krize ve vztahu


27.08.2009 - 09:11
(Vodnář) kolja3
krize ve vztahu
Ahoj,Momentálně se topím ve vztahu. Chodíme spolu rok a půl, mě je 22 a přítelovi 27..na první pohled jsme ideální pár..máme stejné zájmy, spoustu aktivit, stejné kamarády..ale všechno není tak ideální, jak už to tak v životě chodí..poslední půl roku cítím, že se ve vztahu necítím dobře..možná jsem divná, ale nezvládám a nemohu unést přítelovo chování v určitých situacích, které se projevovalo na každé naší delší dovolené a jakože jich nebylo málo (asi tak 5-6 za půl roku)..problém je v tom, že já jsem od přírody optimista a pokud to jenom jde, tak se věci snažím vidět optimisticky a brát je s humorem..přítel je pravý opak, je realista, pesimista a poměrně náladový..je dlouho v klidu, pak se v něm začne vařit voda a pak vybuchne a nadává kvůli prkotině a já tyhle stavy prostě nezvládám..už chápu proč se říká, že protiklady se přitahují, ale nevím jak dlouho spolu protiklady mohou vydržet..a není to jenom to..on pracuje a já ještě studuji a dost často je na něm znát, že nemůže přenést přes srdce, že já mám víc volna než on a dává mi to občas dost nepěkně najevo..je to těžký..já vím, že on se nezmění ze dne na den zrovna tak jako já ne..prostě každý jsme jaký jsme..Ted máme menší pauzu, dost jsme to spolu řešili, vyměnili si pár názorů, řekli, co nás trápí, ale já se obávám, že to skutečně není jen tak změnit se ze dne na den..a už tak trochu nemám sílu dál..je to s ním jak s malým dítětem..máme pauzu sotva 3 dny a on se snaží až je to nepěkné..já vím, že mě má rád, ale já z toho všeho začínám být pomalu schizofrenní..na jednu stranu si říkám, že mě má fakt rád a že dát mu teda ještě šanci by bylo správné, ale na druhou stranu zase nevím, jestli já ho mám ráda nebo jestli to je jen zvyk a jestli to není zbytečné prodlužování trápení, protože stejně podle mě zůstane vše při starým..fakt nevím..začínám být zoufalá, jsem nerozhodný člověk, ale tak moc nerozhodná jsem poprvý v životě a je to šíleně těžký!Děkuji za jakoukoli radu či pomoc! :24:

Stránka: 2 1
Řazení:
31.08.2009 - 10:38 | Filtr
(Vodnář) laska131
Ahoj,

cetla jsem tvuj problem a dost mi to pripomelo muj vztah s mym pritelem. Asi pred peti lety jsme meli podobny problem. Udelala jsem to presne jako ty a dali jsme si pauzu. Pauzu jsme oba prezili a rekli si ze to zkusime jeste jednou a pokud to nevyjde tak se rozejdem.. On se zmenil a ja take a oba jsem si uvedomili co od sebe ocekavame. Jen tim chci rict ze oba na techto problemech musite zapracovat a ne aby jste se ihned pri nejakem klopytnuti utekly od sebe. Tyhle klopytnuti jen posiluji vaz vztah. O tom proste vztah je aby jste resili problemy oba dva spolecne. Neni to preci zadne reseni rozejit se ne? Nechci tim rict ze by jste meli mermomoci byt spolu ale pokud ho jen trochu milujes a myslim si ze ano z toho co sem cetla, tak by jste si meli sednout a vyrikat si to tak jak jste udelali. No a pak tomu dat jeste chvilku casu aby se mohlo neco dit. Vim ze se clovek nezmeni hned ale kdyz sou na to dva tak to jde lip. No a to ze nevis co od zivota vlastne chces neni tim ze mate problemy, ale myslim si ze uz od zacatku vztahu si nevedela co od zivota chces. Ted si myslim ze proste jen mate trochu tezke obdobi a proste nevis co mas delat. Nevim ale nepripada mi dobre s tim hned zkoncovat a nedat tomu sanci aby jste si oba uvedomili co pro kazdyho znamenate. Jee ted sem si vsimla ze jsme narozeny obe dve ve stejny den... :1: Jeste to zvaz a dej tomu cas a sanci. :1:
30.08.2009 - 23:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kolja3
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...nechtěla jsem Tě nabádat k rozchodu, neodvažuju se v tomto radit, když vás dva neznám..ale jestli to tak cítíš, je asi marné držet něco uměle pohromadě, když už to k ničemu neslouží.
Většina lidí má tendenci hodnotit jako úspěšný vztah ten, který je celoživotní. Ale my se přece vyvíjíme, mění se naše potřeby i náš stupeň sebepoznání. Vztah, který je např. ideální ve dvaceti může ve třiceti nedostačovat a je čas pro další životní kapitolu. Neznamená to, že tamten vztah byl špatný nebo neúspěšný, jen patřil k životnímu období, které pominulo, dal nám nějakou zkušenost za kterou bychom měli být vděčni - a jak píšeš: je čas jít dál....
30.08.2009 - 22:39 | Filtr
(Vodnář) kolja3 » spimajim
máš naprostou pravdu, právě proto jsem spíš pro ten rozchod, protože se potřebuje nejprve dát sama dohromady a ujasnit si, co vubec od života chci a naučit se zvládat sama sebe..původně sem měla blbý nápad jako roční pauzu, ale když to vidím, tak je to bezpředmětný..prostě je čas jít dál a naučit se nejprve zvládat sama sebe než zase do něčeho hupsnu..
30.08.2009 - 20:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Majk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Říká se: chceš změnit svět - změň nejprve sebe.
Někdy je zcela marné, dávat někde těm druhým v čemkoliv šanci, protože příčina není v nich, ale ve mě. Ti druzí tedy nemají vůbec žádnou možnost se situací něco udělat.
Ale to berte jen námět k zamyšlení, já rozhodně netvrdím, že zde to tak je.
Jen občas vidím, že někdo mluví o krizi vztahu, o chybách partnera a přitom krizi má pouze on a i kdyby v tu dobu byl s naprosto dokonalým protějškem, bude to vnímat stejně neuspokojivě, protože chyba není venku, ale uvnitř.
Opakuju - jen náměty k zamyšlení. :3:
29.08.2009 - 13:47 | Filtr
(Beran) Majk » kolja3
Myslim ze delas dobre. Laska neni lehka a musi se ji pomat i kdyz to jednomu neni prijemny. Sem rad ze mu das jeste sanci a doufam ze te nezklame a ze zase najdete spolecnou rec a vyjde vam to. :3: Hodne stesti oboum....
29.08.2009 - 13:34 | Filtr
(Vodnář) kolja3 » Majk
No, ono se to lehce říká, těžko koná..proto sem potřebovala tu pauzu abych si uvědomila, co vůbec chci..tu naději jsem mu nedávala cíleně, oni si o ní vyloženě napsal..o to nejde, no asi to udělám stejně jak říkáš..zvolím kompromis, bude trochu neupřímný, ale se snahou mu tolik neublížit a co nejmín to natahovat a já si při tom aspon i uvědomím, jestli dělám dobře..září ukáže..dám mu šanci těch pár týdnu po svatbě..bude to šance neupřímná, ale jak říkáš, aspon to šance bude, i když předem ztracená, ale pro svědomí obou dobrá a já se aspon přesvědčim, že dělám správně..takže asi tak..doufám, že moje rozhodnutí bude nakonec správný..
29.08.2009 - 13:20 | Filtr
(Beran) Majk » kolja3
Prave ze sem ty tvoje predesle prispevky cetl. Ano chapu ze si ted tedka zmatena ale proc si to teda neukancila ihned a davala si mu nadeji ze se muze zmenit??? Vim ze to bude ted pro tebe pretvarka kdyz s nim budes ale i kdyby ses pretvarovala mesic tak pro nej to aspon bude utechou pri rozchodu ze si mu dala jeste sanci aby ti to dokazal. No a kdyby se zmenil a ty si stejnak nebyla stastna tak si muzes rict ze ti nebyl souzen. Prave me dost zarazilo ze si mu teda rikala aby se zmenil a pak mu nedas sanci ti to dokazat??? Nevim ale pripada mi to ze mu nechces ublizit tak to s nim jeste zkus. Bohuzel prevlecenej za nej nejsem ale dokazu se vcitit do neho kdyz si mu dala nadeji a pak to utnes.... Tak mu to rekni narovinu ze pokud se nezmeni tak ze se s nim rozejdes.
29.08.2009 - 13:00 | Filtr
(Vodnář) kolja3 » Majk
Ja nevim jestli si vubec cetl ty moje předešlé příspěvky? Přijdeš mi nějak zaseklý..Asi dobře nechápeš ty důvody, sou pro mě tak nějak životně důležité..nevím co je fér a co ne momentálně, jen vím, že kdybych mu dala naději a věděla, že to s ním stejnak skončím, je tohle potom fér??? na vztah musí být dva, a když mi moje intuice hlásí at beru nohy na ramena, tak i kdybych mu tu sanci dala, tak by to ode me nebylo vubec uprimny..ale jak vidím, tak ty bys asi radši zkousl tu lež..tak si trochu říkám, jestli nejseš převlečenej on :) a ani nevíš s kolika lidma jsem to už řešila..krom toho už tuhle otázku v sobě řeším přes půl roku..jen ted se to trochu vyhrotilo a já vím, že to je "znamení" a jak sem si řekla v unoru, že prázdniny ukážou, tak si myslím, že už ukázali..
29.08.2009 - 12:37 | Filtr
(Beran) Majk » kolja3
Ahoj je mi smutno kdyz vidim ze mu nedas ani sanci aby se mohl kvuli tobe zmenit. Jen te prosim zvaz to jeste jednou a nezahazuj to co si rikala ze je krasny. Vim ze ho tenrozchod hodne zdrti a tebe taky. Uz si o tom mluvila s kamarady? Jestli ne tak pockej jeste chvili pockej. Vim ze mu nechces davat nadeji ale tu uz si mu preci jen dala kdyz si mu rekla ze se od sebe na chvili odloucite ne??? Tak to prosim te jeste zvaz. Jak sem jiz rikal me se to dosti vyplatilo a jak sem pozoroval tuhle diskusi tak si myslim ze proste jste teprv na zacatku a musite se jeste kazdy ucit a kdyz uz si mu to povedela co na nem nemas rada a dala si mu nadeji tim ze ses s nim odloucila tak to neni proste fer si takhle zahravat s jeho city. Proste ti jen chci rict aby jsi mu dala jeste sanci a to te nebude stat tolik nic a kdyz to nevyjde tak pak se s nim rozejit. :1:

Opravdu to jeste zvaz!!!!!
29.08.2009 - 12:12 | Filtr
(Vodnář) kolja3
já už nic nevím, nevím co je správný, nevím co je fér, jediný, co vím, je to smutný, ale nutný, chci to s ním skončit, ale nevím kdy a jak?? neumím ani definovat důvod rozchodu jednou větou..vím jen že moje hlava už si chce jít vlatní cestou, všechno, co sme spolu zažili bylo krasny, ale citím, že už to nemá cenu a je čas jít dál..ale kdy a jak to skoncit?? ucastnit se svatby nebo ne? prijde mi dost nefer davat nekomu sanci, kdyz vim, ze to s nim stejnak skoncim..to je asi blbost..zazraky se nedeji a ja sem si uz konecne ujasnila, co chci..trvalo mi to pul roku..ale ptam se, kdy a jak??? :25:
29.08.2009 - 08:28 | Filtr
(Beran) Majk » spimajim
No jo ale kdyz to zas nezkusi tak se to nedovi ne???? Preci jenom i kdyby se s nim chtela rozejit tak to pak muze udelat ihned ne? Pak by si to zas vycitala ze mu sanci nedala a to mi ver ze je to jeste horsi... Zas si rikam ze proste kdyz uz si to vyrikali tak by to nemela utnout a dat mu jeste sanci... :3: Zazraky se deji.... :1:
29.08.2009 - 01:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mystique, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vykašli se na to,řeším fakt prkotiny,hmmm? :21:
28.08.2009 - 21:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já si kladu otázku, jetli kdyby se stal "zázrak" a on se změnil zcela podle Tvých představ, jestli:
a) by to pak byl vůbec on (tzn. vlastně nechceš někoho úplně jiného)
b) by ti na něm nezačalo vadit zase něco jiného

??????????????
:3:
Tím chci říct: je od Tebe pěkné a ohleduplné, že mu ještě chceš dát šanci, ale má ta "šance" vůbec nějakou naději na úspěch?
28.08.2009 - 16:45 | Filtr
(Beran) Majk » ***
Prave si myslim ze jen ted ho nemuze vystat ale jinak ho miluje. Ted je jen rozhorcena protoze se to na ni navalilo. takze ja sem proste pro to zkus aspon do toho konce roku a pak se uvidi.
28.08.2009 - 16:43 | Filtr
(Beran) Majk » kolja3
Ahoj jen sem tu prohodil par reci ale jak to tak pozoruju tak potrebujes tu pauzu a ne rozchod. Jak sem rikal me se to vyplatilo. Doufam ze kdyz se rozhodnes mu dat jeste jednu sanci tak toho nebudes litovat. Vim ze je to tezky ale preci jenom se vzij taky do jeho kuze. Ted si mu konecne dala na jevo jak to bude kdyz se nezmeni a napravi to. Tak si myslim ze i ty uz si zacala pracovat na tom aby se zmenil tak mu dej sanci at to dokaze. A kdyz mu nedas tu sanci tak si myslim ze te to bude taky dost trapit.
28.08.2009 - 16:25 | Filtr
(Vodnář) kolja3
Ted začínám být nerozhodná ještě víc a už ani sama pořádně nevím co cítím a co je vůbec správný..mám se s ním rozejít hned nebo mu mám dát těch pár měsíců šanci..když se na něj podívám, tak nevím jestli ho mám ráda nebo jestli to je zvyk,ale spíš jediný co začínám tím jeho současným "doprošováním" cítit je spíš lítost než láska a to je špatný.. a když ho nevidím, tak mi můj šestý smysl říká at beru nohy na ramena, že už to cenu nemá..měli jsme takovou menší krizovku už před půl rokem..byli jsme spolu a s kamarádama dvakrát na týden na horách a oboje hory neproběhly bez problému..pak sme to řešili, dost jsem to řešila i se sebou protože se takový stavy objevili poprvý, tak sem si řekla, že tomu dám šanci do konce prázdnin, že ty rozhodnou protože spolu budeme trávit nejdýl času..prázdniny proběhli v podobným duchu co zima, na kazdym spolecnym vylete, vzdycky aspon min. den se vyskytl nejaky problem (pritel mlci, je nasr.. a odmita komunikovat v techto pripadech, takze fajn spolecnost)..no a jelikoz vidim, ze je to neco, co ja proste nemuzu prenist pres srdce jelikoz mi tou jeho naladou okamzite zkazi den i naladu a odmita komunikovat, cokoli resit a odsekava, tak se obavam ze takovy proste je a bude..uz sme to spolu sice nekolikrat resili, ale nevim nevim..
28.08.2009 - 15:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Majk
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
podle toho co píše, z ní cítím že ho nemá ráda a dokonce ho nemůže vystát... to je už na nějaké řešení podle mě už pozdě... proč lámat něco přes koleno? Má čekat až se změní jestli se změní? Láska nemůže být něčím podmíněna, je a nebo není...
28.08.2009 - 15:46 | Filtr
(Beran) Majk » ***
Mel sem podobnou situaci a nevim co bych delal kdybych ji nedal jeste jednu sanci. Vim ze to pro nas bylo tezke ale po pul roce jsme oba nasli cestu opet k sobe. Ted jsme manzele a mame spolu krasnou dcerku. :1: Vim ze je to tezky ale preci jenom druha sance nekdy zmuze dost. Na to aby se clovek zmenil je potreba pracovat na tom oba dva a ne to utnout hned jak se to o sobe dovi. Dal bych tomu tedy cas maximalne do konce roku a pak teda sbohem kdyz se nic nezmeni. :1:
28.08.2009 - 15:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kolja3
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
<<.a ted tomu nemůžu nedát aspon tu šanci aby se to mohlo změnit, nemůžu mu pouze oznámit rozchod jako blesk z "čistého nebe",přijde mi to nemorální, takže ty zatnutý zuby pár měsíců asi budu muset vydržet>>

uf, děsíš mě... když už chceš být morální, nemorální je podle mě někoho nechávat v nadějícha chodit s ním, i když už máš jasno že se chceš rozejít. Neprodlužuj agónii, můžu jen odkývat co píše Sem.miška. Rozchod vidím taky jako jediné řešení, už ho prostě nemáš ráda a jeho city k tobě, to je taky otázka, jesli nejde spíš jen o závislost...
Prostě seber odvahu a řekni mu to, stačí když mu řekneš že je definitivní konec a že je to konečné rozhodnuí a pak si bul ja je libo... můžeš mu dopředu napsat vysvětlení v dopise, kerej mu dáš, chápu že nebudeš v té situaci ready podat mu vysvětlení a jeho to jistě zajímat bude... Přikláním se k verzi, že pro sebe nejste těmi pravými, že to cítíš a víš, nevyčítej mu jeho chyby, zbytečně by to bolelo. A to co ti na něm vadí jiná holka dokáže tolerovat, určitě má jiné kvality, které i tyto nedotatky vyrovnají... navíc to každý vnímá jinak i každý člověk se ve vztahu k druhému projevuje malinko rozdílně.
28.08.2009 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tipnul bych si, že je to možnost "B", že ho už nemáš ráda. To ti tu ale nikdo nepoví, přijdeš na to časem sama... To co píšeš na mě tak působí. Vím že to může vypadat krutě, ale větší zlo by bylo, kdybys s ním zůstávala jen proto že on tě má rád... Prostě není to ještě asi ten pravý a ty pro něj ta pravá, i když tě asi miluje...
28.08.2009 - 14:52 | Filtr
(Beran) Majk » Sem.miš
No jo ale kdyz je to teprv v zacatku a teprv si vyrikali co jim na nich vadi tak bych tomu ale preci jen dal pul roku aby se presvedcili jestli se zmeni nebo ne. Bez sanci to taky preci jen zustat nemuze ne????
28.08.2009 - 14:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kolja3
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jakobych to měla dnes před očima - naprosto se mi vybavil ten pocit, kdy mě chtěl pohladit a já se prohla, aby se mě nedotknul - jak to dělají někdy kočky, když nechtějí pohladit. Instinkt. Jinak by se mi asi zvedl žaludek. To byly konce.
Jak z toho? Můžeš být ráda, že spolu nebydlíte, protože trvalo 4 měsíce než se mi ho podařilo odstěhovat. 4 měsíce vyčítavých pohledů, poznámek ke mě, ke psovi o mě, 4 měsíce uléhání na letišti vedle něj s tím, že jakmile se cokoliv od něj, byť jen peřina, dostalo na moji půlku, už jsem byla v pozoru, jestli na mě nechce šáhnout. Víš, po 4 letech takového vztahu už jsi alergická na všechno. Do slova a do písmene. A to jsem dost tolerantní a snášenlivá si myslím....
Utnout to. Říct pravdu: Nedokážu si to představit dál, nemiluju Tě. A s kamarádem žít a spát nemůžu, to bych mohla s každým druhým, co s ním kamarádím... Nelhat. A obrnit se proti citovýmu vydírání.
Hodně síly a štěstí.
:17:
28.08.2009 - 14:27 | Filtr
(Beran) Majk
Jak bylo jiz receno. Partnerstvi je o kompromisech a to se musi naucit oba dva. Ja bejt tebou tak bych mu dal jeste sanci aby se zmenil. Treba se zmeni a kdyz ne tak aspon si nebudes vzcitat ze si mu sanci nedala. Kdyz mu ji nedas tak se to nedovis. Pockal bych do ty svatby a pak uvidis a rozhodnes se. Kazdopadne z toho co pises tak je videt ze te miluje a ma o tebe zajem. Tak preji hodne zdaru.... :1:
28.08.2009 - 12:47 | Filtr
(Vodnář) kolja3
whow..právě jsem si přečetla bývalý příspěvek do diskuze od Sem.miš http://diskuze.najdise.cz/prispevek… a uplně jsem se v tom našla a je to všechno pravda pravdoucí..týý brdo..je to síla!
jestli můžu ještě k věci, vidím to tak, že i v našem případě bude znamenat pauza rozchod, nicméně bohužel nepatřím k těm více asertivním..je to totiž trošku komplikovaný...v polovině září má jeho bratr svatbu, on mu jde za svědka a já jsem pozvaná a mám jít jako doprovod svědka..on se mnou počítá na stoprocent, jelikož jsem vyhlásila pauzu do svatby s tím, že na svatbu půjdu..ovšem z vyvíjejícíse situace to bohužel vidím, tak že svatbu budu asi muset zrušit, jelikož by mi hrozilo psychický zhroucení a nerada bych ji bráchovi zkazila..
a vzhledem k tomu, ze nejsem zrovna dvakrat asertivní a zatím se spíš učím, tak si nevím rady jak a kdy mu oznámit rozchod..případně jestli se jeste vubec "obtezovat" necim jako je sance nebo to radsi urychlit..můj problém je, že při takových věcech se obvikle rozbulim prvni ja..i kdyz je to z my iniciativy..s rozchodama mam malo zkusenosti a tohle je muj prvni "velky" tak by me zajimalo, jak byste to snim na mym miste skoncovali..kde se sejit, co mu rict, vysvetlovat nevysvetlovat, protahovat ci ne apod..je sice divný, že se na to ptám v mým věku, ale bohužel sem na chlapy měla před tím poměrně smůlu, takže zas tak moc zkusenosti sem nenabyla a jsem v tom stale kapku začátečník..jakákoli rada a nazor maji pro me cenu zlata :3:
28.08.2009 - 12:02 | Filtr
(Vodnář) kolja3 » Sem.miš
Ahoj, děkuju moc všem za rady!! nevíte jak je to pro mě cenný!
to co říká Sem.miš, mě poměrně děsí, jelikož je to z větší části pravda..abych pravdu řekla, tak jestli tomu vztahu dávám nějakou budoucnost, tak se zatnutejma zubama maximalne rok..ale toho prave nechci docílit..chození se zatnutejma zubama není chození..skutečně nevím, co mám dělat, protože jsem mu ted dala poměrně naději, když sme si vyřikali, co nám na tom vztahu vadí a co bych chtěla aby se změnilo..a ted tomu nemůžu nedát aspon tu šanci aby se to mohlo změnit, nemůžu mu pouze oznámit rozchod jako blesk z "čistého nebe",přijde mi to nemorální, takže ty zatnutý zuby pár měsíců asi budu muset vydržet nebo nevim..

Vrátím se k situaci, v uterý jsem vyhlásila pauzu, od tý doby jsme si vyměnili asi 3 slohový emaily o našich přestavách o vztahu, na poslední jsem mu už neodpovídala, jelikož se řeklo pauza..nicméně mi pak začal psát na facebooku, tak sem se dala offline a od tý doby tam nevstupuju online, no a co se nestalo..dnes mi napsal smsku, co delam a blabla..tak sem mu napsala, ze sme se dohodli na pauze a at se to snazi respektovat..nacez on mi napsal nejaky vymluvy ze sem rikala ze si psat muzem(to sem fakt nerikala) a ze jak chci ze je z toho v pr.. dalsi zprava..ze mu jde vse do haje i v praci a nema si s kym popovidat, je nesvuj kdyz nevi co se mnou je a doufa ze se brzo ozvu..
abych pravdu rekla, tak mi z těchto zpráv naskakuje kopřivka, a tak trochu lehce bych to nazvala "citovým vydíráním" a chce se mi to skončit hned.. :28: :19:
Příspěvky: 36-12 11-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »