, že mu nepatří její myšlenky, on ví, že jeho myšlenky nepatří jí.
Jenže nikdy v životě by svým dětem neudělal to, co jeho táta jeho mámě. Nikdy ženu neopustí a nikdy nepřipustí, aby je "vychovával" jiný chlap. Jeho dětství na něm zanechalo ten následek, že neumí odejít ze vztahu, kde není šťastný ani jeden. Zvykli si, ale ona trpí migrénami a on je věčně sám na pivě. Doma se nemají o čem bavit, je tam ticho a dusno. Jejich děti z tohoto domova co nejčastěji "utíkají" ke kamarádům a mnohdy tam i přespávají.
To je obraz toho, kdy je člověk sám, ikdyž není. To je TO, co muže dožene do náruče jiné ženy, která mu dá chvilkový pocit štěstí a pocit, že o něj někdo má skutečně zájem. Jen má tu vadu, že ho neumí dost dobře opětovat.
14.09.2009 - 14:55 | Filtr
(Štír) bajca6 » JarmilaKV
to je presny..a pak to opadne..a clovek vidi ze jsou jenom lidi..a chce aby byli spokojeni..at uz to znamena cokoliv :1: :15:
Příspěvky: 196-172 171-147 146-122 121-97 96-72 71-47 46-22 21-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »