Alter ego?


26.04.2008 - 21:21
(Lev) WOAM
Alter ego?
Pěkný den přeju! Chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že je v té hmotné realitě možné, aby člověk někde na světě skutečně nalezl své "druhé já". A teď nemyslím fyzického dvojníka, ani člověka s podobnými zájmy, ale kohosi, s nímž se v životě pohybujeme paralelně. Kdy ty dvě osoby nezávisle na sobě ovlivňují podobné faktory i události a tím pádem se i jejich osobnosti a mysli vyvíjejí podobně. -Tohle se mně samotné stalo už asi třikrát.- Ale v té otázce jdu dál.Ve zhruba posledním půlroce se mi v životě objevuje velmi zvláštní vztah, kdy nejen osobnosti, uvažování a vzorce myšlení odpovídají jeden druhému, nejen životní události jako vliv rodiny a podobné věci, ale i zdánlivé maličkosti jako nárazová nálada dne - jsou téměř identické. (Ačkoli oblasti zájmu i životní styl se různí!) Kdy jeden z nás dvou prožívá nějaký pocit a ten druhý si jej 200km daleko od něj a neinformován prožije také. Kdy při setkání pociťujeme naprosto identickou nutnost se nějak vůči tomu druhému zachovat - ta nutnost se ale neprojevuje "jen" oboustranně stejně psychicky (což přeci jen může záviset na momentu a atmosféře situace), ale zcela běžně i fyzickým pocitem nebo pnutím.Myslíte, že tohle jsou ještě pořád náhody? Nemůže to být nějaká podivná interakce dvou podivně podobných duší? A co vy, stalo se vám někdy něco podobného?

Řazení:
28.04.2009 - 23:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Někde jsem četla,že každý máme na světě takového člověka.Mě nedávno překvapila úplně jiná věc,jen tak jsem si na internetu něco hledala a narazila jsem na jméno a příjmení nějaké ženy,kterou neznám a ta se jmenovala úplně stejně jako já za svobodna,ale to by nebylo tak zvláštní jako to,že ta samá žena se učila na stejné střední škole jako já,akorád o patnáct let později a vyhrála stejnou soutěž jako já,když jsem byla na té škole,fakt mě ta náhoda zarazila,byla tam i její fotka a jedno z mých dětí se zrovna kolem mě šmrdolilo a povídá mi:"Mami,ta paní je ti trošku podobná."Měla jsem pocit,jako bych se nějak přesunula v čase. :23:
02.05.2008 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Existuje teorie, která se mi líbí natolik, že jí věřím - že tady na světě nejsme jenom jednou. A v každém tom životě prožíváme svazky, máme rodinu, své zvyklosti a rodinné vlastnosti - a ty si neseme s sebou do dalších životů. A velmi těsně spjaté duše se v nových životech znovu setkávají, ne vždy ve stejném postavení ( např. žena + muž, pak matka + syn ), ale doslova se přitahují, aniž to vědí. A je možné, že se pak diví, jak to, že mají tolik stejného, jako by byli dvojčata nebo se znali odjakživa. A jsou lidi, kteří vědomě či nevědomky využívají onen 6tý smysl - telepatii. Myšlenka je mocná, ten druhý ji vytuší, pokud je podobně senzitivní. Taky jsou lidi, co se jim o někom dlouho zdá a vůbec neví o koho jde a pak ho potkají a on jim řekne - neviděli jsme se už někdy?

Regresivní pohledy do minulosti opravdu existují, jsou bezpečnjší než hypnóza, ale chce to absolvovat je se zkušeným terapeutem.
30.04.2008 - 17:02 | Filtr
(Štír) PrinceznaČarodějka
Ahoj, mám zkušenosti s regresní terapií. Myslím,že by Ti mohla pomoci objasnit tuto otázku. Vyhledej na internetu a pokud Tě to zaujme - vyzkoušej. Jsem zvědavá.. Já bych to osobně tipla na nějakou silnou vazbu z minulého života. Možná opravdová láska, možná sourozenci. Třeba Ti pohled do minulosti objasní Tvé dotazy a možná Ti pomůže rozvíjet Váš vztah a nebo dokonce ne. I to je možné.. Ale budeš vědět odpověď na otázku proč. :15:
30.04.2008 - 14:16 | Filtr
(Lev) mojža
Alter ego? ....může být.
Je to propojení se duší a myslí dvou jedinců, kteří se nemusejí vůbec vnímat přes hormony ... Zažila jsem a když tento vztah něco nebo někdo naruší je to TŘESK !!! protože jeden z těch dvou to víc odnese ... v každém partnerství je jeden z těch dvou závislejší) životním, mileneckém, partnerském,obchodním ale i při alter ego !!! a je to nebezpečné, pakliže jsou osoby zadané ( mnohdy dají víc na osobu se kterou jsou takto propojeni než na životního partnera což vyvolává mnohdy žárlivost a problémy!!! a nikdo neuvěří, že přes hormony to není a NIC NIKDY nebylo ... ( ovšem i opakmůže být pravdou ... onen človíček si mže myslet partner mi nerozumí s tímto je mi lépe ale ...
může přijít procitnutí ... je to ale faj, neříkat a vědět co ten druhý )
28.04.2008 - 11:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » WOAM
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Psyko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja myslim, ze do urcite miry je to mozne. Ja jsem se potkal s holkou, ktera je neco jako moje dusevni dvojce. Neni stejny clovek, jako ja, ale probihaji v ni ve stejnou dobu stejne pochody, jako ve mne. Ve stejnou noc se zda ji o mne a mne o ni a to jsme od sebe 1200km. Kdyz se se mnou neco stane, tak to vyciti. Byli jsme spolu nakou dobu ve vztahu, ale zkrachovalo to prave kvuli te prilisne podbonosti. Kdyz jsem potom travil noc s jinou holkou, tak se mi pozdeji ozvala, ze nevi, co se se mnou delo, ale tu noc nemohla vubec spat.
Jsme spolu v kontaktu porad, neni spatne obcas pobyt s nekym, kdo ma stejne mysleni, svetonazor a stejne uvazovani.
27.04.2008 - 17:29 | Filtr
(Lev) WOAM » atraM
Já jen... nechtěla řešit potenciální vztah :3: nemám důvod :1: , já chtěla jen nadhodit otázku, jestli může existovat psychický dvojník? Jestli je možné, abychom skrze někoho jiného skutečně našli své "druhé já" - "alter ego"...? Nikoli "jen" blízkého, ale daleko spíš přímo duševně spjatého člověka...? :25: :13:

Nicméně k tomu vývoji jen tolik, že to je to, co od vztahu momentálně očekávám s náručí nejvíce dokořán. :1:
27.04.2008 - 16:49 | Filtr
(Štír) atraM » WOAM
Myslím, že to vnímáš docela dobře,
protože na světě jsme taky přece proto, abychom sbírali zkušenosti a nějak se vyvíjeli. A ktomu je přece jen zapotřebí i sem tam nějaká ta třecí plocha :-)))) a jiné úhly pohledu...
27.04.2008 - 03:32 | Filtr
(Lev) WOAM » atraM
Jojojo, o rodině duše už jsem slyšela mnohokrát. Právě že tenhle tvor by ale v té mojí "rodině duše" musel být buď já sama, anebo moje zdařilé dvojče. A jako "ten jediný pravý a dokonalý vztah" by to podle mě rozhodně skončit nemohlo už jen proto, že by to bylo skoro jako bych si povídala se zrcadlem. Ale dívat se do něj dlouho a neustále, tak se mi "okouká" a dost brzy uvidím i vady na kráse - kdy je na tom nejveselejší samozřejmě to poznání, že je máme velice podobné a podobně stejně neřešitelně je vidíme. A potenciální vztah by zkrátka dojel na bezvývoj, jakkoli silného pochopení by se člověk dočkal. =)))
26.04.2008 - 23:48 | Filtr
(Štír) atraM
Jo a ještě jsi mi tím připomněla můj oblíbený film Dvojí život Veroniky :-)
Je to vpodstatě přesně o tom
26.04.2008 - 23:46 | Filtr
(Štír) atraM
Řekla bych, že to je nejspíš to, čemu se říká "rodina duše".

Na světě je prostě propojeno všechno se vším..., a navíc ty dušičky ze stejného hnízda bývají podobněji vyladěny.

Většinou takových bytostí máme hodně, a zdaleka ne se všemi se potkáme. Spousta lidí si představuje, že to jako je "ten jeden jediný" člověk, který na ně v dáli čeká a že jedině s ním je možné mít ten pravý přešťastný partnerský vztah. Ale ono to asi tak horké nebude...

To s tím propojením na dálku znám, jen trochu v jiné formě. Třeba tak, že na toho člověka po půl roce dost intenzivně myslím, a on mi pak druhý den ze zahraničí zavolá, jestli jsem vpořádku, že se mu o mně zdálo...

Je prostě spousta věcí na světě, které jsou úžasné a skoro nevysvětlitelné... A rozhodně v tom nejsme sami :-) :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »