Stáří v horoskopu


27.03.2015 - 22:57
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele xMaudx, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Stáří v horoskopu
Mám prosbičku, jak najdu v horoskopu, co mě čeká ve stáří, je horoskop časově nebo věkově rozdělen?

Řazení:
27.12.2015 - 01:19 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » vlna.c
spočítat se to dá stejně jako běžný radix, jen tam zadáš souřadnice nového bydliště, příp. změníš časové pásmo. pozice nativních planet zůstane stejná, jen se změní domy, a podle toho je právě dobré vybrat místo, kde ti nějaké planety (ideálně dobrodějové, a neměli by v radixu být příliš poškození, např. saturnem nebo plutonem) padnou na hlavní osu, příp. do nějakých "výhodných" domů). čili když má někdo třeba trigon venuše/jupiter mezi 3. a 11., může se mu dobře dařit po pracovní a finanční stránce na místě, kde se mu tahle konstelace přesune do 10. a 2.
27.12.2015 - 01:10 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » samostatná jednotka
tak pokud se ti teď v práci daří, tak samozřejmě není důvod relokovat :) s tou analýzou současný tranzitní situace máš pravdu, tobě už od léta běží tranzity výborný pro kariérní růst - koncem srpna ti jupiter šel přes venuši coby vládce mc a celá konstelace byla zdůrazněná hlavně tím, že cca od začátku srpna ti progresivní venuše stojí přesně na mc - tam se to muselo v tý pracovní oblasti začít obracet k lepšímu... ten podzim příštího roku bude každopádně výživný nejen kvůli přechodu jupitera přes slunce a potažmo mc, ale i proto, že kolem 25./26. října (´16) ti bude stát jupiter na mc a zároveň saturn na asc... dle mých zkušeností tahle dvojka na hlavních osách = kámen nezůstane na kameni... jinak třeba já osobně jsem v době průchodu saturna přes asc a potažmo jedničkou prožívala výborný období, byla to taková doba sklízení plodů... u tebe by myslím zrovna v tom říjnu třeba k nějakému tomu povýšení klidně dojít mohlo (ostatně tranzitní saturn přes asc se často interpretuje jako že člověk je vedený k tomu, aby přijal nějakou novou zodpovědnost).
tak pravda, místo gauqelinova sektoru jsem mohla říct, že ta konjunkce je prostě angulární :) gauqelinovy sektory jsou koncové úseky padajících/výsledných domů (3, 6, 9, 12). tahle teorie se opírá o statistiky m. gauqelina, který analyzoval tisíce horoskopů lidí, kteří se proslavili v nějakém oboru, a přišel u toho na to, že planety odpovídající oboru, kterému se věnovali, ti lidi často měli právě na koncích padajících domů. to bylo samozřejmě originální zjištění, protože v tradici se padající domy a planety v nich považovaly za slabé, jakoby neschopné se správně projevit, a naopak nejsilnější vliv měl být v rohových domech, ale podle gauqelina planety nejsilněji působí když kulminují (tj. blíží se k mc) nebo vychází (blíží se k asc). viz graf tady https://en.wikipedia.org/wiki/… - nejvíc profesionálních sportovců má mars v 9. nebo 12. domě, naopak třeba v 1. domě, kde by dle tradice měl být mars mimořádně silný, je to minimum. taky objevil analogie mezi povahou planety a povoláním, které vykonávali lidi s danou planetou v g. s. - spisovatelé tam často mají lunu, sportovci, vojáci nebo lékaři mars, herci a politici jupiter, politici, lékaři a vojáci saturn (u ostatních planet se výrazná statistická odchylka neprokázala).
každopádně hodně astrologů na základě téhle teorie považuje planety v g. sektorech (hlavně té 9 a 12) za silný kariérní ukazatel, a to i v případě, že třeba v 10. jsou nějaké další planety.
já jsem si to sama ověřila u radixů vrcholových politiků - oni sice nezřídka mají takové ty "silácké" horoskopy s nacpanou jedničkou a desítkou, ale často narážím na to, že slunce a saturn - planety nejvíc související s autoritou - tam jsou třeba ve 12... (putin, bush jr., blair, mao, a extrém s asi 5 planetama vč. slunce a saturna je eda beneš), s tou devítkou jich je taky dost --- takže vidíš, další důvod, proč do politiky (já jsem zas blíža s marsem v rybách jako klaus, tak možná se na starý kolena potkáme v nějakým tom souboji o křeslo :61:) ne, ale myslím, že ta ekonomika je u tebe výborná volba - merkur, který máš v konj. se sluncem, je mj. signifikátorem obchodu a obchodníků, navíc je v recepci s venuší, ta signuje peníze a hmotné statky obecně, navíc luna/jupiter ve 2...
26.12.2015 - 14:21 | Filtr
(Býk) Petr9 » vlna.c

třeba tady:
http://www.astro.com/cgi/…

zadáš svoje údaje narození ... a pak se přepneš na Special charts ... a tam si vybereš nějakou Astromapu (World, Europe, America) ... a ono ti to na té mapě spočítá souřadnice (ve tvaru barevných čar), na kterých se při relokaci tvoje planety dostanou na nějakou hlavní osu (MC, IC, ASC, DESC)

časem tu astrokartografii možná přidám sem na najdise - mám něco podobného rozdělaného ... ale zatím tam bojuju s těma ASC/DESC čárami :14: - tak to není tak horké :)
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
26.12.2015 - 13:17 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » předsedkyně SVJ
Ha! to že mám obdobné kvality jako náš Miloš vím. :61: Ale zatím u sebe nepocituji žádné politické ambice...zatím. :5:
S tou relokací to je těžké, já umím jen německy a to tak že sem domluvím, ale o nějaké rozsáhlé odbornosti už to taky není. Navíc umím jen české účetnictví, takže ani s žádnou specializací nemám kde uspět ve světě. Já potřebuji být někde za rohem, jako jsem vyla ve Vídni, abych mohla být za 2 hodiny doma autem a být tu pravidelně. Mě to zahraniční samo vyhodilo zpět, pořád nad tím přemýšlím proč. Byla jsem otrávená a najednou přišel tranzit jupiter kvadrát saturn a pod nos mi přišla nabídka práce zase tady u nás v mém oboru, tak sem si řekla, že tím nebudu opovrhovat. A už ted dostávám nějaké náznaky od vedení o čem hovoří od září průjezd jupitera přes moje slunce a do 10. domu a to vše mi bude ještě trigonovat jupitera s lunou. Takže ted mě nikdo nikam nedostane.
Mohla by jsi mi ještě objasnit co to znamená ta konjunkce merkura a slunce v tom quaqelinově sektoru. Nikdy jsem o tom neslyšela. Na druhou stranu ta konjunkce je silně poškozena neptunem, tak mám strach abych po něčem netoužila a nebylo to zmařeno.
26.12.2015 - 05:08 | Filtr
(Štír) vlna.c » předsedkyně SVJ
O tom jsem dlouhodobě přemýšlela. Když někdo třeba není úspěšný doma. Jestli horoskop někde v zahraničí může zlepšit jeho pracovní situaci.

Pripadne, jak se to dá spocitat
26.12.2015 - 00:19 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » samostatná jednotka
no, pokud na narážíš na železnou lady m. t., tak ta měla stélium v 11., který mj. souvisí s politikou - a u tebe to pluto vládne 11., čili spojení mezi kariérou a politikou by tam bylo (navíc saturn v 11., ten taky často mívají politici... a napadá mě taková humorná souvislost, že kombinaci slunce ve vahách, luny ve vodnáři a uranu v 1. má mj. současný pan prezident - nechceš to aspoň na regionální úrovni v tý politice zkusit? :61:
jinak myslím, že tvůj horoskop nějak výrazně neukazuje na pozdní seberealizaci, jediné, co by tomu tak odpovídalo, je ten mars (vládce 4.) v konjunkci s venuší (vládce mc), ale máš tam mnohem výraznější kariérní signifikátory, třeba tu konjunkci slunce/merkur v gauqelinově sektoru nebo plutona jako spoluvládce 10. v 10.. to je silná konstelace... a ten pluto u tebe hlavně není nijak vázaný na 4. (leda sextil na venuši coby spoluvládce).
ale s cizinou bych to určitě nevzdávala, když máš tak silný 9.... já nevím, zkoušela sis ten horoskop relokovat třeba tak, aby ti větší část toho stélia v 9. padla do 10.? nebo aspoň slunce přesně na mc? prostřednictvím týhle metody by šlo zjistit, kde by se ti vedlo nejlíp.... mám kamaráda cizince, kterému se pro změnu nedařilo doma, ale v čechách jo... no a on má obě hlavní osy v pohyblivých znameních (asc ryby), 2 planety ve 12. a neptuna coby vládce asc v 11.... při relokaci horoskopu do prahy se hlavní osy posunuly do kardinálních znamení (asc na 0° berana), neptun do 10. z 11., mars (spoluvládce nativního asc, vládce relokovaného) z 9. do 8., merkur ze 12. do 11 a další věci - prostě ten relokovaný horoskop je kariéře mnohem víc nakloněný než původní, hlavně s ohledem na obor, ve kterém dotyčný pracuje... tak něco podobného bych si být tebou vyzkoušela s vlastním radixem :)
25.12.2015 - 23:58 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Roseanne
tak ty máš vládce asc přesně na mc, takže myslím, že ta potřeba realizovat se tam bude celoživotně :) lidi, kteří mají 10. dům nějak takhle zvýrazněný, si často i po odchodu do důchodu najdou aspoň nějakou "společensky prospěšnou" aktivitu nebo koníček, něco, při čem si můžou připadat užiteční... v čem se realizovat, to bys asi ty měla vědět nejlíp ty - co tě nejvíc baví, k čemu máš vlohy (pokud nevíš, začátkem r. 2019 ti uran vstoupí do 6. domu a asi rok na to se navíc dostane do trigonu na nativní pluto - tranzity urana pracovními domy skoro vždycky přináší nějaké turbulence v oblasti práce, tady by to mohl být nějaký originální nápad, do čeho se vrhnout, takže tam by ke změnám určitě mělo dojít).
jinak nevím, no, plutona ve vazbě na pracovní domy mají často různí léčitelé, lidi, kteří nějak pomáhají druhým, princip je zhruba v tom, že pokud člověk zpracuje vlastní démony (pluto), získá díky tomu silný vhled a určitou schopnost "uzdravovat" druhé - ty máš navíc obě mužské planety v rybách, to by mělo posilovat ten altruismus a humanitní sklony. a moc hezká je ta konjunkce merkura a jupitera ve vodnáři, navíc ve třetím domě, to je ideální konstelace pro naučení se čemukoliv :)
jinak máš dvě důležité osobní planety ve 4., takže některé věci tam můžou být odsunuté na stáří... a markantní mi to přijde hlavně u té venuše (obecný signifikátor vztahů), která navíc vládne desc (dům partnerství) - čili tam to může být téma lásky na starý kolena, vztahové prvky vázané na 4. často mívají lidi, kteří potkají "toho pravého" až k stáru. hlavně choď do společnosti, mezi kamarády... (venuše vládne i 11.) každopádně hodně štěstí! :37:
24.12.2015 - 13:52 | Filtr
(Váhy) samostatná jednotka » předsedkyně SVJ
A co takhle moje pluto na konci 10. domu. Nebude ze mě na stará kolena nějaká železná lady? :16: Čas si myslím, že mám opravdu přesný, několikrát jsem si to už ověřila přes tranzity na osy a bylo to vždy přesné.
Také slunce opět na konci 9. domu, v zahraničí jsem byla, ale nedařilo se mi. Že by vše až na staré kolena?
24.12.2015 - 11:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » předsedkyně SVJ
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, jsem :4: Velmi děkuji za vyčerpávající výklad, který je velmi inspirativní. Faktem je, že stále něco studuji. O celoživotní práci se asi opravdu moc mluvit nedá. O studiu na VŠ ale už neuvažuji, nepřijde mi to už moc důležité, i když nějaký ten certifikát z nějakého oboru bych možná zvládla. Do důchodu mám ještě daleko. :4: Jste moc šikovná. :15:
24.12.2015 - 01:15 | Filtr
(Ryby) Roseanne » předsedkyně SVJ
Šikovný výklad, jsem teď dva roky v částečném inv.důchodu., přemýšlím jak se dál realizovat ,, na stáří"... do plného důchodu mám ještě daleko...
23.12.2015 - 22:43 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Mi.
tak luna je ve 4. domě doma (pokud teda člověk pracuje s analogií znamení a domů), to určitě není špatná konstelace pro záležitosti 4. domu. s tou problematičností osobních planet ve 4. nejde o to, že by "škodily" stejně jako např. transsaturny, spíš o zmíněný fakt, že se prostě projevují později v životě, člověk k nim musí "dozrát". lidi se silně prosazenou čtyřkou většinou mívají jiný vývoj, dlouho zůstávají jakoby v dětské roli, jsou silně fixovaní na domov a rodinu (byť ne vždy dobrovolně), cokoli je mimo domov, je pro ně cizí a nepřátelské - z toho pak často plynou ty různé problémy.
23.12.2015 - 22:38 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » mawuska
takže ty jsi ta kámoška? no, teď když vidím radix, už ten zájem o stáří docela chápu. ty tam hlavně máš extrémně silný propojení mezi 1. a 4. domem - vládce asc (a zároveň spoluvládce mc!) ve IV, vice versa vládce 4. domu v 1., navíc několik kvadratur mezi 1. a 4., čili je tam silná vazba... 1. vypovídá o sebeprosazení, iniciaci nových věcí a obecně o schopnostech člověka - a pokud je jeho vládce ve 4., může to právě mít ten význam, že všechny tyhle věci se naplno rozjedou ve stáří (ostatně nejomletější výklad vládce 1. ve 4. je něco jako "zrozenec se bude naplno realizovat na sklonku života"). když ten merkur spoluvládne 10., může se to týkat i profesní oblasti... navíc 10. je kromě kariéry, pověsti, sociálního statutu atd. i domem "výsledků" - takže pokud jsi třeba dlouhodobě pracovala na nějakém projektu nebo se něčemu věnovala, ve stáří můžeš začít sklízet plody tohohle úsilí. ale ten merkur je v radixu poměrně neharmonicky aspektovaný, takže by to nemuselo být jen tak.
každopádně mě ještě zaujalo, že skoro všechny konstelace vztahující se k té 4. máš vázané na pohyblivé znamení a jejich vládce, takže summa summarum to asi bude dynamický, svěží stáří vyplněné učením se, sdílením a poznáváním nových věcí, pokud jsi v životě zanedbávala studium nebo společenský život, tady by se to mělo rozjet. navíc spoluvládce 4. jupiter je v 9., takže třeba nějaký to studium na vš bych nevylučovala, ale nemusí jít jen o studium, může to být něco ve smyslu sám se pasovat do té roli učitele (poradenská, terapeutická, publikační činnost?)
navíc ty budeš mezi lety 2023-2024, kdy se asi budeš chystat do důchodu (pokud je teda rok narození správný) mít poměrně radikální tranzity, které by klidně mohly ukazovat na nějakou rapidní změnu v životě - cca od poloviny 2023 ti půjde uran přes nativní jupiter, na jaře 2024 přijde jupiterská revoluce a kolem dubna se tranzitní jupiter s uranem dostanou do konjunkce s nativním jupiterem, potom ti pár měsíců jupiter půjde 10. domem a koncem r. 2025 se uran dostane na mc. tam podle mě ta potřeba myšlenkového/ideového a potažmo možná kariérního růstu (jupiter) bude silná... uran přes mc se dá interpretovat jako osvobození se (uran) od práce a kariéry (mc), to by v kontextu věku tak odpovídalo odchodu do důchodu, ale slyšela jsem o lidech, které zrovna tyhle tranzity v pozitivním slova smyslu "nakoply" k něčemu novému :) takže asi tak. sakra, já už chci taky do důchodu.
23.12.2015 - 09:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » předsedkyně SVJ
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Mi., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tam ale asi zalezi na planete ne? Ja mam treba ve 4 dome lunu a ta si myslim, ze muze byt v jistem smyslu prave pro to stari idealni. Ale nevim, jen hadam. Podle me hlavni problem muze nastat spise u pomalych planet..
22.12.2015 - 15:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele mawuska, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Prosím, zdali by mi mohli přítomní učenci astrologie napsat své poznatky a názory, jak by definovali dobu stáří v mém horoskopu ?
31.03.2015 - 09:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele xMaudx, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právě jsem se dočetla že podle Květoslava Minaříka, se může hrot domu počítat, jako "střed" domu, podle hrstky astrologů, kteří s domy takto pracují, to docela sedí.
28.03.2015 - 20:07 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » předsedkyně SVJ
Musíme brať do úvahy aj fakt, že sú rôzny systémy domov a neexistuje zatiaľ konsenzus, ktorý systém používať. Tak môže byť v jednom systéme planéta v jednom dome v druhom systéme v druhom dome. Tieto konjukcie planét s hrotmi by mali teoreticky fungovať, ale tiež som sa stretol s rôznymi prístupmi. V takýchto prípadoch sa snažím prísť prakticky na to, čo funguje, či už skrz tranzity, alebo vlastnosti, osud daného človeka. Dekády si všímam, aj s nimi odporúčam pracovať a v podstate to funguje, napríklad ak má niekto MC v Rakovi ale Slnko v tretej tretine domu v Levovi, tak síce by chcel zažiariť ako Slnko v povolaní, ale musí si najprv prejsť cez Raka, takže ak má takýto človek menej rokov, tak sa to Slnko ešte u neho nemusí prejavovať.
28.03.2015 - 19:54 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » Martin_B_D
no podle mě právě planety na konci domů jsou slabý místo týhle metody... většina astrologů se přiklání k tomu, že planeta do cca 5° od hrotu domu už do něj spadá, říká se i, že nejsilnější vliv planety na dům je právě kousek před jeho hrotem... sama mám 3 angulární planety - teoreticky jsou na konci výsledných domů - ale osobně jejich vliv cejtim spíš v těch kardinálních domech a hlavně bych řekla, že už v dětství se začaly silně prosazovat resp. už v dětství jsem byla nějak konfrontovaná s principy, který představujou. no ale sama nevim, nikdy jsem s tou dekanovou teorií nějak moc nepracovala, tak možná v ní se ty planety berou ještě jako součást domu, kde jsou.
28.03.2015 - 19:50 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ » xMaudx
má ta kamarádka přesný/rektifikovaný čas narození? 2°, to může být otázka pár minut. a určitě bych se taky podívala, jestli ve 4. domě nebo poblíž IC není nějaká planeta, protože ta by celý význam toho domu modifikovala. jinak jo, pokud čas sedí, brala bych plutona jako hlavního a jupitera jako sekundárního signifikátora.
28.03.2015 - 13:26 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » xMaudx
Jupiter sa dá počítať ako doplnkový vládca.
28.03.2015 - 13:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » xMaudx
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele xMaudx, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mám kamarádku, která má hrot 4.domu 2 stupně před znamením Střelce, dá se to počítat tak,že vládcem je Jupiter?
28.03.2015 - 09:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele xMaudx, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky jdu to lustrovat :1:
28.03.2015 - 05:22 | Filtr
(Rak) Martin_B_D » předsedkyně SVJ
áno, súhlasím že 4. dom, staroba. Napríklad niekto so Strelcom na IC môže v starobe vycestovať, niekto s Váhami môže konečne zažiť harmonický partnerský život a zmierniť svoju povahu. Tie tretiny domov tiež podľa mňa fungujú. Einstein má Venušu na konci X. domu, teda ak sú jeho údaje narodenia správne, a ku koncu života začal hrať na husle.
28.03.2015 - 00:47 | Filtr
(Blíženci) předsedkyně SVJ
moje oblíbený téma :15:
na poměry ve stáří/koncem života ukazuje paradoxně IC (a 4. dům celkově). i proto asi někteří tradiční astrologové pracujou s tím, že třeba osobní planety ve 4. domě nejsou nic moc pozitivního, protože jejich energie se může naplno projevit právě až ve stáří (kdy už s ní člověk kolikrát nemůže pořádně pracovat)...
jinak někdo taky pracuje s rozdělením domů, ve kterých jsou planety, na dekany... první dekan značí mládí, druhý zralý věk, třetí stáří - a podle toho, ve kterým dekanu ta daná planeta je, v tý životní fázi by se měl její význam projevit naplno...
jinak ve zvěrokruhu jsou určité analogie určitých životních fází - beran je analogií narození, ryby analogií agonie, a ty znamení mezi tím označují konkrétní fáze života, blíženci pubertu, lev začátek dospělosti, kozoroh cca vstup do důchodu apod. no a slyšela jsem teda v tomhle duchu interpretaci, že člověku s jupiterem v 10. domě říkali, že "společenského postavení dosáhne ve věku jupiterově" (kolem 45) - tak v těhle intencích je signifikátorem stáří saturn... ale na tyhle interpretace bych moc nedala nebo je brala s nadhledem, klíčový je prostě IC + tranzity/progrese... zrovna nedávno jsem četla hezkej článek o tranzitech pomalých planet v souvislosti se stárnutím - je to teda jenom do 60tky :) http://www.astro.com/astrology/… dole je tam hezkej přehled všech důležitejch tranzitů.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »