Zatmění Slunce 20.3.2015


15.03.2015 - 13:08
(Blíženci) Devi
Zatmění Slunce 20.3.2015
20.března 2015 je Zatmění Slunka. Bojí se toho někdo, že mu osobně přinese něco špatného, když ho to Zatmění dotkne někde v nativu na citlivých místech, nebo v aspektu?

Řazení:
27.03.2015 - 15:57 | Filtr
(Panna) Namchan
Zatmění Slunce a Luny v roce 2015

V roce 2015 na našem území uvidíme v případě příznivého počasí jak zatmění Slunce tak zatmění Luny. K úplnému zamění Slunce na konci znamení Ryb dochází 20. března a jeho střed bude v 10.36 hod SEČ. Na našem území bude viditelné zatmění přibližně 75 procent Slunečního kotouče a bude je možné pozorovat přibližně mezi půl desátou a polednem. Toto zatmění zapůsobí zejména v Ruské federaci, na Blízkém východě, na východě a jihovýchodě Afriky, kde k němu dojde v kulminujícím bodě. V těchto lokalitách mohou v následujících dvou letech očekávat srážkové extrémy – sucha následovaná záplavami, možné jsou i boje o vodní zdroje či nábožensky motivované nepokoje.

4. dubna nastává úplné zatmění Luny ( na našem území nebude viditelné ) se středem v 14.05 hod SELČ v druhém dekanu znamení Vah a to za dosti dramatických astrologických okolností, jelikož Slunce bude stát v konjunkci se Uranem ve znamení Berana v opozici na Lunu ve Vahách. V důsledku toho lze v následujícím měsíci předpokládat v centrálním Rusku a Číně, na středovýchodně Kanady a USA zvýšené množství požárů, tornád a bouří – řádit bude zejména vzdušný a ohnivý živel, nelze vyloučit ani výbuchy sopek.

13. září pak dochází k částečnému zatmění Slunce ve znamení Panny ( u nás neviditelnému ) , které se v následujícím roce projeví zejména na jihu Afriky a to pravděpodobnými suchy, neúrodou, hladomory a šířením infekčních chorob.

28. září dochází k úplnému zatmění Luny ( u nás viditelnému ) na počátku znamení Berana ( v opozici na Slunce ve znamení Vah ) se středem ve 4.50 hod a Mars bude přitom v přesné kvadratuře se Saturnem, což vytváří výbušnou směs. V následujících dvou měsících se zvýší riziko vypovězení mírových a ekonomických smluv jak mezi jednotlivci tak mezi národy. Dá se předpokládat, že soudy zahltí velké množství arbitráží a trestních řízení. Možné jsou i výbuchy sopek, tornáda, cyklóny a rozsáhlé požáry, zejména pak v Jihovýchodní Asii a v Japonsku.

zdroj: http://www.stribrny.cz/strib.clanek…
27.03.2015 - 15:23 | Filtr
(Rak) Deilik » Dévi
No tak to bych řekl že by jste si měla uvědomit pravé hodnoty, naučit se vnímat rozdíl mezi City a Pocity :5:
27.03.2015 - 13:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Deilik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A ja to mám v exaktní opozici na mou Lunu, co mi to může přinášet? Aby jsem se mohla nachystat, jako do špatného počasí. :23:
27.03.2015 - 13:03 | Filtr
(Rak) Deilik » Namchan
To Vám gratuluji, potřebujete nabrat fyzickou sílu k dalšímu kroku, kterou nám slunce přináší. Vyvstane síla vědomí a podvědomí usne v tuto dobu :6:
27.03.2015 - 12:22 | Filtr
(Panna) Namchan » Dévi
Teď 4.4.2015 bude zatmění Měsíce a spadne přesně na můj Měsíc v mém horoskopu. :39:
27.03.2015 - 11:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Namchan
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Andreas Lubitz kopilot spáchal svůj hrozný čin 4 dny po zatmění, kdy to zatmění dělalo kvadrát na většinu jeho planet. :21: Vypátrala jsem na Googlu datum jeho narození 18.12.1987 Montabaur Německo.
20.03.2015 - 18:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » almas
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sc_fortuna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky dnes slavím 21 let :37: :1:
20.03.2015 - 11:23 | Filtr
(Panna) Namchan
Astrolog Richard Stříbrný o zatměních

Podle mého názoru je zatmění testem karmy jak jednotlivců tak celých národů. Jestliže je konkrétní zrozenec mravně silný a duchovně vyspělý, tak nemusí mít z ničeho strach a i když mu zatmění padne na nějakou osobní planetu, na vycházející či na kulminující bod horoskopu, tak to pro něj specificky nepřinese žádnou pohromu, ba naopak to může odblokovat jeho zábrany a akceleruje jeho cestu k velkým úspěchům na poli duchovním, uměleckém i světském. V opačném případě, jestliže se jedná o zrozence mravně nízkého a agresivního, to může v jeho životě spustit děje, které budou pro něj samotného i pro jeho okolí velmi bolestivé a v krajním případě nelze vyloučit ani vážné nemoci, havárie, úrazy a další pohromy. Velmi dobře to ukázal ve své Knize zatmění David Ovason. Dva příklady za všechny. Ludwig van Beethoven po určitém zatmění v citlivém bodě svého horoskopu započal tvořit svá nejslavnější díla díky nimž se stal nesmrtelným a na straně druhé je to např. Richard Speck, který dva měsíce po zatmění Luny na jeho Uranu v nativním horoskopu postřílel v roce 1966 v Chicagu 8 zdravotních sester. V prvním případě se z duše Beethovenovy řinuly tóny nadčasově krásné hudby a v případě druhém se uvolnila stavidla temným karmickým silám, které vnesly do mnoha životů hrůzu a bolest…

Posoudit vlivy zatmění celých státních celků je podstatně složitější, jelikož v každém státě je mnoho lidí velmi duchovně vyspělých, ještě větší množství lidí průměrných a také spousta zrozenců mravně slabých, na nízkém stupni duchovního vývoje, kteří mají za sebou temnou minulost. A právě po zatměních podle mých pozorování dochází v určitých lokalitách k dramatickým dějům ve společnosti i v přírodě, po kterých se ustálí nová dynamická rovnováha. Nezřídka se jedná o zemětřesení, cyklóny, výbuchy sopek, záplavy, revoluce, pokusy o převrat, sociální nepokoje apod. Ve vyspělých zemích však vůbec k takovým dějům dojít nemusí. Konají se tam třeba pouze referenda o povaze společného státu – např. kolik procent HDP věnovat na sociální výdaje, na vědu, na náboženství a na umění…

Pro astrologii je pak velkým problémem načasování těchto dějů, jelikož podle klasickým astrologických aforismů působí zatmění Slunce tolik let, kolik hodin je viditelné ( mohou to být klidně 4 roky ) a zatmění Luny pak ovlivňuje dění tolik měsíců, kolik hodin je viditelné ( zase to mohou být třeba 4 měsíce ). A protože v každém roce je zatmění více, takže se jejich vlivy překrývají a astrologické situace je pak velmi komplikovaná, nicméně pro zkušené astrology to je sice složitý nicméně ne neřešitelný problém.

V obecné rovině je Slunce v mundánní astrologii ( zkoumající osudy státních celků či celé Země ) představitelem hlavy státu, vládnoucí vrstvy či šlechty a Luna reprezentuje prostý lid, veřejnost, nálady obyvatelstva. Výsledkem zatmění pak mimo jiné bývá zvýšení napětí mezi vládnoucí vrstvou a lidem. V individuálním horoskopu pozice Slunce zjednodušeně řečeno naznačuje charakter člověka, jeho vůli a duševní naladění, zatímco Luna vypovídá o jeho emocích a rodinných vazbách. Zatmění Slunce není z pohledu astrologického ničím jiným než trochu výjimečnější konjunkcí Slunce s Lunou a zatmění Luny zase opozicí těchto těles. Zatmění pak vnáší do života jedinců, kterým padá do citlivých míst jejich osobního horoskopu , gradaci vnitřního napětí, jenž pak vyústí buď k velmi pozitivním dějům jako je např. vzepětí tvůrčích sil či nalezení odvahy k zásadním změnám nebo také vede dané zrozence nadneseně řečeno do záhuby. Vše závisí na stupni vyspělosti daného zrozence a na jeho karmě.

http://www.stribrny.cz/
19.03.2015 - 20:24 | Filtr
(Panna) Namchan » Namchan
Tak koukám, že ten přímý přenos, že to přesunuli tady:

https://www.youtube.com/watch/…
19.03.2015 - 00:41 | Filtr
(Panna) Namchan
Jinak přímý přenos zatmění bude tady:

https://www.youtube.com/watch/…

a tady je nějaké info pro pozorování, časy a města u nás:

"V následující tabulce jsou uvedeny časové údaje průběhu zatmění nad vybranými městy v České republice (jejich geografické středy). Města jsou řazena sestupně od času prvního kontaktu, tj. první města jsou ta, v nichž začíná zatmění nejdříve. Časové údaje jsou v SEČ, tedy v čase platném v době úkazu."

více: http://www.astro.cz/na-obloze/…
19.03.2015 - 00:38 | Filtr
(Panna) Namchan » Deilik
Také od paní Smolové čtu články. Právě jsem dal dohromady její videa o Černé Luně zde: http://ceske-forum.cz/index.php/…

...tedy zatím ty které jsou k dispozici, průběžně doplním.
19.03.2015 - 00:08 | Filtr
(Rak) Zemra
Nasla jsem i neco tady k tematu;
http://www.neptunica.cz/zatm283niac…
18.03.2015 - 23:16 | Filtr
(Panna) mikiduc » petamar
:3: :4: :15: díky
18.03.2015 - 23:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » mikiduc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele petamar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:3: :27:
http://www.demiurg.cz/index.php/…
18.03.2015 - 22:56 | Filtr
(Panna) mikiduc
Mě se líbí, že má zrovna svátek Světlana :27:
16.03.2015 - 12:41 | Filtr
(Rak) Deilik » dvorjana
Krásný den, DvorJano vložila jste velice hezký a pravdivý popis celého zatmění. Musím složit uznání. To se jen tak nevidí, děkuji za tip na stránky, určitě se podívám na více příspěvků.
16.03.2015 - 10:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dvorjana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dévi, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
26. března mi začíná kurz Human Design, když nabyté vědomosti spojím s astrologií, myslím si, že se mi objasní hodně toho, co se mi v průběhu mého pohnutého života se schovalo do podvědomí.
15.03.2015 - 21:31 | Filtr
(Vodnář) dvorjana
rada procitam stranky Petry Nel
http://www.astrologiepetranel.cz/ca…
tady cituje:
Částečné zatmění Slunce 20. 3., kdy Luna překryje Slunce na posledním stupni Ryb před jarní rovnodenností. Luna-nevědomí-zápisy duše (existuje pouze to, co si duše pamatuje) překryje-zastíní Slunce-vědomí, světlo, cestu, božskou jiskru v nás. Nevědomé se zviditelní, vyjde na povrch a my můžeme uvidět svůj zápis duše, karmické „zapletení“ v tomto životě, které určuje naši realitu-osud. Toto se děje tehdy, když se objeví nové poznání, uvědomění a je nám nastaven jiný obraz možností našeho života. Dle zápisů člověk žije pouze to, co si duše pamatuje, a když v duši nejsou jiné možnosti, pak ani nemohou nastat v reálném světě, člověk nemůže ani jinak reagovat. Proto se „musí“ změnit vědomí člověka, aby jinou možnost uviděl a prožil a tím si otevřel novou cestu. To symbolizuje Slunce-objevení své nové cesty, objevení své božské jiskry v sobě, která obsahuje všechny možnosti. Teprve následně potom můžeme reagovat jinak. Proto nejdříve musíme uvidět, co se skrývá v nevědomí, v zápisech duše. Když vidím, pojmenuji, řeknu pojmenování nahlas a pokud je tento zápis spojen s emocemi, je potřeba je prožít-do vybití emočního náboje až do uvolnění. Pak přijde úleva, smíření, smích… Když si prožijeme nějakou traumatickou situaci, máme tendenci negativní emoce neprožít, zavřít si je v sobě/potlačit a začít vše kolem sebe kontrolovat, aby se to neopakovalo.Tím se ale stáváme nesvobodnými. V přírodě to funguje tak, že pokud se zvíře dostane do traumatické situace, která nastane: např. když se stává potravou pro silnější druh a pokud unikne, pak reaguje na tuto situaci tak, že se chvíli chová jako šílené , zmateně běhá, kope, skáče, je nezvladatelné. Tak si odžívá stres, který zažilo, tak ho vybije ze svého těla. To my lidé si v sobě tyto traumata ponecháváme a ta zůstávají jak v duši, ale i v našem těle. Proto pokud se v době zatmění objeví „nepochopitelné“ stavy, dovolte si je prožít, nechte ty emoce skrze sebe projít, potřebují se uvolnit. A když se to uvolní, otevře se nové poznání – světlo. Zároveň mějte pochopení pro druhé, když budou zažívat své zatmění, aby mohli přivítat své svítání.

„Částečné zatmění uvidíme všude na území České republiky v celém průběhu. Slunce vychází ve střední Evropě (50° s.š., 15° v.d.; v ČR nedaleko města Kouřim) v pátek 20. března v 6 hodin 12 minut. První kontakt temného měsíčního kotouče nastane až o tři a půl hodiny později, v 9 hodin 37 minut. Slunce v té době najdeme 30° vysoko nad jihovýchodním obzorem a Měsíc v té chvíli začne „ukrajovat“ naší mateřskou hvězdu z pravého horního okraje. Jak čas poplyne, zatmění bude výraznější a temná silueta Měsíce v novu se bude postupně přesouvat doleva přes horní polovinu Slunce. Maximum úkazu, kdy Měsíc ukousne přes 73 procent slunečního průměru, se odehraje v 10 hodin 46 minut. Slunce do té doby vystoupá do výšky 37° nad jiho-jihovýchodní obzor. Fajnšmekři mohou své dalekohledy přesunout asi 33° východně od částečně zakrytého Slunce k planetě Venuši, která by za dobrých podmínek mohla být viditelná i pouhýma očima. Při své jasnosti -3,9 magnitudy a velké úhlové vzdálenosti od Slunce by to ostatně neměl být problém i bez ohledu na probíhající úkaz. Po dosažení maximálního zákrytu se Měsíc začne pomalu odsouvat k levému hornímu okraji, kde v 11 hodin 58 minut sluneční kotouč opustí. Ke konci úkazu pak Slunce vystoupá do výše téměř 40° nad jižní obzor.“

Zdroj: http://astro.sci.muni.cz/zatmeni/

Jarní rovnodennost nastává 20. 3. v 23 hodin 52 minut. Rovnováha mezi světlem a tmou. Tímto bodem se Matka Země probouzí a začíná aktivovat sílu nového počátku, tvoření. Proto můžete cítit silné, mocné síly přírody a pod moc matky Země patří i tělo. Stejně tak, jak se probouzí přírodní síly, stejně tak se probouzí i naše tělo. Proto z těla bude „vytlačováno“ to, co brání, aby se tato síla mohla projevit. Ulehčíte tělu, když projdete očistou nebo alespoň zjednodušíte jídelníček.

Merkur se dostává do konjunkce s Neptunem, což se způsobuje, že mysl je spojena s nejvyšší oktávou – božským vědomím. Dle otevřenosti a stavu vašeho vědomí budete prožívat – zklamání, nejasnost, nepochopení, nevím, rozpuštění formy, představ, očekávání. Těžko se bude komunikovat, dávat do slov to, co se děje. Je to nevysvětlitelné, nepojmenovatelné a je to tak v pořádku. Nemusíme ani nemůžete všemu rozumět, protože mysl je omezená a božské vědomí je nekonečné – Všechno a Nic. V období 19.- 21. 3. se Merkur dostává do opozice s Černou Lunou (karma) v Panně, mohou se objevovat negativní myšlenky, staré zápisy, síla myšlenky, slova, objeví se změny stavu vědomí, restart mysli, nové pochopení, vyrovnání starých dluhů. Jak jsem v úvodu psala, že náš svět leží v naší mysli, tak naše mysl se stane nástrojem, aby bylo pohnutou s naším osudem. Kam? To záleží, jak jsme na tom z pohledu karmy. V každém případě je to posun vpřed.

Od jarní rovnodennosti se začíná Černá Luna pomalu dostávat do aspektu s Plutem (20. 3. – 3.5.), který symbolizuje transformaci nastartovanou přírodním zákonem Karmy. Je to velmi mocný aspekt… K tomuto aspektu se vrátíme příští týden.

Slunce v Beranu se dostává do harmonického aspektu se Saturnem (20. – 31. 3.) a nový počátek je pevný a dlouhotrvající, který vede k větší stabilizaci, moudrosti, sebedůvěře, zralosti a vytrvalosti.

To, co v této době vznikne, má pevný a stabilní základ, který vede k uznání, k autoritě a serióznosti.

Přeji vám požehnaný týden.

S láskou Petra Nel
15.03.2015 - 15:13 | Filtr
(Lev) kaca77 » almas
děkujem.beránek je teda učebnicovej. :4:
15.03.2015 - 15:10 | Filtr
(Rak) almas » kaca77
ze mu preji ciste nebicko berankovi :62:
15.03.2015 - 15:04 | Filtr
(Lev) kaca77 » almas
gratuluju.syn bude mět narozeniny 21.3 7roků.a jestli bude zataženo a nic neuvidí tak prý bude mít zkažený narozeniny./je to malej astronom/ :117:
15.03.2015 - 14:54 | Filtr
(Rak) almas
Dotkne se moji penezenky (moje nejmladsi ma 2!.3 narozeniny 21 roku)zatmeni prirozene budu sledovat :78:
15.03.2015 - 13:27 | Filtr
(Lev) kaca77
já se těším jak malý děcko.a nebojím se protože mě a moje tranzity pluta už nic nerozhází.a pátky třináctého mám taky ráda.moje přání je vidět úplné zatmění slunce ale to se mi asi nikdy nepoštěstí. :74:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »