bez názvu


06.12.2008 - 13:00
(Blíženci) hela215
bez názvu
ahoj.dlouho jsem se rozmýšlela,jestli to sem dát.situace je asi taková,že ve čtvrtek přivezli z nemocnice moji babičku a taťka říkal,že jí dávají tak měsíc.možná je to dobře,možná špatně,ale je při plném vědomí,pouze bere velké dávky prášků na bolest.jak se k ní zachovat,tváří v tvář smrti člověk trochu zpanikaří,možná,že se setkání i trochu bojím protože ji znám a vím že umí pěkně hrát na city a v téhle situaci ještě :8:tak co myslíte.jet tam nebo na nimyslet doma,či pozdravovat přes tátu. :24:dík za odpovědi.

Řazení:
17.12.2008 - 22:37 | Filtr
(Ryby) The Phantom » Evik2
přesně tak mně prababička taky umřela náhle ani jsem se s ní už nerozloučila a probrečela jsem celej tejden,pak jsem jela do léčebny a pár dní před odjezdem mi ve snu dala prababička požehnání jako mi ho dávala před odchodem do školy,i když vím že je se mnou pořád mi je líto a smutno že tu není fyzicky,že už nám necupitá po baráku a nesedí na gauči... :8: :42: :29:
12.12.2008 - 13:23 | Filtr
(Blíženci) hela215
Láska moje budiž schránám,
Jež Tě nyní obklopují,
Obětavě vetkána,
Aby chladila Tvůj žár,
Aby prohřála Tvůj chlad.
Stoupej – nesená láskou,
Obdarovaná světlem – vzhůru k výšinám.

12:12.2008
09.12.2008 - 21:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele romi.h.w, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To si musíš rozhodnout ty,já bych jela,loni 10.12. na moje narozky naše babička upadla,odvezli ji do nemocnice,tam byla 5 dní v umělém spánku a zemřela.Já jsem tam nejela,celou dobu jsem si říkala,že to má čas,měla jsem plno práce a prostě nestíhala a pak mi mamka zavolala,že nám babička umřela a já si to moc vyčítám,i když byla v umělém spánku stejně jsem jí měla pošeptat do ouška jak moc jí za všechno děkuji,za to jak mě houpala na kolenou,jak mě hodiny a hodiny hladila,jak mi vždycky všechno co máma zakázala tak ona dovolila,jak mi vařila polívku z mléka i za to jak mě tahala na všechny svatby a pohřby v našem městečku,prostě za to,že to byla nejlepší babička,nestihla jsem jí to říct a moc mě to mrzí a vždycky bude. :9:
07.12.2008 - 15:34 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Helo,
také myslím, že bude moc pěkné, když babičku navštívíš. Můžeš ji povzbudit i se s ní rozloučit - i kdyby to mělo být třeba jen ve tvém srdci - ono ta bude cítit, když u ní budeš a určitě bude moc ráda. Nevím, kolik je tvé babičce let, ale takováhle smrt je podle mě přirozená a patří k životu. Alespoň ve svých posledních dnech může babička vidět, že ji máte rádi a určitě se jí hodně uleví. :17: :17: :17:
06.12.2008 - 21:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Anad 2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Heli, určitě jeď, vím o čem mluvím. moje babička taky byla v nemocnici a nějak jsem tušila, že to vzdala. Bylo jí to vidět na očích...přesto jsem to nebrala dost vážně, měla jsem roční holčičku a druhou v bříšku, tak jsem za ní zašla, ale taky jsem m ěla pocit, že to neunesu, nevěděla jsem jak se tvářit, co dělat...odešla ani nevím jak. Jediné co vím, je to, že jsem tam měla být a držet ji za ruku... :9:
06.12.2008 - 19:21 | Filtr
(Blíženci) hela215 » Tasha11
no říkala jsem dnes tátovi do telefonu,že se stavím,to je jasné že s ní i chci mluvit.říkal zase nevyšiluj,nech ji v klidu,ať si není jistá nechávají ji v tom že to není nic vážného,jen bolesti od ledvin :23:no zatím si to zhodnotím v sobě,ale stavím se tam určitě
06.12.2008 - 19:05 | Filtr
(Štír) Tasha11
jit za ni! neskor by si si to vycitala, naviac nie je dovod na velku lutost, ved vies...caka ju len to lepsie , nic sa nedeje Heli, odchadza niekam, kam pojde kazdy z nas. Smrt nie je katastrofa skor naopak a ked to aj babke kludne vhodnymi slovami povies...mozno ju aj ukludnis...neviem, mozno mam pre mnohych nepriechodne nazory, no som presvedcena, ze spravne. :17:
06.12.2008 - 17:34 | Filtr
(Beran) lenyška
V této chvíli hoď všechny špatné vzpomínky a obavy za hlavu,jeď ji navštívit.Mysli na to,že i ty budeš jednou na jejím místě,budeš se chtít rozloučit a odpustit,co jsi kdy neudělala zrovna ok. :29: :17:
06.12.2008 - 17:26 | Filtr
(Štír) atraM
Ahoj Heli,
taky bych tam jela...

Už jsem párkrát i hodně přemýšlela, jak to vlastně máme divně v té naší kultuře zařízené se vztahem ke smrti.
Přitom rozloučit se a projít to všechno je TAK DŮLEŽITÉ!!!


Babička má štěstí, že si poslední chvíle může prožít se svými blízkými, ve svém prostředí.
Neznám ji, takže nevím, jak prožila všechny předchozí období života a jak je vlastně s událostmi minulými i nadcházejícími smířena...
Ale ať je to jak chce, v tomhle období je prostě
čas říct sbohem všem drahým, čas poděkovat,... sladcehořká doba...
Nepřipravte se o ni.
Držím palce...
06.12.2008 - 16:47 | Filtr
(Blíženci) hela215 » Kunas
tak vám děvčata a pane děkuji. :27:budu se podle toho zařizovat. :17:
06.12.2008 - 16:33 | Filtr
(Váhy) Kunas
čauky Helo,určitě bych tam jela a často bych jí navštěvovala,budou to poslední dny,kdy s ní můžeš proluvit ,a být ještě s ní.Budeš na to jednou vzpomínat.Buď k ní normální, bav se s ní o věcech, které by jsi chtěla ještě vědět,třeba z minulosti rodiny, nebo o jejích dřívějších koníčcích,o literatuře,o dřívější politice, jak se dříve léčilo,o době když byla ještě malá, zeptej se,zda chodila do kostela a jaké to bylo?uvidíš co se ještě dozvíš zajímavého, co už by jsi se ani nikdy nedověděla, uděláš si tak celkový dojem o situaci,jak žila,jak se žilo třeba před 6O lety,co se dříve jedlo,vařilo atd, ona bude ráda,že se může někomu svěřit a bude se na tebe napříště těšit,že si zase normálně popovídáte, ne jenom o nemocech,o léčbě,o lékařích atd.Buď k ní upřímná a schovívavá ale ne falešná a moc soucitná,spíše tvrdá a realistická.tak papinky MK :25: :15:
06.12.2008 - 16:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Evik2, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Helenko,zdravím Tě, jako vždy to Piháček krásně napsala, a já s ní souhlasím. Jeď za babičkou, ona bude šťastna a ty taky, že jsi babičku viděla , a že jsi s ní mluvila. Já jsem to štěstí neměla, babička mi umřela náhle a já se s ní ani nerozloučila. :17: :17: :29:
06.12.2008 - 15:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele piháček, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Helenko?
to jenom strach ze smrti ti našeptává-vyhni se tomu a nechoď tam..
mě když umírala babička,přestala mluvit a vypadalo to,že nic nevnímá,jen se dívala a nereagovala,ležela na LDN v nemocnici.chodila jsem za ní,masírovala ji nohy a u toho jí vyprávěla vzpomínky na mé dětství s ní,okamžiky,které jsem prožívala já v její blízkosti-měla jsi vidět,jak se jí změnily oči a jak vše vnímala...za týden zemřela.
víš,Helenko..toto mi zůstalo v srdci..rozloučení s babičkou a krásná vzpomínka na ni....postav se tomu čelem,ty na to máš..lásku dáváš najevo a smích také..to je to nejkrásnější,co můžeš pro své milované udělat-oplatit jim jejich lásku láskou.... :17:
06.12.2008 - 15:16 | Filtr
(Býk) ave
Já myslím,že bys za babičkou rozhodně měla jet.Pokud se s ní neuvidíš a nedokážeš jí říct,nebo jiným způsobem dát najevo jak moc ji máš ráda.Tak Tě to bude trápit až odejde.
Už tím,že za ní přijedeš jí dáš najevo svou lásku.
06.12.2008 - 14:03 | Filtr
(Panna) alassea
Ahoj heli :29:,bojíš sa,že sa ťa babička jasne opýta,či umiera?a ty jej nebudeš vedieť klamať do očí?.Ja osobne by som to chcela vedieť a tiež by som chcela,aby bol pri mne niekto,kto sa smrti nebojí,pretože keď na tejto zemi zomriem,narodím sa na druhom brehu.Ak je schopná takéto veci prijať,tak s ňou o tom hovor,povedz jej ,že /aspoň v myšlienkach/ budeš až do konca s ňou,že ju budeš sprevádzať a potom na ňu nezabudneš a nech sa nebojí...tak a teraz plačem,babičku som mala veľmi rada.Keď zomrela,blaženejší pohľad ako mala ona po smrti som ešte nevidela. :12:Držím ti palce. :17:
06.12.2008 - 13:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele zjarda, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Určitě radím za ní jet. Pokud babička normálně vnímá, jak píšeš, bude určitě ráda, když ji navštívíš. Můžeš se s ní rozloučit a jí ten odchod taky usnadnit.
Když mi před lety umřel děda, pořád jsem neměl čas se u něho zastavit a potom mi to bylo líto. Když vloni umírala babička, byl jsem u ní, jak to šlo a i když je těžké vidět blízkého umírat, ten pocit byl lepší.
06.12.2008 - 13:23 | Filtr
(Váhy) Mandragora
Rozhodně bych tam jela.Smrt, stejně jako zrození jsou součastí bytí.Není třeba se stydět za slzy, které při setkání ukápnou a už vůbec za city, které ke své babičce chováš.
Pokud je opravdu vše tak, jak říkají lékaři, určitě se ji bude lépe odcházet z tohoto světa,když za ní přijdeš a projevíš ji své city, než kdyby umírala s myšlenkou, že jsi na ni zapomněla.
06.12.2008 - 13:06 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iza23, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mozno by si ju mohla trosku povzbudit, uvidis, ze sama prides na to, ako. konieckoncov veris v posmrtny zivot, alebo zahrobie, magiu...mozno je cas sa s babickou podelit o tieto informacie. a ak uz nic ine, snaz sa jej byt na blizku a splnit jej mozno posledne priania. mozno je este v zivote cosi, co by rada urobila, miesta, ktore by rada navstivila. neboj sa...sama uvidis... :29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »