Twilight sága Stephanie Meyerová


26.06.2009 - 13:17
(Váhy) Klárik
Twilight sága Stephanie Meyerová
Mezi mladšími čtenáři ve věku 10-18 let(není to zcela přesné jen nejrozšířenější okruh)zažívá poslední dobou velkou oblibu tak trochu netypický román spojený s prvky hororu jde o knihu Stmívání a její tři další pokračování.Kniha vypráví příběh o lásce jednoho sedmnáctiletého upíra k obyčejné dívce a strastích i radostech s tím spojených...Za poměrně krátkou dobu bylo prodáno téměř po celém světě mnoho milionů výtisků.Četli jste tuto knihu?Co si o ní myslíte?Nemalý úspěch mělo i filmové zpracování prvního dílu série.Co čtenáře na této knize láká?Je to snad představa hluboké a tak trochu nebezpečné lásky......

Řazení:
30.10.2009 - 02:07 | Filtr
(Panna) Alijaska
Já osobně se hrdě řadím mezi fandy. :75:
Tyhle knížky mě úplně nadchly - sice čtu "teprve" 3. díl - Zatmění, ale stejně... Prostě srdeční záležitost :1:
Stephanie Meyerová to napsala opravdu krásně.
No přiznejme si, dámy, která z nás by se nechtěla setkat s tak úchvatným upírem jako je Edward a zaujmout v jeho srdci místo, tak jako Bella??? Která z nás by nechtěla zažít lásku nejen až do smrti, ale až do konce své existence??? Myslím, že snad každá dívka o takové (možná ne přímo stejné, ale alespoň podobné) lásce sní, ikdyž třeba jen v koutku duše...
Právě tohle je(podle mě) asi ten hlavní důvod, že se z téhle ságy stal bestseller - kombinace tajemna, mystiky, mýtů, nebezpečí a zároveň toho reálného, až příliš normálního světa, ve kterém žijeme. Kombinace dvou na pohled neslučitelných světů, které ale stejně dokáže něco spojit - láska.

Ať si říká kdo chce co chce - je to krásný příběh!!!

No a jinak co se týče filmu, jsem podobnýho názoru, jako většina - prostě knižní originál je knižní originál!!! Ne že by se mi film nelíbil. Má taky svoje kouzlo a ráda se na něj koukam =), ale kniha je zkrátka lepší.

A mimochodem nevíte někdo nějaký novinky o Půlnočním slunci???
Jestli neznáte, tak je to rozepsaná knížka od Stephanie M. - je to vlastně Stmívání z pohledu Edwarda... Ale bylo to uveřejněno neprávem na netu, takže S.M. přestala s psaním a pokud vim, tak nehodlá v brzký době pokračovat. :24: Takže, kdyby ste někdo věděl nějaký nový zprávy, tak sem napište =)
Jinak 13 kapitol je volně po netu, tak vam doporučuju přečíst!!! Já si teda nejdřív myslela, že to nebude nic moc, ale po dočtení sem byla úplně uchvácená... Vyšly najevo nový věci a všechno sem začala vidět zese v jiným světle... Něco jako kdyby byl člověk krátkozrakej - sice by znal svět a blízký a hmatatelný předměty viděl jasně, ale ty co byly od něj dál viděl rozmazaně a musel hodně přihmuřovat oči a domýšlet si - a najednou si nasadil brýle a viděl i to, co předtím nemohl - jasně a ostře, jako by se ocitnul na úplně jiném místě, hodně podobném, ale lepším.....
- Takový sem z toho měla pocit - sice to bylo jenom 13 kapitol, ale stejně...

No... tak to jsem zvědavá, jestli tenhle můj neplánovaně dlouhej příspěvek někdo dočte do konce.. =D Ale co =)
Kdyžtak promiňte za zabraný místo :14: :1:
05.09.2009 - 22:32 | Filtr
(Blíženci) Brid Hopki
Jo, teď jsem právě dočetla 4. díl Rozbřesk...první díl Stmívání jsem přečetla během jednoho dne....nádhera...nádhera pro někoho, jako jsem já...film jsem viděla před pár týdny, no prostě líbil se mi....mě to půjčila moje milovaná nejlepší přítelkyně, no a to teda udělala fakt dobře....uvědomila jsem si, co vlastně chci a co nechci...a konečně si za tím jdu...no a Veronika říká, že ta kniha je takovej test, ženská, co není ve vztahu spokojená, je z ní úplně podělaná.... no, něco na tom Stmívání je :64: :12:
16.07.2009 - 11:51 | Filtr
(Štír) kaťuch
Vždyť je to úžasný!Uznávám, film byl trochu horší, ale knížky to stopro vylepšej!Právě dočítámRozbřesk..Je to velice zajmoš.VŠEM DOPORUČUJU!! :3:
12.07.2009 - 18:26 | Filtr
(Býk) Veru6
Já taky viděla film ale až po přečtení knih.Film mě velice zklamal.. je prostě béčkovej..efekty nic moc..kniha je prostě lepší než film!!Mě na všech čtyřech knihách láká právě to jak má spisovatelka bohatou fantazii a slovní zásobu.Jsou to skvělé knihy a jsem pyšná na to, že se mi tyčí v knihovně ;) :4:
26.06.2009 - 14:11 | Filtr
(Hadoken) ži.va
viděla jsem první díl, knihu jsem nečetla.

Můj názor je takový: průměrná podívaná na sobotní večer, když je opravdu velká nuda...
Tuctový příběh, tuctové efekty, ale byla mi sympatická herečka také hudba se mi líbila. To je asi tak vše.

Věřím, že kniha může být lépe vydařená.

Co lidi na tom láká? Vzhledem k cílové skupině, která obecně fandí nadpřirozenu a ráda se noří do říše fantazie, ovšem ne už v tom pohádkovém smyslu, ale tam, kde je nadpřirozeno zasazeno do reality, rádi se tomu příběhu oddají (není to už pohádka a není to ještě klasický "dospělácký" film). Navíc hlavní linii tvoří milostný příběh. Dialogy jsou zvláštní, místy vtipné. Je to něžné, sladké a při tom tajemné a nebezpečné..


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »