Ako može milujúci človek trpieť ?


02.08.2009 - 19:40
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Ako može milujúci človek trpieť ?
Uz neraz som pocul nazory ludí tvrdiacich,ze milujuci clovek moze trpieť.Na zaklade coho vsak usudujeme,ze tomu tak je ? Ja myslim ze preto,ze mylne svoj stav stotožnujeme s dojmom,ze my sme tí,ktorí su milujuci.Uznavam,ze kazdy mame o sebe nejaku mienku.No nemali by sme si ju projektovat pri hodnotení istých skutocností.Je potreba neosobneho vhladu,ak sa chceme dopracovat k spravnym odpovediam na otazky,ktore si kladieme.Laska nepozna bolest,pretoze je to nepriputanosť.Prejavuje sa neosobnym sucitom.Kazdy kto ju prežil,tak pochopil ze v nej niet a ani nemoze byť ani stopy po bolesti a utrpení.A to i vtedy ak sme ju zažili len na kratky cas.Cesta bolesti je nutna len pre tych,ktorí trpia svojimi egoistickymi sklonmi,prejavujucimi sa vzdy osobnymi naklonnostami,alebo odporom.Utrpenie,bolest a pesimizmus su teda znamkou priputanosti k svetu.To je jediná pricina toho,preco trpíme.Tým,ze tvrdíme ze milujuci clovek moze trpieť,tak podavame o sebe dokaz ze tento stav nielenze nepozname,ale ho este ani nechapeme.Pozname len lasku spojenu z bolestou,co je ale laska ludská,ktora sa prejavuje prychylnostou a preto v sebe obsahuje potencial utrpenia.Preto mame poniektorí skresleny pohlad o vyzname niektorych pojmov,pouzívanych v terminologii duchovnych nauk.Milujuci clovek iba vníma utrpenie ostatnych,ale netrpí v subjektívnom zmysle.Jeho vztah k ludom a k svetu je spojený iba laskou.Nevyznacuje sa preto ziadnym inym vnutornym druhom vztahu,aky je typický pre vecsinu ludí.Navonok moze mat vztah partnersky,pracovny atd.Ale vnutorne je spojený zo svetom iba neosobnym sucitom.Ked sa Ram Dassa,Indickeho svetca opytali ako sa pozera svetec na svet a ludí,povedal im toto: Z absolutního hlediska světec nevidí nikde nic jiného než božství, takže nevidí vnější vrstvy, které zakrývají nejvyšší vědomí uvnitř bytostí. Z tohoto úhlu pohledu zde není místo pro otázku pozorování a určování úrovně duchovního vývoje u kohokoliv. Na druhé straně, svým pouhým pohledem světec probouzí to věčné v bytostech. Kdyby světec viděl jakékoliv vady či nedostatky, jeho vize by nebyla dokonalá. On se dívá do toho nekonečného, které dřímá ve všech a probouzí Je. Proto se mu říká ten, který probouzí. V jeho přítomnosti si začínáte uvědomovat svého nesmrtelného ducha. Jeho dotek a požehnání jsou prostě úžasné a podivuhodné ve svém účinku na vás. To je poslání světce.Takže, aby světec mohl kohokoliv změnit, musí to učinit pouze tím, že v dané osobě spatřuje Boha. Kdyby si u lidí všímal jejich slabostí a nedostatků, nebyl by jeho pohled čistý.Cize polozme si otazku : Ako moze milujuci clovek trpieť,ked vidí vo vsetkom len boží prejav ? Ako by sa ho mohli dotykať nedostatky a slabosti ludí,ktorí su v jeho ociach prejavom Jediného ?:1:

Stránka: 4 3 2 1
Řazení:
06.08.2009 - 16:58 | Filtr
(Kozoroh) atreb » Nuna
Tak nějak jsem nad tím přemýšlela, jak to vlastně myslíš? Zda to není jenom jemná ironie?
Protože víš určitě, že ideál neexistuje, jen mi o něm sníme a občas ho v někom máme nereálnou potřebu zamilovaně vidět. Ouha, když pak procitnem, to je sešup v tom lepším případě, v tom horším, skáčeme pod vlak.
06.08.2009 - 16:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » janey82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A Nuna má pravdu - neházej vinu jen na sebe.
Každý nese díl viny. Vždycky oba.
Např. když on pozná po čase, že Ty bys něco ráda a jemu se to nelíbí, snaží se to zaonačit jinak, ne Ti dovolit to, co se Ti líbí.
Takže - vždycky v tom jedou oba.
A to neznamená, že jeden je lepší a druhý horší. Jsou jen jiní. A tak potřebují jiného partnera. Ale hlavně - hodně lidí právě samo neví, co vlastně chce. Nikdy si to přesně neujasnili. A to je hrozně moc důležité. Moc.
:44:
06.08.2009 - 16:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » janey82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsi stvořená pro vztah.
Ale zatím jsi asi nedošla v lásce sama k sobě tak daleko, že jakmile poznáš chlapa, tak jsi schopná říct: Hele - já to chci takhle a takhle, jak to vidíš ty? Protože vztah chceš ( a kdo nechce, že ), tak se předem bojíš, že on to vidí jinak a tak se téhle úvodní fáze vzdáš. A on má svý pravidla a ty je dodržuješ. Ale za čas se ti to prostě nelíbí. To je normální. Tím si projde každý.
Asertivita - asi to je pro tebe klíčové slovo.
Sebeláska. Miluj bližního svého jako sebe sama... znáš to, ne? Jako sebe sama !! Takže nejdřív musíš milovat sebe a pro sebe udělat život krásný, podle svých pravidel. A žít tak.
Pak se připojí ten, komu se ta pravidla líbí a žije taky podle takových. Dokud si toto sama v sobě přesně neujasníš, tak k tobě budou přicházet partneři, kteří vytuší, že pojedeš podle jejich pravidel, protože "neumíš být dost tvrdá". Není to ve špatném slova smyslu.
Proč si myslíš, že chlapi "milují potvory" - protože si jedou podle svýho. Chlapi to obdivují, protože to taky dělají. A když se pak potkají dva na stejné vlně, klape jim to.
Nemusíš být "potvora" samozřejmě, ale musíš umět sama sobě a pak i jemu vymezit mantinely, dát pravidla.
:17:
06.08.2009 - 13:34 | Filtr
(Blíženci) Nuna » janey82
Ale to je v konečném důsledku přeci jedno!
Ty nemáš házet vinu na druhé,ale nemáš ji házet ani na sebe! Tady jde o tu vinu samotnou - Ty nemáš vůbec žádnou vinu cítit!
Každý jsme přeci nějaký,je sice dobře si přiznat " jsem takový a takový a tohle je moje slabina",ale nikoliv se kvůli tomu hroutit a dávat si za vinu hladomor v Africe,ničení deštných pralesů a to,že v příborníku hážu lžičky mezi nože. :2: :4:
Rozumíme si? :43:
Popovídáme si na Pastvinách :3:
06.08.2009 - 13:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pravidla se říkají předem.
----

To si vsak medzi sebou ludia nehovoria,pretoze sa boja ze o seba prijdu.Tym si ale aj tak vytvaraju predpokady k tomu,ze ich vztah nebude trvaly.

06.08.2009 - 13:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » janey82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevidim problem v tom,ze z niekym nevychadzaš.Problem je ze zijes v napetí.Nie je podstatne z ludmi vychadzať.Preco ti na tom zalezí ? bud ta prijme niekto taku,aka si,alebo nech si ide po svojom.Podstatne je,aby si

žila a nechala žiť.

:29:
06.08.2009 - 13:10 | Filtr
(Rak) janey82 » Nuna
Ne...nechci být litovaná, jen přiznávám, že jsem taková a taková...protože někdo si třeba myslí, že já mám o sobě nějaké zvýšené mínění a že nikdy nepřiznám svoji chybu...a že hážu vinu na druhé....ne nehážu...hážu ji hlavně na sebe... :68:
06.08.2009 - 13:09 | Filtr
(Rak) janey82 » Sem.miš
Zkrátka nejsem stvořená pro vztah...měla jsem jít do kláštera...jak mi říkala maminka...nedokážu nic z toho, co tu bylo řečeno...jen se znova a znova pokouším...ale vždycky to nějak zkazím... :29:
06.08.2009 - 13:05 | Filtr
(Blíženci) Nuna » janey82
..a platí to i opačně.. v touze po vlastní dokonalosti se stáváme většími a většími hlupáky.. // prosím vůbec to neber osobně...fakt to jsou jen takové úvahy //
..něco chceš a nevíš vlastně co.. pokud to zjistíš,neumíš to pojmenovat, pokud to pojmenuješ,neumíš za tím jít a pokud za tím dojdeš,neumíš to získat a pokud to získáš,ztrácí to pro Tebe hodnotu,nebo vlastně nevíš,jak s tím naložit.. :43: :8:


..ale zpátky - Budu protivná // už i sama sobě s těmahle řečma :28: //,ale kde je nějaké pozitivní myšlení? :43: Nanynko... slova "nikdo se mnou nemůže vydržet,jsem nesnesitelná,nevyrovaná a nevyzpytatelná" ve mě k Tvé osobě vzbuzují lítost. :8: Nechceš být litována, že ne? .. :8: :62: :35:
06.08.2009 - 13:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » janey82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud se ty cítíš dobře v žití se svými pravidly, jsou PRO TEBE opravdu správná.
A jestli připadají tomu druhému jako znásilňování, pak se k sobě nehodíte.
Tvrdé, ale jednoduché.

Pravidla se říkají předem.
Omezování a vyčítání nastává v okamžiku, když se neřeknou pravidla a každý si jede po svém a neklape to.
06.08.2009 - 13:01 | Filtr
(Rak) janey82 » Nuna
Jde tu spíš o to, že já asi nejsem schopná s někým vyjít...protože žiju v přeludech...neumím vidět realné maličkosti, které ve své podstatě splňují mé přebujelé představy...se mnou prostě nikdo nemůže vydržet...jsem nesnesitelně nevyrovnaná a nevyzpytatelná sama sobě...
06.08.2009 - 12:57 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Sem.miš
Mělo to vyznít jako ironie.
Spíš jako hodně smutná ironie. :8:

Jana bojuje s tím,že co se jí před časem zdálo dokonalé,najednou dokonalé není. Ani být nemohlo,protože její vyvolený není tou výše popsanou "ideální osobou". Už prostě jen proto,že takový ideál neexistuje. Jdeme za něčím,co není .. a to nejsem pesimista,je to jen můj reálný pohled.
Je to zcela od věci a od tématu příspěvku,ale trklo mě to v souvislosti s tím,jak se hromadně snažíme všechno tak zobecnit - rozpitvat,pojmenovat,vyeliminovat to špatné..a ztrácíme tím tolika času.

Nic...jen mám takovou lehce nostalgickou. :3:
06.08.2009 - 12:55 | Filtr
(Rak) janey82 » Sem.miš
No jo...ale jakej rozdíl mezi pravidlama a omezováním a vyčítáním?...Co když ty moje "pravidla" připadají tomu druhému jako znásilňování a omezování a výčitky...a jak vím, že ty moje "pravidla" jsou opravdu podstatná a důležitá? :17:
06.08.2009 - 12:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
.....jedna z ideí tohoto webu:
.....Tak jedině takový člověk si může najít sobě hodnotného partnera...

Idea není jen ideou tohoto webu :44:
A každý člověk si může najít k sobě hodnotného partnera snáze, než "takový" člověk. Je jich strašně málo a jsou roztroušeni strašně daleko od sebe... a jak zjišťuji, nejvíc je jich buď hodně starých ( pro mě ) a nebo zase hodně mladých ( do 30ti ), co už se asi narodili s tím, že jsou jiní - jak se říká: indigoví. Takže na území mého loviště kolem 40ti fakt nevím, nevím...
:23: :63: :43: :25: :39: :32:
06.08.2009 - 12:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Život sám nabízí příklady.
Zastávám názor, že "příklady táhnou".
A podle své zralosti si sami své příklady vybereme a "napodobujeme je".
Dík za uznání. Však bez této Tebou založené diskuze by to tu nezaznělo...
Dík za téma.
:15:
06.08.2009 - 12:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sem.miš
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ten kdo opravdu miluje, netrpí.

To by trpěly všechny mámy, když si děti najdou partnery a odejdou s nimi z domova.

To by trpěli všichni sourozenci, kteří se o lásku rodičů musí dělit s ostatními sourozenci.

To by trpěli všichni přátelé, kteří vědí, že jejich přátelé se kamarádí i s někým jiným.

velmi dobry a vhodny priklad !

:30: :30: :30:

:29:
06.08.2009 - 12:34 | Filtr
(Panna) Ameliee » Sem.miš
Máš dar, Semmiško a mně je potěšením, že se o něj s námi dělíš. :17:
Všecko, co popisuješ, cítím...díky tak aj sobě, ale hlavně tobě, že dokážeš pootevřít to, co je pro nás tak často "skryté". :62: :17: :34:
06.08.2009 - 12:26 | Filtr
(Štír) boborunka
Príroda dala človeku potrebu milovať a byť milovaný. Jedna z najväčších slastí, ktoré
mu boli udelené, je stretnúť sympatizujúce
srdcia. Láska dáva prvé plody blaženosti,
ktorá ho očakáva vo svete dokonalých duchov,
kde všetko preniká láska a dobrota.
06.08.2009 - 12:25 | Filtr
(Blíženci) Nuna » janey82
..jedna z ideí tohoto webu:
Člověk,který si vyřešil sám sebe,zná se,není zatížen minulostí,předsudky,je svobodný ve své duši i podstatě,je plný LÁSKY a vědomí,což nezištně předává dál,nemá žádné problémy a pokud,tak je řeší s nadhledem, je zralý,sebevědomý a zároveň pokorný. Netouží nikoho předělávat,chce přijímat lidi takové,jako jsou,netouží nikoho vlastnit,nežárlí ani nemám žádné jiné psychopatické poruchy, nežije asociální život,je duchovně na takové výši,že může být pomocníkem a rádcem všem ostatním.
Tak jedině takový člověk si může najít sobě hodnotného partnera,se kterým bude štastně žít až do smrti.
Ámen. :39: :43:

06.08.2009 - 12:23 | Filtr
(Panna) Ameliee » Sem.miš
prožité, Semiško :62: :15: :68:
06.08.2009 - 12:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » janey82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"oba mají pocit, že dělají všechno, aby to tak bylo a oba mají pocit, že ten druhej to neoceňuje " ...

Očekávání ocenění je základní chyba bezpodmínečné lásky... otevřu srdce a nechám druhého, ať "si tam rochní, co hrdlo ráčí" a nic za to nechci... protože mě neubude a on mi taky dává svou. Takže se mi vlastně znásobuje.

Jo a dělat něco pro to, aby to bylo tak jak to má být... jak víš, jak to má být? Nebo on - jak to ví? Každý má dělat to, co cítí, že dělá dobře jemu a neomezuje to na svobodě toho druhého. Jakmile začnu dělat něco, co si partner představuje, že to tak má být a já na to přistoupím, přestože si to nemyslím - znásilňuji sama sebe a už mám po svobodě. A tím pádem ale taky zavírám to srdce, protože mi ubývá lásky pro sebe sama a začínám si ji chránit. On to vycítí a snaží se tu poslední vzít a utéct s ní... aby tě držel v hrsti... a začíná začarovaný kruh.
06.08.2009 - 12:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » janey82
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Není to fikce, funguje to.
A funguje to oboustranně - právě že nedáváš ultimata, ale nenecháš se omezovat na svobodě, tak ten druhý pochopí, že něco není tak, jak to má být... a snaží se pochopit co. Odejde si to ujasnit, protože ani v tom srdci plném lásky mu není tak úplně šťastně, jak by vlastně mělo. Má třeba strach, že o to přijde a má sklony si to přivlastňovat. A najednou vidí, že to nejde - že Ti nemůže vzít lásku a odejít, aby Tě lákal za sebou, za tou láskou, aby Tě ovládal. Na mě už tohle nefunguje. Může přijít a může odejít, nemůže mi ublížit.
Nevyčítám, chápu, že si musí v sobě ještě něco vyřešit.
Nedávám ultimáta - na rovinu řeknu pravidla hry a když s nima nesouhlasí, tak ani sám do toho nejde.
Konstruktivní kritika není nic proti ničemu - běžné denní situace se řeší a řešit budou všude. Jen musí být konstruktivní - ne planá ( zkritizovat, ale nic s tím nedělat... "tolerovat" tak dlouho, až přeteče pohár a sopka vybuchne )
Odevzdat se naplno je otázka důvěry - to musíš cítit. Buď mu věřím a máme "to" oba stejný, tak se mu oddám naplno a nebo mu nevěřím a leccos cítíme jinak, a pak s ním nejdu do vztahu. A když jdu s tím, že se časem uvidí, tak nastavím ta pravidla - pak poznáš, jak moc je ochoten se oddat on Tobě.
Hlavně - musíš znát svou cenu a vážit si sama sebe - nesmíš se bát vyslovit ta pravidla, podle kterých žiješ Ty.
Protože když je nezná, může se snažit Ti vnutit jiná ...
Proto neustále říkám, že můžou být dva lidi opravdu hodní, šikovní, krásní a bezproblémoví... ale třeba se k sobě nehodí. Mají uvnitř sebe jiná pravidla.
06.08.2009 - 11:59 | Filtr
(Rak) janey82 » janey82
A nejhorší situace je, když oba chtějí totéž, oba mají pocit, že dělají všechno, aby to tak bylo, a oba mají pocit, že ten druhej to neoceňuje a nevidí, a tak se dostávají do slepé uličky nedorozumění a nepochopení, ze které snad ani není cesta ven... :17:
06.08.2009 - 11:44 | Filtr
(Rak) janey82 » Sem.miš
Existuje vůbec taková láska???? Jsme ji my obyčejní lidé vůbec schopni? KOlik z nás může s jistotou a čistým svědomím říct, že dokáže takhle milovat???

Neznám člověka, který by dokázal milovat člověka takového jaký je, nevyčítal, nekritizoval, nedával ultimáta, nežárlil...všichni to tak nějak máme v sobě...jen si to někteří umí přiznat a jiní ne, ti si nepřiznají, že ani oni to nedokážou...odevzdat se naplno a s důvěrou tomu druhému...a přijmout jej a nechat toho druhého, aby on přijal je...
A už žádné výčitky, žádná ultimáta, žádná kritika...prostě jen být a existovat...a mě připadá, že je to fikce...že to prostě nefunguje...
06.08.2009 - 11:37 | Filtr
(Kozoroh) atreb » Sem.miš
:15: :30: :30: :35: :62: :62:
Příspěvky: 83-59 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »