Malá úvaha-štěstí musíte uždibovat po kouscích


31.03.2009 - 12:06
(Býk) player
Malá úvaha-štěstí musíte uždibovat po kouscích
Přemýšleje nad předchozím tématem,vytanula mě na mysli otázka:PROČ TOMU TAKHLE JE?A odpověď je rázem strašně jednoduchá.Šťastný život.To je fenomén dnešní doby,minimálně v naší středoevropské,severoamerické a australské společnosti.Nám je totiž přáno a vytáhli jsme si tu "lepší" kartu.Ono to dříve nebylo tak,že se lidi vzali a pak se celý život milovali až do smrti.Naopak.bylo ještě víc frustrovaných lidí,než je dnes.Ženské ztrácely opory daleko snadněji díky neustálým válečným tažením,nemocema.Jenže laťka ŠTÉSTÍ stála daleko níž.Sedlák sklidil,nechcípla mu kráva a pořídil do domu nové povlečení.Štěstí.selka porodila e nezemřela při tom.Štěstí.naší vesnici nevypálili Švédové,protože táhli o 60 km dál.Štěstí.Dneska? My máme pojem štěstí v absolutní životní úrovni a k tomu bychom si přáli nejlépe celoživotní romantickou lásku a bezstarostnost.aby za nás všechno zařídil stát,aby nám slítli do huby pečení holubi.A já říkám:Máte-li pocit,že jste šťastní,važte si ho jako obrovského daru,zachovejte pokoru a ukrajujte si ho jen po malých kouscích.jednak je to nestabilní substance a druhak se to taklhle chce.Rozdělte se o něj s druhým a nezapomeňte za něj každý ráno poděkovat.Kdo se ho přejí,vyzvrací ho. :15:

Stránka: 2 1
Řazení:
02.02.2011 - 20:54 | Filtr
(Býk) player » atreb
jojo,ale depkař to má nějak geneticky v sobě.kdyby mu štěstí osud třikrát denně nabízel,stejnak bude lomit rukama.
01.04.2009 - 15:11 | Filtr
(Kozoroh) atreb
....Takze je stesti, ktere muzete uzdibovat po kousickach...

uždibovat stále intenzivněji a naplnit si tím celý svůj život :4: :17:
01.04.2009 - 12:42 | Filtr
(Rak) janey82
Štěstí je zkrátka relativní pojem...každý potřebuje něco jiného, každý touží po něčem jiném, o čem si myslí, když to dostane, že pak bude šťastnej...a většinou to bývá tak, že si myslíme, že šťastní budeme jen tehdy, když dostaneme něco, co momentálně nemáme, a když k tomu pak opravdu dojde, pocit štěstí se nějak nedostavuje tak, jak jsem si to představovali a začnem toužit po něčem jiném, dalším... a je to jako začarovaný kruh...nekonečná smyčka přání a tužeb...a realita a skutečné štěstí, které máme, jen ho nevnímáme, nám uniká...
Proč to tak je? Nevím...taky se v tom celý život plácám...
Asi je těžké přiznat si, že už vlastně nic víc nepotřebujem, že jsme vlastně spokojení a šťastní...asi je to strach, strach z toho, že tímto přiznáním si zavřeme pomyslné dveře k dalšímu eventuálnímu štěstí, které by mohlo ještě nastat v našem životě...
A přitom, není vůbec jisté, že to eventuální další štěstí bude větší a lepší, než to, co teď už máme a prožíváme... :17: :17: :17:
01.04.2009 - 11:46 | Filtr
(Štír) Melody Pond
Jo...depkaři to ale musej mít nějak geneticky zakódovaný...asi...o co líp je nám, šťastnejm bláznům, který se radujem z každý bejkárny... :5: :20: :32:
01.04.2009 - 11:32 | Filtr
(Býk) player » velekněžka
Rozumím.Moc hezky jsi to vystihla. Mužskej chce taky užívat štěstí skrz partnerskej vztah,akorát se nám to moc nedaří,protože nás příroda obdařila jinými orgány.
31.03.2009 - 21:27 | Filtr
(Štír) velekněžka
hezká myšlenka :15:"Rozdělte se o něj s druhým a nezapomeňte za něj každý ráno poděkovat.Kdo se ho přejí,vyzvrací ho." tak to hle nemá chybu,přesto si myslím,že je dobré být šťastný a spokojený i sám se sebou,myslím,že problém některých z nás žen,je že máme tendence být hlavně šťastné přes partnerské vztahy k čemu jsme více méně předurčené,ale myslím,že být šťastná sama za sebe je velmi důležité,protože tím pádem mě vše tolik nezraňuje,umím si vystačit sama se sebou,aniž bych si připadala ochuzená,je to podle pouze mého mínění i pro ten vztah lepší (nikomu nevnucuji)netvrdím,že se vždy tohoto poznání držím,ale snažím se :17:
snad mi rozumíš jak jsem to myslela :27:
31.03.2009 - 21:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je krásně napsané,snad by se to dalo dát i na nástěnku,ale vždycky je tu nějaké ale.Třeba mezi námi také existují jedinci,kteří nejsou,nebyli a ani nikdy nebudou šťastni,neumí se radovat ani z hloupostí,ani z nehloupostí,nebyli by šťastni ani za krávu,ani za Švédy,ani za vilu s bazénem,ani za partnera,ani za děti,celý život prožijí s podivným hukotem v hlavě a směsí něčeho co ani nedovedou pojmenovat. :17:
31.03.2009 - 21:02 | Filtr
(Kozoroh) Ježíšek
Já si myslím,že strašně málo lidí si uvědomuje přítomné štěstí... :24: :17:Až když to štěstí pomine,je průser,nebo problém-pak se člověk zastaví a řekne tehdy a tehdy jsem byla asi vlastně štastná :17:
31.03.2009 - 20:02 | Filtr
(Kozoroh) atreb
...Tuzby rostou primoumerne s moznostmi cloveka. A umerne velikosti tuzeb roste i nestesti z nenaplneho prani. Nakolik se clovek vzda svych tuzeb, natolik se osvobodi a tim vic je statnej... :15::30: :30: :30:

Štěstí není setrvalý stav, jsou to většinou jen letmé chvilky uspokojení, které v nás vyvolává příjemné pocity :12:
31.03.2009 - 17:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ladislava*eL, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :30: :17:
31.03.2009 - 16:40 | Filtr
(Lev) růžička
Ahoj, hodně je lidí co si neumějí vážit jeden druhého natož lásky!!
Podívejte se kolem sebe, nevěry , nedůvěřivost, obelhávání a další..
A kdo ji přece jen má , měl by si ji pořádně střežit a já mu ji od srdce jen moc přeju . :1: :17: :18:
31.03.2009 - 16:28 | Filtr
(Ryby) bojka-new
Co je to štěstí muška jenom zlatá.
Když člověk potká štěstí měl by ho opatrovat jako oko v hlavě. :27: :17: :6:
31.03.2009 - 14:28 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » Lenunka
I rozumím... :15:

Kdyby nás ale mohly aspoň někdy poslouchat, však ty víš, jak... :44:
31.03.2009 - 14:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » už zase ocelová žena
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lenunka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Svatá pravda, musíme se umět radovat z maličkostí :27:. I z toho dnešního sluníčka. A s mojí mamkou je to podobný. Mám pocit, že pro ní je největší štěstí, když někde nakoupí s výraznou slevou. Dneska už se tolik nehoní, aby zajistila rodinu, ale v nás dcerách zůstal ten pocit, že se nikdy s námi nemazlila a nehrála. Ona byla ta, která živila rodinu. Dnes jí bude 80, takže jsem ráda, že je tady s námi a zdravá, ale chybí mi tatínek, který odešel před devíti lety. Ten si s námi totiž hrál. A to je možná i můj názor na Nunin příspěvek a ženě, která všechno stíhá, protože jí okolnosti donutily. Je to sice hezký ( a já jsem taky taková), ale pozor, ať si jednou děti neříkají to, co já.No, nějak jsem se do toho zamotala, ale snad mi rozumíš :1:.
31.03.2009 - 14:20 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena » musiúa
Milá Lostris, moc hezky jsi to vystihla, jen tak dáááál...! :15: :30:

:17: :17:
31.03.2009 - 14:16 | Filtr
(Ryby) už zase ocelová žena
Ahojte všichni,
máš pravdu, my si totiž neumíme štěstí vážit a v podstatě chceme pořád jen víc a víc. Ale problém je v tom přístupu, jestli se budu radovat z toho, že dnes po dlouhé době svítí sluníčko, že se mi něco povedlo nebo kvůli spoustě jiných věcí. Že jsme zdraví, máme kde bydlet a kde pracovat. Nebo si toho všímat nebudu a budu věčně brblat a pořád naštvaná...
Tak se taky člověk musí nejdřív zastavit nad svým životem a trochu si to zrekapitulovat, ale zjistila jsem, že tohle je moc velký problém, asi i tou uspěchanou dobou.
Na vlastní mamce vidím, jak se pořád žene dopředu, aby stihla to a to a ještě tamto, je uhoněná, zvládá to, ale nemá si kdy odpočinout a řekla bych, že ani nemá čas být šťastná... Je to těžké, dívat se na tohle u svých blízkých, u nich je to nejhorší. Jenže neslyší, nevidí, nechtějí. U nás je to navíc ještě tak, že co řekneme my třeba se sestrou, tak je blbost a když to samé máti slyší od někoho cizího, tak teprve pak by na tom něco mohlo být :8:.

Krásný sluníčkový den! :27: :27: :27:
31.03.2009 - 14:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Lenunka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Co bys nás naštvávala, my ti to přejem!!!! :37:

...a závidíme :43: :21: :5:
31.03.2009 - 14:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lenunka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já pocit štěstí mám. Je pravda, že si každý pod tím pojmem představí něco jiného, každý má o štěstí jiné představy. Já tolik nepřemýšlím ( asi proto, že jsem střelec) o tom, CO JE TO ŠTĚSTÍ (kromě mušky zlaté). Prostě cítím, že je mi fajn. Že mám kolem sebe lidi, které mám ráda a oni mají rádi mne, že jsme zdraví, spokojení. Teď zrovna má můj vnuk opět angínu, štve mne to, ale hlavně, že to není něco horšího. A taky je fakt, že jsme neprožila žádné velké držkopády. Prostě mi to nějak vychází. Nechci vás někoho naštvat mým štěstím, ale opravdu to tak je. A přála bych i vám, aby bylo líp a aby toho štěstí bylo mezi námi co nejvíc :17:.
31.03.2009 - 14:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ladislava*eL, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: :4: :4:Nápodobně! :6: :20: :37:
31.03.2009 - 13:51 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Nuna
Jo, v tom to jistě může být, to máš pravdu.
Taky mi přijde, že hodně lidí ten první stupeň úplně přeskočí a začíná tím druhým. A nakonec dosáhnout toho prvního stupně je umění. Možná tam je to jediné "pravé" štěstí. Něco jako nekonečno - nekonečno na druhou je pořád nekonečno.
Není štěstí na druhou nakonec zase štěstí? :1:
31.03.2009 - 13:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ladislava*eL
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:6: :27: :4:
...až zas budu skučet tak mi to prosím připomeň :15:
31.03.2009 - 13:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ladislava*eL, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...-Pokud nejsem šťastná něco je blbě-jdu proti sobě.
To mi něco říká,Lostris.Díky. :15: :30: :17:
31.03.2009 - 13:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Proto - utopie... :24: Ale já to nevzdám, třeba jednou, až budu stará bába... ale to už nebude vono! :42:
31.03.2009 - 13:41 | Filtr
(Býk) player » musiúa
Komunita?Pro nejtolerantnější lidi na světě. :22:
31.03.2009 - 13:29 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Tyna_Tynka
Napadlo mě přísloví: "Sdělená bolest - poloviční bolest, sdělená radost - dvojnásobná radost" To by sedlo.
Štěstí je vždy umocněno,můžeme li ho sdílet s někým. Takže dost možná jsou to vlastně dva stupně. První přijde ve chvíli,kdy já si koupím tu novou knížku a druhý ve chvíli,kdy se o radost mohu s někým podělit. Kdo si zvykl na ten druhý stupeň, při tom prvním bude mít vždycky pocit,že je o něco ošizen. Že to je málo,že chce víc. :43:
Příspěvky: 38-14 13-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »