Snaha o zachovaní střechy nad hlavou


16.05.2009 - 22:41
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dzezabel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Snaha o zachovaní střechy nad hlavou
Všem přeji hezký večer. Ráda bych se na vás obrátila z prosbou o radu. Tři měsíce po svatbě jsem po nápadné změně manžeĺova chování zjistila. Že je schyzofrenik. Svůj stav uznává, ovšem odmítá se léčit. Momentálně jsem jeho největší nepřítel, protože jsem se mu snažila pomoci a přesvědčovala ho, že by mu léčba pomohla. V loni v říjnu utekl k mamince s přesvědčenim, že mu tajně přidávám léky do jídla. Momentálně se se mnou chce rozvést. A tady bych potřebovala poradit. Nechci po něm vůbec nic. Ani peníze, které mi dluží na našeho sedmnáctiletého syna, ani penize, za dluhy, které jsem za něho zaplatila. Jde mi jen o střechu nad hlavou. Mám nějakou šanci? Máte s tím nějaké zkušenosti? Budu vám moc vděčná za vaše rady. Chtěla bych vše vyřešit v klidu a bez zloby. Jde to vůbec?

Stránka: 2 1
Řazení:
20.05.2009 - 09:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dzezabel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky za podporu. Právě proto jsem to dala do diskuze, abych si to v hlavě srovnala a začala s tím konečné něco dělat :29:
17.05.2009 - 19:46 | Filtr
(Lev) růžička » Toulavej
Ahoj,neumím to napsat jako Ty.
Samozřejmě souhlasím , že mají oba problémy.Nejdůležitější jsou v tomto případě děti.Bud´ se budou chtít dohodnout a řešit to oba a v tomhle případě mne připadá ,že manžel nechce.Odmítá cokoliv, někdy psychický teror je větší než fyzický.
Já jsem jen dávala důraz na hmotné věci zdůvodu , že by o to mohla přijít. Nezapomeń má děti a Ty hlavně potřebují bezpečí a klid a pohodu , né být pod mostem víš.
Stejně se to všechno dělí na půl a když nemáš žádné důkazy tak jak se chceš dělit?Znám , už takové případy .V tomto případě šlo o ženu a ta mu nenechala ani lustr.
Můj bývalý mne rozřezal postel a to od mých rodičů, kterou jsem dostala věnem a nemluvím o jiných věcech , které raději prošustroval a rozbil ,než by je dal svyým dětem.
Samozřejmě každý případ je jiný.Jen ona musí vědět co je pro ní důležité a proč hledá pomoc a hlavně musí mít jasno kde ji hledat .Například manželské poradny ,lékař , psycholog, podobné organizace
Ani já se se s Tebou nechci přít, máš pěkné příspěvky , které umějí pohladit po duši.
A já Ti za ně děkuji.
:1: :15:
17.05.2009 - 19:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Levleon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hlavně ten klid a rozvahu a mysli na všechny v dobrém a pak i Tebe zastihne řešení :17: :27: :27:
17.05.2009 - 18:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Levleon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...je léčitelná, ale je to individuální, jsem ochten se o tom bavit s kým koli , ale jen ve vzkazech, protože jak zde všichni všechno vědí....zas tu vznikne myšlenkovej bramborák a útoky a to bych nerad. :29:
17.05.2009 - 18:34 | Filtr
(Rak) Toulavej » Dzezabel
..odpusť, jsem já to ale oslík. Vůbec nevím co píšu, musím si dávat lepší pozor a lépe číst. Díky za upozornění :17:

Opatruj se a usmívej..
17.05.2009 - 16:59 | Filtr
(Lev) Mrtvý » Dzezabel
Zákony u nás celkem chrání matky s dětmi a pokud se navíc odstěhoval, tak to už bude v pohodě.. Co vím, tak minimálně musí zajistit náhradní bydlení.
17.05.2009 - 14:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Dzezabel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Inak pokial on ziada o rozvod,tak myslim ze by si mu mala vyhovieť.Pokial ide o chlapca,tak za rok dovrsi vek dospelosti a potom je uz len na nom,ci chce pri tebe zotrvavat nadalej,alebo nie.Takze i to treba respektovat...pokial sa do toho ovsem nevmiesava prílis materinskeho citu (opičia láska).

Takze myslim,ze robis z toho prílisnu "vedu".Za tych okolností,ktore si napisala to mas jednoduchsie,ako si myslíš.Strecha nad hlavou nie je nejaky strasny problem,koli ktoremu by si sa mala trápiť.Skor je doležite zrovnat si to v sebe.

:29:
17.05.2009 - 13:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Dzezabel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Keby že neviem o živote vobec nic,iste by ma nic nemohlo stimulovat k tomu,aby som sa zacal zaujimat a chapať veci medzi nebom a zemou.

:29:
17.05.2009 - 13:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dzezabel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná toho víš hodně o věcech mezi nebem a zemí, ale o životě vůbec nic. a už vůbec ne o tom, co dokáže matka udělat pro své dítě. až si na této zemi něco odžiješ a ne jenom vyčteš, nebo vyslechneš od kamarádů, budeš soudit pomaleji a z rozmyslem.
17.05.2009 - 13:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Toulavej
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dzezabel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
gheta, zloba, pošpinění. Kde jsi četl taková slova? Kdyby šlo o tyto věci, nebudu to v sobě tak řešit a hledat nejschůdnější cestu pro oba, bez zloby a nenáviti. mimochodem, žádost o rozvod podal on. Takže se zatoulej na začátek a přečti si to ynovu :29: :29:
17.05.2009 - 12:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » růžička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Člověk nemůže za svou nemoc?
Spíš bych řekl, že člověk by se za svou nemoc neměl stydět. Tělo a duše jsou neuvěřitelně komplexním systémem, nic se neděje bez důvodu. A jelikož nadále trvám na tom, že nechci vybalovat "duchařské" teorie, zmíním lékařsky vědní oblast, která v poslední době získává na významu: je to PSYCHOSOMATOLOGIE.

Doporučuji knihu "Rodinná terapie psychosomatických poruch" od Ludmily Trapkové a Vladislava Chvály, vydalo nakldatelství Portál v roce 2007
17.05.2009 - 12:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » růžička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Laska nemoze bolieť,pretoze je to neosobny sucit.Bolí len priputanosť.Priznajme si radsej,ze este nie sme schopní prejavit skutocnu lasku.

Argill mal pravdu v tom,ze treba veci riešit a nie utekat pred nimi.Hlavne ak prijdu pociatocne problemy.
Ale pokial som sa poucil z niecoho a uvedomil si nieco,tak uz niet dovod,aby som aj nadalej zotrvaval v takom vztahu.
17.05.2009 - 12:10 | Filtr
(Lev) růžička » Argyll
CHOVÁNÍ SCHIZOFRENIKA KE SVÝM BLIŽNÍM? TADY SI MŮŽETE KAŽDÝ NĚCO VYBRAT O TÉTO NEMOCI.
JE PRAVDA, ŽE ČLOVĚK NEMŮŽE ZA SVOU NEMOC A POTŘEBUJE NĚKOHO PO SVÉM BOKU.
JISTĚ TATO ŽENA SAMA ZKUSILA VŠECHNO CO SE DÁ A JE VIDĚT,že ho miluje.Láska bolí!
Možná navštívit jeho lékaře a požádat o informace , ale těžko říci zda-li ji je poskytne.
17.05.2009 - 11:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » růžička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
Druhá strana mince.
Dá se ale vůbec z něčeho takového, jako je soužití se schizofrenikem, "vyvlíknout"? Určitě to není jen tak. Ten tlak na ní jakožto na člověka, který chce také žít je jistě extrémní. Jelikož tady ale nechci vybalovat "duchařské" teorie, doporučím starý známý a zcela trapný kompromis mezi tím co mohu a co chci. Opravdu - "Žena se nevdává a nebo nežije s mužem , aby ji ubližoval bezdůvodně i když je přeci nemocný!!" Ale nikdo se také nevdává s tím, že při prvních nesnázích vezme kramle, i když toto asi není přirovnání vhodné pro tento případ. Jako klíčový moment bych asi viděl vůli manžela ke spolupráci. Ale jak lze něco takového zajistit a pojistit? :17:
17.05.2009 - 11:35 | Filtr
(Rak) Toulavej » růžička
SOS volají oba. Cítím jejich srdce. Jestli by se léčil? Potřebuje stejně pomoci on, jako ona. Pokud nejde o majetek, tak proč jsi psala celý příspěvěk o majetku a trezorech a kamerách atd..? Víš Růžičko, můžeme tu diskutovat do nekonečna a nikam se nedostaneme, protože nejsme Oni. Nepsala tu nic o sekerách. Pokud ji muž ohrožuje sekerou, pak to je na právnících, policii a psychologovi. Tady ji nikdo nepomůžeme. Taky není k ničemu, když se obořím na Něj a vyzdvihnu Ji. Už zde padlo, že musí hledat v Sobe samé, proč toho muže potkala a milovala a taky proč se stalo, že se vše zhoršilo. Není to snadná situace, ale není neřešitelné. Klíč k Němu se ukrývá v její empatii. Měl jsem jednoho kamaráda, je to přítel, který si nesl stejný kříž, jako ten muž zde. Bylo těžké najít cestu, když byl v depresích, když ho ovládli "přízraky", ale našel jsem ji. Je to tak individuální přístup, že se nedá popsat, ale lze eliminovat "výpadek" schyzofrenika hned v jeho začátku. Chce to mnoho pokory, tvrdosti, srdce a pochopení. Ale jak už jsem napsal, je to případ od případu..

A Růžičko, nenapadám Tě, jen jsem napsal co cítím a přejel mi mráz po zádech, tak jsem Ti to napsal.. :17:

S Láskou a Světlem
Toulavej :17:
17.05.2009 - 11:16 | Filtr
(Lev) růžička » Toulavej
Ahoj, mrzí mne že to tak hnusně vyznělo to jsem fakt nechtěla a ani tak nemyslela.Zkusím to vysvětlit, ano?
Tahle žena volá SOS.
Nikdo nemůže za nemoc.Kdyby si ji uměl přiznat, jistě by ji nehonil po bytě se sekyrou a nemlátil do ní jako hluchý do vrat a neřval by na ní a neponižovval ji , ani děti!! Ale léčil by se . nemyslíš!!
Má děti a ty jsou nejdůležitější!!
Kam složí hlavu a co jim dá dopusy když bude mít prázdné kapsy?Tady nejde o majetek ani o peníze , jen o klid a cítit se v bezpečí.
Jen jsem chtěla , aby z ní nebyl žebrák.Já to neumí vysvětlit , ale cítím s ní .Moc dobře ji rozumím.
Žena se nevdává a nebo nežije s mužem , aby ji ubližoval bezdůvodně i když je přeci nemocný!! Má se nechat mlátit nebo až zabít A JEN PLATIT A Nemít ze života vůbec nic??
V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEJDE O PRACHY MYSLÍM SI ŽE ŽÁDNÉ TRPÍCÍ ŽENĚ!!
Nemáš pocit, že se dá pomoci i jinak ??
Zkuz i přemýšlet jak těmto ženám pomoci duševně a jak mají najít klid ve svém srdci, prosím.
Díky :15:
BOHUŽEL STRACH JE NEJVĚTŠÍ NEPŘÍTEL!
Každý musí jednat tak jak to cítí, jsou různí muži jedním stačí jen bubu a druhým se cítí ještě silnější než předtím,S tím s e také musí počítat
17.05.2009 - 10:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podstatou pojmu NEMOC je, že nemocný NEMÁ MOC nad sebou samým. Toto není o tom, co má v úmyslu, protože jeho úmysly degraduje choroba. A mimochodem - myslím, že člověk by neměl tak snadno opouštět bojiště. :3:
17.05.2009 - 10:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ak sa odmieta liecit,tak to znamena ze nema v umysle zo sebou nic robit.V takom pripade ukonci vztah.

Dalej sa zamysli ty nad sebou,ze akeho partnera si k sebe pritiahla.Je to aj tvoja vizitka a svedci to aj o tvojom charaktere.

17.05.2009 - 10:23 | Filtr
(Rak) Toulavej » Argyll
Velmi moudrá slova, která pramení z nitra srdce.. Díky Argylle :15:
17.05.2009 - 10:21 | Filtr
(Rak) Toulavej » růžička
..a nejlépe ho zastřelit a zakopat a utéct, ať ten "blázen" nepřekáží. Je na obtíž a jen nesmírně těžké s ním žít. Není mi jasné, že neexistují geta i pro ně.
Patrně se to bál přiznat před svatbou. Je to jistě podraz, ale dívám-li se jeho očima, nedivím se mu. Neznám ho osobně, ale je to člověk, má srdce, umí milovat a někde se něco stalo, co to ruší, nic víc. Cesta existuje vždy, ale utýct, zničit soudně a pošpinit, to je snazší..
Růžičko, připomněla jsi mi jednu osobu, nebo lépe, Tvůj příspěvek. Dostala veškerý majetek, peníze si převedla na svůj účet a ještě se soudila. Nedej se a bojuj? Za co má bojovat? Za harampád, který si jednou vezmou jiní? Za pár cihel? Za Ego? Ne, to by vše prohrála. Myslím, že nejlépe sama ví co dělat a tahle cesta to nebude.. Cítím, že má srdce otevřené a dobře mu naslouchá..

S úctou Toulavej

17.05.2009 - 10:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Dzezabel
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to je jiná. Míval jsem totiž kolegu a kamaráda, který touto nemocí trpěl také. V praktickém životě už je nepoužitelný, ucházel se o invalidní důchod a tak nějak živoří. Dříve se schizofrenie léčila lobotomií a elektrošoky, ale to jsou drsná řešení, které deformují původní osobnost. Schizofrenie není léčitelná, dá se pouze držet na uzdě disciplinovaným braním léků a pravidelnými návštěvami lékaře. Není snadné radit v takové situaci. Chce to maximální vlídnost k postiženému, což za stávajících okolností asi vůbec není hračka.
17.05.2009 - 10:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Argyll
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dzezabel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
První vysvětleni jeho stupidního chováni přišlo od jeho bratra a bohužel potvrzení, od praktického lékaře
17.05.2009 - 09:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » růžička
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dzezabel, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rvžičko, jak víš o synovi a jeho problemech? Jinak ti moc děkuji za tvou odpověď. Právě to jsem potřebovala. Moudře nakopnout. Při prvním volném dnu, navštívím poradnu.
17.05.2009 - 09:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zajímalo by mě, jak jsi dospěla k názoru, že je schizofrenik? Anebo k němu dospěl on? Víš, co je to schizofrenie a jak se projevuje? Doporučuji tento odkaz:

http://mujweb.cz/www/schizofrenie/…

Podle mě si ten dotyčný potřeboval vytvořit mocné alibi pro své vcelku stupidní jednání...
17.05.2009 - 08:28 | Filtr
(Lev) růžička » Dzezabel
Ahoj, těší mne že alespoń se trochu zasměješ a příjdeš na jiné myšlenky.
Děvče nedej se a zkuz bojovat z jiného prostředí, takový člověk se nekontroluje a může Vám ublížit.Bohužel hodně se křičí o právu lidského člověka , ale né vždy je na Tvé straně.
Zkuz navšíivit bezpaltnou poradnu a nebo ty určité organizace co by Ti mohli pomoci.
Raději si domluv s nimi schůzku osobně a vezmi všechny podklady co se tohoto případu týče.Odací list, nájemní smlouvu bytu ,veškeré napdení .Prosím Tě tohle si všechno skovej , musíš to všechno dokládat.Když Tě napdal mělo s eto přeci nějako řešit , né?Měl ,už za to sedět a nebo být v léčebně , proč není?
Mimochodem ubližuješ nejvíce synovi ,aniž by jsi sis to uvědomovla. Vy jste jeho model rodiny.Prosím Tě přestań ho litovat a brań se.
Takový člověk , který to udělá jednou udělá to i víckrát a dobře by to nemuselo, už dopadnout !
Zkuz požádat Městský úřad o prozativní bydlení se synem z obavy , že máte z něho strach.Když budeš všechno schovávat pod zástěru nic nezměníš a Vám ublížíš.
Ono se to radí , že? Holka přemýšlej a koukej bojovat .Majetek Ti nepřinese radost , když máš na duši bol a syn ho má 2násobně.Zkuz mu najít psychologa , at´to z něho jde ven a vypovídá se, můžeš i sobě .
Jistě prcek má i problémy ve škole né jenom s učením, ale i jistě s chováním.Proto přemýšelj jak mu můžeš pomoci.V ráci školy jsou tyto poradny zdarma.
Držím Ti palečky. Nezapomínej na něho dávat trestní oznámení ,všechno si pořádně schovávej a už mysli i na sebe.Korunky bokem , aby jsi nebyla úplně bez peněz Nezapomínej když se začneš bránit ,on bude více zuřit na to nezapomínej .Proto stále u sebe nabitý mobil ano a klíče ve dveřích a syn to samé.
I TYHLE NÁVŠTĚVY JSOU PRO VÁS PLUS , HLAVNĚ U SOUDU.
Příspěvky: 49-25 24-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »