Láska nebo zvyk?


22.02.2009 - 21:48
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Láska nebo zvyk?
Ahoj, chtěla bych poprosit o radu, jestli dělám dobře. Už rok se snažím rozejít se po 10tiletým vztahu s klukem, který kromě toho, že je dost puntičkářský, v podstatě nemá chybu - nekouří, nepije, sedí pořád doma, nemá žádné kamarády a ani mě nepodvedl. Problém byl jediný - připadalo mi, že ke mně není dost hodný, občas se choval necitlivě a zle. Všechno věděl nejlíp a já jsem to dělala špatně. Nevadil mně ten fakt, ale způsob, jakým to říkal. Bohužel to čím dál častěji končilo hádkami, při kterých jsem rozbila spoustu věcí, protože jsem se mu snažila tu psychickou bolest oplatit fyzicky. Nejhorší bylo, když mě oslovil tak, jak věděl, že mě to moc ublíží. Nikdy jsem taky neměla snahu si ho vzít nebo s ním mít děti. Před rokem jsem se rozhodla, že je toho tak akorát dost, ale nebyla jsem dost silná, abych mu to řekla na rovinu, jen jsem se odstěhovala do jiného pokoje. Došlo mu to pořádně až před měsícem, kdy mě začal častěji navštěvovat jeden kamarád. "Desetiletej" teď u mě bydlí jako podnájemník v bytě, který jsme společně opravili (naštěstí je byt můj a vybavení jsem koupila za svý) a já ho nedokážu vykvindovat. Že bych ho měla ještě ráda nebo je to jenom strach ze samoty?

Stránka: 2 1
Řazení:
25.02.2009 - 09:52 | Filtr
(Rak) Fabka
Byla jsem kdysi v podobné situaci .Tak dlouho jsem to nedokázala, až se stalo něco,co už nešlo překročit.O svých pocitech bychom měli mluvit,pokud si druhého vážíme alespoň jako sebe.Je na to potřeba počáteční odvaha, ale pak už je to mazec.Nečiň druhým to co nechceš,aby činili Tobě.Přeju moc štěstí a hodně odvahy. :29: :27:
23.02.2009 - 20:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jája13
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jen líto,že je to asi už neřešitelný..Stavět se to má na něčem jiném :2: To je jasnačka :4:
23.02.2009 - 20:00 | Filtr
(Panna) Jája13 » funik
Lítost :25: to ti je taková podivná vlastnost :8:,ale láska a vztah bych na ní nestavěla :11:

Všeho co končí, je nám líto :9:,i když to nestálo za nic :3: :17:
23.02.2009 - 20:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Hosana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nojo, to je moc dobra rada...odjet (i kdyz vlastne prcham z vlastniho, ale co uz). Parkrat jsem to uz udelala, ale nemyslela jsem na to, co prozivam. Kdyz si ted vzpomenu na svoje pocity - citila jsem desny ulehceni, jako by najednou zmizela koule uvazana u nohy a ja se mohla rozletet.... Hlavne pred tim rokem, kdy sem se k tomu kroku rozhodla. Ale on to vlastne jeste nevedel. Kdyz ted o vanocich pochopil, zacal se chovat desne opatrne, obcas me vylozene leze do zadku. Ted jsem zrovna na tyden pryc, a kdyz se zamyslim, necitim uz ulehceni, spis jen velky smutek. :24: Ale taky mi nechybi, ze ho nevidim. A s tim respektem a uctou to vidim taky tak, jak pises, ale u nej to je jak hrach na stenu hazet. Kdyz jsem se ho zeptala, proc me tolikrat slovne ublizil, rekl, ze se me jen snazil vysvetlit, ze veci dulezity pro me jsou jen pi*oviny... A ja sem mu tolikrat odpustila a uverila, ze to uz neudela. :24: A byla bych to schopna udelat zas! :41: Ale o respektu asi v zivote neslysel, ach jo! Mrzi me to...
23.02.2009 - 19:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » celebrita
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj celebrito! :1: Tak ti mam takovy pocit, ze mu to nedoslo! Ze si spis mysli, ze ho jenom desne trestam za to, jakej predtim byl! Priznavam, ze je to castecne zpusobeno mym chovanim, protoze se k nemu porad chovam pekne, jinak to neumim. :25: Doby, kdy sem byla rozcilena a schopna ho vyhodit na minutu, sou pryc, protoze on si ted dava velky pozor, jak se chova a co rika. Ale kdovi, jak by se to zmenilo, kdyby me mel zase jistou, ze... Tenhle tyden sem se ho ptala na jednu starou zalezitost a skoncilo to jak jinak - hadkou. Takze ti nevim...
23.02.2009 - 17:05 | Filtr
(Ryby) bojka-new
Je to dlouhá doba.Já se rozvedla po15 letech.a můžu říct sama za sebe.Nebyla v tom láska ale zvyk.Ale u každého je to jinak.Poslechni své srdce co ti říká a hlavně co bys chtěla ty.Já se orzhodovala pěkně dlouho než jsem došla k rozhodnutí.To je jasný že se každý bojí samoty ale neboj nic netrvá věčně. :45: :6: :6: :45:
23.02.2009 - 10:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » maty.k
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Uznávám, chabý..I přes plno informací nejde poradit.Každého možného kroku je mi líto..
23.02.2009 - 10:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele maty.k, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je jak odpověď od chytré horákyně :43: ani bosa ani obutá .....ani pěšky ani vozem :23:
23.02.2009 - 10:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Konec se po takové době říká blbě.Normálně nevím co nezaujatě poradit,takovej blbej stav,věk..Asi bych to zatím řešil milencem a nechal tomu ještě nějaký průběh.. :20: :17:
23.02.2009 - 10:32 | Filtr
(Vodnář) Hosana
:-) ja vím....všichni TI říkaji :"odejdí...ubližuješ si...." ale 10 let je dlouha doba...a pokud jste se milovali,milujete se dál,ale jinak....jde o to,jestli i on Tě miluje,dost podobnou povahu chlapa mam taky...taky je puntičkář a žádná další chyba...vypadá jako nejhodnější člověk na světě,ale také má vždy "pravdu" neumí věci říkat tak,aby neboleli...ale to je chyba komunikace....málem to mezi náma skončilo,ale pak jsem přišla na to,jak moc mě miluje,co všechno pro mě dělá a že tu "lásku" dáva jinak najevo...nepřemýčlí jako já a má to v sobě jenom jinak....ale proto neni špatnej a já vím kam se koukat abych viděla,co potřebuju...už jsem to pochopila...pokud ten Tvůj chlap na tom neni podobně a nesnaží se Ti takto divně "pomoci" nebo "poradit" možná jste měli mít děti a svatbu a ten vztah by teď nekončil....každý vztah potřebuje vývoj...mít kam jít...pokud stojí,vždy to skřípe :-)zkus na chvíli odjet,a uvidíš,zda Ti ten obličej bude chybět,nebo jasně uvidíš,že máš jít dál
jo a nejdůležítější věc na světě....musíte si sebe vážit...mít k sobě úctu...respekt a touhu druhého potěšit...když si budete jeden druhého vážit,bude najednou vše vypadat jinak :-) můj pspbní názor...10 let je moc,snažila bych se najít jiné východisko,knež rozchod...možností je moc,ale vždy je třeba o tom mluvit,mít snahu....a to oba :-)
;) hodně štěstíčka :-)
ps:každá láska někdy bolí
23.02.2009 - 10:24 | Filtr
(Lev) bruno
Ahojda :27:
tim, ze mu to nedokazes rict, ublizujes pouze sobe, nikomu jinymu a nechapu proc.. navic mu byt nerika Pane.. co kdyby tedy jednoho krasnyho dne nasel sbaleny kufry prede dvermi a bylo by.. :46: kdyz se on dokazal chovat k tobe jako :40: tak tohle by byla celkem dobra odplata, co myslis??
23.02.2009 - 08:30 | Filtr
(Štír) celebrita
Kdybys byla jako jedna štírka tady pak bys ho vyhodila ze dne na den, naštěstí/bohužel nejsi. A došlo mu to už? Žeho nechceš? Aby Tě jen nezneužíval...? :25:
23.02.2009 - 08:26 | Filtr
(Štír) celebrita » The Experimentalist
Celá já :4: :4: :4: s tou 16kou :4:
23.02.2009 - 06:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jája13
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To je fakt... A pak, muze inklinovat k dalsim mstam a obtezovanim... :25: Takze mu to rict co nejstrucnejc, co nejvic srozumitelne, a predevsim durazne a la bud te lasky, a do 01.03. uz at jsi pryc... :3: A vymenit zamky! :1:
23.02.2009 - 00:52 | Filtr
(Panna) Jája13 » kote***
Pak je ještě jedna možnost,že ví,že je konec,ale když už ztratil tu moc tě ovládat,chce ti aspoň malinko znepříjemnit,ten nový život bez něj,prostě ti tam bude dělat křena :3: buď opatrná.
Někdy,se lidé, tak velice změní,když jim dojde,že není a nebude podle nich :22: no a samozřejmě,ta varianta,že ti to jinde (s jiným ) nevyjde a on "velký ochranitel a zachránce" sklidí ovoce,v koutku duše může být. :15:
23.02.2009 - 00:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jája13
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Rozumim Jajo, a neco na tom bude. Sice uz sme si parkrat promluvili na rovinu, ale nikdy jsem to "konec" nerekla dost durazne. Porad jsem zvazovala pro a proti. Jinak si sebe vazime a bavime se v pohode, ale ja mam z toho jeho chovani pocit, ze me bere porad trochu vic duverneji nez jen jako kamaradku. Chce to proste durazné "konec", jen se odhodlat...
23.02.2009 - 00:35 | Filtr
(Panna) Jája13 » kote***
Nechci ti do toho moc kecat a hoši ti tu radí dost dobře,jen nevím,zda bys přece jen neměla zvážit a následně co nejdřív uskutečnit zásadní hovor a říci mu přímo,že chceš svůj život začít znovu a jinak (jestli s někým nebo sama je tvá věc).Jeho přítomnost ti už nic nedává (a tím nemyslím majetek či finance).
Navíc, on nemusí vůbec mít ani tušení, co se v tobě odehrává,myslí si třeba,že máš jen špatnou náladu,trucuješ a děláš mu naschvály.
Chápu,že mu nechceš ublížit (no ani ty nechceš být za špatnou),ale někdy je třeba říci na rovinu "je konec bylo to hezký,ale stačilo" Takové oddalování a čekání,že se něco vyřeší samo,nevím já to ráda nemám.Navíc, víc mu ubližuješ těmi vedlejšími vztahy,tak proč to neudělat rázně a především čestně,ať si ještě můžete sebe navzájem vážit,když už teda víc nic! :17:
22.02.2009 - 23:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kote***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak tim jsem si nade vse jist, ze to dokazes... :3:
22.02.2009 - 23:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"A jsou pritom krucek od svobody, ale stejne si reknou, NE, radej budu dal v tom vezeni... " ty mi snad vidis do hlavy...presne tohle me pred casem napadlo - je to krasna zlata klec, ktera ma ted navic otevreny dvere a ja se porad bojim udelat ten krok... Neboj, ja se nikdy nevzdavam, jednou to dokazu! :27:
22.02.2009 - 23:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kote***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:17: :15:
22.02.2009 - 23:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj, rodicum vdecna jsem, tatika mam moc rada a mati jsem uz odpustila... kazdopadne ti dekuju za "cokoli udelas, udelas ve spravny cas a na spravnem miste, tim nejlepsim zpusobem, jakym umis. Nema cenu se neceho obavat. Poslouchej hlas sveho Srdicka" - vzdycky jsem se ridila intuici, ale ted si budu vic verit! :17:
22.02.2009 - 23:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kote***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jen je mi vzdycky lito, kdyz vidim podobny Osubky, jak by treba i vedely, co delat, ale bojej, bojej se to udelat. A jsou pritom krucek od svobody, ale stejne si reknou, NE, radej budu dal v tom vezeni... :25: Lec je to jejich svobodna vule. A proti te ani Buh nic nezmuze...
22.02.2009 - 23:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mimochodem ten napad s pseudo-svatebnim oznamenim je dost dobrej!! :5: ...tak v tech kladnych vlastnostech se moc nevidim, ale ty zaporny na me sedi naprosto presne...to bude jeste spoooousta prace! :3: Clovece pises, jako bys to mel v hlave fakt srovnany, tak sem se na tebe mrkla - a ty ses normalne mladej borec! No to me teda podrz! A jeste neco - ten bejvalej je narozenej 27.11.1975 :20:
22.02.2009 - 23:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kote***
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Kdyz uz za nic jineho, bud rodicum vdecna za sve telicko, v nemz tu muzes na chvili existovat. Jinak uz jsi velka holka, a nepotrebujes jejich rady ani pomoc. Jsi si plne vedoma toho, ze za Tvuj zivot jsi zodpovedna jen Ty sama Tobe. A navic, cokoli udelas, udelas ve spravny cas a na spravnem miste, tim nejlepsim zpusobem, jakym umis. Nema cenu se neceho obavat. Poslouchej hlas sveho Srdicka, jakozto jedineho radce, ktery je vzdy na Tve strane, a nemuzes neuspet. :27:
22.02.2009 - 23:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele kote***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Máš pravdu, je tam stín výčitek... Já se totiž snažím druhý ochraňovat a když mám pocit, že bych někomu ublížila, radši si nechám useknout ruku. Dává to trochu smysl? :25: Ale sama sem si nechala ubližovat dost dlouho... možná proto, že moje máti je psychicky někde jinde - už mě skoro nepozná a k tatíkovi jsem nikdy neměla blízko a teď je podruhé ženatej... takže tu vlastně nebyl nikdo jinej...
Příspěvky: 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »