poradí někdo?


09.06.2008 - 22:07
(Ryby) doldi
poradí někdo?
Poradí mi někdo jestli něco pokazím když se od manžela odstěhuju ještě před rozvodem? Majetek máme na polovinu ve vlastnictví, já mám kam odejít a chci odejít. Odstěhuju se a rozvod budu řešit potom, bude to vadit?

Řazení:
16.06.2008 - 10:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » doldi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to Ti ze srdce gratuluju, protože ať se dva hádají jak chtějí, nemělo by za to trpět dítě. Takhle je to pro dceru i pro tebe nejlepší. On si našel jinou, tak ať jde žít s ní někam jinam, že. Je dobře, že na to přistoupil. Tak nezbývá, než popřát šťastný a rychlý rozvod a hlavně porozvodové příměří, které se někde fakt nepodaří zachovat.
Ale stejně by sis měla nechat už teď svěřit dítě do péče a nechat si vyměřit alimenty, protože než dojde k rozvodu, může to nějaký čas trvat. Je to lepší, než se dohadovat, kolik ti má za dobu před rozvodem doplatit.
13.06.2008 - 18:48 | Filtr
(Ryby) doldi » Sem.miš
Tak vám musím říct novinky....všechno ze mě absolutně spadlo! Já mám totiž byt, do kteréhose mám stěhovat v místě, které mi absolutně nevyhovuje, malá má jít do 1.třídy, musela by běhěm měsíce změnit bydliště, stav v rodině a přijít do školy kde vůbec nikoho nezná. Takže jsem nakonec manželovi sdělila, že my zůstáváme doma, a on ať si zatím jde, kam chce, dokud si byt nevyměním nebo neprodám a nekoupím. Na poplatcích se zatím nic měnit nebude, dceru bude vyzvedávat 2x týdně, kdy já nemůžu a domů přijde jen ohlášen. Se vším souhlasil bez problémů, takže v neděli si zabalí. :)))) Spadl mi obrovský kámen ze srdce a v pondělí jdu podat žádost o rozvod. :27:
13.06.2008 - 14:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bedla
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, s tím souhlasím, když se dva rozejdou ještě dřív, než se začnou nesnášet... Je to fakt lepší, že jsou schopni spolu líp komunikovat a nereagují úplně podrážděně na jakoukoli poznámku partnera, byť by byla fakt jen organizačně technická bez jakéhokoli jiného podtextu.
13.06.2008 - 13:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bedla, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj Doldi já jsem se taky odstěhovala před rozvodem a jsem moc ráda.Rozvod je vždy stresující a bude lepší když nebudete spolu.My jsme se alespon nestihli začít nenávidět a zůstali jsme přáteli.Přeju ti aby to i tobě tak dobře dopadlo. :17:
12.06.2008 - 08:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » doldi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Holky, nejsou všichni chlapi stejní. Třeba mě se před měsícem zastřelil kamarád, protože on byl ten tahoun, on byl ten otec, co se staral, on byl ten rodič pro rodinu ... jenže ona asi měla zase naopak představu jiného muže, samce, co se až tak nestará, co má spoustu kamarádů a věčně je někde ve společnosti... a našla si ho. Ten můj kámoš to psychicky neunesl. Hrůza, ale nechápu to. Potrestal tak vlastně ty svý kluky, už ho neuviděj. Jí nepotrestal, protože ona je ráda, že se ho zbavila, navíc dostane vdovskej důchod a sirotčí příspěvky... A on si podělal karmu pro další život. Nevím. Myslím si, že to opravdu nezvládl. Znali jsme ho jako dobrého kamaráda, obětavého manžela a skvělého tátu. Ale že bude takhle reagovat na nevěru svý ženy, to bychom nečekali fakt nikdo.
Takže nejen chlapi jsou všichni stejní. I některé ženy jsou všechny stejné :-) Záleží na situaci a na úhlu pohledu.
11.06.2008 - 11:50 | Filtr
(Ryby) doldi » Nuna
ještě jednu věc - jak jsi to řekla dětem a jak reagovaly?
11.06.2008 - 09:12 | Filtr
(Ryby) doldi » Nuna
je to holt ďáblovo plemeno... Opravdu všichni stejní. Můj zas má pařby, kamarády, hospody a teď ještě ke všemu ženskou, ze které je úplně vedle. Má na něj hrozný vliv, ale je od něj starší o 11 let a je dost na prachy, takže se fakt těším, až ho nakopne... ale to já už budu odsud pryč.
10.06.2008 - 21:31 | Filtr
(Blíženci) Nuna » doldi
Můj rozvod? Já tomu říkám " neustátá krize středního věku". Tedy ze strany muže. Najednou si uvědomil, že ještě není tak starý,aby se zahrabal do smrti s jednou ženskou ( to jako se mnou coby matkou jeho dětí) a že si chce taky ještě něco užít, tak si začal užívat. No a tak to šlo od desíti k pěti - či spíše ten počet jeho milenek stoupal až mi došla trpělivost. V tu dobu jsem ho ještě milovala a nepřenesla jsem to přes srdce,že místo aby objímal doma mě, objímal někde nějakou jinou. Možná jsem měla vydržet,až se toho nabaží. Ale já jsem dost osobnost na to,abych ze sebe nechala dělat vola. No a tak jsem dneska sama a mám klid. :3:
10.06.2008 - 18:29 | Filtr
(Ryby) doldi » Nuna
já v to prostě věřím, že mu to jednou bude líto, chlapa neřeším, pouze vím, že jsem si za poslední dobu dvakrát vyrazila a chlapů je dost...Jo, Nuna, a těch 12 kilo - to si piš, že obvykle jsem při problémech papala víc než obvykle, to až tetka není chuť na nic...asi je to z toho, že ON dělá peklo a JÁ to musím řešit...najednou prostě nežeru...ale vím, že to doženu... :6: Ale cítím se fajn....:2:Nebýt dítěte, tak to asi nechám tak a najdu si někoho, ale než dávat špatný příklad, raději ať si Dorotka udělá obrázek o tom, jak má vypadat rodina sama..no ne? Smím vědět, proč jsi se rozvedla? Jo a mimochodem, v době před vánocema jsem byla nespkojená jak v práci, tak doma, práci jsem bez váhání změnila - úspěšně, tak si říkám, že když pořeším i rodinu, že bude vše ok....když vyšla i práce....tak snad to tak bude :27:
10.06.2008 - 16:00 | Filtr
(Střelec) Iva (67)
Malá poznámka.Zeptejte se chytřejších ale kamarádka se rozváděla třikrát a na radu sociální pracovnice řekla že odjíždí z dítětem do lázní vzala si nejnutnější věci bydlela u kamarádek a vždycky vysoudila byt.Nenechte se obrat!!Chlapi se nestratí!Vašim dětem se byt jednou bude hodit.Na ulici vás nikdo s dětmi nevystěhuje.Držím pěsti :27: :27:
10.06.2008 - 13:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » doldi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím, že pokud máte každý svůj úvěr, tak to vyjde jak se říká nula od nuly.. Ale pokud auto nechceš, měl by Ti ho při vyrovnání taky doplatit, aby sis splatila ten úvěr, nebo aspoň část, protože úroky Ti zůstanou. Zatím ho dál plať, to všechno musí přijít až s tím majetkovým vyrovnáním, aby vám tam nevznikaly úroky z prodlení, ty narůstají geometrickou řadou ! Svěření do své péče a alimenty si nech vyměřit. Nechtěj to jako fifty fifty s barákem. Nikdy nevíš, jak to bude dál, budeme přecházet na euro... Děti mají v různém věku různé nároky a když na to přijde, tak můžeš každých půl roku žádat o zvýšení (teoreticky, jinak prostě když je potřeba )
Takže pokud budoucí bývalý manžel nebude mít na vyplacení baráku a auta, buď si musí vzít hypotéku na vyrovnání a nebo barák prodat a peníze si rozdělíte. Barák jde prodat i s hypotékou, to už by vám určitě v nějaké realitce poradili.
Telefon si začneš platit sama, v tom asi nebude problém, ne? A pojistky na barák a auto, když mu zůstanou, ať platí on. V tom bych taky problém neviděla.
Pokud je přístupnej nějakýmu jednání, tak bych se ho zeptala rovnou, jestli si chce nechat barák a vyplatí Tě, ikdyby si měl vzít nějaký překlenovací úvěr nebo hypotéku. Jinak mu na rovinu říct, že ty taky nemáš na vyplacení, tak to budete muset prodat.
Jediné řeření, aby se nemusel prodat barák, by bylo sepsat smlouvu u notáře v tom smyslu, že vám oběma zůstane, že budete spolupodílníci, přičemž on bude dál platit úvěr na barák až do splacení, když tam bude bydlet a ty nebudeš muset přispívat ani na úvěr, ani na daň, ani na pojištění protože tam bydlet nebudeš, s tím, že jakmile vaše dítě dosáhne 18 ti let, tak tu půlku přepíšeš na něj. Proti tomu přece nemůže říct ani popel. Ale asi se chce informovat u notáře, jakou by to muselo mít formu.
10.06.2008 - 12:37 | Filtr
(Blíženci) Nuna » doldi
Já už jsem sama skoro dva roky a ještě před rozchodem jsem se docela dost v manželství trápila. Ten první rok to bylo kruté,protože jsem totálně změnila celý svůj život. Odprostit se od závislosti jak duševní tak materiální na chlapovi - to šlo těžko. Přestěhovala jsem se, začla jsem po 10 ti letech chodit do práce,našla jsem si přátele a svůj styl života,který mi vyhovuje. Ale trvalo přesně rok, než jsem bejvalého vytěsnila ze srdce úplně.Jednoho dne jsem se probudila a najednou tam nebyl. Vycházíme spolu dobře, domluvíme se na všem,jsme kamarádi, když má dobrou náladu, tak se nám i jako rodině věnuje - možná mu to taky čas od času chybí a vadí mu, že je sám a jen se mu postelí prohánějí davy žen. Až nebudeš cítit nenávist ( takové to" až ho nová láska nakope..),tak budeš mít taky vyhráno. Pokud on někoho má, bude pro Tebe ten rozvod i snažší, není předpoklad, že by dělal nějaké scény a schválnosti, bude to taky chtít vyřešit v klidu. Taky budeš jednou v pohodě :3: Hele ale víš co já Ti závidím? Že jsi zhubla! Já to měla naopak, těmi nervy a depresemi jsem se prožrala a mám o 20 kilo víc :24: A že se najde ještě někde ten pravý? Tomu věř! Chvilku to potrvá, ono není dobře hnát se z jednoho vztahu do druhého,ale jednou přijde a bude to hezké :15:
10.06.2008 - 11:11 | Filtr
(Ryby) Zdenda
tím,že odejdeš před rozvodem nic nepokazíš,je to lepší než se sním přehadovat.Jen je důležité,aby si měla černé na bílém sepsané majetkové vyrovnání a pokud máte nezletilé děti musíš nejdříve zažádat o svěření do péče na OSPODu+žádost o alimenty před a po rozvodu!Bez toho tě bohužel nerozvedou.Jen nezapomen na to,že pokud se budeš stěhovat do jiného okresního města než máš trv.pobyt,tak se může stát,že se vám soud pořádně protáhne.Já čekala na hloupé svěření do péče víc jak půl roku a to jsme měli dvě stání.Držím palce.
10.06.2008 - 10:59 | Filtr
(Ryby) doldi » Sem.miš
moc díky, tyhle věci člověk obvykle opravdu neví. Bydliště si přehlásím asi hned, bude to tak nejlepší. Jinak počítám s tím, že mě bude muset vyplatit, takže bude zřejmě muset barák prodat. Jen ještě nevím, máme úvěr a ručíme nemovitostí, jde to prodat i takhle? Máme teda dva úvěry - každý jeden. Vychází to finančně asi nastejno, jeden na auto a jeden na barák. Auto nechci, barák mu nechám, mám ten úvěr dál platit? Nebo mu to nechat a nechtít alimenty? Ale zas já alimenty chci... účet máme každý svůj, to je v poho, já platím spoření dítěti, pojištění dítěti, školku, domáctnost, on platí kolem baráku, telefony, pojištění baráku, pojistku za auto a tak... Kua...to bude zamotané... :23:
10.06.2008 - 10:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Když se stěhuješ před rozvodem, je lepší se rovnou dohodnout, co si vezmeš s sebou a co zanecháš manželovi. A je lepší to sepsat, abys pak u soudu, až k tomu dojde, měla něco v ruce, protože těma nervama a stresama se ti dobrá polovina vykouří z hlavy. Jestli máš kam jít, jdi. Jestli je manžel aspoň trochu solidní, bude rozumný. Možná Ti pomáhá i proto, že tajně doufá, že nebudeš dělat problémy, pokud je příčinou rozchodu on. A jinak, když budeš odstěhovaná, fakt nebraň manželovi vídat dítě, to většinou působí jako červenej hadr na býka a pak manžel může dělat naschvály právě při vyrovnání majetku. Nehledě na to, že dítě ho má pořád stejně rádo a nechápalo by, proč ho najednou nemůže vidět. Lhát nemá cenu, dítě vytuší zradu a bylo by ve stresu i po odchodu do jiného bytu.
Co se týče peněz - zažádej hned po odstěhování na soudě o vypočtení výživného z důvodu, že nežijete ve společné domácnosti. Na dítě Ti prostě přispívat musí. Někdy otcové přispívají i dobrovolně, ale pokud se budeš rozvádět, stejně se bude jednat o tom, jak dlouho nejste spolu, kolik Ti zaplatil, kolik dluží atd.
Další věc - pokud máš trvalé bydliště ve společném bytě, jsi povinna platit stále polovinu nájmu, resp. polovinu fondu oprav a zálohy na vodu, teplo atd. Pokud zajdeš na realitku, situaci jim vysvětlíš a zálohy za sebe a dítě zrušíš, můžeš přispívat manželovi, který tam zůstane a bude plati vše ostatní jen polovinu holého nájmu, resp. polovinu fondu oprav. Tím, že tam nebudeš bydlet, nespotřebováváš nic jiného a nemusíš nic platit.
Ale - jestli chceš dostávat přídavky na dítě a sociály, případně doplatky do životního minima, které si můžeš vyběhat na sociálce na Městském úřadě, tak se budeš muset trvale přihlásit v tom bytě, co budeš sama. Jestli je tam ale hlášený trvale ještě někdo jiný, musela bys udávat jeho příjmy. A nebo zůstaň přihlášená u manžela, ale pak musíš udávat jeho příjmy a budeš mít míň korun. Hlavně, pokud na sebe tyto příjmy nemáš, musí si je u zaměstnavatele manžel zrušit a ty si je nech napsat na sebe. Zeptej se na sociálce, jak to je s rozdělenou domácností, abys nepřícházela o peníze. Někdy stačí čestné prohlášení a kopie žádosti o rozvod s tím, že po rozvodu se to doladí.
Až dojde na majetkové vyrovnání, je fakt lepší mít právníka. Je tolik kliček a gumových paragrafů, že se v tom běžný člověk nevyzná. Jinak pokud se majetkově nestihnete vyrovnat do 3 let, zůstává vše tak, jak si to uděláte po rozvodu co se týká majetku jako je nábytek, auto, stavební spoření, peníze na tvém nebo jeho kontě ( pokud máte společné, je lepší si po odstěhování udělat kaaždý svoje ). A to, co je psané na oba, jako bývá byt - to zůstane po třech letech ve spolupodílnictví, budete majiteli oba. To by znamenalo pořád platit půlku fondu oprav pro toho, kdo by v bytě nebyl a pokud by byly nějaké náročnější opravy, kde by se připlácelo, pak také půlku. Pokud by se byt pronajal, půlku zisku.
Zatím mě nic jiného nenapadá.
10.06.2008 - 10:13 | Filtr
(Ryby) doldi » Nuna
děkuju děkuju děkuju....já to přesně takhle cítím, že bude líp, že třeba budem lepší kamarádi než manželé, na malé visí, takže prostě věřím, že aspoň tohle nevzdá. A nejvíc se těším, až ho jeho nová láska nakope do ... :21: a on za pár let zjistí, co ztratil. Jediné, za co jsem momentálně vděčná je, že jsem zhubla 12 kilo... :20:, ale vím, že to se taky srovná, až se uklidním.. :10: Jinak vidím, že ty jsi těžce v poho, takže už se těším, až budu taky. Já už se prostě asi toho stěhování spíš nemůžu dočkat ... :6: A třeba na mě někde někdo čeká, že jo? :3:
10.06.2008 - 08:48 | Filtr
(Blíženci) Nuna » doldi
Někdy to prostě nevyjde no. :24: Taky jsem si tím prošla a nejsem tu jediná,rozvedených lidiček se tu najde :1: Je to těžký,ale dá se to zvládnout a po čase budeš ráda,že jsi ten krok udělala. Nikdy není rozchod vina jen jednoho člověka,jde o to poučit se ze svých chyb a věřit, že příště bude lépe. Ležely mi dlouho v hlavě ty děti,ale dneska vidím, že to byla hloupost, Děti jsou přizpůsobivé a navíc rozvodem rodiče neztrácejí, někdy naopak rozvedení lidé mohou být svými dětmi lepšími rodiči,než když spolu žijí. Takže to jistě všechno zvládneš. Držím palce a klidně piš, jak se to vyvíjí. :15:
10.06.2008 - 08:16 | Filtr
(Ryby) doldi » Nuna
Manželovi jsem to oznámila, nic nenamítal, dokonce je ochoten mi pomoct se stěhováním. Takže balím. Jen jsem se bála, aby nebyl s odstěhováním se problém s majetkem. Nejdu k nikomu, naštěstí je v rodině volný byt. Je mi jasné, že to není sranda, ale už to dál nejde. Dítě máme jedno, to jsem mu řekla, že jde, ale že ji může kdykoliv vídat a že naopak budu ráda, když mi pomůže, jde totiž do první třídy. Chci se rozejít pokud možno v dobrém. Vím, že to nebude lehké, ale věřím, že to zvládnu. S majetkem to bude katastrofa, ale nedá se nic dělat. Právníka hledám, sama bych měla obavu. Je mi hnusně...malá má dnes narozky a já od rána brečím....samozřejmě radostí (před ní). On ani nepřišel na noc domů a malé řekl, že jí popřeje v sobotu. Tak co si o tom myslet, že jo... není na co čekat.
10.06.2008 - 06:27 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Tím,že se odstěhuješ ještě před rozvodem, nepřicházíš o majetek,který jste nabyli ve společném vlastnictví. Nejdřív bude soud o děti - máte li nějaké, potom samotný rozvodový a nakonec majetkový - pokud se tedy nedohodnete po dobrém. Po právní stránce v tom problém není. Jde o to, že manželovi se taková akce nemusí líbit a může začít dělat naschvály. Osobně bych se přimlouvala za to si s ním alespoň promluvit, než uděláš takový krok a určitě pokud už jsi rozhodnuta se rozvádět na nic nečekat a začít co nejdříve. A zcela jistě si najít právníka, protože věř, že majetkové soudy jsou daleko větší svinstvo než soudy rozvodové. Člověk,když se cítí ukřivděn a ublížen, dokáže pro každou utěrku vyvádět neskutečný věci :25:
09.06.2008 - 23:26 | Filtr
(Panna) alassea
Ja si myslím,že keď sa odsťahuješ,tvoje nervy ti za to budú vďačné,pretože to bude dosť perné obdobie,ja by som to tak urobila.Držím palce. :15:
09.06.2008 - 22:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ***, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
neporadím, neboť nevím :2: ... ale tusím tu na webu někdo kdysi dávno nabízel poradenství v tomto oboru, tak zkus zapátrat, bylo to někde v diskuzi, ale bohužel si opravdu nepamatuju nick té uživatelky... pátral bych někde v archivu, je to opravdu už tak měsíc, možná víc... zkusím se po tom mrknout, ale věnuju tomu tak minutu :)


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »