jak jit dal


19.06.2009 - 16:46
(Vodnář) katze
jak jit dal
Napisi muj pribeh,treba mi nekdo ukaze a poradi jakym smerem jit..jsem vdana v Nemecku uz 16 let,mame s manzelem dve holcicky 15,11,ktere jsou tady domaCechy jim nic nerikaji a ja je ani nenaucila cesky..Kdyz jsem se vdavala,tak jsem byla zamilovana,ale manzela jsem asi doopravdy nemilovala,jsme kazdy jiny..on introvert,ja opak.Je to tak 7let co laska odesla a ja si zacala intenzivne uvedomovat,jak touzim po navratu domu,do Cech.S manzelem se nemohu smat,povidat si..spojuji nas jen holky.Jinak se o nas stara,mlcky bere tu situaci tak jak je,protoze ma strach neco menit,ale vi,ze ho nemiluji a ze je jen otazka casu,kdy odejdu.Mam dva roky pritele v Cechach,ktereho moc miluji,nemeli jsme lehky zacatek a i ted,kdyz odjizdim do Nemecka to pro nej neni lehke a ja si uvedomuji,ze ho nechci ztratit.Neni to jen sex co nas poji,je to vsechno...jsme narozeni stejny den,mesic,rok,i ve stejne nemocnici a mame hodne spolecnosti...chce,abych uz udelala ten krok a prisla za nim,ale ja mam strach...mam strach ztratit deti,nevim jak to tady zvladnou,neni obvykle,aby matka opoustela potomky,i kdyz se jim vede dobre.Rikam si,ze jsem je vypiplala z toho nejhrsiho a ted je rada na manzelovi,ale bojim se,ze mne nepochopi a odsoudi..na druhou stranu si uvedomuji,ze mame jen jeden zivot a preji si jeste zit v lasce a ve stesti...poradte zenske,moc se trapim a nevim co delat...mozna mne hodne lidi odsoudi,ale nic nedelam za zady manzela,on o priteli vi,jen deti jsem nezasvetila a nevim jak to udelat,i kdyz uz tusi,ze vztah s tatinkem neni idealni,ackoliv se nehadame a nedelame si naschvali..je to jako pomala agonie.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stránka: 7 6 5 4 3 2 1
Řazení:
05.10.2009 - 20:31 | Filtr
(Ryby) petra xx » katze
Ja myslím, než se naděješ, dcery budou dospělé. Pak se možná i usadíš... Přeju hodně štěstí :15:
02.10.2009 - 19:58 | Filtr
(Vodnář) katze » schonburg
ahoj lidicky,co jste mi kdysy psali:-Dtak u mne je nove jen to,ze jsem detem o priteli rekla,udelala jsem si ten vylet do Cech a domu jsme jely ve trech vsichni ubuleni...ja,protoze me starsi dcera zavrhla,mala,protoze na me jeji segra kricela a mje velika,protoze byla celou situaci zranena a nastvana...ted po dvou mesicich se situace drobet uklidnila...velika se mi omluvila za vyraz,,devka,, a snazi se komunikovat,ale moc ji to nejde,radeji hleda rozhovor u taty,ktereho do te doby ignorovala..jojo,puberta.Takze se v podstate nic neudalo,ja jsem porad u holek tyden a v Cechach tyden,jezdim jako triskomys a pripada mi,ze cas utika silene rychle...no,a asi dokud neumru,tak budu furt na cestach:-D
29.06.2009 - 02:36 | Filtr
(Lev) schonburg
Vlastně sis na všechno už odpověděla sama a víš co chceš dělat. Nejprve budeš muset vzít holky na výlet do čech ( tuším do chomutova ) a seznámit je s přitelem, aby se spřátelili. Je to důležité aby sis v budoucnu k dětem nezavřela docela dveře. I tak počítej s tím, že ti to schvalovat určitě nebudou. To by musely mít odpor k vlastnímu otci. Ale to nemají a podle všeho rády zůstanou s ním. Jiná věc je, jak dlouho vydrží nový vztah. Nepdceňuj cejch nevěry a zrady partnera, který tě bude provázet. Paradoxně může být příčinou pádu a konce tvého nového vztahu. Ani situace v čechách nebude v nejbližších deseti letech ekonomicky na německé úrovni, na kterou sis už jistě zvykla. A to je další možné riziko. Nenajdeš tu práci a tvůj nový přítel nebude schopen tě uživit. Budeš chodit do fronty na sociálku a na pracák? Víš že tady není zdaleka tolik výhod jako v německu? Jsi na takovou alternativu dostatečně připravena? Počítej před každým rozhodnutím raději s tou horší variantou budoucího, pak máš šanci. Přeji ti ať se daří. :1: :17:
27.06.2009 - 00:28 | Filtr
(Blíženci) Alionka » katze
Drž sa moja... :15: :35: :17: :62: :29:
27.06.2009 - 00:26 | Filtr
(Blíženci) Alionka » laky.nova
Tiež dobrý názor... :15: :27:
27.06.2009 - 00:23 | Filtr
(Blíženci) Alionka
Vieš o čom hovoríš - súhlasím s Tebou :15: (tiež zažívam niečo podobné) :8:
26.06.2009 - 23:49 | Filtr
(Blíženci) Alionka » melanie
Podobne ako pre zelicko :15: Dosť možné, že rôzne príliš negativistické názory mladších súvisia s vekom hlavne z hľadiska skúseností. S vekom ich máme stále viac (nielen tých svojich) a bohužiaľ nielen dobrých. Rozhodne sa na takú tému dá ťažko niečo poradiť, a ťažko sa do takej situácie môže vžiť a pochopiť niekto, kto to nazažil... :8:
26.06.2009 - 23:40 | Filtr
(Blíženci) Alionka » kapustnica
Súhlasím s Tebou, dobre napísané :15:...
26.06.2009 - 13:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » katze
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jen se nám vrať domu češko - v Německu je tě škoda :4: Uvidíš,že i holkám se tu bude líbit třeba o prázdninách :3:
26.06.2009 - 13:07 | Filtr
(Vodnář) katze » laky.nova
Ahojky..ano,vystihla jsi to presne..touzim se vratit ,,domu,,.pa a dekuji :27:
26.06.2009 - 11:25 | Filtr
(Býk) laky.nova
Ahoj tak nečetla jsem co ti ostatní píší, takže kdybych někoho opakovala...spíš mi přijde že toužíš žít tady vrátit se...a nový přítel to je další důvod. No děti to je otázka...je těžké radit nakonec s tím rozhodnutím budeš mudet žít ty a podle toho se zařiď..myslím, že víš co je správné ale udělat bys měla to s čím se líp vyrovnáš, každý je totiž jiný. Zkus si představit že bys odešla ale ne k příteli sem do čech zdá se mi že větší důvod odejít je u tebe vrátit se jakoby "domů" a mimochodem jsi ještě mladá neměla bych takový strach z toho že další lásku neprožiju...přeju hodně štěstí a sil :29:
26.06.2009 - 11:11 | Filtr
(Rak) janey82
:15: :3: :17:...To je fakt...největší lásku jim může prokázat právě tím, že udělá, co je pro ně nejlepší, i kdyby to mělo znamenat, že je nechá jejich otci...Jak jsem už napsala, tuhle situaci jí teda nezávidím... :17: :17:
Každopádně člověk by měl udělat vše, aby prožil život naplno a šťastný, a i když se to kolikrát nepovede, víme, že jsme se aspoň pokusili, a udělali ten krok... :27:
26.06.2009 - 00:23 | Filtr
(Lev) kapustnica
:15: :15: :15: :17: :17: :17:
vyborne,pravdive,
25.06.2009 - 23:19 | Filtr
(Lev) kapustnica » laku
vis, to je pravda to je reseni, rozvod a zustat zde v Nemecku, ale ona psala, ze pracuje v cesku, jako porodni asistenka, zrejmne zde nedostala pracovni povoleni, nebo by musela zde dostudovat, nevime, jake ma jazykove znalosti...a domnivam se, z vlastni zkusenosti, jestli ze zde pozada o rozvod, tak tzv. chyba bude na jeji strane, zrejmne baracek je rodinny, tedy jejiho manzela, ale to je takovych otazek... mas pravdu, ze je to jeji zivot.. sama se musi rozhodnout,


25.06.2009 - 22:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » katze
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :17: :29:
25.06.2009 - 22:18 | Filtr
(Vodnář) katze » Nuna
:-D:-Dslepici mne jeste nikdo nenazval:-D:-Dne..byla jsem rada,ze se naucim poradne nemecky..a nebyla jsem dusledna,ale to uz tak ve 23letech nekdy byva..a predstav si,ze se ze mne za ta leta tady stala taky vlastenka,co breci,kdyz hraji v televizi ceskou hymnu:-Dchapes prdlacku,vypichujete,ze jsem zamilovana a chci pryc,kvuli chlapovi...to ze mam vztah je jen jeden duvod,proc se do cech vracim a proc je mi tam dobre..Neodsuzuji nikoho za jeho usudek,mineni a neodsuzuji ani mineni diskutujicich,ktere ze mne delaji spatnou matku..:-Dprotoze to nejsem:-D:-Da uz vubec nebudu nikoho urazet nebo nazyvat dle zviratek,nikdo nikdy nevi,jaky problem bude resit a do jake situace ho zivot privede.
25.06.2009 - 22:12 | Filtr
(Lev) kapustnica » melanie
moc hezky jsi to napsala, a opravdu my muzeme jenom trosicku poradit, povzbudit ...
a jsem toho nazoru, ze oba pro deticky delaji maximum, a ze je neposkodi v jejich citovem dalsim zivote
ahojky :34:
25.06.2009 - 22:09 | Filtr
(Vodnář) katze » janey82
Dekuji,ja uz do diskuze psat nebudu..myslim si,ze to hodne lidi bere uplne jinak..vypsala jsem sve pocity co mam za tech poslednich 7let z 16ti co jsem tady vdana a jak vidim,tak v prvni rade par zen vypichuje to,ze chci odejit kvuli priteli...tak to ale neni:-D:-D,ale nema cenu se tam pisemne obhajovat...certa na zed jsi nnamalovala,neodesla jsem 7let,trea neodejdu dalsich sedum,ale mozna se i v 45ti poohliodnu a budu mit za sebou prazdno..krom deti se rozumi a pred sebou hezke romy do duchpdu a sama:-d:-Dpapa a diky..janca
25.06.2009 - 21:59 | Filtr
(Panna) laku » kapustnica
já nejsem názoru,aby vzala holky a přesadila je do Čech.Jako jednu z možností jsem Janě psala, ať se rozvede a zařídí si s holkama v Německu nový život na vlastních nohou.Vím, že by to nebyla procházka růžovým sadem, ale to není ani u nás, být sama s dítětem.Byla by to možnost,jak ukončit nevyhovujicí vztah a zůstat s dětmi než budou samostatné a mámu už nebudou potřebovat mít tak nablízku.Ale Jana má už svoje řešení a pro každou jinou možnost bude mít spoustu svých důvodů proč to nejde.Je to její život, její rozhodnutí a její svědomí.
25.06.2009 - 21:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kapustnica
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejsem pro, aby děti nevěděly, co se mezi rodiči děje. Vůbec ty odrostlé. Mají vědět, že si nerozumí, a říci jim šetrně, proč tomu tak je. Navíc schovávat a dělat alibi alkoholikovi, to je nejhorší věc, vůči dětem, a sobě, co se může stát. Chápu, že z nevyřešených problémů, se nastřádají nemoci.

Napsala jsi to pěkně. Rodina Katze není rodinou, která by ji zavrhla. A vůbec vše kolem. Myslím, že se jednou všichni schodnou na tom, že žijí fajn život, a on ten tatínek, také není k zahození, pokud je to řádný člověk. Navíc oba dva potřebují spřízněné duše. A to už sobě neumí dát.
A maminka to má za nimi určitě kousek. Takže vlastně k žádnému úplnému odloučení nedojde.

Navíc nikdo zde nemá věštecký talent.

Mám pocit, že je zde z komára udělán vůl, anebo mnoho povyku pro nic.

Jsou vážnější problémy, hlavně zdraví.

Ahoj :68: :27: :68: :27:
25.06.2009 - 20:01 | Filtr
(Lev) kapustnica » Artep
ja ani nechci abys byla a ani s tim zamerem jsem se nezapojila do diskuze, aby se mnou ostatni souhlasili, to myslim nebyl ani zamer Katze..
A jestli se domnivas, ze jsem zaporne odpovedi obratila proti sobe, o.. artep to se mylis, vis, ani jsem nechtela resit muj pribeh, nebo abych od vas v tomto pripade chtela radu, jsem si i vedoma, kolik rodin v <cesku je rozvedenych, kolik deti je vychovavano pouze matkou, ikdyz nekdy by tem detickam bylo lepe s otcem, ja jenom psala ze sve vlastni zkusenosti, co jsem prozivala, kdyz se kazde dite rozhodlo tak, jak se rozhodlo, a ze to urcite kazdou matku boli, ale ze i ta matka ma pravo zit...
A ja jsem si svuj zivot vyresila, v te dobe jeste nebyla takova moznost internetove diskuze...a mas pravdu, kazdy jsme zodpovedni sami za svuj zivot, za svoje jednani a chovani
a ja jsem bohuzel poznala i z te druhe strany rozvodova stani, tahanice o deticky.. nekolik let jsem totiz pracovala na socialni odboru tehdejsi krajskeho vyboru...
25.06.2009 - 19:50 | Filtr
(Lev) kapustnica » laku
ja tez psala, ze asi ten jeji manzel, co my vime ze ? Ani jedna z nas s nimi nezije, ci je osobne nezna, asi si nepral aby s devcaty hovorila cesky, ja dale psala, ze se mnou v <nemecku zije dcera, ktera odesla z <cech s vnukem, kterem je nyni 12 let, a ten mluvi hovorovou cestinou, ale kdyz k nam prijde s kamarady ze skoly, tak si nepreje, aby na neho bylo mluveno cesky, protoze tomu ti jeho kamaradi nerozumi, psala, jsem ze snad zije nekde v malem mestysu, snad i s tchyni, co trebas proto nemluvila na deticky, aby to nevadilo tchyni, a taky jsem psala, ze mam za manzela nemce, ktery umi par ceskych slovicek, nehodlal a nehodla se cesky ucit, a docela poznam, jak mu vadi, kdyz prijde dcera, a my spolu komunikujeme cesky, vim, ze opet namitnes, ze to je jeho problem... A je take pravda, kdyz zde vnuk sel do prve tridy, bylo dceri doporuceno, aby na neho mluvila nemecky, aby vice tedy myslel nemecky..
A nerekla jsem a ani nepsala, ze by deti nemeli umet vice cizich jazyku, a on je rozdil hovorova cestina ze, a pak trebas prejit z nemecka do ceska a zacit studovat v ceskem jazyce ze ? A take jsem psala, ze by urcite tem detem zpocatku urcite nezajistila
to, co maji evcata zde. jestlize dela porodni asistentku, tak dela na smeny ze ? Urcite by nesla bydlet ke svemu znamemu, a dalsi je to, ze ani tady pokud jeji muz prokaze, ze k rozvodu doslo z jeji strany, tak i kdyby chtela, tak ty devcatka nedostane do sve pece do <Cech, nevime dale, zda je ceskeho ci nemeckeho obcanstvi ? Oni muzou byt ty holcicky nemeckeho obcanstvi, a ona ceskeho... ale nechci se opakovat, ona hledala od nas trebas radu, pochopeni, ci jak jste nektera psala, se pred sebou ospravedlnuje, do jeji hlavy zadna z nas nevidime ze ?
25.06.2009 - 18:28 | Filtr
(Blíženci) il*ča » funik
To jsi mě asi špatně pochopil - mně žádný muž neutekl...psala jsem ,že se mírním v písemném projevu - protože o mrtvých jen dobře.... já jsem totiž hodná ovečka :4:
Jako dítě bych byla mnohem šťastnější, kdybych vyrůstala bez otce... pochopí jen ten, kdo žil s alkoholikem. :19:
25.06.2009 - 18:24 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Janíčko Skútrista
Nechápeš - nejen ženské věci se lépe probírají s maminkou - hele, ono se to těžko vysvětluje ... dcera může s tatínkem probírat matiku, problémy s učiteli, ale v osobních věcech jí prostě tatínek neporadí - protože je chlap ( a to nemyslím nijak hanlivě) .
25.06.2009 - 16:06 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
...no já nevím...nečetla sem ostatní příspěvky ale...s manželem vám vztah jednoduše vyšuměl, přesto spolu jste schopni vyjít. Za přítelem do Čech můžeš jet téměř bez výčitek svědomí (manžel o tom ví)...takže proč takhle nemůžeš vydržet dokud nebudou holky ve věku, kdy to pochopí? Sice chápu, že bys chtěla být s přítelem pořád ale i tohle má něco do sebe ne? Máš svojí lásku a zároveň spokojené děti. Je pravda, že je fajn, když se to povede v rámci jednoho vztahu ale když to nejde... :25:...no a nakonec, přítel se nemůže přestěhovat blíž k tobě? :44:
Příspěvky: 151-127 126-102 101-77 76-52 51-27 26-2 1-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »