Mohou předměty absorbovat energii z událostí v okolí?


25.02.2009 - 01:23
(Štír) atraM
Mohou předměty absorbovat energii z událostí v okolí?
Máte s tím nějaké zkušenosti?

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
05.03.2009 - 16:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tyna_Tynka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nemyslím že by příroda k něčemu tíhla, natož k symetričnosti ;). Ale souhlasím že symetrické věci působí asi na lidskou psychiku dobře, uklidňujícím dojmem, jako chaos naopak vyvolá neklid a jisté tvary napětí.
Představ si třeba vlny na moři, nejsou symetrické ani stejné, pořád se mění, jsou nepravidelné a moře/oceány zabírjí většinu povrchu této planety. A když už příroda tu symetrii "používá", je to myslím spíš z funkčních než esetických důvodů :).
05.03.2009 - 16:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » PepaKopřiva
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to by mě zajímalo kdes to mohl slyšet :1: a musím to opravdu dementovat, asi máš informace z nějakého bulváru :4:. Já toho vážně moc nečtu a když už, je to spíš nějaký román, něco pro pobavení a odreagování... Na nějaké filosofické knihy nebo filmy moc nejsem, jednoduše mě nebaví :3: Asi proto že se s autorem nedá nijak diskutovat a člověk by to měl jen poslušně konzumovat :4:. Přiznávám že na mě to jsou asi moc složité věci a teorie, do kterých se mi nechce zabředávat, nejsem moc ten intelektuálský typ. Jestli tě takové to bádání baví, tak hodně štěstí v hledání :3:. Já jsem toho názoru že by se lidi měli víc starat spíš o mezilidské vztahy apod. a takové to pátrání do neznámých světů si nechat někdy na důchod nebo tak :3:
02.03.2009 - 22:51 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » ***
U těch krystalů by se to z určitého hlediska specifikovat možná dalo. Příroda tíhne k symetričnosti (například květy apod.), takže určitá symetričnost by se dala označit za přírodnější (jako když ty se zmiňuješ o tom, že když někdo myslí a jedná negativně odchyluje se od přirozenosti, tedy myslím si (ano, je to pouze moje dedukce, přiznávám), že přirozené je podle tebe myslet a jednat pozitivně).
Pak symetrické krystaly, které mají v sobě určitý "popsatelný vzorec" dejme tomu, jsou přirozenější dalo by se říct, než ty rozplizlé. Nehledě na to, že daleko více lahodí oku, o čemž jsem jednou viděla dokument, kde dělali experiment, že co více lahodí oku bývá užitečné a co se zdá odporné spíše škodí (parazituje) (byly to přírodní věci a bylo to bráno z globálního hlediska, tedy například škrkavky všichni dotazovaní prohlásili za odporné, i když třeba netušili, co to vůbec je apod. - tedy ze subjektivního hlediska by se zase dalo namítnout, že chudáci škrkavky, že jo :4:).

Ale to byl jen pokus o takovou mojí malinkou teorii na základě pouze mých nedokonalých informací. :4: Takže klidně připouštím třeba i úplně opačný názor.
02.03.2009 - 22:27 | Filtr
(Střelec) PepaKopřiva » ***
ooooo :)

no souhlasím :)

no já toho o kvantové fyzice moc taky nevím :) teda jen něco málo - kvantová fyzika zkoumá nejmenší částice hmoty - tedy atomy, elekrony ...

právě "oni" dokazují tu "energii" a to co se dá dělat, že my lidé si utváříme svůj vlastní život - posouvá člověka do role "tvořitele" a dává mu samému odpovědost za svůj život ikdyž je to trošku víc složité :)

jak funguje kvantová fyzika je dobře vysvětleno ve filmu Co my jen víme, Tajemství a něco i v Celestínském proroctví - vlastně přes tyto věci jsem se k tomu dostal ikdyž nezní nějak vědecky a pro někoho mohou být tyto filmy jen nějakou sektářskou agitací poskytly mě důvod zamyslet se nad svým životem...

jaké znáš ty filmy? kde by se probíraly takové věcičky? nebo i knížky? slyšel jsem že jsi zečtělý :)

díky

měj se dobře

Pepa
02.03.2009 - 21:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » PepaKopřiva
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud si v sobě nepěstuješ plíseň, nemělo by ti takové to pozitivní myšlení škodit :3: :4:
Jsem nevzdělaný člověk, o kvantové fyzice nic nevím :1:.
Sorry ale teď si z toho budu trochu utahovat... vážně potlačuješ svou touhu po zabíjení lidí? :4: Ale zpět k věci, když už se budem bavit o lidech, tak si myslím že pozitivní myšlení a pozitivní formulace budou mít vždy jen dobrý vliv. Asi se ti nebude líbit to přirovnání, ale je to něco jako vlhkost pro tu plíseň v které může zdárně růst. Nic poetičtějšího mě nenapadlo :4:.
A nezapomeň na to, že pozitivní formulací to zas pojmenovali právě lidé, takže to není něco co by bylo dáno, určeno... podle mě je to čemu říkáme pozitivní naše přirozenost, to k čemu od přírody prostě tíhneme, kde je nám dobře. A jsem přesvědčen že nikdo od přírody netíhne k zabíjení lidi apod. Když někdo jedná negativně, negativně myslí, je to důsledek odchýlení od té jeho prapodstaty a přirozenosti, je to nějaký problém. Nikdo kdo páchá zlo nemůže být doopravdy a hluboce šťastný, většinou je to jen nějaká kompenzace přetlaků, napětí... nevím jak přesně to pojmenovat. Na tomhle se myslím shodneme, protože jsme všichni lidé, ta přirozenost a směřování k dobru je pro nás společná. Ale nemůžem mluvit ani za rýži ani za plíseň ani za krystaly ledu či co to bylo... Zas budu mít asi opačný názor než ostatní, ale i kdyby to bylo opravdu silou myšlenky jaký krystal se vytvoří, kdo by mohl rozlišit co je dobro a co zlo? To už jde vážně mimo nás a usuzovat že to co je pro nás estetické a lahodí našim očím je všeobecně pozitivní. To mi přijde přinejměnším hodně krátkozraké a já se snažím na věci nahlížet v celku. Takže by bylo daleko zajímavější rozebírat vliv pozitivního myšlení na lidský "osud" nebo něco podobného, kdy se dá předpokládat přímé ovblivnění. Sice to nebude tak prokazatelné a vždy to bude zpochybnitelné, ale já nehledám jistotu ani 100% důkazy, nepotřebuju nic z toho. Stačími vidět věci kolem a spojovat si vše dohromady :3:

A s tímto si dovolím nesouhlasit: "dá se říct, že na tom co je dobré a co je špatné se podílí rodinná výchova, postavení ve společnosti, doba ve které žijeme..."
To o čem píšeš může ovlivnit naše vnímání dobra zla, ale nikdy to myslím nemůže změnit tu naši podstatu a přirozené "tíhnutí". Když už někdo má výchovou takto pokroucené vnímání, nebude se asi cítit moc dobře a pochybuji že bude štastný. Ta jeho přirozenost bude totiž v rozporu a tím co on považuje za správné a on bude zmatený... taknějak si to představuju.

Co je elektřina? Na to už tuším někdo přišel :4: http://cs.wikipedia.org/wiki/…
A můj názor na myšlenku? Tak to je hodně složitá otázka. Když řeknu že je to energie, je to strašně zavádějící a podle mě zjednodušené. Nedokážu to pojmenovat, spíš je snadnější vysledovat její působení, sílu, účinky... A zas se to dá pojmout minimálně dvěma způsoby. Jedním můžes zkoumat takové to fyzické působení (to je podle mě taková vědecká metoda - něco jako ve snaze poznat les šťourat klacíkem pod jedním stromem) a nebo jak jsem se zmínil spíš z toho "psychologického" hlediska zkoumat její důsletky a působení. To je to co mě zajímá. Myšlenka má hroznou sílu. Uvedu příklad. Něco mě napadne, napíšu to sem, Bruno si to přečte a vzedme se v ní obrovská vlna vzteku... kdybych byl poruce, možná by se mě i snažila něčím praštit :4:. A na začátku byla moje myšlenka, ten prvotní impuls :5: Je to takovej moc polopatickej příklad, ale pro ilustraci snad dobrej. A takhle se to asi děje i ne tak zjevně... první je myšlenka, pak nějaká akce... reakce... a už se to valí :5:
02.03.2009 - 20:51 | Filtr
(Lev) bruno » ***
jaj ses ftipnej.. tobe se to stalo, ju?? :4: :4:
02.03.2009 - 20:31 | Filtr
(Býk) gastina
Myslím že nejde o předměty..předměty jsou relativní tady v tomto ohledu...mně spíš napadá taková teorie...všechno ve vesmíru je pečlivě zaznamenané..no a skrze těch předmětů se to zase snáze dostane k nám do našeho časoprostoru a pak platí jen ještě jedno...podobné přitahuje podobné...takže když se na tom a tom místě stalo to ,do budoucna to přitahuje podobné události :27:Je to jen moje teorie ,ale zkuste se nad tím někdo zamyslet...nemůže na tom být kus pravdy? :3:
02.03.2009 - 20:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bruno
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ale vybral, kdybych ti odpověděl v tvém stylu, ještě dva měsíce by ses v noci počurávala strachy :4: :5:
02.03.2009 - 18:47 | Filtr
(Střelec) ivetka17 » Jája13
i věci jsou jen zhmotnělé energie...
02.03.2009 - 12:30 | Filtr
(Střelec) PepaKopřiva » ***
dobře, všechno kolem nás i lidé je jen energie, skoro nikdo o ní nic neví a její projevy (myslíš tím tu rýži, krystaly vody?) se dají pozorovat na okolí no a nestuduje tuto energii kvantová fyzika?

no vidíš, ještě že jsi to napsal nikdy jsem nepřemýšlel nad tím, že když budu rýži říkat děkuji tak vlastně škodím plísni, protože se nemůže "plně" projevit - to mě nikdy nenapadlo

myslíš si že to funguje tak i na lidi? já si sám sobě říkám že jsem úžasný, škodím tím teda i své "druhé" polovině protože třeba tím utlačuju svoji touhu po zabijení lidí?

co je pozitivní a co negativní, hmm možná že se mýlím, to se mi stává celkem často :) já chápu pozitivní jako to co mě přináší lásku a mír - prostě dobro a negativní to co mě přináší strach, úzkost prostě zlo

třeba to má každý nějak jinak jinému člověku může připadat strach jako něco úžasného

dá se říct, že na tom co je dobré a co je špatné se podílí rodinná výchova, postavení ve společnosti, doba ve které žijeme...

k tomu myšlení, je fakt že jsem přímo u toho měření nebyl :) jaký je tvůj názor na lidské myšlení - myšlenku? Nebo co je to elekřina? Já sám nevím co to je...
02.03.2009 - 12:03 | Filtr
(Lev) bruno » ***
hm, nevybral - kecas :4: :4: odpovedel jsi mi :4: :4: :4:
02.03.2009 - 11:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bruno
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bruno, tvoje reakce dokonce předčila mé očekávání v tom negativním slova smyslu. Jediné co jsem z toho vyrozuměl bylo tvé rozčilení a evidentně nemáš zájem o věcech diskutovat. Dokonce mám z té reakce pocit, že jsi ani nečetla co jsem tam psal. A na takovej příspěvek cos mi tu předvedla se snad dá reagovat buď jen podobným stylem nebo nad tím mávnout rukou. Vybral jsem si tu druhou možnost.
02.03.2009 - 11:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » PepaKopřiva
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
prosím tě nechci zas být označen za agresora, ale sebekriticky si to přečti co mi tu píšeš. A pak mi odpověz - má to hlavu a patu?

např.
"vědci dokázali měřením myšlenek, že pozitivní myšenky mají větší energii než negativní"

mám tady klást otázky jako čím to měřili apod? Promiň, ale podle mě je to kravina, alespoň pokud je to takto interpretováno... zkus to třeba jinak, ale tohle je s lidským rozumem prostě neslučitelné. A prosím ušetři mě přednášky na téma že ne vše se dá uchopit rozumem... já myslím že ne vše je možné rozumem pochopit, ale vyjádřit se to snad dá lépe a nemusí to být postavené nahlavu.

dále:
"tam nejde o to že by plíseň byla špatná - kdyby plíseň nebyla nebyl by ani penicilin, spíš o tom že v jednom "prostědí, přístupu" je tento proces zpomalen - plísen nění tak "agresivní"

pořád nechápu. Kdo určuje co je pozitivní a negativní? Z jistého pohledu je tvoje děkování rýži negativním procesem pro tu plíseň, ty ji vlastně zhoršuješ podmínky pro její růst... Podle mě nelze jednoznačně rozlišovat mezi negativní a pozitivní myšlenkou, skutkem, je to vše jen o úhlu pohledu, proto je i nesmysl snažit se něco takového dokázat nějaký pokusem. Proto jsem napsal že i když se tak stane, nedokazuje to vůbec nic :3:

Hej já vás nikoho nechápu, snažíte se tady nějakou vědeckou metodou dokázat existenci čehosi, proč? Protože tomu nevěříte sami? Nebo si myslíte že o tom přesvědčítě někoho kdo přijde, nebude přemýšlet a slepě bude hlatat tyto blbosti? Vlastně si to zpochybňování způsobujete sami, kdybystě to předložili jako fakt, že je to energie o které se zatím skoro nic neví a že její projevy je možno sledovat na projevech okolí, pokusili se tu popsa nějaké principi na kterých se domníváte že funguje bral bych to rozhodně vážněji než nějaký blbnutí s rejží. Toť ode mě asi vše.
02.03.2009 - 08:19 | Filtr
(Lev) bruno » atraM
ja si myslim, ze urcite ju, protoze na tom aute si tata vlastne vsechno delal sam, tak to s nim bylo nejakym zpusobem propojeny, bojler si taky udelal sam.. :3:
02.03.2009 - 04:18 | Filtr
(Štír) Viktoria » elaviel
to mas stoprocentne nevyrovnane ucty s kolem z minuleho zivota...to chce regresy...tam budou bloky!!! :5: :4:
02.03.2009 - 03:10 | Filtr
(Panna) elaviel » atraM
:4: :4: :4: ha ha, to asi byla karma. Aby mi ukazalo, jaky to je, kdyz je nekdo nezavisly, ha ha :4: :4:
02.03.2009 - 03:03 | Filtr
(Štír) atraM » elaviel
Však svůj k svému, ne? :4: :3:
02.03.2009 - 02:50 | Filtr
(Panna) elaviel » atraM
Nooo, asi bylo po me :4: :4: :4: tos me fakt rozesmala, tedka :4: :4: :4:
02.03.2009 - 02:44 | Filtr
(Štír) atraM » elaviel
Haha :4: - tak skřítek Tvého kola si řekl "no tak když mi odjela a zbavila se mne, tak to já si najdu svého nového pána radši sám!" :39:
:4: :4: :4:
Celkem nezávislé kolo, že? :4: :4: :4:
02.03.2009 - 02:40 | Filtr
(Panna) elaviel » atraM
:27: jeeee, to se mi libi. :27: no, tak ja asi taky mela nejakyho toho elfika, co se mi staral o to moje kolecko :27: Mela jsem na vejsce kamaradku, ktera verila na skritky a vsechny tyhle potvurky a rikala, ze jim vecer na misku prichysta nejakou dobrotu a druhej den rano je miska prazdna. :1: Jinak to byla fakt chytra holcina, takze to vubec nebudu popirat :4:
02.03.2009 - 02:26 | Filtr
(Štír) atraM » elaviel
Mně to s těmi auty (a možná trochu i s kolem) připomíná povídání jednoho léčitele...
Dost ráda poslouchám jeho přednášky - mluví třeba o "bytostníčcích" přírody nebo věcí.
Ale tak hezky, že si člověk už už představuje všechny ty rusalky, víly a elfy ke každé kytce...
:1:
Nebo právě skřítka, kterej se vám stará o dům nebo o auto :4: :4:
02.03.2009 - 02:17 | Filtr
(Panna) elaviel » atraM
No jo, ted me napada, ze jsem to uz predtim sem chtela napsat - energie ridice... :1: a zapomnela jsem na to. Mela jsem na vejsce svoje kolo, na kterym jsem jezdila uplne vsude. Za celou dobu mi ho nikdo neukradl, i kdyz se v Budejkach kradou kola o stosest. Kdyz jsem v Budejcich skoncila a odjela do Irska, prenechala jsem svyho "milacka" segre, at na nem jezdi, kdyz ja tam nejsem. Za tejden kolecko nebylo. Nekdo ho segre slohnul. Za celych 5 let mi ho nikdo neukradl a tejden po tom, co jsem ho "nemela", bylo pryc. Zvlastni nahoda :2: :1:
01.03.2009 - 23:42 | Filtr
(Štír) atraM » bruno
To "ono" (s těmi auty) - myslíte, že to bylo tím, že by bylo nějak provázané s energií původního řidiče??
01.03.2009 - 16:47 | Filtr
(Lev) bruno » Putes
je to mazec, ja na to vzdycky myslela, kdyz se neco takovyho stalo :44:
01.03.2009 - 16:45 | Filtr
(Vodnář) Putes » bruno
Ty brďo, tak se mi vybavily vzpomínky, když jsem si brala manželovo auto a vždycky spadl klínový řemen, vybila se bateie, nesvítily světla, pak jsem při souvání vzala s sebou i kus vrat od garáže a tak to šlo pořád dokola. Tohle mě tedy vůbec nenapadlo, ale asi to bylo ono. :27: :17:
Příspěvky: 112-88 87-63 62-38 37-13 12-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »