vzpomínky


25.04.2009 - 10:32
(Blíženci) Nuna
vzpomínky
Každý z nás si životem neseme nepříjemné vzpomínky. Chvíle,ve kterých jsme se cítili hloupě,někdo nám ublížil,ranil nás,bylo nám trapně,prostě mizerně. Tyhle situace vstupují do našeho podvědomí samy od sebe,ve chvílích,ve kterých bychom to vůbec nečekali. Vybaví se nám aniž bychom to chtěli. Stane li se tak,snažíme se je obvykle zase honem rychle zapomenout. Zadupat,zasunout někam zpět do svého nitra,abychom se nemuseli těmito vzpomínkami trápit. Jenže to je řešení možná pro ten okamžik. Ne dlouhodobé,protože ony se zase časem vrátí a vrací se celý život. Ve chvíli,kdy něco takového nastane by možná bylo dobré dovolit naší mysli,aby celou situaci prožila znova. Vybavit si ten který konkrétní okamžik,prožít znovu celý "scénář filmu". Nevynechat žádný detail,zopakovat si celé to bolestné. Je to okamžik,kdy se člověk může dostat do fáze,že bude cítit tytéž hloupé,bolestné a trapné pocity jako tenkrát. Ale je to zároveň jakési očištění. Pokud přijdou slzy,je to jedině dobře. Protože po slzách přijde úleva. A vysvobození. Věřím tomu,že znovu už se celá tahle vzpomínka nikdy nevrátí. A pokud ano,tak už ne jako bolestná,ale jen jako jedna z milionu jiných vzpomínek. Co vy na to? :3:

Řazení:
27.04.2009 - 23:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Né vždycky to pomůže,lepší je skupinová terapie,člověk potřebuje konfrontaci s tou situací. :27:
26.04.2009 - 12:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aliens
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, su spomienky ktore sa nedaju vymazat a ked uz ma clovek pocit, ze to vsetko zle prekonal, tak sa opat vratia. je to akoby nas niekto chcel preverit, ci sme naozaj taki silni. niekedy ani tie slzy a opat prezite rovnako zle pocity nepomozu tieto spomienky ´´vymazat´´. skor si myslim, ze sa clovek skratka musi zamerat na tie krajsie a vytvarat si nove spomienky, opat pozitivne a krasne... :3:
26.04.2009 - 12:10 | Filtr
(Rak) aliens » Iza23
taky mám za sebou okamžiky( DLOUHO TRVAJÍCÍ OKAMŽIKY), které bych nechtěla vrátit ani ve vzpomínkách..................podobným okamžikem opět procházím, i když bych řekla, že je o něco méně bolestivý než ten první, asi záleží na okolnostech................ježda, snad jsem tím nic nezakřikla :43:
26.04.2009 - 12:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ja by som skor povedala, ze to co pises, by sa dalo dobrovolne podstupit iba pri niektorych spomienkach...nie je totiz bolest a Bolest...ja osobne by som sa uz do niektorych situacii v zivote nechcela vratit. su spomienky, ktore sa sice vracaju, ale uz v dlhsich intervaloch nez predtym a ja toto osobne povazujem u mna za uspech. naplakala a natrapila som sa kvoli nim uz dost...viem presne preco sa stali a pametam si kazdy detail. neverim, ze by mi regresia mohla pomoct... :17:
26.04.2009 - 11:15 | Filtr
(Ryby) Nessa14
Mně se taky po slzách uleví. Někdy když nechci před někým plakat a dusím to v sobě tak mám pak hrozně dlouho špatnou náladu :8:
25.04.2009 - 15:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Pat, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já s tebou souhlasím Nuno, jen ty hluboké rány, které pocházejí z minulosti se teda u mně čistí na několikrát, ale při další a další vzpomínce jsou méně a méně bolestivé, až zůstanou jen vzpomínkami. Pomáhá mi pochopit přínos té situace pro můj vývoj a odpuštění.
Poopravila bych ale slovíčko prožít a zaměnila jej za pozorovat. Naučit se neprožívat, ale pozorovat své bolesti je úžasný lékař. :27:
25.04.2009 - 12:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Trýzeň, urážka, křivda, smutek, úzkost, zrada, bezpráví, osamělost, opovržení, rozchod... To samé jako zánět trojklanného nervu, astma, popáleniny, gangréna, zlomeniny. Jedním slovem - BOLEST. Uvědomit si příčinu samo o sobě nestačí, stejně jako bláhová naděje, že to zlé se nebude opakovat. Nade vším vítězí trpělivost, zmužilost a síla vůle.
25.04.2009 - 12:12 | Filtr
(Lev) růžička
to asi každému , je to úleva :3: :17:
25.04.2009 - 11:27 | Filtr
(Váhy) katalpa
Mozek-neprozkoumaná oblast.Je dokonalý.Jak píšeš ty Nuno,má tu schopnost,odsunout všechno nepříjemné do podvědomí.
Proto je lepší si všechno špatné prožít hned,vyplakat se,zařvat si.A potom je to už jen nepřijemná vzpomínka,která tolik nebolí. :17: :17:
25.04.2009 - 10:54 | Filtr
(Býk) player
Ale jó,když řikáš... :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Váhy Vahách
ukázat kalendář »