Byť sám sebou - čo to znamená?


22.08.2009 - 14:56
(Rak) Saly
Byť sám sebou - čo to znamená?
Často sa nám dostáva rady, aby sme boli sami sebou, ale ak niekto nevie kým naozaj je, ako potom môže byť sám sebou??? Kto to vysvetlí? :32: :25:

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
27.08.2009 - 19:56 | Filtr
(Střelec) mymyna » Tasha11
system, ktory mame zauzivany a zijeme v nom, sme teda jeho sucastou, si Sallynka nevymyslel len tak niekto, je to starociami overeny institut, ktory je prospesny vacsine. Teda nejedna sa len o tie seky, ci povinnu dochadzku do prace,....

http://www.youtube.com/watch/…

:15: :30: :4:
27.08.2009 - 19:41 | Filtr
(Štír) Tasha11 » Janíčko Skútrista
dobre, a co indigo a diamantove a kristalove deti? co myslis? oni maju karmu za minule zivoty nula :1: :27: :6:

hm? :2:
27.08.2009 - 19:33 | Filtr
(Štír) Tasha11 » Janíčko Skútrista
:6: my Janko chapeme :6: vieme o com pises a pokial sa ten stav nazyva v knihach tak krasne, tak teda pekneeee :27: :62: :27:
27.08.2009 - 18:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » UreaNayal
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Velmi vyspela inkarnacia - tym ze sa narodila,teda objektivovala tu na zemi - ukazala,ze este musí nieco naplniť.

Z duchovneho hladiska ide o bytost zvanu bodhisattva.Je to bytost spojena zo svetom Laskou.I Ježiš bol bodhisattvom.Tieto bytosti sa rodia uz len preto,aby odovzdali ucenie a pomahali tak inym z utrpenia.Boddhistattva je predstupnom stavu Buddha.Tento stav je vysledkom vyhasnutia "zvukov bytia" a teda splnenia ukolu bodhistattvickeho ideálu.Ked tieto "zvuky bytia" zhlasnú,tak bytost je v stave v ktorom vyhasla u nej životnosť.Tym sa pred nou otvara uz len Bezmezna Prazdnota,ktora je dokazom toho,ze uz takato bytost navzdy "zhasne" a tym uskutocní spasu v najvyssom pojatí.

:1:
25.08.2009 - 01:47 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Tasha11
:15: :15: :74: :2: :3: :3:-tak to vnímáme stejně :3:....uplně to takto stačí :44: :62: :62:
25.08.2009 - 01:33 | Filtr
(Štír) Tasha11 » UreaNayal
Mila Yvonko :62: :62:....prikyvkavam hlavou...ale...asi verejne ..to by nebolo ... :62:
Ale pokial myslis, ze je tam aj ina pricina, pis...je to iste podnetne...mozno prave toho sa mnohi obavaju, ze neustoja vlastnu inakost a pritom je vo vsetkych.... ale opat sme pri karmickom poslani, urceni :2: :3: :4:
25.08.2009 - 01:20 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Tasha11
:62: :62:to víš,že dovolím Reni :2:
Rozumím tomu,co říkáš-v plné míře souhlasím a bohužel to znám až příliš důvěrně :24:-...zaráží mě,že toto vnímám už i u dětí od nějakého věku 6-7let....takže když se zeptám-co je za tím??-"jen" xenofobie? "jen" strach z neznámého? :63:
25.08.2009 - 01:10 | Filtr
(Střelec) vitamin3p3
Já to vím,ale nepovím... :5:
byla by to jinak nuda... :44:
25.08.2009 - 01:10 | Filtr
(Štír) Tasha11 » Saly
system, ktory mame zauzivany a zijeme v nom, sme teda jeho sucastou, si Sallynka nevymyslel len tak niekto, je to starociami overeny institut, ktory je prospesny vacsine. Teda nejedna sa len o tie seky, ci povinnu dochadzku do prace, ale jedna sa o celu viacvrstevnu masineriu, ktora jednoducho klape vtedy, ked aspon z vacsej casti, my ludia do nej prikladame svoj diel. System spolocnosti je na mnohych urovniach(socialna, kulturna, pravna) ale vsetko su to súkolieska v jednom velkom stroji. System nie je pre blaho jednotlivcov(aj ked sa na nom jednotlivci vedia obohatit) system je prospesny pre nas vsetkych...
Predstav si, ze by sme si kazdy sam po svojom riadili zivot, vies si predstavit tu absolutnu anarchiu? Je teda fajn si uvedomit aj negativa systemu, ale neznamena to, ze mame zabudnut na vlastne poslanie v ňom a naucit sa systemu prospievat, ale pritom aj prijimat dary, ktore nam poskytuje. Tak, ako kazdy organizmus, aj system ma svoje uskalia , ale zatial nie sme(ludia) na urovni, prejst na iny system spolocnosti napriklad komunizmus....to je len idea, zatial nezrealizovatelna , vzhladom k upadkom ludskeho charakteru....ci vedome predvidatelnym upadkom a negativam charakteru ludi.
Vaz si seba samej, najdi svoje prinosy, objav svoju jedinecnost a budes stastna :1: :27:
25.08.2009 - 01:03 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Janíčko Skútrista
Ano Jane a děkuju za odpověd-tomuto rozumím a souhlasím...nejspíš jsem otázku špatně formulovala-zajímal mě Tvůj názor na to,na co v podstatě odpověděla Tasha-...s poukazem na Tvou první úvahu o tom,že- bytost ,která se"odštěpí"od společnosti to dělá z jistého stupně odporu a pokud se z takovéto pohnutky odebere mimo tento"systém"-dříve/později/počítáno i na inkarnace/se do společnosti opět vrátí-....zajímalo mě-právě to,jestli bereš v úvahu i velmi vyspělou inkarnaci-nebo tzv karmický"úkol"-,kdy je bytost už na vysokém stupni,že je daleka světských tužeb a nemá potřebu se do této společnosti integrovat-nic méně-právě její cesta jí vede k předávání svého vědomí ostatním-tedy né život v úplné separaci od společnosti ale ani integraci do společnosti.....

:63: :63:ale ,když nad tím tak přemýšlím-ono jsi na to vlastně v jádru odpověděl :74:
25.08.2009 - 00:42 | Filtr
(Štír) Tasha11 » UreaNayal
odpoviem aj ja, ak dovolis :1:
Pretoze ludia su vacsinou ,a to zial Bohu, formovani spolocnostou a spolocenskymi "normami", ktorych sucastou je zial stale xenofobia , strach z neznameho. Zial je stale mnoho tych, ktori bez ochoty spoznat nove , radsej vopred odsudia a tym stavaju takeho jedinca, aj ked objektivne prinosneho, do pozicie opacnej-neziaduci, poburujuci, iny, nezapadajuci, vycnievajuci.....

Kedze sa sama s touto formou xenofobie stretavam, naucila som sa, ze milota a usmev, laska, bura vsetky valy a vsetky bariery. Samozrejme su aj ti, ktori naozaj ani nemaju potrebu skumat inakost druheho, bez rozmyslu odsudia mimo spolocnost, ale...je to na skodu ich, nie toho, kto prichadza vo svojej inakosti k nim. Inakost neznamena neclovecenstvo, ba naopak, inakost cloveka je vzacna a obohacujuca , nielen samotneho odlisujuceho sa, ale predovsetkym tu vacsinovu skupinu, ktora ma moznost poodkryt dvierka k vlastnej otvorenosti a vlastnej uvahe nad sebou samym, uvedomenie si vlastnej inakosti, uvedomenie si vlastneho ja. Inakost poskytuje vyzvy ,myslim, ze mnohe spolocnosti to uz zacali akceptovat.I ked ano, na Slovensku je to stale este v plienkach, pokial som zila v Brne, nebolo to tak markantne...
25.08.2009 - 00:29 | Filtr
(Štír) Tasha11 » Janíčko Skútrista
.A preto ak niekto odchadza niekde na samotu,tak spravidla ho k tomu vzdy zenie odpor k ludom,alebo systemu.A odpor je zas len ina forma prichylnosti.
-------------
ano, suhlasim, ale nepripustas vo svojom nazore taku osobnost, ktora dobrovolne ostava a odchadza mimo spolocnost, pretoze uz vie, ze system , do ktoreho sa narodila, je nepotrebny a nema odpor, ale jednoducho voli cestu inu, slobodnejsiu, volnejsiu, kde sa stava za vsetko zodpovedny len on sam a neodchadza z dovodu odporu, ale z dovodu osobneho presvedcenia. Nemyslim, ze vsetci sa automaticky vratia spat, to je vysoko individualne. A moze sa dokonca jednat o hlboko karmicke urcenie.Myslim, ze nam vobec neprinalezi akokolvek hodnotit nikoho, kedze nie sme a nevnimame svet cez jeho osobite vnimanie.

Ak sme sa zrodili do tejto spolocnosti v ktorej zijeme a na ktoru nadavame,tak sme podali o sebe dokaz,ze sa od beznych ludí spravidla neodlisujeme
-------------
nemusi sa ale jednat o dokaz, aky spominas. Moze sa jednat o volbu duse vedome ovplyvnit nasledujuci zivot v spolocnosti, do ktorej sa zrodila :1:

Je preto nezmysel aby sme odrazu dokazali žit mimo nej
---------------
ano, suhlasim :1: ovsem plati vyssie, nemozeme opat posudzovat, co je pre koho vhodne a nevhodne, nakolko sme kazdy iny s iynm urcenim, s inou volbou osudu :1:
24.08.2009 - 21:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » UreaNayal
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je jednoduché.Ak niekto - a to i jedinec zijuci v spolocnosti - vystupi moralne vysoko nad priemernych ludí,tak ich tym "dráždi",t.j.jeho cistota v nich vzbudzuje negativne reakcie a preto ho neakceptuju.Prikladom bol Ježiš.
Vsak ho vlastní poslali ukrizovat a Barabasa si ponechali.Svetskí ludia vzdy budu schvalovat len tych "svojich".Cize platí,vrana k vrane sadá...vsak to poznas.

:1:
24.08.2009 - 11:45 | Filtr
(Vodnář) aquamarine
myslím že být sám sebou je poznat(nebo spíše vnímat)svou osobnost i své ego, vyjít s tím na světlo, nebát se reakcí lidí(naopak ti zůstanou jen ti,co se k tobě hodí a stojí za to) a pak se může člověk rozpustit s druhými(poznaný a prožitý)
opačný postup je komplikovaný, o tom něco vím :4:
vždycky jsi byla sama sebou, vždy jsi měla nějaké sny, touhy, reakce..jen si vzpomeň, je to jednoduché, jeď svůj život a co na to řeknou druzí, není důležité.Vnímají tě zase jen skrze sami sebe, nedej na kritiku ani se moc nechytej chvály, víš nejlíp co je pro tebe dobré a co potřebuješ.
:27: :74:
24.08.2009 - 11:10 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Janíčko Skútrista
Děkuju-hezky a moudře podané :15:

....A jak tedy vnímáš opak výše popsaného=člověk,který se narodí do tzv "separace"od společnosti-narodí se a vyrůstá v horách a pod.-/nemyslím tím nic asociálního/-celá jeho bytost pulzuje kvalitami nadsvětskými -proč je pak problém pro"společnost"takového jedince min.akceptovat a respektovat jeho "svojskost"-spojila jsem ted dvě otázky do jedné,ale domnívám,že to spolu úzce souvisí=pokud je bytost ve svém "vývoji"už tak daleko,že je prosta světských tužeb a potřeb-je pro ní velmi obtížné sestoupit z "vrcholků"do "nížin"-a tam cokoliv"předat"-"společnost"si okamžitě staví"obranný val"...
24.08.2009 - 10:50 | Filtr
(Rak) Saly » Janíčko Skútrista
Chcela som tým povedať, že sú ľudia, ktorí rozhodujú o nás a je úplne jedno či sme si ich zvolili alebo nie, skrátka sú hore, zavádzajú pravidlá zákony, obmedzenia, majú moc a tým,že sa niekto utiahne na samotu do lesa, alebo sa stane bezdomovcom, alebo pôjde medzi nich so snahou niečo zmeniť, tak tým sa to základné nevyrieši. Nie každý je tak duchovne vyspelý aby myslel pri tom vládnutí aj na dobro ľudí... chamtivosť a túžba ovládať svet je stále veľká... a my môžeme robiť len to, čo je v našich silách...svojim prístupom môžeme pomaličky učiť aj tých hore, upriamovať pozornosť na to najdôležitejšie, na lásku k druhým, ale tym sa system zo dňa na deň nezmení, ešte sa vystriedajú mnohé generácie kým sa naučíme všetci čo je to láska.
No dovtedy je "systém" realitou a je len na tebe ako sa k tomu postavíš, čí pôjdeš štrajkovať, alebo sa vykašleš na všetko a odíjdeš do lesa, preč z toho "zlého" sveta, alebo budeš žiť medzi ľuďmi a podľa svojich možností a schopností pomáhať, kde si najviac potrebný, alebo môžeš robiť čo len chceš, ale "systém" nezrušíš, môžeš však využívať napr. to, čo sa z neho dá využiť pre dobro, k tomu, aby si pomohol budovať nový systém, ktorý v budúsnosti verím že bude no tento čo je teraz, ako taký, určite dobrý nie je a na tom trvám.
24.08.2009 - 10:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » UreaNayal
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pretoze vrodene sklony sa najtazsie odstranuju.Najpomalsie sa mení povaha.Clovek moze dosiahnut kdejake duchovne vyšiny - a na zaklade ich vplyvu sa povzniesť nad nieco,ale spravidla su zasahovane len dusevne zlozky a nedochadza este k uplnemu prepodstatneniu bytosti,ako takej,t.j.od jej genetickeho zakladu - toho zakladu,ktorym je vrasteny k príbuznosti cloveka k cloveku.To je dlhodoby sublimacny proces,pretoze clovek musí "presvedcit",kazdu bunku svojho tela a naplnit ich kvalitami nadsvetskymi.

Ak sme sa zrodili do tejto spolocnosti v ktorej zijeme a na ktoru nadavame,tak sme podali o sebe dokaz,ze sa od beznych ludí spravidla neodlisujeme.Je preto nezmysel aby sme odrazu dokazali žit mimo nej.Uz len vezby na ludí sa tazko odstranuju.A preto ak niekto odchadza niekde na samotu,tak spravidla ho k tomu vzdy zenie odpor k ludom,alebo systemu.A odpor je zas len ina forma prichylnosti.

Ako si teda mozme mysliet,ze uz v buducom živote sa narodíme tak,ako sme sa rozhodli žit (...teda ze sme odisli teraz niekde na samotu),prípadne dokonca ze sa uz tu na zemi nenarodíme ?

:1:
24.08.2009 - 09:22 | Filtr
(Býk) UreaNayal » Janíčko Skútrista
Ak niekto kto žil doposial v spolocnosti,a zrazu by odysiel niekde do samoty v horach,alebo neviem kde,tak by ho jeho vlastne sklony a zvyky vratili spet do tej spolocnosti,kde žil.Ci uz este v tomto živote,alebo živote nasledujucom.Ale raz urcite.


....Na základě čeho se domníváš,že člověk,který se rozhodl odejít tzv ze společnosti-vyvázat se ze systému a žít kupříkladu v horách a pod...bude svými sklony tlačený zpět k návratu??
24.08.2009 - 08:30 | Filtr
(Beran) soonik » Večernice Arwen
:27: Přesně tak to cítím, to bych chtěla dokázat. Beze strachu. Ve všech těch rovinách být sama sebou. :27:
24.08.2009 - 07:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Saly
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
System nech je,aky je ale aspon ti zabezpecuje trebars zakladnu zdravotnu starostlivosť.Ak niekto kto žil doposial v spolocnosti,a zrazu by odysiel niekde do samoty v horach,alebo neviem kde,tak by ho jeho vlastne sklony a zvyky vratili spet do tej spolocnosti,kde žil.Ci uz este v tomto živote,alebo živote nasledujucom.Ale raz urcite.

Ja myslim,ze si zivot komplikujeme my sami.Vsak uz tym,ze si napr. muz neziada ženu a opacne,im odpadne v živote kopec problemov.To vsak je ideal,vznasajuci sa vysoko nad nasimi hlavami a tak sa iste nemusime bat toho,ze by sme tu vykapali :3:

Ludia nie su rozumní.Keby boli,chapali by suvis medzi zminimalizovaním svojich potrieb na jednej strane a stastím a uvolnením z napetí na strane druhej.A tak by sa dobre cítili bez ohladu na to,kde by sa nachadzali.

:1:
24.08.2009 - 07:17 | Filtr
(Rak) Saly » Tyna_Tynka
Je pravda že nič nemusíme, ale je pravda aj to, že niekto vymyslel tento "systém", kotrý ak nepríjmeme, ak sa mu neprispôsobime, tak zostaneme na okraji, vyvrhnutí, odkázaní na milosť a nemilosť ľudí, ktorí v tom systéme žijú a prispôsobili sa mu a majú tým pádom aj práva, ktoré z prijatia toho "systému" vyplývajú (aj keď nie vždy sú dodržané).
Z toho mi vyplýva len jedno, že ak sa nechceme ešte viac trápiť ako keď sa trápime, keď niečo "musíme", tak sa človek radšej prispôsobí a presvedčí sam seba, že to tak naozaj sám chce. Inak by sme sa z toho mohli aj zblázniť. :23:

"Systém" nás ma v hrsti a postaviť sa proti "systému" je ako ísť sám proti sebe.
24.08.2009 - 07:16 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Tyna_Tynka
No vida!
To jsem Tě musela // :4:// nakopnout! :2:

Znovu opakuju,že já tu základní myšlenku chápu. Učím se ji praktikovat na spoustu věcí okolo sebe ve svém životě,jen mi to ještě nejde úplně na všechny.
Já to nemám tak,že bych se jednoho dne ráno probudila a řekla si " Tak a teď je všechno jiné" - moje změny jsou dlouhodobé procesy // na můj vkus až moc dlouhé :8: :1: // a musím opatrně. Pokud se snažím něco uspěchat,tak se mi to zase vrátí zpátky všechno. :43:
Pomáhá mi najít si důvody proč to,či ono vlastně chci musím - chci,i když pak mám zase často pocit,že nedělám nic jiného,než přemejšlím // o nesmrtelnosti chrousta // a to je únavné. :43:

Je to prostě boj. Ale ono to dobře dopadne. :1:
24.08.2009 - 00:20 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Nuna
Přesně tak, jak napsala Večernice - tak je neplať.
Jak říkám, zdá se to tvrdé, ale platíš je jen ze svého rozhodnutí (nejspíš protože chceš mít byt, elektřinu, vodu, Internet atd.). Stejně tak jako je tvé vlastní rozhodnutí chodit do práce a vydělávat peníze, abys to všechno pak mohla zaplatit. Nikdo tě nenutí k tomu, že musíš mít byt atd. Tak možná nakonec zjistíš, že ty složenky platit chceš, nebo?
Vím, že je to většinou nepohodlné zjištění, že tolik věcí dělat vůbec nemusíš, nikdo a nic tě do toho nenutí, pouze ty sama. Taky mě to na začátku trochu zaskočilo, ale míň, protože jsem na to přišla postupně tak nějak sama a ne, že to na mě někdo tak trochu najednou vyhrkl, takže obranu chápu. Je to na tobě, jak si to přebereš (opět je to tvé rozhodnutí...).
23.08.2009 - 20:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Večernice Arwen, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Promiň, chce se mi odpovědět za Tynu Tynečku ... Tak ty složenky jednoduše neplať, když nechceš ... :61: :61: :61:
23.08.2009 - 20:25 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Tyna_Tynka
..aha..výmluva... prosimtě,mohla bys tedy za mě zaplatit všechny složenky? Já je tedy platit nemusím - když říkáš a ani NECHCI !! ..Děkuju Ti :17:..
Příspěvky: 90-66 65-41 40-16 15-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »