Sňatky z rozumu


10.01.2009 - 12:42
(Blíženci) Nuna
Sňatky z rozumu
..povídaly jsme si dneska s kamarádkou v bazénu..Otázka to bude spíše na ženy,ale proč by to nemohlo být obráceně? :3:Stalo se vám někdy,že jste přemýšleli nad tím,jestli jít do soužití s někým,s kým si tak stoprocentně nejste jisti,že je to "to pravé"? Dotyčný má některé věci,které na něm máte ráda,které se vám líbí,vyhovují vám. Znáte ho dlouho,představuje pro vás jakousi jistotu,zázemí. Ale tomuhle vztahu chybí vášeň. Není tam sexuální přitažlivost,není tam jiskra. Víc než vztah milostný je to přátelství. Ano,přátelství je základem každého vztahu, to já tady propaguju neustále. Ale je to všechno? Stačí to pro spokojené soužití dvou lidí? Je vám 35,40,45.... a teď dilema: Mám čekat na lásku, na vášeň, na toho "pravého", na něco,co by mě ještě mohlo potkat? A co když mě to nepotká? Nebo je lepší zůstat ve vztahu,kde to sice nejiskří,ale kde je to poklidné a milé?Co byste zvolili?

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
14.01.2009 - 18:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » maty.k
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Gnom, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Si myslím, že to víš až moc dobře :21:
14.01.2009 - 09:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jospau
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ladislava*eL, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nuna ukončila debatu,ale Tobě zase nesmím zůstat dlužná odpověď.Tak je to asi takhle-??? :44: :16: :20: :14: :3: O.K.Stačí? :16: :4: :4:
14.01.2009 - 06:05 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Jospau
Konec debaty. :1:
14.01.2009 - 04:58 | Filtr
(Váhy) Jospau » bubobubo
Myslím že nejasně se vyjádřila Nuna co chce ukončit. Nebo to není jasné jen mě?
14.01.2009 - 04:56 | Filtr
(Váhy) Jospau » Ladislava*eL
Řeč je o debatě, nebo o tématu debaty...?
13.01.2009 - 23:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale třeba to tak má být,třeba to k tobě prostě patří,i s tím pro a i s tím proti,sama si rozpolcená a hledáš klid,to fakt nejde,jsi rozumná ženská,tak neblbni,bude ti smutno. :9:
13.01.2009 - 20:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ladislava*eL, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Asi ano.Ale nejhorší na tom je,že teď už to záleží jen na Tobě. :1:A dobrá zpráva:nikdy není pozdě začít znova. :3:Potěšilo?Nic moc,co? Tak jen držím pěsti. :27:
13.01.2009 - 20:07 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Ladislava*eL
A točili bychom se tady pořád dokola.
Nejvyšší čas to ukončit. :3:
13.01.2009 - 20:06 | Filtr
(Váhy) Jospau » Nuna
Zbavíš se potíží s ním, když to ukončíš, ale... Mám zase to moje otřepané o flašce? No samozřejmě že se zbavíš i toho něco mála příjemného, nebo hezkého, pokud něco taky je... Ale ono přijde jiné nepříjemné a jiné příjemné. Určitě se to změní. Problém je, že chceš vědět předem jak - řval bych na každého, kdo by ti řikal že on ví jak to bude - to netuší nikdo! A pokud někdo takovej je, tak obyčejně nesrozumitelně blábolí... :14: :21:
13.01.2009 - 19:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ladislava*eL, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:Nezávidím Ti!Druhému se lépe radí,nějak se to vidí z úplně jiné strany.Jen nevím proč.Já bych se rozhodovala srdcem,ale to bych zase nemohla poradit ani tomu druhému.Co když by mu to nevyhovovalo?A zase jsme u toho.Co člověk,to názor. :3:Všimla sis,že jsme zase na začátku?
13.01.2009 - 19:48 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Jospau
..Ten podivín plakal ještě dávno předtím,než se k němu někdo na cestu vydal..
..Ten podivím tolik prosil a volal o pomoc,ale nikdo ho neslyšel,ač ty prosby byly adresné..
..Tak se podivín sebral a otočil se pryč...a začal utíkat..
..Asi proto,aby neumřel v ponížení.. :8:
13.01.2009 - 19:45 | Filtr
(Blíženci) Nuna » Ladislava*eL
Jojo,máš recht!
Člověk,který je sám a žije si tak spokojeně - a ono to opravdu jde - tak ten mi řekne "kašli na to, pokud to necítíš stoprocentně, tak se nikam nežeň a užívej si svobodu" Člověk,který je momentálně v nějakém vztahu bude říkat proč bych měla, nebo neměla do toho vztahu jít.
Mě to celé přijde velmi složité,protože to prožívám. Komukoliv jinému bych poradila věcně a stručně - ale jak jde o moje emoce, tak ztrácím veškerou soudnost a rozum.
Drahý vyvolený byl ten,díky kterému jsem se naučila být sama. A nyní se toho mám vzdát? A za cenu všech těch potíží,které tady byly naznačeny?
Už se v tom ani neorientuju. :8:
13.01.2009 - 19:38 | Filtr
(Blíženci) Nuna » bubobubo
Je jednou nahoru a jednou dolů milá "Bubo". Tuším se budu opakovat - chvilka štěstí,kdy jsem ráda ze to, že "ho" mám. Chvilka nenávisti k němu, chvilka legrace, chvilka bolesti. Namítnete,že TOHLE všechno je láska a život. Ale já nějak tohle všechno nechci.Jsem tak unavená, tak moc unavená, že už nechci vůbec nic špatného. Nechci žádná negativa, nechci žádné pochybnosti..... zbavím se jich,když do toho "praštím"? Nebo se jich zbavím,když to ukončím?
13.01.2009 - 19:34 | Filtr
(Blíženci) Nuna » laky.nova
Jo. Chodí ke mě názory,že jsem zasela něco,nad čím mnoho lidí přemýšlí. Jsem za to na jednu stranu ráda. Ale Ty víš,že bych takovéhle věci raději neřešila. :8:
13.01.2009 - 19:11 | Filtr
(Váhy) Jospau » Sem.miš
Pokud ovšem nezdrhá sám soliter (třeba jen v některých směrech - rovinách), před tím kdo se k němu vydá. Inu podivín co si pláče že je sám, ale pokud jde někdo k němu, tak nohy na ramena a alou...! Nebo ani nepláče.
13.01.2009 - 15:50 | Filtr
(Blíženci) Nuna
..i když zrovna nepíšu, tak všechno tady čtu.. :3:
..až bude zase "chvilička",tak se k tomu vrátím..
..je pravda, že zatím pořád srovnávám myšlenky..
..každopádně díky všem :17:..
13.01.2009 - 14:38 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » Sem.miš
:17: :27:
13.01.2009 - 14:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tyna_Tynka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Teď jsi to trefila - vzít si někoho, protože k němu něco cítim, není sňatek z rozumu. Neberu si ho proto, abych nezůstala na stará kolena sama, ale proto, že je mi s ním dobře a představa, že m objímá a nebo že se mě dotýká mi nedělá potíže....
:17: :15:
13.01.2009 - 13:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Milá bubobubo,
ty ses v 17ti zamilovala, bylas s ním 10 let, tak ses za něj provdala - to už bylo z rozumu. Nevydrželo to, jak je vidět a teď po dvou letech sis vzala skvělého člověka, váš vztah je poklidný, sex máte zřídka, ale toužíte po sobě !!!
Tady je řeč o sňatku z rozumu, když jeden partner touží a druhý ne - druhý by si ho vzal jen z rozumu, jen jako kamaráda, se kterým se dobře povídá, ale sex s ním ho neláká.... O tom je tato debata.

Takže já stále říkám - na sexu vztah nestojí, ale není-li tam vůbec, musí to být oboustranné. Jakmile jeden touží a druhý ne, je všechno špatně a vztah se po čase dostane do úzkých..
:17:
13.01.2009 - 13:38 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » bubobubo
Tak tak, když jsou spolu ti dva šťastní a spokojení, tak je vlastně úplně jedno proč. :27: A i když píšeš, že sis tedy vzala muže z rozumu, tak si myslím, že když jsi s ním šťastná, tak to nebylo z rozumu, ale hlavně z toho, že ti s ním bylo dobře, akorát třeba z jiného důvodu než kvůli vášni, ale cit tam byl - a cit není rozum.
13.01.2009 - 12:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tyna_Tynka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jsem vdaná podruhé.Poprvé jsem si vzala člověka se kterým jsem před tím byla 10 let a pak ještě 5 v manželství,vášně tam bylo tolik i po tolika letech,až v tom vztahu bylo nedýchatelno.Můj druhý manžel je skvělý člověk,vzali jsme se po dvouleté známosti,ale o ruku mě požádal už po dvou měsících od doby co jsme se poznali,já jsem váhala po zkušenostech,náš vztah je poklidný,založený na důvěře a přátelství a na sex máme čas opravdu zřítka,přesto že po sobě oba toužíme a občas si o něm aspoň smskujeme,ale máme spoustu poviností.Vzala jsem si tedy muže z rozumu a jsem s ním nevýslovně šťastná a to že nás zabezpečuje bereme oba tak,že teď to dělá on a až já dodělám školu,tak si to třeba zas vyměníme a budu na tom finančně lépe já,jde o to jak to ti kteří lidé chtějí a ne jak svůj sňatek pojmenují. :27:
13.01.2009 - 11:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tyna_Tynka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...jo, taky jsem si nevzala každého dobrého milence, kterého jsem měla, většina jich pro soužití byla nepoužitelná.

:21: :4:
13.01.2009 - 11:19 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka » musiúa
Je to tady opravdu zajímavá diskuze.
Jen co bych k tomu podle svého cítění doplnila je, že vzít si někoho z obrovského citu přátelství a sounáležitosti není vzít si ho z rozumu. Je to vzít si ho z lásky. A pro mě dokonce znamenající víc, než z fyzické lásky a vášně.
Jak říkám, já jsem se svým příteem 7 let a jsem s ním hlavně proto, že si s ním rozumím a protože je to můj nejlepší přítel a je to pro mě nejlepší člověk, kterého jsem v životě potkala. Někdy ani nechápu, že ho můžu mít, protože mi přijde, že si ho ani nezasloužím. V intimních záležitostech jsem také velmi spokojená, i když přiznávám, že to není ta neukojitelná vášeň, ale to mi vůbec nevadí. Jsem člověk, který bere milování jako součást vztahu, jako vrchol porozumění a splynutí. Ne jako zábavu. Sice mě to baví, ale neberu to prostě jen jako zábavu. Takže takto mi to naprosto vyhovuje a nejvíc si cením toho přátelství, opory a souznění. A to není z rozumu, to je z nádherného citu podle mě. Takže pokud si vezmu mého přítele HLAVNĚ kvůli hlubokému přátelství, tak si ho vezmu z mé největší lásky a ne z rozumu. I když samozřejmě intimitu a milování také potřebuju a mám s ním ráda, ale není to to HLAVNÍ (pro mě). Pokud by někdo měl svého přítele POUZE jako kamaráda a nebyl schopný se s ním milovat, protože v tom by ho "odpuzoval", tak to beru jako přinejmenším ne příliš dobré se v takové situaci vzít samozřejmě.
13.01.2009 - 09:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » musiúa
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ladislava*eL, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:1:ano.U nás to všechno začíná.A co se týká toho rozhodování?Zatím v tom mám jasno.Máma mi stále říká:"Kdy,ty holka,dostaneš rozum?!" :4:Takže tím mám ulehčenou situaci.Kde není rozum,tam rozhoduje intuice a cit.Až jednou,teda pokud jednou nastoupí rozum,může být všechno jinak. :3:
13.01.2009 - 09:21 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Ladislava*eL
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:27: ...jde jen o to, být naprosto poctivý sám k sobě. Čímžpádem budu poctivý i k tomu druhému :44:
Příspěvky: 109-85 84-60 59-35 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »