na stopě k poznání - počátek


03.03.2015 - 05:02
(Vodnář) Phoebe*
na stopě k poznání - počátek
Zdravím všechny, ať už více či méně odvážné, čtenáře :)Předem se omlouvám, ale mám problém se vyjadřovat stručně o těchto tématech :76:Abych došla až sem, musela jsem projít nelehkou cestou ponížení a věčného pocitu viny, díky čemuž jsem ale získala neuvěřitelné množství velmi cenných zkušeností a poznání, které bych jinak nezískala a jsem za ně vděčná. Nicméně teď teprve začínají proměny a studium, či jak to říct a mám v sobě neskutečný zmatek. Momentálně pracuju na podpoře své sebedůvěry a sebevědomí, no a tenhle výplod mých myšlenek by mělo být něco jako moje ?životní filosofie? spojená s posilováním víry v sebe sama. Některých částí textu je autorem má sestra.Každý člověk, VČETNĚ MĚ, JE JEDINEČNÝ ORIGINÁL a stejně tak má každý jeden, včetně mě, jak své silné a světlé, tak i slabé a stinné, stránky.Ideály a pohádky, jak o druhých, tak o sobě samých, si vytváříme samy pouze ve své hlavě, A TO JEN MY SAMY! NIKDO není dokonalý, a to, že někdo (nikdo) není jako z pohádky a podle našich představ a snů, JE NAPROSTO V POŘÁDKU A SPRÁVNÉ! A je tedy také naprosto v pořádku, když s někým nesdílíme stejné představy a hodnoty. Nesouhlasit NEZNAMENÁ nerespektovat a respektovat NEZNAMENÁ přijmout za své!Je přeci jen na nás samotných koho, za jakých podmínek a jak blízko, do svého života pozveme a nebo naopak vyprovodíme, či odsuneme o kus dál. My samy přece neseme zodpovědnost za následky svých rozhodnutí a činů!Správcem SVÉHO života jsem tedy JÁ sama a je tedy vždy jen na mě, jakou cestou se vydám, jak a proč, a taktéž s kým se rozhodnu tou cestou jít!To, že někoho ze svého života vyprovodím, automaticky neznamená, že ho nerespektuji, nebo že je to špatný člověk a nebo, že už do mého života nemůže nikdy vstoupit.Tak jako považuji za svobodnou sebe, tak považuji za svobodné i lidi v mém životě, stejně jako jsem je vpustila do svého života já, vpustili oni mě a tudíž stejně jako můžu vypustit ze svého života já je, tak mohou oni mě vyřadit z toho svého. Nedržím je násilím, pokud cítím, že je to třeba, podám pomocnou ruku, ale nenutím, stejně tak nevnucuji své názory a nezasahuji do jejich života proti jejich vůli. Beru každého takový jaký je, se všemi klady i zápory. K opravdové potřebě se změnit, musí dojít každý sám a pomoci mu můžeme jen tehdy, kdy sám chce a to způsobem a míře, která bude oběma vyhovovat. Vzdávám se zodpovědností za (dobré i zlé) následky cizích rozhodnutí a za životy druhých a přijímám zodpovědnost za (dobré i zlé) následky vlastních rozhodnutí a za svůj život! Za nezdary svých rozhodnutí neviním nikoho druhého a učím se ze svých chyb!Díky za dočtení a případné komentáře, připomínky, cokoli :76: :27:

Řazení:
03.03.2015 - 21:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Phoebe*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Malča, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Všichni jsme si sem přišli něco odžít..něco se naučit, pochopit a možná předávat dál..Co člověk, to pomyslný kříž, který si každý táhneme, jen má jiné podoby bolesti..Ty jsi ve svých 29 letech prošla už dost těžkými zkouškami, ale jak z Tebe cítím, nepřestala jsi věřit sama v sebe..Ba naopak, jako by Tě toto údobí ještě více posilnilo. Nevím, jaká je Tvá životní priorita..u mně je to zdraví..Když máme tento dar, můžeme dokázat moc.. :27: Tato doba patří těm, kdo se neposerou.. :14: Pokud ztratíme nebo přijdeme o peníze, vztahy, majetky, je to těžké, ale není to konec světa..Nikdy člověk nesmí přestat věřit ve svou sílu, máme jí hodně, jsme inteligentní a vzdělaní tvorové..Tak proč se poddávat strachu. Všechno je pomíjivé, nic netrvá věčně. Radosti i bolesti se střídají jako jarní počasí.. :27:
Sama píšeš, že už jsi se hodně naučila, ušla jsi kus cesty, byla dost trnitá. Já pevně věřím tomu, že nic není ztraceno. Cením si lidské vlastnosti, které se říká zodpovědnost..Někdy je to náročné, ale většinou se to vyplatí..Popros naplno svojí Duši o vedení, dej prostor intuici, vždyť je to náš šestý smysl..a Tobě se naplno otevírá. Nikdy nebylo tak zle, aby nemohlo být ještě hůř..Věřím v zázraky a lepší časy pro každého..Všechno zvládneš, zasloužíš si to.. Vždycky, když si stěžuji nebo a něco nadávám, vzpomenu si na hrůzy holokaustu..a pak si řeknu, co řeší???? s láskou Jana.. :62: :17:
03.03.2015 - 19:11 | Filtr
(Vodnář) Phoebe* » afrodita333
A co se týká dětství a rodičů,.... máma nás vychovala sama, táta zatracenec, věčně zavřený, rozváděli se snad když mi bylo 8? Ale to je fuk, nebyl s náma už dlouho před tím. Jsme čtyři děti, já nestarší, brácha o dva méně a pak dvojčata o sedm a pů mladší, mají jiného otce, ale nikdy s námi nežil.... máma dokázala s penězma nepochopitelné a jako jednu z mála výborných vlastností jsem to po ní samozřejmě nezdědila, nikdo z nás čtyř dětí :5: nikdy nepochopím, jak to mohla utáhnout... :63:
03.03.2015 - 18:58 | Filtr
(Vodnář) Phoebe* » afrodita333
Jojo, peníze jsou mým problémem, to vím moc dobře... A neměla jsem zatím moc šancí se naučit hospodařit páč nebylo s čím .... první dva roky samostatnosti jsem platila splátky, dostala jsem se do skluzu jak kvůli sobě tak díky ženský, která se mnou ty půjčky měla, pak si mě našla práce v zahraničí za dost peněz, dnes mám pocit, že jsem k tý práci přišla hlavně kvůli zkušenostem, než kvůli penězům, všichni vydělávali velmi pěkné peníze, kterými bych vše bez problému doplatila, možná i do roka, ale já sotva zaplácávala co se dalo, něco jsem doplatila něco narostlo, otěhotněla jsem a všechno šlo do kopru... od 2010 se neplatí nic, všechny mé peníze od té chvíle šli chlapovi na účet, já měla pocit viny, on ho ve mě statečně živil a vůbec ta chvíle asi byla začátkem konce, z nepochopitelných důvodů jsem se nechala ušlapat na úplné dno, úplně jsem se ztratila a nechala se sebou manipulovat, nechala si vše líbit, a proč? protože jsem mu nechtěla ubližovat, nechtěla jsem být jako všechny ostatní, a hlavně, nechtěla jsem ho za žádnou cenu ztratit... ooo jak hloupá jsem byla.... ale to je opět dlouhý příběh...
Teď jsem měla první měsíc své peníze na svém účtě a starala se o mě přidělěné platby a další výdaje, a to byl ten nejjednodušší měsíc, to co mě teď čeká, tak na to ani radši nemyslím... mám naději na výbornou brigádu, modlím se aby to vyšlo, ale to mi řeší jen přežití, exekuce mi strhávají z platu, ale mám ho tak malý, že budu platit ještě 20 let po smrti....
03.03.2015 - 18:15 | Filtr
(Vodnář) Phoebe* » silentium
Dostala jsem ten největší dar, mám zpět svou sestru a mamku a to navíc na takové duševní úrovni o které se mi nikdy ani nesnilo. U ségry zapracovala nečekaná "náhoda" a u mámy delší rozvážný postup a správný čas...
03.03.2015 - 15:55 | Filtr
(Vodnář) Phoebe* » Malča
Přesně jak píšeš, občas/často si připadám jak magor a někdy si i říkám, že nejsem normální. Najednou, z ničeho nic jsem začala vidět souvislosti různých situací, začali se mi dít větší či menší "náhody", které mě vždy přidají další dílek do skládačky a odkrývají jejich důvod, smysl.... a občas je toho tolik najednou, že si připadám jako Alenka v říši divů nebo blázen zralý na kazajku :4:
Já jsem vždycky nějak podvědomě věděla, že mám v sobě nějaký dar, vždycky mě to i táhlo k nadpřirozenu, magii a tak vůbec, ale vždy jen dost okrajově, bez většího zájmu. Dnes už vím, že ten "nezájem" byl proto, že nebyl správný čas, neměla jsem potřebné zkušenosti ke správnému použití. Byla jsem člověkem, který soudil a odsuzoval druhé, přesto, že jsem byla vždy člověkem chápavým, tak jsem zdaleka neměla tolik pochopení a porozumnění jako teď a už si ani omylem nedovolím soudit, naopak se za sebe občas tak trochu stydím, když si vzpomenu na některé své soudy a opovrhování... Za osm let jsem stihla na vlastní kůži projít tolik životních situací, že by se s tím jen tak každý vyrovnat se zdravým rozumem asi nezvlád.... A já jsem opravdu vděčná za to, že jsem si tím vším mohla projít. Lituji jen jedné věci a tou jsou exekuce, ještě furt jsem nepřišla na souvislost, důvod... ale vím, že se to dozvím, pak litovat snad přestanu.
03.03.2015 - 13:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » silentium
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Malča, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
děkuji.. :27: :27: :27: :17: :17: :17:
03.03.2015 - 12:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele silentium, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Píšeš a vyjadřuješ se naprosto precizně. Utrpěla jsi ztrátu. Těch ještě bude. Ale budeš zahrnuta i dary. Už jsi nějaké dostala, máš své blízké. Počátek - velmi příznačný nadpis. :74:

Líbí se mi odpovědi Malči a souhlasím s nimi.
03.03.2015 - 10:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Phoebe*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Malča, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:27: :27: Já to tady podobně jako Ty hltala asi před čtyřmi lety..bylo to tady tenkrát ještě otevřenější a byla tu parta super lidiček, na které dodnes ráda vzpomínám. Potom se Najdise na nějaký čas zrušilo a dnes už mě to tak nepřitahuje. Ale moc mě to tady obohatilo, už jen ty postřehy z diskuzí a bylo tady tenkrát více diskuzních šuplíčků..Hudební, fotografický, kuchařský, cestopisný, atd..
To, čím si procházíš, se ke mě dostalo až kolem 38 roku..Bylo to úžasné hledání a jsem nesmírně šťastná, že jsem mohla tuto cestu objevit a dodnes jí rozšiřuji, už je to taková malá dálnice..ať se Ti daří, věřím, že jsi pomalu připravená ten velký příval energie zvládnout ve svůj prospěch. Když jsem začala tyto energie poznávat, myslela jsem si, že jsem asi magor a někdy jsem se až začala bát, že nejsem normální..Je to moc pěkný..děkuji a jsem nesmírně vděčná za každé nové poznání.. :27: :27:
03.03.2015 - 10:39 | Filtr
(Vodnář) Phoebe* » Malča
Bohužel se ještě stále strašně brzdím, takže k odpoutání se, mám jěště nějakou cestu, možná mi chybí ještě nějaká zkušenost, nebo nevím. Nejzvláštnější pocit je ten, že cosi uvnitř mě, mé já, často a dost hlasitě křičí něco ve smyslu: "tak už mě pusť, vždyť víš, že to v sobě máš, že dokážeš mnohem víc, otevři se, máš toho v sobě přece mnohem víc, víc než si dokážeš představit a ty to víš!!!" Ale já se upřímě bojím toho, že se zblázním, že to neunesu, nebudu to umět zpracovat a prostě mi z toho přeskočí :43: a mám za to, že ten strach je opodstatněný páč právě za poslední rok, během kterého u mě dochází k postupnému uvědomování sebe sama a svých schopností, mám ze sebe občas pocit, že jsem zralá na svěrací kazajku :4: na jednu stranu cítím a vím, že potřebuju ještě hodně studovat, ale na druhou stranu už to chce ven, přesto, že si stále říkám, že není kam spěchat, že to může nadělat víc škody než užitku. Možná je to jen určitý druh pohonného motoru, abych to stále neodkládala. I proto mám asi poslední, cca dva týdny až posedlost po studiu a vědění. I to mě vlastně teď donutilo pročíst si tady diskuze a napsat. Vím o těchto stránkách téměř rok, ale využívala jsem do teď jen astrologii online, na diskuze jsem se, nevím ani proč, do teď ani nepodívala... ???
03.03.2015 - 06:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Malča, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podle Tvé víry, staniž se Tobě.. :27: Je hezké objevovat novou cestu, kdy se cítíme odpoutaní od všeho a všech. Je to uvědomění, že jsme opravdu jedineční a zasloužíme si prožívat vše naplno, bez omezování a manipulace. Je dobré se naučit od nikoho nic neočekávat a naopak využít svého potenciálu k tomu, abychom se každý den něčím obdarovali a pocítili jednoduchost a přirozenost bytí..Tu zvláštní krásu, která čeká, až jí objevíme.. :17: :17: :17:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »